Na jaren wegkijken komt Rutte eindelijk in actie tegen ‘dekolonisering’ geschiedenis: ‘Pas daarmee op!’

Het heeft even geduurd, maar eindelijk keert ook de regeringsleider van Nederland zich tegen de grootscheepse geschiedenissloop die politiek-correcte linkse activisten hebben ingezet. Op de radio waarschuwt de minister-president voor het demonteren van de geschiedenis alleen omdat die vandaag de dag als ‘kwetsend’ wordt ervaren.

We kennen premier Rutte als een man die graag op de centjes let. Hij heeft het over de Nederlandse economie en hoe je die aan de praat kan houden. Zijn uitdrukking dat die “motor van de economie weer moet draaien” zal menigeen inmiddels de neus uitkomen. Maar terwijl de VVD-leider bezig was om de Nederlandse huishoudboekjes op orde te krijgen, heeft hij een andere kant van zijn premierschap volledig laten versloffen. En dat is natuurlijk dat de premier niet alleen de beschermheer van de schatkist is, maar ook van de Nederlandse cultuur. Als de hoogste politicus van het land hoort Rutte niet alleen op te komen voor ons geld, maar ook onze normen en waarden.

En dat heeft de premier al zeven jaar lang een beetje laten afweten. Tot gisteravond, dan. Tijdens een radio-uitzending van Met het oog op morgen gaf Mark Rutte zijn mening over het feit dat al te politiek-correcte maniakken inmiddels begonnen zijn met het demonteren van de Nederlandse geschiedenis. Zo heeft het Mauritshuis een buste van Johan Maurits verwijderd uit de foyer van het museum en zijn Amsterdamse basisscholen bezig hun namen te ‘dekoloniseren‘.

De premier is er geen voorstander van, vertrouwde hij de radio-luisteraar gisteren toe:

“Premier Rutte noemt het risicovol om gebeurtenissen uit de 17e en 18e eeuw te veroordelen “met de bril van nu”. “Pas op met wat we aan het doen zijn”, zegt hij in zijn wekelijkse gesprek op de radio. “Laten we voorzichtig zijn met het plaatsen van onze huidige maatschappelijke opvattingen op de geschiedenis die verder weg ligt.”

Over Johan Maurits in het bijzonder zei de VVD-leider:

“Rutte, zelf historicus, vindt het gek dat het Mauritshuis alleen het beeld heeft weggehaald. “Als je het beeld van de oprichter weghaalt, verander dan ook de naam.”

Kijk, toch fijn dat de premier zich mengt in de discussie en dan niet aan de kant van de Sylvana Simonsjes van de wereld. Maarrr… wat gaat de meest invloedrijke politicus van Nederland precies doen om de sloop van onze geschiedenis te stuiten – iets dat hij zelf typeert als ‘gevaarlijk’? Nou, mooi niks:

“Premier Rutte vindt het vraagstuk geen taak voor de politiek. “Het is een maatschappelijke discussie en het is prima dat die fel wordt gevoerd. Maar het is niet aan het kabinet om daar een mening over te hebben.”

Helemaal niets dus. Tjemig, bedankt voor niets dan maar weer hoor, Mark!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. poison

  Van een VVDer kan je niets verwachten, behalve ellende.

 2. Ni28

  Dit is weer hetzelfde geval net als eerder met de Zwarte Piet. Zwarte Piet was toch zwart, weet u nog? Wat gebeurde sindsdien allemaal omdat het zogenaamd geen issue voor de politiek was. Ook nu is het geen debat in de Tweede kamer waard dus het blijft straks rommelen. Deze uitspraak is van hetzelfde kaliber, doet sympathiek aan maar heeft geen waarde. Dat is bij laffe Rutte altijd zo. Het interesseert hem geen snars wat deze beeldenstorm en de hele Zwarte Piet heisa betreft maar hij riskeert ermee opnieuw een hoogoplopende onrust tussen de bevolking en activistische raddraaiers. Deze kan zich ontwikkelen tot een blijvende onrust tussen de bevolkingsgroepen. De politiek van Rutte is laf en kortzichtig. En dom want cultuur is de basis van onze bestaan.

  1. Guus Geluk

   Waarom moet de overheid zich moeien in de zwarte pieten-discussie en het debat van standbeelden?

   1. Holland

    Waarom niet? Alles is toch politiek? Een helder standpunt van de overheid met respect voor onze vaderlandse geschiedenis lijkt me toe te juichen.

    1. Guus Geluk

     Politieke partijen kunnen een standpunt innemen, maar uiteindelijk is het, inderdaad, een maatschappelijke discussie.

     1. Stanly2000

      Kan het doordrammen niet als een maatschappelijke discussie zien. Er wordt alleen maar geëist en nog eens geëist.

 3. Paaldanseres

  Hey…. hey… geef die joint maar eens door, Remi.

 4. denk eens na

  Wie geloofd deze hond nu nog, hij is al jaren Nederland aan het omvolken en islamiseren in opdracht van brussel.

 5. corfo

  Ons aller Rutje is toch wel een héél groot “visionair”, als zodanig mag hij óók de geschiedenisboekjes ingaan, het liefst zo snel mogelijk !!!

 6. denk eens na

  dus rutte zegt : beeld weg dan ook maar de naam weg, in plaats van snel dat beeld terug.

  1. Ni28

   Je zou kunnen denken dat ie daarmee een hint geeft. Zo zie je maar hoe activistische links als een kwaadaardige tumor door het lichaam van dit land woekert. Overal zitten dezelfde mensen die niet eens om eigen cultuur geven.

 7. Bloem

  Wat Rutte vergeet is dat wanneer de geschiedenis teniet wordt gedaan zijn diploma ook waardeloos is. M.a.w. we hebben premier zonder diploma

 8. Bloem

  En dan te bedenken hoe Rutte de geschiedenis in zal gaan “the man without a spine”

 9. trampoline

  De overheid en linkse idioten van het Bij1 geraapt zooitje kunnen proberen ons op te leggen wat we moeten vergeten, we gehoorzamen niet meer. we bepalen zelf waar we voor of tegen zijn.

 10. Ruud562

  Ach Rutte, het toonbeeld van de ware VVD’er: kortzichtig en dom! In in geval Rutte komt daar nog het notoire liegen bovenop!

 11. George van de linden

  Hoe een einde te maken aan de Beeldenstorm Hysterie.

  De oplossing : We voeren een bankbiljet van 100 gulden weer in, speciaal voor alle gesubsidieerde uitkeringstrekkers die hun hand ophouden bij de staatsruif terwijl ze over de Coentunnels, koetspanelen en koloniën zeuren. Moet je eens opletten hoe snel ze er het zwijgen toedoen c.q. aan het werk gaan.
  En iedereen leefde nog lang en gelukkig.

  1. trampoline

   Ik hoop van harte dat recht geaaarde nederlanders stoppen met hulp aan mensen die ons willen omvolken. Geen enkele steun aan de overheid meer en geen vrijwilligerswerk.

 12. Duckday

  Rubberen Henkie ontloopt weer de verantwoording net zo al velen doen in dit kabinet van zetbazen Leugen bedrog belust op macht maar geen enkele verantwoording

 13. Seneca

  de man is niet tegen deze ‘dekolonisering der geschiedenis’. integendeel, hij is een groot voorstander van deze hype. met andere bewoordingen draagt hij de directie van dit museum op, de naam te wijzigen. ook stelt hij de directie van dit museum gerust dat zij geen tegenacties behoeven te vrezen, daar ‘ het geen zaak voor de politiek is’. onze mp heeft de Brusselse boodschap begrepen en de opdracht is uitgevoerd.

 14. Baron von Munchhausen

  “Premier Rutte vindt het vraagstuk geen taak voor de politiek. “Het is een maatschappelijke discussie en het is prima dat die fel wordt gevoerd. Maar het is niet aan het kabinet om daar een mening over te hebben.”

  Wat een ongelooflijke oen! Juist de politiek moet ingrijpen om de linkse fascisten een halt toe te roepen!!!

 15. eRik2017

  Kijk, bij ons is het zo dat er van o.a. van Turks-Nederlandse zijde geëist wordt dat namen van straten, tunnels en gebouwen vernoemd naar o.a. zeehelden worden gewijzigd.

  In Turkije gaat dat andersom.
  Daar willen ze de straatnaam in Ankara waar de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd is, vernoemen naar Fakhreddin Pasha, een veelbesproken commandant van het Turkse leger in WO I die ondanks capitulatie stand bleef houden in de strijd tegen de Arabieren en de Britten.
  De frustratie is er natuurlijk bij de bestuurders van de VAE ingeschoten. De Minister van Buitenlandse zaken van de VAE zou hebben gesteld dat de betreffende commandant geld en manuscripten zou hebben gestolen.
  Zoals Reuters schrijft, heeft Erdogan de betreffende minister, zonder hem bij naam te noemen, bestempeld als -ignorant-, oftwel, arrogant/onwetend.

  Voordat de EU commissie dit bericht gaat betichten van nepnieuws, de bron is Reuters:

  https://www.reuters.com/article/us-turkey-emirates-medina/turkey-plans-to-change-embassy-street-name-in-row-with-uae-report-idUSKBN1EH0DJ

 16. B. Pascal

  Alle ideologieën stelen een ander zijn geschiedenis. Verbaas je niets! Stem anders! Maar ik ben bang, zoals de Nederlander is, dit geen verschil maakt. De Nederlander heeft een bloeitijd gehad! Nu is hij Godloos en is daarom geheel de weg kwijt. Dwalend en ziende blind!

  1. Code134

   God is overigens ook zoekende.

   1. Mart

    Code ooo….maar NIET naar jou!

    1. Zout

     @Mart: Wim poneert een oneliner om te stoken…

   2. Original NL

    Code onzin…
    God bestaat niet idioot!

    1. Code134

     Jawel hoor, Hij heeft jou echter nog niet kunnen bereiken. Komt, vroeger of later, goed.

 17. Mart

  Dit figuur heeft er dubbel zoveel jaren overgedaan om de vaderlandse geschiedenis te bestuderen…..hij heeft er weinig mee gedaan,behalve dan nu deze afbreken.

  1. Abri079

   Te laat, te weinig en halfslachtig.

   Jaren geleden was er op zaterdagmorgen een sportprogramma waarin een van de journalisten, na een uitgebreid verhaal, schreeuwend vroeg: “Vuilnisman! Mag deze … ?
   Kan die vuilnisman nog eens langskomen?

 18. nietzonderverzet

  Genóég van de leugens van Rutte!!!

  1. nietzonderverzet

   Genóég van Rutte zelf.
   Ga weg, ga wég(!) GÁ WÉG!!!!

 19. Original NL

  Van Rutte onze ruggegraat loze “fuhrer” valt idd niets te verwachten.

  1. Farn

   Jawel hoor, leugens voor de verkiezingen. En wat moeten we in MAART?????? Juist we gaan weer naar de stembus.

   1. lanex

    Ik voorzie dat Rutte vlak voor de verkiezingen iets gaat betekenen voor de Groningers, weer een staaltje van, kijk hoe deze fantastische president het voor heeft met dit volk. Resultaat, ze stemmen weer op de VVD!

    1. denk eens na

     En laat rutte nu weer de Groningers voor liegen , het bekende kwartje van kok nu word het ; het compenseren van rutte

 20. lanex

  Járen geleden kwam hij fel op voor VVMU, nu is het een laffe bange wezel geworden, hij kijkt met de ogen naar de EU om zijn orders uit te voeren. Deze schandalige actie van die SJW’s die nu de overhand hebben in alles wat Nederlandse historie is uit te bannen. Hoe gemakkelijk dit gaat is absurd!

 21. Bes Tolen

  Pascal, wat bedoelt u met Godloos? In het eerste millennium van de christelijke jaartelling behoorde Nederland tot het gebied rond de Noordzee, dat het rijkste van de wereld was. Pas in 800 kwam hier de christelijke godsdienst. Het duurde tot zo 960 dat op veel plaatsen van dominantie sprake was. De Gouden Eeuw staat dus niet geheel apart. Alleen ging de Gouden Eeuw slechts de westelijke helft van het land aan. Vooral in het noorden en oosten was sprake van achteruitgang. Door de oorlogen. Maar dat was toch om Nederland weer helemaal christelijk te maken? Immers opstandelingen en protestanten werden toch niet als goede christenen gezien? Dat zijn ze de protestanten nu blijkbaar wel, Rome is er blij mee, want zij leveren met de Rooms katholieken de vele vrijwilligers voor hulp aan illegalen en asielzoekers. Rome is er blij mee. Wat bedoelt u met Godloos? Wie bedoelt u met Godloos?

 22. Jantje

  Nu hij toch met geschiedenis bezig is (hij is per slot van rekening historicus, als ik dat moet geloven), misschien kan hij zich eens gaan verdiepen in de geschiedenis van de islam?

 23. Bes Tolen

  Rutte maakt er een potje van. Hij is geen goede Nederlander. Wel een wereldburger. Maar daar hebben we in de politiek niks aan. Hij stelt niet oor niets: onze huidige maatschappelijke opvattingen. Daarmee geeft hij veel te veel weg omdat hij onder ”onze” ook de gemene criticasters, dat zijn vreemdelingen en hun Nederlandse aanhang, verstaat, die niets van Nederland begrijpen en daar ook geen enkele moeite voor hebben gedaan. Het is nog erger: Nederlandse regeringen hebben al decennia de belangen van de autochtone bevolking verwaarloosd om niet te zeggen haast of mogelijk zelfs al helemaal voorgoed verkwanseld wat dan nog moet blijken. Daarom durft Rutte van ”onze” te spreken in de meest algemene zin. Dat bewijst hij door ook van discussie te spreken. Nog erger: maatschappelijke discussie. Maar er mag helemaal geen discussie over zijn. De gemene criticasters, die door Rutte in werkelijkheid worden beschermd, verdienen geen discussie. Zij hebben ongelijk en belasteren gelijktijdig met opzet de echte autochtone bevolking. De bevolking, die zij verachten en van wie ze met behulp van op cynisme en wraakzucht geënte theorieën willen profiteren. Het is duidelijk, dat het kabinet Rutte onwaardig is. Dat is geheel in de foute geest, die de multiculters over Nederland hebben uitgestort. Daartoe verleenden de oude partijen hun welbegrepen volle medewerking. Niets van wat de Nederlanders zelf hebben opgebouwd generatie op generatie telde voor ze. Nee, de meest verderfelijke waarden en normen van elders werden gelijkgeschakeld. Ze mochten op wat al te grof bevonden agressie na, in stand worden gehouden. De norm van de maatschappij, de stilstand in de cultuur en het eeuwige gelijk, van de immigranten van verre, werd zelfs tot algemene norm verheven. Het is nu de norm van de domme Nederlanders, die dat beamen. Die overheid heeft daarvoor gezorgd. Het is niet aan het kabinet daarover een mening te hebben, beweert Rutte. Rutte is in alle opzichten een platwalser. Het is natuurlijk wel zo dat het kabinet wel een mening moet hebben maar niet die foute. Ze hebben, die ministers en staatssecretarissen een foute mening. Een foute die al lang aan het volk is opgelegd. Zo komt het volk nooit aan haar eigen belang toe. Zo fout is Rutte nou. En die hem voorgingen als premier; vanaf Van Agt.

 24. sjun

  Ik zie niet in waarom de term dekolinisering zou moeten worden overgenomen. Het gaat eerder om een vorm van herhistorisering naar politiekcorrecte ‘inzichten’. Precies dat is nergens voor nodig. Bij mijn weten hebben de eisers nog helemaal niets ten bate van het land, haar historie en haar volk bijgedragen. Je zou ze als zeikers aan de zijlijn kunnen beschouwen. Stop de subsidiestromen en ze kunnen aan het werk in plaats van anderen lastig te vallen.

 25. Bes Tolen

  Aannemelijk is dat een groot deel van de gemene criticasters hier illegaal gevestigd heeft. Met steun van onderdrukkers van het vrije woord en met met wezenlijke corruptie methodes zoals ik dat noem. Immers illegaal is illegaal en dat dient een overheid niet te tolereren. Maar dat gebeurt al sinds jaar en dag. Erg is samenwerking en daaraan maakt de politiek zich ook schuldig.

 26. Bes Tolen

  Aannemelijk is dat een groot deel van de gemene criticasters zich hier illegaal gevestigd heeft. Met steun van onderdrukkers van het vrije woord en wezenlijke corruptie methodes zoals ik dat noem. Immers illegaal is illegaal en dat dient een overheid niet te tolereren. Maar dat gebeurt al sinds jaar en dag. Erg is samenwerking en daaraan maakt de politiek zich ook schuldig.

 27. Abri079

  Rutte en een uitlating doen.
  Sneller als een staafmixer is hij alweer gedraaid.

  http://www.telegraaf.nl/nieuws/1568713/rutte-neemt-weer-gas-terug

 28. Zout

  Over Rutte gesproken:

  Het ABP pensioenstrookje voor deze maand meldt zomaar enkele tientjes minder. Geweldig hé die vooruitgang, stelt lezer Kees Lemmens cynisch vast. Gepensioneerden staan kennelijk als nutteloze maar goed te bestelen mensen aangeschreven.

  http://www.telegraaf.nl/nieuws/1580063/brief-2-daar-gaat-je-pensioen

 29. Babaji538

  Hij plaatst zijn ‘tweets’ niet zelf.
  Althans, op zijn ‘officiële’ account.
  De rest is en blijft twijfelachtig.

  Ik zeg het maar even.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.