Hommeles bij de PVV: partij schrapt ex-moslim van Haagse kieslijst, en vreest dat hij niet eens bestaat

2017 was het jaar van het nepnieuws. Wordt 2018 het jaar van de nepkandidaten? Als het aan de PVV Den Haag ligt zou dat zo maar eens kunnen! Zij moesten de ex-moslim Mohamed Shaief Aziem van de kieslijst (plek 9) afvoeren, omdat ze geen contact met de gozer krijgen. Het donkere vermoeden begint de partij zelfs te bekruipen dat Aziem niet eens echt bestaat maar een ‘mol’ was die wilde infiltreren.

Bij de PVV hebben ze de nodige ervaring met afsplitsingen, opzeggingen, verwijderingen van kieslijsten en in z’n algemeenheid: toestanden. Toch slaat een situatie bij de PVV Den Haag écht alles. Daar moest de concept-kieslijst op één punt worden aangepast: de nummer 9, Mohamed Shaief Aziem, werd door de partij van zijn status als kandidaat-gemeenteraadslid ontheven. De partij krijgt namelijk al weken geen contact meer met de zelfbenoemde ex-moslim, en houdt er zelfs ernstig rekening mee dat Aziem niet eens echt bestaat.

Een raar verhaal, maar wel waargebeurd:

“De PVV in Den Haag heeft al weken geen contact meer kunnen krijgen met kandidaat Mohamed Shaief Aziem, zeggen bronnen. Zijn naam zou nu van de concept-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn geschrapt. “Geen commentaar”, zegt fractievoorzitter Gerbrands.

De man zat in het kandidatenklasje van de partij. Een PVV-kandidaat met de naam Mohamed, dat valt op. De man gaf tekst en uitleg in het klasje van de partij die fel strijdt tegen de ‘islamisering van Nederland’. Zo vertelde hij dat hij geen moslim meer was: hij zou op mannen vallen en daarom zijn weggepest door zijn familie en voormalige geloofsgenoten.”

Zijn verhaal legde Aziem geen windeieren: hij werd de nummer 9 van de PVV Den Haag en leek, eventueel geholpen door een voorkeurscampagne, realistisch uitzicht te hebben op een gemeenteraadszetel. Zoniet in maart, dan wel tegen het einde van de gemeenteraadsperiode als enkele hogergeplaatsten er de brui aan hebben gegeven.

Maar die carrière in de lokale politiek komt niet van stand, aangezien bij de PVV Den Haag, zoals RTL Nieuws dat omschrijft “alle alarmbellen afgegaan.” Op appjes reageerde Aziem niet meer, en ook zijn telefoon nam hij niet meer op. Op Twitter is Aziem wél actief, maar eigenlijk alleen sinds de periode dat hij zich aanmeldde als kandidaat-gemeenteraadslid bij de Haagse afdeling van Wilders’ partij.

De PVV heeft daarom het zekere voor het onzekere genomen en de man buiten de deur gezet. Of we ooit het volledige verhaal van deze mysterieuze ex-moslim nog gaan horen, moeten we afwachten. Maar één conclusie moeten we toch weer trekken: het screenen van kandidaten bij de PVV lijkt voor de zoveelste verkiezing op rij wéér niet helemaal gegaan te zijn zoals dat had gemoeten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. eRik2017

  Wat voor weer wort het morgen? Ik zie er echt naar uit dat de narcissen weer uit de grond komen. Om half zes vanavond was het nog licht. Straks weer lekker terrasjes!

 2. Ernst Quispel

  Het amateurisme van de PVV is schrijnend. De vraag rijst wat zo’n partij nog toevoegt.

  1. Zout

   Hetzelfde geldt voor jou op DDS Wimşelşün, en de vraag is niet of jij iets toevoegt.

   1. loes530

    vind dit ook geen fout van de Pvv als die gene niks laat horen dan zal ik hem ook gooien

    1. Heinz

     Keigoed, Loes !

     1. Vit

      A.a.r.d.a.p.p.e.l

   2. eRik2017

    @Zout
    Ik ben nog relatief nieuw hier, maar ik begin langzaam te begrijpen hoe Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür mensen werkelijk het bloed onder de nagels vandaag trekt, en uitlokt tot spuien van opruiende teksten die verzenders niet eens menen.

    Afwas gedaan Wimşelşün? terug om angels te plaatsen?

    1. Abri079

     Hoi Erik,
     Op dit forum zitten, kennelijk met goedvinden van de moderator, een aantal figuren die de sfeer, de argumenten en de discussies/gesprekken proberen te verkloten.

     Je kunt je druk maken om dit soort figuren en boos worden. Daar heb je je zelf mee. De types zitten inderdaad achter hun pc in de koffiekamer van de PAAZ als ze weer eens vrij mogen rondlopen.

     Daarom zie je ze ook nooit gelijk reageren of namen door elkaar halen.
     Eigenlijk is het meer aandoenlijk. Deze groep heeft het idee dat men in de echte maatschappij onder de mensen is en “moeilijke gesprekken” voert. De groep is slechts onder de invloed van hun medicatie. Als die geslikt wordt tenminste. Achter hun scherm blaast de groep belletjes uit de mondhoeken als er weer een een paar lettertjes worden verzonden. Dan kijken ze naar elkaar en knikken instemmend.

     Zie ze als lief, goed bedoelend maar uiteindelijk onbehandelbaar.
     Knik dus vriendelijk naar je scherm en reageer niet op ze.
     Als het goed is doet de moderator dat binnenkort wel om zo zijn forum en inkomsten levend te houden.

     1. corfo

      @ Abri079.
      Klopt volledig.
      Ik reageer, meestal, dan ook niet serieus op de kleuterpraat van die gasten, of ik reageer helemáál niet.
      Of ik reageer d.m.v. één of andere flut-reactie, waar ik dan tracht een “humoristisch” tintje aan te geven. Een serieuze reactie zijn die gasten mij niet meer waard.

    2. Julian

     Het geeft te denken als je een andere mening dan de jouwe al als bloed onder de nagels halen vindt. Ook de regelmatige roep om een ‘ban’ van bepaalde mensen is erg zorgelijk. Zeker tegen de achtergrond dat men zelf vindt dat de eigen mening wordt achtergesteld.

    3. Bloem

     Beste erik dat klopt. In dit geval dhr. Quispel die steeds onder meerdere aliassen terugkeert om woede onder andere deelnemers uit te lokken. Voorheen was hij bekend onder de naam Dopper en daarna als Code134. Laat u zichzelf niet gek maken door deze figuur en blijf netjes. Het is zijn doel de forumdeelnemers als tokkie weg te zetten door agressie uit te lokken

   3. Vit

    Ik heb het in al die jaren nog niet ervaren en dat zal ook niet gaan gebeuren, het is alleen zuigen wat de klok slaat.

  2. eRik2017

   @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür, schutter van dooddoeners!
   Nee, sorry ik ben geen PVV aanhanger, maar wil jou wel voor de spiegel zetten hoe jij kan bepalen dat de PVV organisatie amateuristisch is en de vraag stellen wat deze partij toevoegt.
   De PVV geeft de rek aan, en grote invloed aan het maatschappelijk debat. Hun leider, Geert Wilders, kent geen vrijheid meer omdat hij op de dodenlijst staat van grootste terreurorganisaties ter wereld, enkel omdat hij een stevig andere mening heeft t.a.v. hun religie.
   Hij stelt aan de orde dat er ouderen zijn in dit land die urenlang in hun eigen ontlasting liggen te wachten tot zij worden verschoond, terwijl aan de andere kant alle ogen zijn gericht op de humane behandeling van migranten. (zonder dat ik een punt wil maken wat beter is). Wel, dat deze partij en hun leider ergens voor staan, en daarbij een brede stem van het volk krijgen.

   En dan kom jij aan met de vraag wat hij toevoegt. Een reaguurder, van achter zijn PC, Lekker veilig. Lekker de verwarming aan? goed gegeten? premie ziektekostenverzekering afgeschreven en jou kan niets gebeuren?
   ga zo door!

   1. DolleDries

    Maar niet alleen dat, Doppert Code zit ook nog in een beveiligde inrichting.

  3. Abri079

   Als u een vraag stelt, sluiten wij buiten de PAAZ die af met een ?

 3. DolleDries

  Waarschijnlijk vermoord, me houd niet van uittreders bij de islam.
  Goed dat de PVV deze man een kans heeft gegeven

 4. Ernst Quispel

  Het AD geeft een verklaring voor het onbezonnen plaatsen van mensen op de keislijst door de PVV: “Eerder kwam ook al grote onvrede binnen de fractie van de PVV in Den Haag naar buiten. Verschillende bronnen verwijten lijsttrekker Karen Gerbrands en Willie Dille (nummer twee) autoritair gedrag. Het duo zou van partijleider Wilders de vrije hand hebben gekregen voor het maken van de Haagse kieslijst en zetten mondige partijgenoten nu op een zijspoor: ,,De kritische mensen zijn verdwenen door dit duo”, meldt een bron binnen de partij. ,,Jammer dat het allemaal afbrokkelt op deze manier.” Deze PVV-politicus voorspelt een slechte verkiezingsuitslag in maart: ,,Als je vier zetels haalt met deze lijst is het veel.”
  Een andere ingewijde: ,,Ze verzamelen nu mensen om zich heen die tegen hen opkijken, te sturen zijn.” De sfeer binnen de fractie zou beroerd zijn. ”

  De PVV is een partij in staat van ontbinding.

  https://www.ad.nl/binnenland/ex-moslim-op-haagse-pvv-lijst-bestaat-mogelijk-niet-eens~a5a0d335/

  1. Ernst Quispel

   keislijst moet uiteraard kieslijst zijn. Excuses.

   1. eRik2017

    @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür
    Niemand gaat jou proberen af te branden op een typfoutje. Alleen simpele en lage reaguurders die tekort hebben aan argumenten weten zich hiertoe te verlagen.

   2. sjun

    Dit wekt bepaald geen goede indruk bij de financiers Wim. Straks wordt er niet meer per gebakken plempsel afgerekend. https://nos.nl/artikel/470400-eu-zet-trollen-in-om-imago-op-te-poetsen.html

  2. eRik2017

   De eerste keer @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür dat je met een bron komt die naar alle schijn van redelijklheid serieus mag worden genomen. Al ben ik nog niet vergeten dat het AD een tweet van een willekeurige twitteraar als nieuws zou moeten worden beschouwd.

   Er is geen discussie dat de PVV op dit moment problemen heeft om de kieslijst voor Gemeenteraadsverkiezingen rond te krijgen.

   Waar het om gaat, is jouw directe veroordeling van amateurisme, en opwerpen van de vraag wat deze partij nog toevoegt.
   Dat is aan de orde. Dat kan je niet staven a.d.h.v. een artikel in de media dat helemaal niet over jouw stelling gaat.
   Try harder!

  3. DolleDries

   Ach Code de AD heb je niets sterkers.

 5. Fortiori

  Het is geen fout van de PVV maar fout als je er voor kiest. Als je als partij je zo keer op keer laat piepelen is dat toch niet meer als een onzorgvuldigheidje te beschouwen. Dat moet dan eens tot een afhaken komen van een deel van de aanhang.

  1. Ernst Quispel

   De bredere deelname van de PVV aan verkiezingen in meerdere gemeenten legt de zwakte van de partij pijnlijk bloot. De partij mist kader en organisdatie om dat waar te kunnen maken. De ronduit amateuristische recrutering van kandidaten maakt dat duidelijk.

   Wilders overspeelt zijn hand en dat zal hem waarschijnlijk fors opbreken.

   1. Zout

    @Wimşelşün: De bredere deelname van de VVD, het CDA, de PvdA en D66 aan verkiezingen in meerdere gemeenten legt de zwakte van de partijen pijnlijk bloot. De partijen missen kader en organisatie om dat waar te kunnen maken. De ronduit amateuristische recrutering van kandidaten maakt dat duidelijk.

    Rutte, Buma en Penthouse overspelen hun hand en dat zal hen waarschijnlijk fors opbreken.

    P.s. Wat bedoel je precies met organisdatie?

   2. eRik2017

    @Zout
    Ernştüm is organisatieadviseur en heeft de kennis in pacht!

    1. Abri079

     Erik! 🙂
     Als dat zo was had hij vast een baan op het Binnenhof. Maar hij heeft zijn eigen leven niet eens georganiseerd. Hij staat, zo heb ik mij laten vertellen, zijn eigen wollen zwembroek twee keer per dag te strijken. Als therapie dan wel.

     1. eRik2017

      @Abri
      Ik doelde eigenlijk op de visie die Ernstoy mogelijk zelf heeft. Ik zeg nu Ernstoy, want er us een gewijzigd inzicht. Eerst dachten wij aan Ernştüm, maar om meer een argument naar Kajsa te maken hebben wij dit gewijzigd in Ernstoy.

      The force is strong!
      Wij kunnen prima zelf trollen en makers en verspreiders van nepnieuws bannen.

      Amen!

  2. Abri079

   U hebt oprecht geen idee wat er allemaal dient plaats te vinden om een persoon door te lichten voor hij op een lijst kan komen.
   Zeker bij een partij als de PVV die vanuit een zeer kleine groep gemeenten mee gaat doen in veel meer gemeenten.
   Lees ook eens hoeveel andere partijen last hebben van allerlei gaatjes neuzen die ineens bij een partij op de lijst willen.
   Zoals in het verleden ook al bleek bestaat dat de mogelijkheid dat je geld krijgt als raadslid zonder dat je er ooit bent. Of nog erger zelfs in de gevangenis zit en geld krijgt.
   Linkjes; Doe zelf eens wat Googlen.
   Dat heb ik de afgelopen tijd te vaak, zonder enig waarneembaar effect bij bezitters van een typebordje, gedaan.

   Succes groep Kong lid.

   1. Ernst Quispel

    Het recruteren van kandidaten voor vertegenwoordigende functies kan niet, zoals de PVV doet, door ad random mensen op te roepen, ze een klasje van drie bijeenkomsten te laten bijwonen en ze vervolgens op een lijst te zetten. Recruteren van politiek talent is een proces van jaren waarin kandidaten meedraaien in verschillende rollen in partijen, politieke kennis en ervaring opdoen en vervolgens in een gedegen selectieprocedure worden geselecteerd. Zo gaat dat in de professionele partijen en de PVV heeft de afgelopen jaren nagelaten die organisatie op te bouwen.

    1. Zout

     @Wimşelşün: Kazandım, daha iyi biliyorum.

     1. Ernst Quispel

      Şüpheliyim.

     2. eRik2017

      Hahahahahahahhaha @Zout

      @Ernstoy,
      Стоп, дело потеряно

     3. eRik2017

      @Ernstoy
      не сомневаемся, мы определяем

     4. Ernst Quispel

      Не очень грустно, дорогая

     5. Zout

      @Erik: Heerlijk, om 22:45 uur nog zo te lachen! Tnx.

     6. eRik2017

      @Zout, Hahahah ja goed he? Ik heb regelematig pijn in mijn buik van het lachen!

    2. eRik2017

     @Ernstoy
     Zelfs als er humor in het spel is, vindt Ernstoy geen aansluiting!
     Ik probeerde je te verraden tegenover Kajsa, dat jij de staatstrol bent en informatie aan de Russen levert. Maar dat lukte niet.

     1. Ernst Quispel

      Ziet u geen kans de opponent in de discussie met de naam aan te spreken waarmee hij zich heeft voorgesteld?

     2. Zout

      @Wimşelşün Çöde: Error code 134 – Program Abort.

     3. eRik2017

      Affirmative!

     4. eRik2017

      Oh error Cöde, alsjeblieft, hou ermee op, ik lig te rollen over de vloer hierzo……… ROFLOL. plzz plkappe hiermee, ik heb pijn in mijn buik!

     5. eRik2017

      Okay @Cöde, compuus uit, lichtjes uit, wekkertje aan en lekker slapen. Oogjes dicht, en snaveltjes toe. Morgen is er weer een dag.

    3. Abri079

     Wat zal je moeder zich postuum voor je schamen dat je dit er uit krijgt. Zo gespeend van enige kennis.

     Als zij had geweten dat je op latere leeftijd zo dom zou worden had ze je voor de lagere school al afgedreven. Moeders willen tenslotte het beste voor hun kinderen.

  1. loes530

   Dolledries moet even op wnl kijken pvv

   1. Heinz

    Gezien Loes ! Doorlinken naar Omroep Brabant levert op:
    Kandidaat-raadslid dat ‘Rutte wil opknopen’ van lijst gehaald door PVV.
    Dat is netjes !RUCPHEN – De PVV Noord-Brabant heeft besloten kandidaat-raadslid Marie-Louise Kelderman van de lijst in Rucphen te halen. De beslissing is genomen na onderzoek van Omroep Brabant waaruit bleek dat Kelderman op Facebook Mark Rutte omschreef als ‘een vuile viezerik, een rotte leugenaar, een hufter en een gek die ze graag zou opknopen’.

    1. Ernst Quispel

     De PVV heeft een traditie in het aantrekken van louche en zwakzinnige figuren. De schuld ligt niet bij deze incompetente kansarme mensen die door de lage lat die de PVV hanteert bij het toelaten van kandidaten gemakkelijk naar binnen kunnen glippen maar bij het totale gebrek aan professionele recrutering en kadervorming binnen de chaotische PVV.

     1. Zout

      @Wimşelşün: VVD, CDA, PvdA & D66 hebben een traditie in het aantrekken van louche en zwakzinnige figuren. De schuld ligt niet bij deze incompetente kansarme mensen die door de lage lat die de VVD het CDA de PvdA & D66 hanteren bij het toelaten van kandidaten gemakkelijk naar binnen kunnen glippen maar bij het totale gebrek aan professionele recrutering en kadervorming binnen de chaotische VVD het CDA de PvdA & D66.

     2. eRik2017

      Jouw uitspraken @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür doen mij steeds denken aan die hilarische uitspraken van een uitvaartverzorger in de Lucky Luke stripalbums.
      Daar gaat het over cartoons, en zo bedoelde volledig ongepaste opmerkingen die zo ongepast zijn dat het komisch is en je er om moet lachen.
      Het verschil hier is dat jij jouw uitspraken werkelijk meent. En dat is heel erg triest.

      Sollicitatie morgen weer? Succes, je kan het! probeer alleen geen mening ergens over te geven want je hebyt kans dat iemand begint te lachen denkend dat je een mop verteld. Naja, dat kan ook weer positief zijn. Succes!

     3. Ernst Quispel

      Ik zit me al enige tijd af te vragen wie wordt bedoeld met @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür en variaties op die naam. Ik zie geen poster met die naam.

     4. eRik2017

      @Zout
      Sorry, wij moeten elkaar ook wakker houden.
      Je gaat toch niet een antwoord geven op het warverhaal van een staatstrol? Ik weet het. Wij houden best van Wimşelşün!
      Wimşelşün moet nu lekker gaan slapen. Nee, nee, Wimşelşün. Ook niet meer inloggen met de iPad nu als Ernştüm of Wètüçtbtür. Oogjes toe, en snaveltjes dicht.
      Morgen gehaktdag. lekker met hutspot.

     5. eRik2017

      @Ernştüm
      Twijfel niet verder. Je hebt het bij het rechte eind. Het gaat over jou.

     6. Abri079

      Dit forum ook. He Quisling.

     7. Zout

      @Wimşelşün: Volg het advies van mijn goede forumvriend Erik maar op. Je houdbaarheidsdatum is lang verstreken, niemand wil jouw bijdragen lezen of er kennis van nemen. Je hebt je kansen gehad.

      Dag Wim!

     8. eRik2017

      Amen!

     9. eRik2017

      @Kasja Ollongren
      Kijk Kajsa, zo doe je dat nou! Mijn forummaat @Zout en ik verdrijven staatstrollen als Wimşelşün en Ernstoy wel. Helemaal geen regulering nodig vanuit de overheid.
      Wij doppen onze eigen boontjes van HAK wel, en potten ze ook!

     10. Abri079

      Sprak de man vanuit zijn warme kamertje, kopje koffie erbij en de cv op behaaglijk. Vanuit zijn jarenlange ervaring als CEO binnen een headhunters, coaching en bedrijfskunde/management trainings employability werkgeverschap.
      De deur ging open. Daar stond zijn secretaresse. Vandaag had zij weer die weergaloze witte jurk aan.

  1. Abri079

   Waar blijft de groep Kong?
   Mooie stukken DD.
   Jammer dat we niet gelijk inhoudelijk worden bijgepraat door de groep Kong, die vandaag weer even van de afdeling PAAZ mochten naar de koffiekamer.

  1. Abri079

   Beste Robert,

   Als je ergens in een gesprek binnenkomt stelt men zich wel eens voor. Het feit dat je dat niet doet zegt iets over jou.
   Jij een Tokkie? Nee echt niet. Niet op basis van een tekstje.
   Nederlands gezegde met balk in jouw oog en splinter bij de ander.

   1. Zout

    @Abri: Ik denk dat Robert er een is…

 6. Robert Leiden

  En die PVV’ers betekenen zoveel voor… Het Volk…
  https://www.sikkom.nl/fracken-in-groningen-volksverlakkerij-van-pvv/

  1. Zout

   Ja… jij bent er een.

 7. Guus Geluk

  BIJ1-toestanden.

 8. Duckday

  De PVDA VVD CDA D66 vlak ook deze niet uit Wat voor een troep hebben die binnen gebracht en doen het nog steeds

 9. Guus Geluk

  Het mysterie is inmiddels opgelost.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/mysterie-rond-mohamed-op-pvv-kandidatenlijst-den-haag

  “NASCHRIFT 23.10 uur: Naar aanleiding van deze publicatie meldt Mohamed op Twitter dat hij geen infiltrant was. “Jammer dit circus, maar wel heel voorspelbaar. Privéomstandigheden. Geen weken, maar acht dagen.” Hij is nog altijd onbereikbaar voor verder telefonisch commentaar.”

 10. Tinneke

  Die moslims toch…ze leren het ook nooit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.