Nóg een BIJ1-kandidate blijkt niet te deugen: Marjan Sax fraudeerde tonnen subsidie richting eigen stichtingen

Het houdt niet op. Nadat diverse kandidaten van Sylvana’s partij BIJ1 al in opspraak kwamen vanwege diverse zaken, is nu ook Marjan Sax het onderwerp van gesprek geworden. De omstreden antizionistische activiste blijkt namelijk zichzelf voor tonnen subsidies te hebben uitgekeerd.

Cailin Kuit (plek 3 op de kieslijst)? Cv-fraudeur. Ana Paula Lima (4)? Sekswerkliegbeest. So Roustayar (10) en Jazie Veldhuyzen (2)? Infiltranten van de Internationale Socialisten. Kan het zo zijn dat er nu nóg meer lieden op de lijst van Sylvana Simons voor geen meter deugen? Ja, dat kan zeker. En wat we dan ook zien met Marjan Sax (12), is dat BIJ1 er wederom in is geslaagd een volkomen leugenachtige vrouw aan te trekken.

Wat is namelijk het geval? Marjan Sax is een feministe en bestuurslid van diverse stichtingen. Dat is allemaal niet dubieus, maar dat geldt wél voor het feit dat Marjan Sax dus ook zetelt in subsidie-uitdeelclubjes en ze via die groepen haar eigen stichtingen rijkelijk heeft beloond voor al het ‘goede’ werk. NIW heeft het hele verhaal:

“Publicaties in onder meer NRC en Villa Media deden stof opwaaien toen bleek dat Sax samen met SDM-medebestuurslid Heikelien Verrijn Stuart subsidies uitdeelde aan organisaties waaraan zij zelf zeer nauw verbonden waren. In het geval van Sax ging dat om onder meer Een Ander Joods Geluid. Die organisatie, waarvan Sax zoals gezegd in het CvA zit, kon diverse malen rekenen op royale donaties van de stichting. NRC-verslaggever Joep Dohmen schreef in 2016: “Uit de inventarisatie van de sinds 2010 door SDM uitgedeelde subsidies blijkt dat de stichting inderdaad honderdduizenden euro’s heeft gegeven aan organisaties waarbij twee bestuursleden betrokken waren. Het gaat om Marjan Sax, tot vorig jaar bestuurslid, en journaliste Heikelien Verrijn Stuart, inmiddels lid van de Raad van Toezicht.””

Marjan Sax staat verder bekend om haar radicale anti-Israëlstandpunten. Eerder verliet Sax de SP al omdat die partij een te ‘behoudend standpunt’ (lees: niet voldoende gewelddadig anti-Israël) had, en heeft ze via haar netwerk aan stichtingen succesvol geijverd voor het naar Nederland halen van de Palestijnse terroriste Leila Khaled.

Fijn vlees heb je dus in de kuip, Sylvana Simons. Ik wens alle Amsterdammers dus maar sterkte met al die malloten op de kieslijst van BIJ1, die straks wellicht in de gemeenteraad ook nog een paar zeteltjes hebben…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ritter

  Geen wonder dat Sylvana Simons haar politieke carrière bij de Jodenhaters van DENK is begonnen.

  Ze had het goed naar haar zin bij DENK totdat ze besefte dat haar plaats op de lijst te laag was voor een zetel.

  Dus is ze vertrokken bij DENK en heeft haar eigen partij opgericht met haar zelf op de eerste plaats. Dus gegarandeerd een zetel voor Simons.

 2. tomygun

  Het is een bij 1 geraapte bende opzouten er mee .

  1. Adriaan

   Mooi hè, onze Nederlandse taal?

 3. Ego-non-solus

  Wellicht moeten wij dan ook anders aankijken tegen de naam BIJ1. In een tijd waarin de kiezer langzaam maar zeker naar rechts verschuift zoeken de extreem tegengesteld denkende mensen elkaar op en houden elkaar zo vast onder het motto “wij blijven bijeen”.

 4. Adriaan

  Dit bevestigt mijn mening: ze passen allemaal precies in het Politiek Den Haag-zooitje. Zodra er geld aan te pas komt van de belastingbetaler, is het zo makkelijk uitgeven en graaien. Wanneer staat er nu eindelijk iemand eens op om dit crapuul voor eens en voor altijd op te ruimen? Of is dit een utopie?

 5. Ni28

  In een artikel op OpinieZ een goed overzicht over de leden van deze trieste zooitje, Bij1 genaamd.

 6. Babaji538

  Tim Engelbart, je zou er wat tijd
  mee besparen, om je af te vragen
  wie er eigenlijk nog wel deugt, bij F.C. Knudde.

  Of, heel slim, de moed opgeven.

  Eenvoud is het ware.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   Oost west, thuis is ’t ook niet alles.
   Dik doun in toene !

   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

 7. Supernoodle

  Wat een puinhoop brengt deze partij met zich mee.

  Ik hoop echt dat ze de grootste worden in Amsterdam.
  Die stad krijgt wat ze verdienen.

 8. EllyD18

  Geld verdienen met niets doen en gewoon niets betekenen. Wil je dat ? Kom dan bij BIJ1.

  1. Abri079

   Had je op de lagere school voor lezen en schrijven een 1?
   Kom dan nu bij de partij Bij1.

 9. Two Ravens Black Kettle

  En de Fake News producenten van de MSM, incluis de verrotte Staatsmedia blijven halsstarrig weigeren en op de overvolle doofpotten zitten.

  Zonder de bevriende media zou nooit iemand gehoord hebben van Sylvana en haar surrealistische rariteitenkabinet.
  Ze is een product van de MSM
  Net als de haat jegens de witte inboorling een product is van de ‘kwaliteitsmedia’.

  Is er een meer verachtelijk wezen dan een kwaliteits’journalist’ ?

 10. Pedrito

  Bij 1 ? Wat dacht je van “met Stoffer en Blik”. Wat een afvalbak die club !

 11. Paaldanseres

  Nog even en dan staat Syl weer all1.

 12. Carolina

  Wijze van toekennen subsidies moet ook maar eens op de schop. Vage stichtingen met dubieuze praktijken zitten we niet op wachten.

 13. Ni28

  Stuk voor stuk worden zij ontmaskerd de bijeen groepje. Simons kan met de laatste stukje fatsoen nu niet eens meer bij haar VARA vriendjes terecht.

 14. Gerlos

  Totaal gedoemd te mislukken deze idiote malloten partij BIJ1 van dat onmens Sylvana Simons.

 15. nienke

  Soort zoekt soort Sylvana.

 16. Gerlos

  RIJP VOOR DE SLOOP DEZE PARTIJ.

 17. Hilde Meijer

  Wat zo triest, en ook wel geestig is_is dat Sylvana echt denkt dat de kritiek op haar racistisch is. Tuurlijk zal ze ook dit soort dommigheid over zich heen krijgen, maar helaas, het komt echt door haar persoonlijkheid . Niks geen kleur..

 18. P.Sisterons

  The Real Basket of Deplorables

 19. Parestado4

  Wie is nr 1?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.