Na D66 klaagt ook sneue Amsterdamse deskundoloog over posters met zoenende jood en moslima

Tolerantie moet je niet gaan promoten via posters, aldus een Amsterdamse gedragsdeskundige. Hij klaagt dat het promoten van een ideaalbeeld alleen maar ‘averechts’ werkt. Het is namelijk te kwetsend voor sommigen.

Je zou maar een moslima zijn die verliefd wordt op een joodse jongen. Of op een andere vrouw. Of zelfs maar iemand die gelooft in een andere variant op de islam. Het zijn allemaal enorme taboes in de islamitische wereld, en de prijzenswaardige organisatie Femmes for Freedom strijdt al jaren tegen het onrecht dat vele vrouwen vanuit een vrijheidshatende culturele dwangbuis wordt opgelegd. In het kader daarvan ging FfF in Rotterdam ook langs de straten met een provocerende postercampagne: te zien waren zoenende lesbiennes en homo’s van islamitische komaf, maar ook interreligieuze liefdesparen. In het gros van Nederland is dat soort ruimdenkendheid doodnormaal, maar vele achtergebleven kansenparels bleken er toch een belediging in te zien.

Toen de postercampagne naar Amsterdam kwam, stuitte dat ook direct op verzet. Niet eens van boze radicale moslims, maar van D66. D66 wierp zich op als de beschermer van tere islamitische zieltjes en bezwoer dat zij tegenstellingen niet wilde uitspelen. FfF ging hiermee niet akkoord en wist via een mediacampagne gedaan te krijgen dat de sociaal-liberale wethouder Simone Kukenheim door de knieën ging en de postercampagne tóch ging toelaten.

Maar nu de politieke horde genomen is, volgt de maatschappelijke. En ook daar zitten weer de koene ridders die de lange tenen van intolerante liefdeshaters beschermen. In de persoon van Reint Jan Renes, die vindt dat zo’n campagne toch maar averechts werkt:

“De postercampagne waarop een joodse jongen en een moslima elkaar zoenen maakt de acceptatie van seksuele vrijheid onder minderheden alleen maar kleiner. Daarvoor waarschuwt Reint Jan Renes, auteur van Draaiboek Gedragsverandering. Hij houdt zich als gedragswetenschapper bezig met het veranderen van patronen.

Renes noemt de Rotterdamse campagne van stichting Femmes for Freedom, die een meerderheid van de gemeenteraad dit jaar ook naar de hoofdstad wil halen, een ‘simplistische en eenzijdige aanpak’, waardoor de kans dat mensen van gedachten veranderen alleen maar kleiner wordt.”

Wat Renes dus niet snapt, is dat degenen die tegen seksuele vrijheid zijn niet ‘ook maar een mening’ hebben. Deze mensen zijn agressieve vrijheidshaters die zoniet goedschiks, dan maar kwaadschiks moeten leren dat zij zich in een liberaal land bevinden en zich gewoon hebben neer te leggen bij de liefdeskeuzes die anderen voor zichzelf maken.

Zijn ze het er niet mee eens? Prima, maar dan gaan ze maar lekker in Marokko of Syrië zitten. In Nederland kies je ongeacht je seksuele voorkeur, geloof of afkomst gewoon je eigen partner uit. En als iemand dat niet zint? Met zulke types ga je dus niet in gesprek, maar die leer je dat hij gewoon maar even lekker z’n bek moet houden. En zo’n postercampagne – waarin we hatende kansenparels nog maar eens duidelijk maken wat de normen en waarden van ons land zijn – kan er uitstekend bij helpen dat niet de discriminerende en homofobe haters hier de dienst uitmaken. En daarmee dus basta.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Dubbele Komma

  net stuk,en zo is het,niks kruipen voor de 1400 jaar oude achterlijkheid. dit is nederland. wij willen een vrij land blijven ondanks fascisten als code rutte de rasleugenaar met al zijn fake-accounts die liever morgen nog de sharia invoert hier.

 2. George van de linden

  Ik zie liever vandaag nog alles wat met D66 te maken heeft na een enorme explosie in een gigantische rookwolk verdwijnen.
  Alleen deze keer ben ik het wel eens met D66………
  Zoals president al zei: De cultuur van deze immigranten is onverenigbaar met die van Europa’ dus ook met die van Joden.
  Eerlijk is eerlijk toch ?

  1. Seneca

   @george vd linden
   Sorry, de eerste zin begrijp ik, maar van de rest van uw reactie, kan ik geen chocola maken.

   1. denk eens na

    Ik denk dat hij de tsjechische president bedoelt.

   2. George van de linden

    ‘Duitse ministerie Defensie maakt islam tot nieuwe basisfilosofie Bundeswehr’

    Het door Berlijn in opbouw zijnde ‘Vierde Rijk’ wil autochtone Europese volken compleet uitwissen – Regime Merkel gaat hiervoor 12 miljoen moslimmigranten naar Duitsland halen – Denemarken en Oostenrijk overwegen invoering avondklok in criminele moslim migrantenwijken.

    Weliswaar nog overtrokken, maar critici waarschuwen dat het Duitse leger op koers ligt om in de toekomst tegen de eigen bevolking te worden ingezet, om de islamisering van het land en van Europa met geweld af te dwingen.
    Er zijn nog steeds mensen die weigeren te geloven dat er zoiets als ‘islamisering’ van Europa bestaat. Dat zijn meestal degenen die nog steeds klakkeloos de propaganda van de heersende politici en massamedia volgen. Ondertussen wordt deze ‘niet bestaande’ islamisering vooral bij onze Oosterburen in verbijsterend snel tempo doorgevoerd. Geen grap: de Duitse Bundeswehr heeft onder leiding van minister van Defensie Ursula von der Leyen de islam tot nieuwe basisfilosofie van het leger (de Bundeswehr) gemaakt.
     
    Al in november vorig jaar werd bekend dat het Duitse ministerie van Defensie de islamitische Ahmadiyya sekte heeft ingeschakeld om de legerleiding ‘de filosofie en de leermethoden van de islam’ bij te brengen. Daar werden zelfs complete seminars een moskeeën in Hamburg en Hannover voor georganiseerd. Ahmadiyya is een typerende ‘taqiya’ vorm van islam, die aan de buitenkant heel tolerant en humanistisch overkomt, maar ondertussen nog altijd officieel als doel ‘de herleving van de islam en de geprofeteerde hereniging van de mensheid’ heeft, zoals op de Duitstalige website staat te lezen.
    Umvolkung en Volkstod: 12 miljoen moslims naar Duitsland
    Dat doel wordt vermoedelijk omgezet via het beruchte Coudenhove-Kalergi plan, dat in zijn moderne jasje voorziet in het tot 2060 overspoelen van Duitsland met 12 miljoen moslimmigranten, een cruciaal onderdeel van deze reeds in 1923 geplande uitwissing van de autochtone Europese volken door deze te vervangen door gigantische aantallen moslims uit het Midden Oosten en Afrika. Dat wordt ook wel ‘Umvolkung’ genoemd, waarmee links en progressief hun geliefde ‘Volkstod’ zullen krijgen.
    Niet voor niets heeft bondskanselier Angela Merkel voor haar immigratiebeleid de Coudenhove-Kalergi prijs ontvangen, de hoogst mogelijke Europese prijs. Ze maakte zelfs reclamespotjes voor de Afghaanse TV, waarin ze moslims letterlijk oproept om naar Duitsland te komen.
    Zo bouwt Angela Merkel het totaal geïslamiseerde Vierde Rijk op:
    Als nieuwe ‘Führer’ van het in opbouw zijnde Vierde Rijk verklaarde Merkel dat ‘de islam bij Duitsland hoort, en Duitsland bij de islam’. Ze beval de media om de islam enkel als ‘religie van vrede’ neer te zetten, en alle misdaden en terreuraanslagen door moslims compleet los te koppelen van hun islamitische geloof en motivatie.
    Met belastinggeld werden Stasi-achtige controle- en propaganda organisaties en linksradicale geweldsgroepen (zoals Antifa) naar het voorbeeld van de SA opgericht en gefinancierd. Tegenstanders en andersdenkenden worden onmiddellijk buitengesloten, zwartgemaakt en als ‘racisten’ en ‘Nazi’s’ weggezet; de vrijheid van meningsuiting wordt stapsgewijs opgeheven, Facebook pagina’s worden geblokkeerd, kritische berichten worden gewist, en alle niet gewenste, niet-politiek correcte meningen zijn vanaf nu automatisch ‘NepNieuws’ en ‘haatspraak’.
    Het vanaf dit jaar ingevoerde ‘Netzdurchsetzungsgesetz’ herinnert op huiveringwekkende aan de dystopische visioenen van George Orwell, omdat nu ook de mogelijkheid om je te laten informeren door vrij toegankelijke externe bronnen steeds verder wordt ingeperkt. De staat heeft zich via de gecontroleerde massamedia een informatie- en opinie monopolie toegeëigend. ‘De vrienden van het Kalergi plan willen de totale controle, en dulden geen oppositie die twijfels heeft, vragen stelt en kritiek heeft op de kamikaze-koers van het regime Merkel (en met haar de Europese Unie), en die de gehersenspoelde bevolking wil voorlichten,’ aldus journalist Andreas Köhler.

   3. George van de linden

    Beste Seneca,

    Sorry,maar ik voel mij niet geroepen om het uit te leggen daar ik nog duidelijk genoeg was denk ik zelf.

  2. Fortiori

   Ik zie in u een warme persoonlijkheid die een ieder een goed hart toedraagt.

   1. George van de linden

    Beste Fortiori,

    Wie is U of anders gezegd: wie bedoeld u met u??

 3. HW

  Hij heeft helemaal gelijk, want het kwetst een groep mensen die zich niet aan wil passen aan onze normen en waarden.
  De enige remedie is dan ook ophoepelen en terug naar het land van herkomst.

 4. Stanly2000

  Moeten wij ons veel aantrekken van de mening van deze sufgestudeerde mijnheer?

  1. van Urk

   Zo,n sufgestudeerde mijnheer zou dan eigenlijk ook erbij moeten gaan vertellen hoe het dan wel moet.

 5. Ni28

  Tolerantie is kwetsend voor intolerante mensen. Die komen met bakken naar Nederland omdat Nederland een vrije en tolerante land is. Het is de logica die wat mankeert.

 6. jowyajax

  Zo zie je hoe gevaarlijk en ziek D66 is. D66 heeft niets met Nederland, heeft niets met de Nederlandse JODEN Nee D66 is alleen maar bezig met het verdedigen van de Islamitische gemeenschap Het verdedigen van de ISLAM Ten Koste van de JODEN, Ten Koste van de Witte Nederlander, Ten Koste van de Nederlandse cultuur, D66 is geen Democratische partij, Nee D66 is inmiddels een Islamitische Partij en zwaar Antisimietisch , deze partij is net zo slecht voor Nederland als de partij van Denk.

 7. Two Ravens Black Kettle

  D’66, de partij van de Apartheid.
  Ze zullen altijd in de bres springen voor de meest gruwelijke ongelijkheid.
  De minst humanistische club van het politiek firmament.
  En maar spotjes inspreken voor het Humanistisch Verbond.
  Saploze Treurwilgen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  D’66 ?
  Dat was toch ook die partij die de Armeense genocide ontkenners verwelkomden om hun zieltogende club uit het politiek grafveld te trekken ?
  Dansen op de knekelbergen van 1,5 afgeslachte mensen
  Dat is toch die ‘humane’ partij ?

 9. Duckday

  D66 weg er mee waardeloze partij waait met alle winden mee

 10. Florissa

  Je kan bijv ook op een vrouw met 5 kinderen vallen, maar dan heb je wel een penthouse nodig .

 11. peterkestassen

  Foei er is gewoon slecht weer op komst daarom die hoofdbedekkingen.

 12. Parestado4

  Leuke poster!

 13. Parestado4

  Heb je de film Bahar gezien?Google maar en speel het af.Veel kijkplezier!

 14. corfo

  Wát een ongelooflijk “smerige” foto !
  Véél netter zou het geweest zijn om een foto te publiceren van een islamiet die zijn geit bestijgt.
  Zou veel minder ophef veroorzaken, vermoed ik; dat is in die wereld n.l. een veel vaker voorkomend “fenomeen”. Mevr. Thieme van de Dieren Partij weet er álles van, veronderstel ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.