Joost Eerdmans reageert op diefstalbeschuldiging Dion Graus: ik had al in 2006 voorstel voor dierenverbod!

grauseerdmans
Foto: Dion Graus (bron: Tweede Kamer) en Joost Eerdmans (bron: Leefbaar Rotterdam).

De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam laat zich niet zomaar door politieke concurrent Dion Graus uitmaken voor een politieke dief. Eerder vandaag begon het PVV-Kamerlid namelijk een kleine social media-campagne tegen de fortuynist. Graus vond dat Eerdmans een voorstel van hem had gejat over het verbod op het houden van dieren voor misbruikers. Eerdmans noemt dat nu onzin en zegt al meer dan tien jaar geleden het voorstel te hebben verzonnen.

Ooit waren ze bondgenoten, maar tegenwoordig staan ze lijnrecht tegenover elkaar: de PVV en Leefbaar Rotterdam. De twee hadden vanochtend een aanvaring in de personen van Kamerlid Dion Graus, en wethouder Joost Eerdmans. Eerdmans stelde namelijk voor dat dierenmishandelaars een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren. De argumentatie ligt voor de hand: het is eigenlijk van de zotten dat mensen die hebben bewezen niet met dieren om te gaan wordt toegestaan om dieren te houden. Dus: een verbod.

Dion Graus ontstak daarop vanochtend in woede. Hij vond dat Eerdmans dit idee ‘gepikt‘ had van hem. Graus had dit plannetje namelijk al meerdere keren gepresenteerd als Kamerlid, en vond dat Eerdmans met de eer van zijn vondsten aan het strijken was. “SCHANDELIJK,” aldus Graus op Twitter.

Joost Eerdmans laat nu van zich horen en zegt dat hij helemaal niets van Graus gepikt heeft. Sterker nog, Eerdmans diende al een (gesneuveld) plan in om dit te regelen toen de PVV diens eerste Kamerzetel nog moest winnen. In 2006, aldus Nu.nl. Dus de Leefbaar-lijsttrekker meldt op Twitter:

grauseerdmanstweet

Het staat dus weer 1-1 in de strijd tussen Graus/PVV en Eerdmans/Leefbaar Rotterdam. De strijd tussen die twee belooft de aankomende twee maanden nog een mooi spektakel te worden. Maar of dieren er nu zoveel belang bij hebben dat deze zelfverklaarde diervriendelijke politici elkaar in de haren vliegen, kan je je ten zeerste afvragen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

27 reacties

 1.   

  Wat een kleine kinderen zeg, ruziemaken over wie het als eerste bedacht heeft. Het allerbelangrijkste is dat het voorstel er ook daadwerkelijk komt!

 2.   

  Dit soort hanengevechten in het rechtspopulistische circus die verder ook nergens over gaan verschaffen me veel genoegen.

  1.   

   Maar dan wel door hanen met afgebrande snavels
   Mag ik hopen
   Zonder verdoving
   Dat is onze vorm van halal

 3.   

  Welke prioriteit krijgt dat verbod?
  Is het voorstel als wet straks te handhaven? Niet?
  Niet invoeren dan maar.

  1.   

   En waarom zou het niet te handhaven zijn als ik vragen mag?

  2.   

   Dit soort praktische bezwaren zijn voor populisten niet relevant. Het geeft een fijn gevoel en dan moet de Staat daar voor zorgen.

   1.   

    De staat zorg al jaren voor jou. laten we daar eens een punt achter zetten.
    Dat geeft mij pas een heel fijn gevoel

 4.   

  Nee hoor het staat niet 1-1 maar 2-0 voor Graus want het voorstel van plucheplakker Eerdmans ging niet om een levenslang verbod voor het houden van dieren. Maar een verbod van maximaal 10 jaar. Dion Graus was wel degelijk de eerste om een levenslang verbod voor dierenmishandelaars in te voeren.

  1.   

   Lekker belangrijk.

  2.   

   RobertMarsman u heeft weer helemaal gelijk.
   Voor Tim is dat altijd moeilijk te bevatten als het bij de PVV vandaan komt.

 5.   

  Hebben we niks anders te doen Zorg dat het veilig is in ROTTERDAM en Den Haag en Minder gelukszoekers minder handophouders uit het voormalig oostblok

  1.   

   Dion Graus heeft gewoon gelijk. Die Eerdmans hoor je er nooit over en nu ineens gaat hij mooie sier lopen maken met dierenleed. Maar iedereen snapt natuurlijk dat dat alleen maar voor de verkiezingen zo is en niets anders. En daar kan je Graus nooit van beschuldigen want als er een opkomt voor dierenrechten in de kamer dan is wel Dion Graus. En dat doet hij al sinds hij in de kamer zit.

   En dan worden ze hier wel een zelfverklaarde diervriendelijke politici genoemd. Maar Dion Graus is dat gewoon want hij doet niets anders als opkomen voor dieren. Eerdmans denkt alleen maar aan zijn zeteltjes als plucheplakker.

   1.   

    “mooie sier lopen maken met dierenleed”

    En dan alleen met een kleine minderheid van dieren, de aaibare huisdieren. Voor het massale leed van miljoenen dieren in de bio-industrie bestaat geen enkele belangstelling want daar zijn mensen die op populisten stemmen niet in geïnteresseerd.

    1.   

     Heb jij je gehaktbal al op huigelaar

 6.   

  PVV is tanende en probeert uit alle macht nog iets zinnigs te doen. Graus is een kind dat zijn zin niet krijgt. Van enige samenwerking inzake het zelfde probleem is verre van sprake. Zielige politiek.

  1.   

   Het is eerder andersom. Het is ook niet de eerste keer he dat politieke partijen met ideeën van de PVV weglopen. Zoals bv Mona Keizer van het CDA heel wat wetsvoorstellen van Fleur Agema heeft gejat. Waar ze dan op tegen was en vervolgens een paar maanden later komen ze met een soortgelijke motie en staan ze in de media mooie sier te maken. Zoals Eerdmans nu ook doet.

  2.   

   Vertel eens over dat tanende
   .

   1.   

    Is u de afbrokkeling van de PVV in de media en in de peilingen ontgaan?

    1.   

     Mja, net zoals die peilingen die beweerden dat Mrs. Clinton zou winnen…. Zoooo betrouwbaar !

     1.   

      Ik begrijp dat u een electoraal herstel van de pVV nog mogelijk acht.
      Ik kwam vreemdere opvattingen tegen maar kras is het wel.

    2.   

     Soms ben je aandoenlijk Wim, heel soms.

     Dag Wim!

     1.   

      Zout volgens mijn heb de pvv toch niks verloren gis teren aan zetel dat stond vorige week ook al op 15

 7.   

  Ddos aanval op banken , krijgen de burgers nog wel hun geld . Het word tijd voor een sleepwet .referendum . turken op een brug .rutte. hhhmmmm.

  1.   

   Sorry even off topic.

 8.   

  tim engelbart is een …………….?

 9.   

  Over dieren gesproken een aangrijpend filmpje.

  https://www.liveleak.com/view?i=d54_1517079154

 10.   

  Michael Ende – Die unendliche Geschichte (1979),
  in respect of my mission.

  Knock-KNOCK.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!