Joop.nl-schrijver moedigt geweld tegen FVD-activisten nog wat meer aan: ‘FVD jaagt mensen de dood in, je mag hard!’

Joop.nl-auteur Sander Philipse vindt niet dat je je handen moet thuishouden als je een flyeraar van het Forum voor Democratie tegenkomt. Die mag je gewoon een paar tikken op z’n kop geven, want: “Het beleid dat FvD voor staat jaagt mensen de dood in. Daar mag je gewoon hard tegen demonstreren.” Dus…

sanderphilipse-tweet

Het kan dus gewoon: nog radicaler zijn dan Anne Fleur Dekker. Want terwijl de bekendste linkse activiste van Nederland vindt dat het wel welletjes is geweest met het klappen van FVD-aanhangers, gaan sommige totaal moraalverdwaalde Jopisten gewoon verder. Neem bijvoorbeeld Sander Philipse. Philipse is een blogger voor alle linkse SJW-krantjes websites die hun bagger op het Nederlandse internet zetten (OneWorld, NieuwWij, Republiek Allochtonië, Vice en niet te vergeten het onvolprezen subsidieblog Joop.nl), en vindt dat de hetze tegen aanhangers van het Forum voor Democratie nog wat verder mag worden opgestookt.

Oók nadat gisteren duidelijk werd dat flyerende campagnevoerders niet eens meer normaal wat foldertjes kunnen uitdelen in Amsterdam. Het zet Sander Philipse totaal niet aan tot zelfreflectie, maar doet hem juist volharden in het aanprijzen van geweld. Philipse: “Het beleid dat FvD voor staat jaagt mensen de dood in. Daar mag je gewoon hard tegen demonstreren, ook tegen pamfletterende partijleden.” In plaats van water, gooit de socialistische haatzaaier nog even olie op het vuur voor zijn pakweg 2.500 volgers.

En dat bewijst één ding: politiek links is stuk. Heel erg stuk zelfs, dat dit soort figuren gewoon getolereerd worden terwijl de mensen die zij eerst figuurlijk, maar nu ook letterlijk, stukmaken gebukt blijven gaan onder de gewelddadige tirannie van sanderphilipsiaanse Antifa-stoottroepen.

Moeten er soms eerst doden vallen voordat je die opruiing staakt, Joop.nl-schrijvertje?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. DolleDries

  Misschien Sander opvangen en hem een paar tikken geven ,kijken of die nog zo dapper is deze linkse gek.

  1. loes530

   daar bij joop zijn ze helemaal gek

 2. Nederlandse_Patriot

  Sorry hoor, maar moeten we nu bang zijn voor zo’n gefeminiseerde soyboy?

  1. DolleDries

   Het is een vies laf figuur, andere oproepen tot geweld en zelf als halfzachte buiten schot blijven. Misselijk figuur.
   Vergeet niet dat dit spoort de favorieten zijn van Kok, Kong en code134.

   1. Abri079

    Leden van de ploeg Kong.

 3. tomygun

  Ik heb het idee dat Joop altijd een linkse mafklapper is
  net zo iets als Mo voor de islaam .
  Je zal toch maar joop heten je bent voor je hele leven
  een hand gekapte

 4. Babaji538

  De foto vind ik erg geslaagd.
  De tekst minder.

  Het valt in het idee van RTL te plaatsen,
  dat een ver familielid overhoop wordt geschoten,
  door de overbuurjongen.

  LOL. HAHA.

  Petra Hermans

 5. Ernst Quispel

  Hard demonstreren is niet hetzelfde als geweld gebruiken.
  De kop boven het artikel is misleidend.

  1. Holland

   Handtastelijk zijn naar iemand die een andere politieke mening heeft, IS geweld, domme jongen.

   1. Ernst Quispel

    Uit de tweet kan op geen enkele wijze een pleidooi voor handtastelijkheid worden afgeleid. Dit wordt hier eenvoudig erbij verzonnen.

    1. Holland

     Tegen de 71-jarige FvD’er die folders uitdeelde, werd wel degelijk handtastelijk opgetreden (zie video). Daar refereert de twee van Sander Philipse aan.

    2. Michel69

     @ernst als je een dag na dit voorval deze uitspraak doet dan sta je erachter punt, maar goed ga jij nu eens met een linkse flyer wapperen voor mijn neus en dan krijg je van mij dezelfde behandeling!

   2. swetsnek

    niet op reageren

 6. George van de linden

  Ik ben héél even op de site van Joop geweest;
  Maar wat een landsgevaarlijke bagger zeg !!!
  Nooit meer dus!

 7. denk eens na

  Zit er soms gif in de lijn zaden, pompoenpitten, sesamzaden , volgens mij zijn haar hersenen zwaar getoxiseerd

 8. trampoline

  Mag ik dan ook Sander Philipse een paar tikken op zijn kop geven? Ook hij neemt het risico om mensen de dood in te jagen, toch?

  1. rafi

   Wat mij betreft ga je je gang. Mag ik de lezers op deze zondag een Bijbeltekst meegeven?: ‘Wie het zwaard opneemt, zal er door gedood worden’. In heidens Nederlands: ‘Wie wind zaait zal storm oogsten’. Oproepen tot gebruik van geweld door niet-overheden is typerend voor fascisme, dat intrinsiek gewelddadig en geweld-verheerlijkend is, en het nieuwe fascisme is steeds links. Als die rooien niet uitkijken, dan ontstaat er vroeg of laat een rechtse reactie in de vorm van een knokploeg die dat soort links uitschot met gelijke munt terug gaat betalen.

  2. Kodi

   Van mijn part trap je hem helemaal beurs. Hij verdient het. Dan voelt hij ook eens hoe het voelt waar hij anderen toe aanzet.

  3. Ernst Quispel

   Hier wordt opgeroepen tot geweld jegens Sander Philipse, ironisch genoeg iets wat Sander Philipse zelf niet doet.

   1. Feit

    Ga Sander lekker pijpen, KErnst.

    😉

   2. Roughwood

    En degenen die Pim Fortuyn demoniseerden hebben niet zelf de trekker overgehaald, maar wel het klimaat gecreëerd waarin de moord op hem kon plaatsvinden. De heer Philipse demoniseert met zijn tweet het FvD en draagt hiermee willens en wetens bij tot het scheppen van een anti FvD klimaat. Heeft dus niets geleerd van de geschiedenis, maar wil dat waarschijnlijk ook niet. Zie hier wederom de bekende misselijkmakende werkwijze van het extremistisch fascistische linksvolk met hun moraalmonopolie op de waarheid, een waarheid die desnoods met geweld moet worden verkondigd en afgedwongen. En daarom hoofdverantwoordelijk voor de polarisatie, radicalisering en het stelselmatig verzieken van de NL Maatschappij!

 9. Ritter

  En de belastingbetaler betaald hieraan mee want Joop.nl krijgt subsidie.

  1. Ernst Quispel

   Dat is onjuist. Joop wordt gefinancierd uit de abonnementsgelden.

   P.s. ‘betaalt’ schrijf je met een t.

   1. Feit

    En Sterf met een F, KErnst!

    😉

    1. Zout

     @Wim Hütten: T a a l n e u q e r t j e

 10. Kodi

  Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

  zo 5.02.17 11:15

  by Uri van As

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

  https://opiniez.com/2017/02/05/er-hangt-geweld-in-lucht-links-geweld/

  1. lanex

   +10

 11. Ni28

  In mijn optiek jaagt iemand die tikken uitdeelt juist mensen de dood in. Linkse haters zijn graag vechters. Zij vechten liever dan zij werken.

 12. Ni28

  Wat is hard demonstreren in de ogen van Quispel?

  1. Ernst Quispel

   Duidelijk laten horen dat je het ergens niet mee eens bent. Dat is wat deze twitteraar ook bepleit.

   1. rafi

    Je liegt.

   2. Feit

    Ik ben het niet met jouw eens, Kernst!

    Sterf de dood!

    😉

    1. buitenbeentje

     Jammer dat jullie weer massaal reageren op Dopper. Nu is hij weer gelukkig. In de paar uren dat er niet op hem gereageerd werd bleef hij herhalen dat er niet opgeroepen werd tot geweld, bijna smekend om reacties. Nu hebben jullie het hem weer gegeven.

     Hij houdt nooit op, niet vanzelf.

     1. Zout

      @Buitenbeentje: Ja en Wim moet af en toe wel even op z’n lazer krijgen, dat verdient de leugenaar.

 13. Rosasolis

  Gedurende de komende weken zullen er veel meer partij foldertjes op de straat en op markten verschijnen. En ook tussen de wekelijkse pakketten van winkel folders. Je kan dit traditie van partij reclame niet verbieden, of proberen te onderdrukken. Je hoeft niet de folders aan te nemen. Net als je de Jehova’s aan de deur krijgt, hoef je niet hun gratis literatuur te accepteren. En kun je ook de P.v.d.A. van je deur wegwerken zonder
  hun knal rode Baccara (Afrikaans import) roos te accepteren. De enige wat ik erg vond enkele jaren geleden, was het verspreiden van foldertjes op een markt vlakbij, die een speciale aanbieding aankondigde voor een gratis Nederlandse vertaling van het koran.

 14. Ruud562

  Dit is pure aanzet tot haat en geweld! Volstrekt aangiftewaardig, dunkt me zo!
  Dus FvD, op naar het politiebureau!

 15. lanex

  Volgens mij is dit toch oproepen tot geweld? Waar blijft nu het OM? Zijn nu ook voorgedrukte formulieren beschikbaar?
  Deze Hansworst zouden ze meteen moeten oppakken en een paar dagen opsluiten wegens opruiing.

  1. Ernst Quispel

   Ik wees op het feit dat hier niet sprake is van oproepen tot geweld, in tegenstelling overigens tot hetgeen enkele reageerders op dit blog deden.

   Miste u die feiten?

   1. Feit

    Jij roept op tot geweld met je praatjes, KErnst.

    Weet je wat jij kan?

    Idd sterven!

    😉

   2. rafi

    Dat ‘Wat mij betreft ga je je gang’ van een reactie ‘2 uur ago’ neem ik dus terug, want de overheid heeft het monopolie op het gebruik van geweld. Maar ik VIND het toch afschuwelijk wat links zich in dit land straffeloos allemaal maar kan permitteren! Ernst Quispel liegt schaamteloos als hij schrijft dat er bij die Philipse geen sprake is van oproepen tot geweld. Maar hij jaagt anderen graag op stang. Waarschijnlijk heeft hij een gefrustreerde inborst gekregen in zijn jeugd ergens door. Hij lijkt mij zielig en gefrustreerd, maar is wel erg irritant bezig. Het OM moet echt zijn werk doen en een einde maken aan al die opruiing door links. Eerst was het tegen Pim Fortuyn, dan tegen Wilders, en nu weer tegen het FvD. Deze fascisten moeten echt bestraft worden hiervoor. Zodanig, dat ze zoiets wel afleren.

    1. Ernst Quispel

     “Dat ‘Wat mij betreft ga je je gang’ van een reactie ‘2 uur ago’ neem ik dus terug”

     Excuses aanvaard.

     1. Zout

      Dag Wim!

 16. rafi

  Helemaal eens met lanex en Ruud562, maar ik denk dat het OM niks zal doen omdat het het met die linkse figuur stiekem eens is. Dan moet je er ook niet gek van opkijken als anderen in actie komen. Ik ben daar tegen, geweld met tegengeweld door andere burgers beantwoorden valt nooit goed te praten zo lang je een legale overheid daarvoor boven je hebt staan, wat in dit land nog steeds zo is, maar een OM dat zijn taak niet verricht verliest wel zijn legitimiteit als het doorgaat met niet optreden tegen extreem-links en islamitisch geweld en oproepen daartoe. Dan kun je een onverhoopte reactie vanuit het volk verwachten.

 17. buitenbeentje

  Dit soort fascisten mogen van mij best ook eens voor de rechter gehaald worden. Verkapt oproepen tot geweld is ook oproepen tot geweld. De haat van links voor mensen met een afwijkende mening is onvoorstelbaar en ze naaien elkaar ook op bij het leven..

 18. Pedrito

  Joop.nl is toch de digitale verzamelplaats voor alle verwerpelijke fascisten der aarde ?

 19. Burgermans

  Socialistische knokploegen om andersdenkenden te intimideren, waar kennen we dat ook alweer van?

 20. Marija

  Is het een man??????????

 21. Ben Zine

  Wat een mongool zeg… Het ware lelijke gezicht van intolerant totalitair links.

 22. A3aan

  Als je dit zo allemaal leest komt bij mij een gedachte op wat zegt, waar is dat sinkhole zodat die hele antifa club incl. joop.nl met als eerste Sander Philipse van dees aardkloot verdwijnt.

  Het is maar een gedachte hoor, en sinkhole schijnt een natuurverschijnsel te zijn. Misschien een aanvulling op tornado’s, tsunami’s en wat al meer, van de natuur.

 23. Zout

  Gelukkig mag je in Nederland ook terug tikken wanneer je getikt wordt.

  1. Pjotter

   Zout; Maar wel met de grote kans dat de terug-tikker voor het hekje staat.

  2. Heinz

   Dat is waar. ABNAMRO heeft er zelfs een app voor. Nog niet gebruikt trouwens.

 24. Gerlos

  Die linkse activisten zijn nog erger dan de PVV en FVD bij mekaar.

 25. Original NL

  Is dat een hij?????
  Meer pipo de genderverwarde clown.

 26. Original NL

  Over de natte winden van zo’n plee figuur ga je hier toch geen artikel wijden?
  Krijgen we straks berichten over de linkse harde kern van de jostiband……gezellig.

  1. Anton Adriaan

   Original NL zei:

   “..Krijgen we straks berichten over de linkse harde kern van de jostiband……gezellig…”

   Oh.. straks? Ik dacht dat we daar nu al beland waren na dit artikel.

 27. Siemien

  Het lijkt wel een vrouw met z’n snappchat, hahaha en dat wil dan geweld gaan gebruiken?
  Ik denk dat vele denken, “make my day”

 28. HW

  Met zijn tweet verwijst hij naar de klappen die een FVD-er tijdens het uitdelen van flyers kreeg en keurt dit goed.
  Behandelen de mensen zoals je ze zelf zou behandelen.
  Voor deze Sander geldt, dat hij geweld tegen mensen van de FVD goedkeurt hetgeen indirect inhoudt, dat hij zelf daar wel een pak slaag voor over heeft.
  Ik hoop, dat hij binnenkort de rekening gepresenteerd krijgt.
  Niet ik roep op tot geweld, maar deze links fascistische flapdrol.
  En VARA, je wordt bedankt, want hiermee laat links zien hoe ze er sinds Fortuijn over denken.

 29. HW

  VARA bedankt, want hiermee bevestig je, dat de VARA sinds Fortuijn linkse fascisten steunt en meningen van andersdenkenden niet tellen en als het moet met geweld bestreden moet worden.
  Het wordt tijd, dat het OM stelling neemt tegen deze opruiende taal van de VARA.

 30. Duckday

  Als we het nu eens omdraaien en zorgen dat ze precies het zelfde krijgen Hoe zouden ze dat vinden Laten we eerst beginnen alle toeslagen subsidie intrekken

 31. PindaRinda

  Laat je niet opjutten mensen!JOOP.NL.Dit zegt toch al ALLES.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.