FVD stelt meer Amsterdamse kandidaten voor: de jonge arts Nicki Verweij en (de oude) ondernemer Hemmie Kerklingh

Geen categoriejan 31 2018, 13:00
FVD Amsterdam heeft een prima lijst in elkaar gezet. Daar kunnen andere (relatief) jonge partijen het één en ander van leren.
Bij Forum voor Democratie zijn ze niet alleen bezig met het promoten van de top drie op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, maar ook met alle mensen daaronder. Nou hebben die minder kans om in de raad te komen -- Thierry Baudet roept natuurlijk weer dat FVD wel even tien zetels gaat binnenslepen, maar dat is volstrekt ondenkbaar -- maar toch: als die kandidaten goed zijn toont het aan dat FVD nu al meer diepgang heeft (wat potentiële politici betreft) dan de meeste andere nieuwe partijen (DENK, BIJ1, PVV).
Wat dat betreft zit het wel goed bij FVD. Zie hier bijvoorbeeld de campagnevideo waarin de jonge arts Nikki Pouw Verweij zich voorstelt. Deze dame doet bij het VUmc onderzoek bij patiënten met reuma en werkte tijdens haar studie in de thuiszorg. Voor FVD wil ze de zorg-WMO-bureaucratie aanpakken. Door haar ervaring in deze sector begrijpt ze namelijk beter dan menigeen dat die bureaucratie écht een probleem is.
Het enige vervelende aan de kandidatuur van Verweij is dat ze op plek tien staat. Dat lijkt me veel te laag voor haar. Aan de andere kant is dat natuurlijk eens te meer reden voor FVD-sympathisanten in Amsterdam om in maart écht op die partij te stemmen; hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat Verweij de raad alsnog in komt.
Naast Verweij is ondernemer Hemmie Kerklingh ook van de partij. Kerklingh (of #Hemmie, zoals FVD op Twitter over hem spreekt) is "zeer actief met auto-delen in Amsterdam." Hij wil het ondernemersklimaat de hoofdstad verbeteren en de bureaucratie terugdringen. Ook dat zijn natuurlijk buitengewoon nobele doelen.
Als gezegd: andere nieuwe partijen kunnen het één en ander leren van het selectieproces van FVD. Dit zijn gewoon prima kandidaten die, juist omdat ze van buiten de politiek komen misschien het één en ander kunnen veranderen in de hoofdstad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten