Henk Bres mag niet meer voorlezen op scholen omdat hij PVV-lijstduwer is: “Wat een nare tijd!”

Het passieve kiesrecht is anno 2018 niet veel meer waard. Tenminste, als je je voor de “verkeerde” partij verkiesbaar stelt. Dat ondervond bekende Hagenees Henk Bres aan den lijve nu hij voor de PVV op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag verschijnt.

Het is misschien nog te vroeg om van een boycot te spreken, maar duidelijk is wel dat kandidaten voor “verkeerde” partijen het lastig kan krijgen de aankomende tijd. Er komen namelijk weer gemeenteraadsverkiezingen aan, en dat betekent dat het boycotseizoen weer is geopend.

Lijstduwer voor de PVV Den Haag, Henk Bres, kan daar nu over meepraten. De radiomaker en bekende Hagenees moest gisteravond tot zijn grote spijt namelijk constateren dat hij zijn grote hobby niet meer mag uitvoeren. Jarenlang heeft Bres namelijk kinderen op basisscholen en kinderdagverblijven voorgelezen. Maar daar lijkt ineens een einde aan te zijn gekomen dankzij zijn potentiële politieke avontuur. Bres twitterde teleurgesteld:

“Wat een nare tijd… Jaren heb ik voorgelezen op scholen en kindercrèches tijdens de Voorleesweken. Nu omdat ik lijstdouwer ben geworden bij de PVV werd ik vandaag afgebeld omdat de school een bedreigende mail heeft gehad en de veiligheid van kinderen en mij niet kan garanderen. Dit doet pijn.”

En zo zien we maar weer: Nederland is een land waar op papier iedere burger gelijk is en stevig verankerde grondrechten geniet. In werkelijkheid zie je echter gewoon dat mensen die zich aan de rechterkant van het politieke spectrum bevinden moeten vrezen voor uitsluiting, discriminatie en zelfs worden geweerd op scholen. Alsof het melaatsen zijn.

Triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Marija

  Iedereen gelijk, behalve als je Nederlander vóór Nederland bent.

 2. gimmeMystack

  Dus i.p.v. diegene die bedreigingen uit en de veiligheid potentieel in gevaar brengt op te sporten en op te pakken, gaan ze diegene die bedreigd wordt afbellen.
  Dit is dus absurd.

  Stel dat nou Lodewijk Asscher elk jaar zou voorlezen op school en een idioot belt de school dat linkse personen niet mogen voorlezen aan kinderen anders worden er maatregelen genomen, dan zou de wereld te klein zijn. Stad & land zullen afgezocht worden en Lodewijkje zou echt niet afgebeld worden, nee hij zou met grote foto’s in de krant voor aan het lezen zijn aan de desbetreffende kinderen.

  Wat een enge tijd leven we in.

  1. Kodi

   Hé, dit ontgaat ook mij niet. Het valt wel erg op, dat verschil wat er moet zijn…

  2. Ernst Quispel

   Dhr. Bres zou aangifte kunnen doen en van de school de telefoongegevens kunnen opeisen.

   1. Abri079

    Niet veel kaas gegeten van strafvordering, hè?

 3. Abri079

  De grootste vijand van dit land verblijft binnen de landsgrenzen van dit land en dat is zeker niet de heer Bres.

  1. Kodi

   VERRADER

   “Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.”

   -Cicero-

 4. Ernst Quispel

  Ja, heel naar dat dit soort bedreigingen worden geuit.

  1. Zout

   @Wim: Want?

  2. swetsnek

   ja vertel vertel

   1. Zout

    @Zwets: Hahahaha… 😉

 5. Two Ravens Black Kettle

  Beroepsverboden, censuur, excommunicatie.
  De Natte droom van Groot-Inquisiteur en Dissidenten-jager Kasja Ollongeren en haar moreel failliete MSM.

  1. Kodi

   Hamer spijker kop

 6. sjun

  Berufsverbote door gewelddadige politieke neefjes van de nationale variant van het socialisme, Wie had daar nu gepraktiseerde fascistoïde methodes verwacht? Nagenoeg iedereen met wat historisch besef vandaar dat door Neo-Marxisten al tijdig op de verdomming via het onderwijs en de media is ingezet.

  1. Ernst Quispel

   Dit incident heeft met Berufsverbote niets van doen..
   Wellicht is het een goed idee als u eens op dit begrip googelt.

   1. sjun

    Het levert nog veel meer informatie op als je daarvoor andere, minder verpolitiekte zoekmachines gebruikt. Waarom links min of meer heult met islam:

    Why the Left Loves Islam EXPLAINED
    https://www.youtube.com/watch?v=gAcu0Rsfi6I

  2. Heinz

   Dit is magisch surrealisme in de literatuur.

 7. EllyD18

  En onze regering met oogkleppen op sukkelt verder in slaap.

 8. Kodi

  Niet de gewenste mening? > Dan een beroepsverbod.

  Waarvan akte.

  Dit heeft weinig meer met democratie te maken, maar alles met dictatuur.

  1. Ernst Quispel

   Bent u bekend met het begrip Berufsverbot?

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Berufsverbot

   Dit incident heeft toch niets met Berufsverbote te maken?

  2. Abri079

   Er bestaan zeker twee soorten beroepsverbod.

   Het formele beroepsverbod zoals in het Sr benoemd in artikel 28.
   Het informele beroepsverbod zoals bijvoorbeeld werkgevers dat kunnen hanteren door bijvoorbeeld iemand met bepaalde denkbeelden niet aan te nemen of te ontslaan. Voorbeeld:
   zo zal een Pakistaanse geleerde met de naam Abdul Khan niet snel bij URENCO in Almelo aan het werk gaan;
   bij AFA zul je als PVV-er niet gewenst zijn in de linies.

   Vult u de rest zelf aan?

 9. Kodi

  Opdat wij niet vergeten: Marcouch wil geen andersdenkenden bij de politie. Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

  https://pbs.twimg.com/media/CEPSMbcWIAAX275.jpg:large

  1. Kodi

   Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

   >

   PVV-lievende scheidsrechter ook gemuilkorfd door werkgever

   De Amsterdamse scheidsrechter Hans van der Liet mag van zijn werkgever United Trust niet langer uitlatingen doen op sociale media of ‘zich anderszins in de media vertonen’.

   Ook zijn er ‘andere maatregelen genomen die betrekking hebben op de arbeidsverhouding tussen ons en de heer Van der Liet’, staat te lezen in een mail van Jan Hendrik Siemssen, directeur van financieel dienstverlener United Trust.

   Van der Liet, voorzitter van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam (SVA), werd vorige week door voetbalbond KNVB gemaand zijn PVV-voorkeuren niet meer via Facebook te uiten. In reactie zegde Van der Liet zijn lidmaatschap van de KNVB op. ‘Mijn vrijheid van meningsuiting is mij liever dan het lidmaatschap van de KNVB.’

   Siemssen wilde vanmorgen geen commentaar geven op de uitgelekte e-mail of zeggen wat ‘de andere maatregelen’ inhouden. Ook Van der Liet wil of mag niets zeggen.

   Volgens de KNVB doet Van der Liet uitlatingen ‘die door anderen in deze samenleving als beledigend en kwetsend worden ervaren’. Voetbal is er volgens de bond voor iedereen. ‘Hierin spelen huidskleur noch etnische afkomst een rol.’

   De PVV heeft Kamervragen gesteld en wil dat de minister van VWS de KNVB op het matje roept en de bond ‘dringend’ verzoekt excuses te maken aan ‘deze dappere scheidsrechter’.

   http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/3384291/2013/01/28/PVV-lievende-scheidsrechter-ook-gemuilkorfd-door-werkgever.dhtml

   1. Kodi

    Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

    >

    NRC 26 jan 2015 (!): Elke leraar die het in z’n hoofd haalt zich uit te spreken voor Wilders kan rekenen op sociale sancties.

    Wilders heeft gelijk, maar krijgt het niet

    Links-liberalen leggen ons een denkverbod op met de Islam, aldus Peter van der Ham

    https://legacy.gscdn.nl/archives/images/GSNRCVanHam.pdf

    1. Kodi

     Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

     >

     Het offensief van moslims – islamisten en andere hard liners – en hun ‘reisgenoten’ tegen elke kritische vraag over de islam is niet min. Een Brusselse leraar lijkt het volgende slachtoffer op het politiek-correcte altaar. Probeert men hem een buitensporige hoge prijs te laten betalen voor een paar legitieme, zij het scherp geformuleerde vragen die op gespannen voet staan met zijn neutraliteitsverplichting?

     http://de-bron.org/content/wie-wil-islamkritiek-de-mond-snoeren

     1. Kodi

      Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

      >

      Gisteravond in het interviewprogramma Kijken in de Ziel bleek dat rechters er ook nog eens een hoogstdubieuze ballotage-mores op nahouden. PVV = NO GO. NEERSCHIETEN BIJ DE GRENS. LEKKER LATEN VERZUIPEN. Jawel, serieus echt waar. Aspirant-rechters met Partij voor de Vrijheid-sympathieën kunnen het simpelweg vergeten bij de rechterlijke macht, wegens een regelrecht Berufsverbot.

      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/wwwgeenpeilnl.html

   2. Ernst Quispel

    Ook in dit geval is er van een beroepsverbod geen sprake: betrokkene werd slechts gemaand geen extremistische uitspraken te doen. Hij kon als scheidsrechter gewoon blijven funtioneren .

  2. Ernst Quispel

   Marcouch heeft in een interview gezegd dat naar zijn inzicht PVV-ers niet bij de politie hebben te zoeken. Dat is een mening die je kunt betwisten maar hij bepleitte nimmer een Berufsverbot.

   Mogelijk is het misverstand een gevolg van het feit dat het begrip Berufsverbot niet wordt doorgrond.

  3. Guus Geluk

   Dat is niet waar, Marcouch heeft aangegeven dat PVV-ers, met lak aan onze normen en waarden, niets bij de politie te zoek hebben.

   Anyway, deheer Wilders willde Marcouch geen burgemeester laten worden, vanwege zijn moslim-zijn, dus ja.

   1. Kodi

    Wie lak hebben aan onze Nederlandse waarden, dat zijn de Moslims.

    1. Guus Geluk

     En derhalve mag een moslims niet op een burgemeesterszetel.

     De hypocrisie van rechtspopulistisch NL.

   2. Ernst Quispel

    Ik zie dat deinhoudelijke reactie achterwege blijft en men gewoon doorgaat met het herhalen van de feitelijk onjuiste stelling.

    Dit maakt een armoedige indruk.

    1. Feit

     Sterf! 🙂

 10. Kodi

  Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

  >

  Wie op Facebook post liever geen Syriërs te willen kan omgangsregeling met kinderen verliezen, en baan. Echt!
  http://www.welt.de/finanzen/verbraucher/article146904927/Nach-Hetze-ist-das-Umgangsrecht-in-Gefahr.html

  1. Kodi

   Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

   >

   Claudia van Steenpaal uit dorpsraad gezet omdat ze tegen komst AZC is
   https://pbs.twimg.com/media/CSHuYdsWoAEyKXh.jpg

   1. Kodi

    Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

    >

    Democratisch gekozen volksvertegenwoordiger Harm Beertema, notabene uit het onderwijs afkomstig, mag geen gastles geven, want PVV

    https://pbs.twimg.com/media/CVNIasIWsAA3NFX.jpg:large

    1. Kodi

     Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

     >

     Docent hogeschool KarsRuhe onder vuur vanwege AfDlidmaatschap, ontslag dreigt.
     https://t.co/0RTdPj1CN8

     1. Kodi

      Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

      >

      Heeft COA aangedrongen op ontslag kritische Enschedeër?
      ENSCHEDE – Uitlatingen van Forza!-aanhanger Nody Holkamp over de lege noodopvang in Enschede zijn verkeerd gevallen bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Remco Kootstra van het COA zou vanwege de uitspraken hebben aangedrongen op het ontslag van Holkamp.

      https://pbs.twimg.com/media/Cqm7lYgWYAEptgG.jpg

   2. Mart

    ”Ons bloed komt over ons en onze kinderen”….aan het kruis met Hem(haar)Wat een zootje is het geworden

 11. Kodi

  Niet de gewenste mening? Dan een beroepsverbod!

  >

  Twee leden van de band werden gisteren geweigerd bij de heropening, omdat de zanger van de band in een interview had gesuggereerd dat Bataclan-medewerkers betrokken waren bij de aanslagen.

  https://pbs.twimg.com/media/CxJrQ8cXAAIpnev.jpg

 12. Roelette

  De PVV maakt natuurlijk wel vaker fouten met een (verkeerde) kandidaat; Bovendien liet de heer Bres zich, in redelijk Nederlands, niet geheel ongenuanceerd uit over een ziekte bij een bepaalde groep medeburgers……

  1. Ernst Quispel

   Het is helaas tekenend voor de PVV dat men dit soort clowns op de lijst zet.

   1. Ni28

    zei de clown zelf.

  2. Kodi

   Niet bekend met dat de Mekkaroute inderdaad ook een verspreidingsroute voor ziekten is.?Zoals polio, zoals MERS…

   1. Heinz

    Van mars kan je ook ziek worden als je er veel van consumeert.

  3. Kodi

   Vele ziekten die wij ooit uit ons land hadden weten te verbannen zijn helaas via het asielloket vol (Islamitische) asieleisers weer helemaal back in town.

 13. nienke

  Zou naar de rechter stappen als ik Henk was, dit is toch wel het toppunt van discriminatie.
  Je bent in dit land werkelijk vogelvrij verklaard als je een andere mening hebt dan de gevestigde partijen.
  Dit heeft niets meer met democratie te maken, het is dat hij zo goed bewaakt wordt anders was hij allang afgeslacht.
  En nu is iedereen die PVV. stemt de klos.
  Hier MOET toch eens een end aan komen, met het vingertje naar landen wijzen waarvan de mensenrechten geschonden worden en in het eigen land worden mensen met een andere mening in dit geval PVVers. op een walgelijke manier behandeld.
  Dit is toch het toppunt van discriminatie, een hele grote groep mensen uitsluiten en misselijkmakend behandelen.
  Naar de rechter henk, dit kan en mag nooit gebeuren in een democratie.

  1. Kodi

   Wellicht is slechts een revolutie nog het enige redmiddel voor herstel van de democratie. De Nederlandse burgers kunnen beter hun voorzorgsmaatregelen gaan treffen. Want dat de overheid collaboreert met de vijand is duidelijk. Hoog tijd voor Nederlands Verzet! En voor afrekening met de collaborateurs!

   1. Ernst Quispel

    Wie is in deze opmerkelijke oproep de vijand, wie zijn precies de collaborateurs en hoe had u zich de afrekening, anders dan via de weg van democratische verkiezingen, voorgesteld?

 14. Mart

  Ziekmakend!!!!!

 15. Farn

  Als ze dat bij een moslim hadden gedaan, was Nederland te klein geweest.

 16. Ni28

  Over cordon sanitaire gesproken, G.G.? Deze man mag niet meer voorlezen op school omdat ie voor de PVV wilt gaan werken. Ga je nu de cordon sanitaire nog ontkennen?

 17. Babaji538

  Erik Akerboom wel en dat is niet eerlijk.

  Petra Hermans

 18. Anna

  Spreekt men via AIVD en Rutte over Russische hackers die de Amerikaanse verkiezingen zouden hebben beïnvloed. In Nederland zijn politici en hun vazallen in de weer om hun macht te behouden en tegenstanders als Wilders en Baudet totaal weg te werken.

 19. Ruud562

  Tja Henk, lid van de PVV én ook nog blank, eh…, wit, eh…, blank, eh … niet donker!

  Was je nou maar een nikker, eh…., neger, eh….., zwart én islamitisch, ja, dan lagen je kansen heel anders! Welkom in het Nederland anno 2018 Henk!

 20. Duke

  Zeggen dat er bedreigingen zijn geuit is een perfect middel om iemand te weren. Zijn er bedreigingen geweest, kan de directeur een kopie van de aangifte tonen aan Bres. Kan hij dat niet, is er geen aangifte gedaan en is de directeur een linkse fascist die geen PVV-ers op ‘zijn’ school wil hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.