Jodenhaters van islampartij NIDA: Israëlisch busbedrijf mag niet in regio Rotterdam gaan rijden!

Onlangs won het Israëlische bedrijf EBS de aanbesteding voor busverbindingen in Rozenburg en Spijkenisse. Maar volgens de plaatselijke shariasplinterpartij NIDA is dat allemaal maar ranzig: zij verwijten het busbedrijf (!) een Joodse kolonisator te zijn, en willen dat een andere vervoerder het openbaar vervoer gaat verzorgen.

De lange arm van Mekka heeft weer eens van zich doen spreken in Rotterdam. Daar maakt de islamitische partij NIDA deel uit van de gemeenteraad, en springt voorman Nourdin el Ouali op elke anti-Israëlische bandwagon. Ondanks dat El Ouali is gekozen als lokaal politicus, blijft dit trieste figuur maar zeuren over de enige joodse staat ter wereld. Als hij niet te druk is met het ventileren van homohaat bezoekt hij zelfs Hamas-congressen.

Ditmaal leeft NIDA-clown El Ouali zich helemaal uit op een busbedrijf. Hun misdaad? Ze zijn een busbedrijf uit Israël. En dat betekent automatisch dat je je als zogenaamd mede-verantwoordelijke hebt te verklaren voor moordpartijen, uitbuiting wat allemaal nog meer. Volgens El Ouali zijn de buschauffeurs van EBS nog net niet de nieuwe SS:

“Volgens fractievoorzitter Nourdin El Ouali van Nida draagt deze busmaatschappij met haar diensten bij aan de ‘Israëlische kolonisering, apartheid en mensenrechtenschendingen in Palestina’. Hij vindt dat EBS dan ook buiten de aanbesteding had moeten worden gehouden.”

De aantijging is natuurlijk flauwekul en wordt gebruikt om ieder denkbaar Israëlisch bedrijf aan te vallen. Het is een dekmantel voor het afkondigen van een boycot op alles wat maar Israëlisch is, met als enige reden de achterliggende religieuze verschillen tussen Israël en de rest van het Midden-Oosten.

Natuurlijk, vrijheid van meningsuiting. Groot goed en zo. Maar het zou fijn zijn als El Ouali eens openheid van zaken gaf en niet beweert dat hij een Israëlisch busbedrijf wil weren vanwege vermeende ‘bijdragen’ aan kolonisering en apartheid. El Ouali haat EBS omdat het een Israëlisch bedrijf met vele Joodse werknemers. En dat het dus dáárom te doen is: antisemietje El Ouali wil gewoon geen joden in Rotterdam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Anton Adriaan

  Nourdin el Ouali hoort niet in Nederland!
  Net zo min als een Israëlische busmaatschappij!

  1. DolleDries

   Hoezo Israël niet.

   1. Anton Adriaan

    Omdat een busmaatschappij in Nederland een Nederlandse busmaatschappij moet zijn.
    Wat hebben wij er aan, als een buitenlandse maatschapij het verdiende geld doorstuurt naar een ander land?

    1. DolleDries

     Dus je bedoelt buitenlandse.
     Dan is het duidelijk en ben wel met je eens.

    2. Roughwood

     Zelden iemand zo dom zien reageren zoals u. Ga uw huiswerk eens doen alvorens hier direct flagrante onzin uit te kramen!

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Openbaar_vervoer_in_Nederland

     1. Anton Adriaan

      En.. Omdat ik zo dom ben, kunt u uw punt even aan mij uitleggen?

     2. DolleDries

      Ik begrijp je punt dom ook niet.
      Ik vind met name het OV dat je dit in Nederlandse handen moet houden.

     3. Roughwood

      Buitenlandse busvervoerders actief in NL, in het bezit van concessies verkregen door openbare inschrijving zijn o.a.:

      Arriva = Deutsche Bahn = Duitsland
      Connexxion = Transdev = Frankrijk
      EBS = Egged Group = Israël
      Keolis Nederland = Keolis = Frankrijk

      Plus alle buitenlandse maatschappijen actief in onze grensgebieden.

      Laat die islamofascisten van NIDA zich daarom eens druk maken over zaken die er werkelijk toe doen. En die zijn mijns inziens voldoende aanwezig in die vredelievende cultuur van ze, dus eerst hand in eigen boezem zou ik zo zeggen!

    3. Anton Adriaan

     @Dolledries,
     Precies. Kijk, in de grensgebieden met Duitsland en Vlaanderen zit het natuurlijk iets anders. Maar dat blijft dan ‘Europees’ geld.
     Niet dat er een busmaatschappij, uit bijvoorbeeld, Ghana er bij komt kijken. 😉

     1. Top

      Als ja daar problemen heb, moet je daarvoor in Brussel zijn. Dat zijn de luitjes die dit soort constructies faciliteren. Zelfs al zich een busmaatschappij uit Timboektoe zich zou melden, maakt die ook de kans om het contract te krijgen. Verdiep u eerst eens in de materie, voordat u zich hier belachelijk maakt.

    4. Bloem

     Arriva en Connexion (oftewel Veolia) zijn de grootste partijen op de Nederlandse OV markt. Beiden zijn Frans. Europa schrijft nu eenmaal voor dat dit soort opdrachten openbaar aanbesteed dienen te worden. Nederlandse busondernemers zijn hierdoor nagenoeg verdwenen. Tegen de lage buitenlandse tarieven konden ze simpelweg niet op vanwege de hoge loonkosten in NL. Daardoor mogen Nederlandse buschauffeurs nu tegen minder beloning en slechtere secundaire arbeidsvoorzieningen voor buitenlandse vervoerders werken. Overigens heel actueel, de beroerde arbeidsomstandigheden drijven de chauffeurs binnenkort tot een landelijke staking. Wat NIDA betreft, hiermee bewijzen ze dat het een rascistiche groepering is. Snap niet dat Sylvana nog geen voorgedrukte aangifte formulieren in de synagoge uitdeelt

 2. sjun

  Elke keer weer zijn er wel moslimbroeders al te eager om nog aan Mohammed voorbij te werken. En daarmee geven ze voor hen te vroeg weg wat iedereen vanuit islam te verwachten heeft. Tegenwerking, discriminatie, jodenhaat, juridisering van meningen en intellectuele verdomming. De hoogste tijd voor kritische belichting van de politiekreligieuze ‘levens’beschouwing opdat die naar de mestvaalt van de geschiedenis verwezen kan en mensen ervan bevrijd worden.
  http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=10309&p=441731#p441639

 3. trampoline

  Dan hoef ik me dus ook niet bezwaard te voelen als ik voortaan Moslim ondernemers boycot.
  Ik verwijt hen dat ze een exponent zijn van de toenemende dwang om de Islam regels op te leggen en dat weiger ik.

  1. Ali Yas

   Ga nog een stap verder en weiger benzine te tanken waarvoor de olie uit een Arabische dictatuur moest komen! Lastig hè?

 4. Zout

  Ik vraag mij af of deze Mohammedaan een computer gebruikt?

  https://www.intel.com/content/www/us/en/corporate-responsibility/intel-in-israel.html

 5. Kodi

  En zo blijkt maar weer eens temeer dat Jodenhaat inherent is aan de Islam. Maar dat wisten wij toch al?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/08/jodenhaat-inherent-aan-de-islam/

  1. monach

   En ze nemen die jodenhaat overal mee naar toe he. Het is onderdeel van hun islamo-facistische identiteit.

  2. trampoline

   Als je tegen Jodenhaat bent dan ben je tegen Moslims en dus racist, toch? Aldus links nederland.

 6. Seneca

  @Anton Mussert pardon Adriaan
  Tijdens de inschrijving bleek dat EBS de beste kaarten had en heeft daarom het recht op vervoer gewonnen. Blijkbaar kunnen de goocheme Israëliërs toch beter zaken doen dan niet Israëlische bedrijven. Indien nida het recht door een islamitisch bedrijf had willen laten uitoefenen, dan had men, gezien de nog wel aanwezige miljarden in de moslimlanden, ook kunnen meedoen aan de inschrijving. Als men zo tegen Israël is, dan had men kunnen inschrijven voor het symbolisch bedrag van 5 miljoen € en dan had men zeker de inschrijving gewonnen. Dus al die ophef – ook van u – is tijdverspilling en gezeik achteraf.

  1. corfo

   @ Seneca.
   Uw reactie is volledig correct.
   Die @ Anton Mussert is een ietwat vreemde figuur die onder diverse namen op dit forum reacties plaatst. Als iemand antwoord geeft op een vraag van hem, reageert hij doodleuk met : “Dat was nog geen antwoord op mijn vraag.”
   Ik denk dat z’n echtgenote, indien aanwezig, hem ’s morgens achter z’n laptopje plaatst en hem gebiedt : “Hier blijf jij vandaag zitten.” Vandaar de onzin die hij uitkraamt.

   1. Anton Adriaan

    Ach kom op Corfo, toe. Vertel me wie ik nog meer zou moeten zijn.
    En misschien moet je mijn vrouw er buiten laten. Dat is niet netjes en heeft verder geen toegevoegde waarde aan deze conversatie.

    1. denk eens na

     klopt

  2. Anton Adriaan

   Maar, Seneca, als het een Islamitisch busmaatschappijtje betrof uit, laten we zeggen, Turkije, dan had ik u wel eens willen horen. Dan had u uzelf bescheten van woede.
   Maar omdat het nu een Israëlisch iets is, sta je klaar om het te verdedigen met hand en tand. U bent hypocriet. U verraad de Nederlandse busmaatschappijen, en u gunt de Nederlandse buschauffeur het brood niet in de mond. Liever geef je het brood weg aan een ander land.

   1. corfo

    @ Antoon.
    “U bent hypocriet. U verraad de Nederlandse busmaatschappijen enz.”
    Stomme fout Antoon, “verraad” moet zijn “verraadt”.
    Elders reageer je met : “ik heb me genoeg in dit of dat ingelezen enz.” Lees je eens in, in de NL-taal.

    1. Anton Adriaan

     Wel potverdorie! Je hebt gelijk!
     Ach kommer en kwel, de schaamte voorbij!

     Wacht eens, ben jij code134? Jij..multinicker jij 😉

     1. corfo

      @ Anton A. (ik zal je geen “Mussert” meer noemen, oké ?)
      Ik kon ’t niet laten om je ff te wijzen op de schrijffout, zoals jij óók iedereen wijst op een mogelijke schrijffoutje.
      Hahahahah, dat is een héle goeie Anton A; nee ik ben, gelukkig, niet code134, dan was ik reeds enige tijd geleden onder de trein gelopen.

     2. Anton Adriaan

      @ Corfo,
      Je hebt gelijk, mij te wijzen op mn spelfout, dat had ik inderdaad ook gedaan. Haha.

   2. Seneca

    @anton
    ik wist niet dat wij elkaar kenden. u neemt aan dat ik ‘mijzelf door woede zou bevuilen?’ als ik zo het lijstje van vervoerders in NL bezie – zou ik doen als ik in uw schoenen zou staan – dan is een groot deel van het Nederlandse ov, reeds in handen van niet Nederlandse bedrijven. daar hoor ik u niet over. overigens val ik over het feit dat nida een punt maakt dat een Israëlisch bedrijf een deel van het ov verzorgt. u bewijst met uw reactie dat mijn vergelijking van u met Anton Mussert correct is en al uw gekrakeel is, zoals gezegd in mijn vorige reactie onnodig en gezeik.

    1. Anton Adriaan

     Seneca zei:
     “…dan is een groot deel van het Nederlandse ov, reeds in handen van niet Nederlandse bedrijven. daar hoor ik u niet over….”

     Jawel, dat zou niet moeten kunnen. Israëlisch, Ghanees of Turks. Ik zie liever nationale bedrijven uit Nederland.

     1. Stanly2000

      Dit is een van de opgelegde eisen van de geliefde EUSSR. Openbare aanbesteding heet dat! Iedereen mag dus meedoen en de laagste inschrijver wint (vandaar de vervoerskosten zo hoog mogelijk en de service zo laag mogelijk) of u het nou leuk vindt of niet. De laatste staking van het OV is hier ook een gevolg van. Loonkosten zo laag mogelijk, werktijd zo hoog mogelijk.

  3. Bloem

   Beste Seneca, maakt u zich geen zorgen zowel Saoedi Arabië als Qatar investeren reeds jaren in westerse landen in niet oliegedreven economie. Voor u het weet werkt ook u voor een onderneming met Arabische roots

   1. Seneca

    Beste Bloem
    ik ben sinds jaar en dag gepensioneerd en heb het pensioen in eigen beheer opgebouwd. ik ben dus niet meer bij iemand in dienst en ben niet afhankelijk van een pensioenfonds dat eventueel met moslim geld werkt.

 7. Ni28

  Nederland importeert de natuurlijke vijanden van de Joden. Omdat de Joden niet agressief zijn en de moslims wel neemt de regering het voor de moslims en niet voor de Joden. Zo zijn de nette mensen altijd de slachtoffer door het sussen en pappen en nathouden. En zo zal deze EBS busbedrijf straks hier niet rijden. Pure discriminatie!

 8. Ni28

  9@ AA, als Arriva hier mag rijden dan ook de EBS.

  1. Anton Adriaan

   Ni28,
   Ik snap je punt.
   Maar Duitsland is nog geen Israël 😉

   1. Ni28

    Israël is ook een door alleen vijanden omringde democratische land die juist steun nodig heeft. Het is dan ook verwerpelijk dat Nederland dit land niet meer ondersteunt maar juist tegenwerkt. Ik begrijp uw punt maar heb liever dat geld naar Israël vloeit dan naar het Midden Oosten en Afrika waar je alleen maar ellende kunt verwachten als dank.

 9. DolleDries

  Stel… u woont in Nederland en denkt dat u het beter kunt krijgen in een moslimland.
  Door Elise Nijmegen
  Dus u loopt en loopt en zwemt en komt aan in uw nieuwe land. Of u stapt net uit de kust op een boot of gaat met het vliegtuig. Omdat u nieuw en zogenaamd hulpeloos bent voorziet dat nieuwe land u kosteloos en met voorrang op de eigen bevolking van behuizing, een uitkering, een medische verzekering, zwemles, schaatsles en ga zo maar door.
  Dacht u werkelijk dat dat ging gebeuren?
  U ziet verder dat er geen gebouw is waar u uw ideologie kunt uitoefenen en verspreiden en vraagt de regering, nee u eist, dat die gebouwd worden in uw nieuwe land.
  Dacht u werkelijk dat dat ging gebeuren?
  Vervolgens vindt u het eten niet lekker en eist dat er in de winkels uw keuze van eten verkocht wordt en dat er op scholen ook -of alleen- maar het eten wordt geserveerd dat u wilt.

  En dacht u werkelijk…
  Het zit u toch niet lekker, die bepaalde tradities en cultuur in uw nieuwe land. Dus eist u dat die ook gestaakt of veranderd worden.
  En dacht u…
  En als u dan alles gratis en voor niets heeft gekregen mag uw familie ook nog overkomen en krijgen ook die levenslang bijstand. Wat een goed nieuw land.
  Maar omdat u toch eigenlijk niet past in dit nieuwe land omdat de cultuur en de normen en waarden heel anders zijn dan die van u, gaat u vervolgens maar aanslagen plegen op onschuldige mensen, auto’s in brand steken, dieren mishandelen, mensen beroven en meisjes en vrouwen lastigvallen. Tsja… u moet toch wat… Misschien had u toch beter in dat land kunnen blijven waar u in eerste instantie was.
  Een nieuwkomer die van het gastland eist dat men zich aan hem aanpast in plaats van andersom, is geen immigrant maar een bezetter.

  1. Original NL

   Dries je bent weer goed bezig!

 10. Ritter

  Een van de gevolgen van de massa immigratie uit de islamitische landen……….het importeren van Jodenhaat.

  Het zal alleen maar erger worden want de illegale massa immigratie uit de islamitische landen gaat gewoon door en als gevolg daarvan zal de invloed van de islam op de politiek, onderwijs,media, enzovoorts alleen maar toenemen.

 11. denk eens na

  Dan mag je natuurlijk ook moslims weren omdat die met terrorisme te maken hebben.

 12. George van de linden

  Er horen helemaal geen islamitische partijen in gemeenteraden te zitten!

  1. Code134

   George van de Linden zou er wellicht goed aan doen de grondwet der Nederlanden te raadplegen.

   1. Vit

    Wim zou er goed aan doen op te zouten.

   2. Zout

    @Code: Wat staat daar dan dan pleit voor islam?

  2. DolleDries

   Mee eens hun ,begeleidend boek heeft het niveau van Nazis met hun Mein Kampf

 13. Ritter

  Ook in Duitsland word de positie van Joden steeds moeilijker als gevolg van de massale (vaak illegale) immigratie van moslims naar Duitsland.
  —————————

  Duitsland: Veiligheidsruimte voor Joden op Berlijnse school tegen islamistisch antisemitisme
  https://brabosh.com/2018/01/06/pqpct-fzq-2/

 14. jowyajax

  Door onze achterlijke grondwet is dit allemaal mogelijk. Zowel de regering als de gemeenteraad hoort uit echte witte Nederlanders te bestaan, maar omdat de gemeente Rotterdam en Amsterdam meer uit allochtone bestaat krijg je deze problemen. Onze wetgeving deugt voor geen meter.

 15. Code134

  ‘Israëlische kolonisering, apartheid en mensenrechtenschendingen in Palestina’.

  Die feiten zijn inderdaad lastig te ontkennen.

  1. Roughwood

   Nog meer feiten dan.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aanslagen_in_Isra%C3%ABl

   Met die islamofascistische onderdrukkers van Hamas en Hezbollah is de Palestijnse bevolking natuurlijk veel beter af…

  2. Zout

   @Code: Palestina bestaat niet en heeft nooit bestaan. Je bent willingly ignorant!

   1. Anton Adriaan

    @Zout,
    Ik doe het niet graag, een wikipediaschakel plaatsen, maar hier:

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Palestina_(staat)

    1. Zout

     @Anton: Palestijnen bestaan niet en hebben nooit een land gehad. Nooit een paspoort en geen nationale valuta. De hedendaagse Palestijnen zijn een samenraapsel van Arabische volkeren en hebben maar één doel: De vernietiging van de staat Israël.

     Gelukkig kent Israël de bedoelingen van dit samenraapsel.

     http://www.meoso.com/wp-content/uploads/2012/08/palestinian-answer.jpg

     1. van Urk

      Palestijnen noemden zich eerst Zuid-Syriers. Best wel gek he? De Palestijnen waren zo geliefd dat zelfs de Jordaanse Koning Hoessein Yasser Arafat het land heeft uitgeknikkerd omdat de PLO een bedreiging werd voor de eenheid van Jordanie en een mislukte staatsgreep pleegde.

  3. van Urk

   Code134@ Inderdaad de feiten zijn inderdaad lastig te ontkennen. Voor apartheid en mensenrechtenschendingen moet je inderdaad bij de Palestijnen zijn. Terwijl een Arabische student gewoon in Israel kan studeren in een Israelische universiteit zal een Joodse student deze kans nooit niet krijgen aan de Palestijnse kant. En qua mensenrechtenschendingen is het algemeen bekend hoe de Palestijnse autoriteiten met zijn eigen burgers omgaat.

   1. Seneca

    @van Urk
    men spreekt over de bezette gebieden; het op de palestijnen veroverde Jeruzalem. Jeruzalem is in 1967 op Jordanië veroverd en als men zonodig een palestijnse staat wilt hebben, neem dan Jordanië. Maar daar zijn de palestijnen verdreven omdat het van die lieve jongetjes en meisjes zijn. al die trollen op dit forum willen de geschiedenis herschrijven, maar geschiedenis laat zich niet herschrijven tenzij de wereld compleet krankzinnig is geworden.

 16. meanstreak2099

  en bij deze de eerste verdachte van het in mekaar slaan van het joods restaurant in amsterdam

 17. Rosasolis

  Wat krijgen we nou? Waarom moeten wij welke buitenlandse bus firma dan ook krijgen? Is Connexxion niet goed genoeg? Of de Nederlandse trein verbindingen?
  Ik ben voor wat goederen te importeren uit Israel, en ook andere landen, maar ons eigen bedrijven en producten moeten altijd in eerste plaats komen, en nooit concurrentie van buitenlandse bedrijven kregen. Nederland moet altijd ons land blijven, en nu hebben wij veel meer nationalist gevoel nodig, van allen die werkelijk Nederland willen steunen.
  Kortom: er moet altijd wat vrijheid zijn voor buitenlandse bedrijven, maat deze mogen nooit concurrentie voor ons eigen bedrijven bieden.

 18. Pretpark

  In de nederlandse geschiedenis, zal in de toekomst,het toelaten,en alles gedogen,van de Islamitische cultuur,de grootste fout worden,die er ooit,in onze geschiedenis is gemaakt!!!!!!!

 19. Parestado4

  Tussen zes haakjes;Wie wordt de eerste Nederlandse burgemeester in Morroco?

 20. nienke

  Duitsland heeft niets geleerd van de 2e wereldoorlog ze halen de allergrootste vijand van de joden met miljoenen binnen.
  Je zou bijna denken dat Merkel dit expres doet.
  Ze hebben miljoenen joden vermoordt, vergast en waarom in godsnaam de allergrootste vijand van de joden NU met miljoenen binnen halen.
  En wie moeten straks Duitsland verlaten omdat het een onhoudbare situatie wordt, de JODEN.

  1. Anton Adriaan

   Ho, Nienke, rustig aan joh. Haha.
   Je post is niet bepaald relevant aan het onderwerp, zou ik denken.
   Duitsland heeft juist heel veel geleerd van WOII. Bijvoorbeeld: nooit meer discriminatie, nooit meer racisme, nooit meer een volk zijn, alles, maar dan ook alles moet met goede bedoelingen richting de immigranten zijn, betalen aan landen tot de eeuwigheid en je na 73 jaar nog steeds laten bezetten door de Amerikanen.
   Maar goed.. voor jou dus wel een Israëlische busmaatschappij?

 21. Ali Yas

  “A “complete acceptance of the Jewish life” is a “criterion for successful integration,” it reportedly reads.””

  Hier zijn twee zinnetjes in elkaar gevlochten. Dit is wat er werkelijk staat:

  “Wer jüdisches Leben in Deutschland ablehnt oder das Existenzrecht Israels infrage stellt, kann keinen Platz in unserem Land haben.”

 22. Zout

  Joden vallen ons al 400 jaar lastig met wetenschappelijke doorbraken, literaire hoogstandjes, filosofische overdenkingen, hoogstaande kunst en muziek, etc.
  Daar heb je met moslims tenminste geen last van.

  1. Vit

   Nou eerlijk is eerlijk, in het verre verleden was er ene haitlin (ben zijn verdere naam even kwijt) best ver in kosmologie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.