Libanese modeontwerper onder vuur in eigen land, want: hij liet een Israëli zijn jurk dragen

Gadot
Foto: Gal Gadot (rechts), een Israëlische actrice. Bron foto: Gal Gadot / Instagram

Libanon, een land dat zich graag profileert als een ‘modern, democratisch Arabisch land’ maar dat achter de schermen nog steeds bestuurd wordt door islamistengroep Hezbollah, is boos. Héél boos.

Gal Gadot: het is een prachtig model, zangeres en actrice. Ze heeft in haar nog geen 33 jaar een aardig CV opgebouwd, als we haar IMDB-pagina mogen geloven: onder meer de films Wonder Woman, Justice League en Fast & Furious 6 én 7 zouden niet hetzelfde zijn zonder dat zij daar een rol in had gespeeld. Daarnaast won ze al eens een missverkiezing. En oh ja, ze komt uit Israël.

En juist dat laatste stootte Libanezen onlangs tegen het zere been. Gadot was één van de gelukkigen die dinsdag een award in de wacht mocht slepen bij de National Board of Review te New York, en verscheen zo bij de ceremonie:

Hartstikke mooi natuurlijk, zou je denken. Klein probleempje was alleen: de blauwe jurk was vervaardigd door Elie Saab, een beroemde modeontwerper uit Libanon. Voor zo’n man moet het natuurlijk niet uitmaken voor wie hij zijn kleding maakt, maar zijn landgenoten waren een andere mening toegedaan. Saab plaatste op zijn Instagrampagina een foto van de Israëlische actrice in zijn jurk, waarmee hij een enorme rel teweeg bracht. Talloze Libanezen waren woedend dat ‘nationaal symbool’ Elie Saab het waagde om trots te zijn dat zijn creaties door Israëli’s gedragen worden.

Het meest trieste hieraan? Saab gaf toe aan de druk, en verwijderde de foto weer. Doodzonde, juist omdat dit soort antisemitische daden pas zal ophouden als Arabieren zélf de poot stijf houden en duidelijk maken dat joden alleen de vijand hoeven te zijn als Arabieren dat zelf willen. Maar helaas: het mocht niet zo zijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Stenigen of haar gezicht met zuur bewerken dat moet haar lot worden, hoe durf je.

 2.   

  Het is en blijft een feit dat de Engelsen Israel hebben afgepakt van de Arabieren en hier vervolgens aan agressieve omvolkingspolitiek (Ik dacht ik gooi er even een extreemrechtse term in zodat de tokkies hier me nog kunnen volgen) waardoor de plaatselijke Arabieren werden vervangen door Joden. Hierdoor is Israël geen rechtmatig land.

  1.   

   Dit is niet links of rechts Henk..
   Dit is realiteit.

   1.   

    Als ik duizend Euro van jou steel is het over vierduizend jaar nog steeds diefstal, maar daar ben jij te simpel voor om te begrijpen.

  2.   

   @Henkie: Geschiedenis is niet je sterkte vak geweest, ouwe bokketrol…

   1.   

    Ik heb gewoon gelijk hoor.
    En kom niet aan met het sprookje dat Israel het door God beloofde land is!

    1.   

     @Henkie: Jij mag jezelf gelijk geven, ik houd mij aan de geschiedenis en de geschiedkundige feiten!

     1.   

      Vertel jij mij eens dan hoe de stichting van de staat Israël is gegaan!

     2.   

      @Henkie: Je mag beginnen in Genesis 12, ongeveer 4000 jaar geleden.

      https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/genesis/12/

     3.   

      Nogmaals, ik hoef niet het sprookje te horen dat Israel het door god aan de joden beloofde land is!

     4.   

      @Henkie: Je kunt de geschiedenis niet uitschakelen, dat zijn geen sprookjes maar geschiedkundige feiten.

      https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/genesis/12/

     5.   

      En wat dan nog? Na het bijbelse Israel is het land bijna 2000 jaar lang van de Arabieren geweest… Hoe kun je dan nog vinden dat het land nog toebehoort aan de Joden? Alle landen rondom de middelandse zee waren 2000 jaar terug onderdeel van het Romeinse rijk, moeten die ook maar hun grond afstaan zodat we we weer een Romeins rijk kunnen stichten?

     6.   

      De absurditeit van de claim van Israel op Palestijnse grond is nooit effectief onder woorden gebracht dan door Joris Luyendijk.

      https://wijblijvenhier.nl/1964/they-are-killing-innocent-frisians/

     7.   

      Tja. Joris Luyendijk. Een groter fantast en Jodenhater bestaat er niet. Wie aan dit uit de duim gezogen verhaal enige waarde hecht, is niet goed wijs. Hij verzint een verhaal om iets te “bewijzen”, omdat hij het échte verhaal niet met harde feiten ontzenuwen kan en in dat verzinsel trappen dan de gebruikelijke Jodenhaters weer in.
      Triest, als je dát verhaal voor “waar” aanneemt!

     8.   

      @cmsuijkerbuijk: Scherp!

    2.   

     Kom dan eens met onweerlegbare bewijzen. Niet het feit dat jij stelt, dat je gelijk hebt, maakt ook, dat dat zo is.
     Bewijzen!

    3.   

     Nee, Henk-Jansen! Deze vlieger gaat niet op! Jij beweert, dus jij bewijst!

     1.   

      @cmsuijkerbuijk: Wim poneert een nietszeggende oneliner en plaatst daar een flauwekul-link bij.

  3.   

   Henk-Jansen

   Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

   1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   1.   

    Als je goed oplet heb ik het nooit over louter Palestijnse arabieren gehad, Turken vallen naar mijn mening ook onder de grotere groep ‘Arabieren’.

    Toen Palestina in 1918 een Brits mandaatgebied werd was nog de overgrote meerderheid van de bevolking moslim maar dit werd dus onder Britse leiding snel teruggedrongen ten faveure van de Joden.

    1.   

     @Henkie: Israël is altijd thuisland geweest van de joden en is dat nog steeds. Dat jij dat niet kunt accepteren moet jij, als antisemiet, helemaal zelfs weten.

     Arabië (Libanon, Syrië, Jordanië, Saudi Arabië, Egypte) is groot genoeg voor alle ‘Palestijnen’ samen. Zo werd het bedacht op 2 november 1917 (Balfour-verklaring) en zo had het moeten zijn. De ‘Palestijnen’ kunnen gewoon in Jordanië gaan wonen.

     Helaas voor de ‘Arabieren’ hebben zij bij allerlei onderhandelingen tot nu toe overal NEE tegen gezegd en leeft Israël haar leven nadat ze in het verleden tot oorlogen zijn verleidt en toen dat niet werkte nog regelmatig met raketten worden bestookt.

     1.   

      De Arabieren in Palestina noemden zichzelf in eerste instantie Zuid-Syriers. Toen Arafat de Egyptenaar ten tonele kwam waren het opeens Palestijnen.

     2.   

      De naam Palestina werd pas weer populair toen de Joden er gebruik van gingen maken. Nationalistische Arabieren waren het juist oneens met de naamwijziging. De naam Palestina was een Joodse uitvinding! Zij noemden zichzelf dan ook Zuid-Syriers. https://Likud.nl/2012/10/het-mytische-land-palestina/

     3.   

      @van Urk: De agenda van wijlen (gelukkig) Arafat was duidelijk. Arafat was de aanvoerder van een Palestijnse politieke beweging. Vroeger was zij een guerrillabeweging, die later ook terroristische aanslagen pleegde. Tegenwoordig is zij een politieke partij met een terroristische tak, de Al-Aqsa Martelarenbrigade.

      Lekkere buren…

     4.   

      Het is opmerkelijk dat de Joodse immigranten in Palestina de aangetroffen bewoners bestaansrecht ontzeggen omdat ze Arabieren zouden zijn die oorspronkelijk van elders kwamen.

     5.   

      @Code 134
      Bewijzen van deze stelling graag!

     6.   

      @cmsuijkerbuijk: Ik denk dat je die niet krijgt, trollen staan daar namelijk niet om bekend. ;)

     7.   

      Je kan het ook andersom gaan zeggen. En de linkse wereld deelt deze mening graag met de Arabieren mee.

  4.   

   Sneu voor je Henk dat zelfs de Koran nog beweert dat het land aan de Joden behoort.

   Soera 5 verzen 20 en 21 is er toch duidelijk over
   En toen Mozes tot zijn volk zeide: “O, mijn volk, herinner u God’s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven.” “O, mijn volk, gaat het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”

   Ook in soera 17, vers 103 en 104 openbaart Allah
   “Derhalve besloot hij [de farao] hen [de Joden] uit het land te verwijderen; doch Wij deden hem en die met hem waren allen tezamen verdrinken. En Wij zeiden na hem tot de kinderen van Israël: “Blijft gij in het land en wanneer de laatste belofte komt zullen Wij u allen tezamen brengen.”

   We zijn er dus wel uit, nu die weinig koranvaste moslims nog.

  5.   

   @henk jansen
   volkomen terechte veronderstelling! de Joden die eind 1800 en begin 1900 naar het toenmalige Palestina reisden, hadden geen land van melk en honing. zij kochten dat land van de Ottomaanse kalief die zetelde in Constantinopel pardon Istanbul. de kalief had altijd geld nodig en daar het land waardeloos was en alleen door een stelletje Bedouinen werd ‘bewoond’ die met hun kuddes geiten en schapen naar gebieden trokken waar een beetje voedsel voor hen te vinden was, interesseerde het de kalief geen reet wie dat land wilde hebben en wat die met dat land wilde doen. interessant was het Joodse goud waarmede dit land werd betaald want dan kon de kalief wederom een stelletje lekkere meiden aan zijn harem toevoegen. daar u het lager onderwijs niet gevolgd heeft heb ik e.e.a. uitgebreid voor u beschreven. nu u ietwat geïnformeerd bent, wilt u a.u.b. niet meer van die onzinnige reacties plaatsen? het geïnformeerde deel van de reaguurders zal dit zeker waarderen.

 3.   

  Antisemitisme is de norm in de islamitische wereld.

  Moslims die naar Europa reizen nemen die Jodenhaat met zich mee. En de gevolgen daarvan zijn steeds meer zichtbaar in de Europese landen.

 4.   

  Wat een bekrompen zootje daar in Libanon, ongelofelijk.

 5.   

  Alleen de heks verbrandt zich aan haar vuur.
  De genezeres geneest meer dan 1 hele mensheid,
  kan overzien.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!