Het Parool geeft toe: 'Thierry Baudet heeft een punt' wat het partijkartel betreft

Geen categoriejan 22 2018, 9:00
Twee derde van de burgemeesters is lid van één van de drie traditioneel grote partijen. Gek, want Nederland is tegenwoordig politiek verdeeld tot op het bot.
Het is bijna schokkend te noemen, maar Het Parool heeft zowaar een column gepubliceerd waarin er ruiterlijk wordt toegegeven dat Thierry Baudet een punt heeft als hij zegt dat Nederland geregeerd wordt door een "partijkartel." Zo blijkt twee derde van de burgemeesters afkomstig te zijn uit één van de drie traditioneel grote partijen (CDA, VVD, PvdA). Dat is nogal apart aangezien die partijen samen nog maar "een derde van de kiezers vertegenwoordigen."
En dat is niet alles. Ook de "semipublieke sector wordt grotendeels beheerd en beheerst door bestuurders die afkomstig zijn" uit die partijen," aldus Het Parool. En dan:

Wanneer het bolwerk, of kartel, van gevestigde partijen ondergraven of aangetast dreigt te worden zijn ze er doorgaans als de kippen bij om hun monopolie te verdedigen.

De gekozen burgemeester zal er vast wel komen, maar of dan de bevolking dan wel de gemeenteraad deze functionaris mag kiezen, zal inzet zijn van politieke strijd. En in het laatste geval houden de traditionele partijen een dikke vinger in de pap.

De conclusie:

"Het zou, alleen al om [Baudet] geen kansen voor open doel te geven, verstandig zijn als de traditionele partijen eens bij zichzelf te rade gingen over de schadelijke gevolgen van hun 'kartel'."

Nou, nou. Dat is even schrikken zeg. Een politiekcorrecte, linkse krant die eerlijk toegeeft dat het partijkartel wel degelijk bestaat... en ook meteen erkent dat dit een probleem is.
Het enige slechte nieuws? De kans dat die partijen hier iets aan gaan doen is nihil. Zij zijn immers alleen nog maar machtig doordat ze zich zo ingegraven hebben in dit soort posities. De kiezer is al lang klaar met ze, maar zij -- helaas -- nog lang niet met de kiezer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten