Forum voor Democratie: "RTL Nieuws gebruikt #FakeNews om FVD te framen als partij die er nooit is"

Geen categoriejan 09 2018, 11:00
Thierry Baudet en de zijnen gaan terecht los op mediakartel-lid RTL Nieuws.
Er zijn niet veel politieke partijen in Nederland met de moed om de linkse media aan te pakken als die #FakeNews verspreiden. Gelukkig hebben we sinds kort het Forum voor Democratie. Anders dan de VVD, het CDA en de SGP heeft FVD er geen enkele moeite mee om truth to power te speaken.
Het ultieme voorbeeld? Gisteravond ging FVD los op Twitter vanwege de buitengewoon kwalijke manier waarop RTL Nieuws over Thierry Baudet bericht:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/950450342537424896
De manier waarop RTL dit bracht is natuurlijk ongelooflijk zorgwekkend. Je ziet dat er gewoon geknipt wordt in zijn tweet, dat de context helemaal wordt weggelaten, en de zwaar gephotoshopte tweet vervolgens gepresenteerd wordt als een authentieke Baudet-tweet. Maar dat is het niet. Het niet de originele tweet, maar RTL-kijkers denken ongetwijfeld dat het dat wél is.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/950468042080874498
Wat mogen we Baudet en zijn FVD toch dankbaar zijn dat zij dit soort wanstaltige praktijken van de nepnieuwsmedia gewoon aan de kaak stellen. En wat is het daarom ook logisch dat die partij maar blijft stijgen in de peilingen; wij van rechts zitten al jaren te wachten op een partij die dit doet -- maar op een manier waarmee we ons kunnen vereenzelvigen, dus zonder vervolgens zélf uit de bocht te vliegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten