Nóg een powervrouw als lijsttrekker in Amsterdam: SGP kiest 24-jarige Paula Schot als frontvrouw

paulaschot
Foto: SGP lijsttrekker Paula Schot in Amsterdam. Bron: Paula Schot / Twitter.

Onze hoofdstad heeft het er maar druk mee: naast Sylvana Simons voor BIJ1 en Annabel Nanninga voor Forum voor Democratie, heeft de protestants-christelijke SGP straks óók een powervrouw als lijsttrekker. De 24-jarige Paula Schot gaat er de gemeentelijke kar trekken.

Pas enkele jaren geleden ging de SGP door de knieën en besloot de partij ook vrouwen toe te zullen laten tot kieslijsten. Tot mondde in 2014 uit in het lijsttrekkerschap van Lilian Janse in Vlissingen, die daar een zetel wist te veroveren. Maar ook de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bewijzen dat dit geen eenmalige aberratie is geweest: ook in 2018 verschijnen er voor de SGP weer vrouwen op het toneel. En in een in het oog springende plaats: Amsterdam.

De 24-jarige Paula Schot zal daar de lijst van de oudste politieke partij van Nederland aanvoeren:

“Paula Schot (24) wordt de lijsttrekker voor de SGP in Amsterdam. Zij wordt daarmee de tweede vrouw ooit die namens de streng-christelijke partij een lijst aanvoert bij gemeenteraadsverkiezingen.

Het is de eerste keer dat de SGP in Amsterdam meedoet bij de gemeenteraadsverkiezingen, zoals de kleine orthodox-christelijke partij dit jaar in meer gemeenten debuteert. De kans op een zetels is klein: daarvoor waren bij de vorige raadsverkiezingen 6000 stemmen nodig. Bij de landelijke verkiezingen van 2016 stemden bijna 700 Amsterdammers op de partij.”

Wie Paula Schot ziet, zou vermoedelijk niet direct SGP-sympathieën bij de vrouw vermoeden. Ze heeft lang blond haar en draagt (getuige haar Facebook-pagina) graag fleurige kleding. Foto’s met zwarte kousen of donkere gewaden zijn er niet te bekennen. Bovendien geeft ze op Twitter aan graag wijn te drinken en plaatst er foto’s hoe te zien is hoe ze bourgondisch toast met kaas wegwerkt.

Toch is ook de conservatieve SGP-signatuur bij Schot zichtbaar: ze werd geboren in Zeeland en was tijdens haar studietijd lid van een christelijke studentenvereniging. Ze is jong getrouwd en heeft .meegedaan aan EO Zingt. Ze is de belichaming van de moderne SGP’er: van buiten modern, maar van binnen oer- en oertraditioneel

Maar of ze straks een plekje krijgt in de Amterdamse gemeenteraad? Het lijkt er helaas niet op. De SGP is nooit goed vertegenwoordigd geweest in Amsterdam, en zelfs de opvallende keuze voor een jonge, hippe vrouw betekent nog steeds dat de partij het stemmenaantal moet vertienvoudigen. Bovendien moet Schot zich staande gaan weten te houden tussen kanonnen als Sylvana Simons en Annabel Nanninga, terwijl GroenLinks en D66 een strijd uitvechten om de grootste partij van de stad te kunnen worden.

Hoe dan ook: wij wensen haar veel succes!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Paula weet wel dat de mens ziet wat voor ogen is en dat haar God ziet wat in het hart is. Ik wens haar de overwinning.

  1.   

   De SGP gaat in Amsterdam welzeker een deuk in een pak boter schoppen.

   :)

   1.   

    een deuk in een pak boter heeft altijd invloed op de kwaliteit van de boter. ik zeg doen!

  2.   

   @ Zout
   Zeg, die godT van jouw, is die er ook voor trollen ?

   1.   

    Trollen poneren een nietszeggende oneliner, harken hun snot op en slikken het door.

    1.   

     Zout heeft echt een probleem met zijn snothuishouding.

     :)

     1.   

      @ Cootje.
      Jij bent een viespeuk, Cootje, jij geilt op snot !!
      Iets inhoudelijks heb je nog nooit geponeerd, dwaze man.

    2.   

     @ Zout, de poortwachter die op aarde (DDS)de de poort open zet naar het licht.

     1.   

      :)

     2.   

      Mooi frase Jan, zij het dat het licht zich niet door poortwachters laat bewaken. Kennelijk moet er nog heel wat water door de Rijn langs de Apothekersdijk voordat de kinderlijke gehoorzaamheid kan worden bevat.

    3.   

     @Corfo: Scherp, zoals altijd.

  3.   

   Het is toch mooi dat in Amsterdam dit allemaal kan. Of had jij een ander op het oog met die mooie Westertoren op de achtergrond. Farid Azarkan, ook met een hart voor Amsterdam…….

 2.   

  Misschien moeten de SGP en ChristenUnie maar eens een pact gaan sluiten aldaar. In Rotterdam werken zij samen en zijn zij ook de gemeenteraad binnengekomen.

 3.   

  Overigens is de politiek in het geheel een typisch mannenbolwerk. In de Tweede Kamer zijn mannelijke parlementariërs nog steeds verreweg in de meerderheid. Ook is het tekenend dat in de geschiedenis van het koninkrijk, nooit een vrouw het ambt van de Voorzitter van de Ministerraad dan wel de minister-presidente heeft bekleedt. En was Hennis niet de eerste vrouwelijke minister van Defensie?

  Niet alleen de SGP is man, man man, dat geldt voor de hele politiek.

 4.   

  De SGP is nét zo’n draaikont-partij als de PvdA, CDA, VVD enz.
  Kortelings joeg “de heer”: v.d. Staay een SGP-mevrouw uit een vergadering omdat zij………………..vrouw was !! En nu dit ? Ongeloofwaardig !!!

  1.   

   als je dat al weet, waarom ben je dan zo verbaasd?

 5.   

  Op religie gebaseerde politiek is per definitie achterlijk. Net als op religie gebaseerd onderwijs. Er bestaat geen christelijk rekenen, protestants lezen of islam natuurkunde.

  1.   

   Hou op met deze onzinnige opmerkingen. A-Religieus zijn is ook manier van leven. Gezien je opmerking over rekenen en natuurkunde, weet je niet eens je geschiedenis. Uit welke traditie komt wetenschap voort? Juist, uit het christendom, dankzij Thomas van Aquino hebben wij onze hoogstaande wetenschap. De laatste eeuw hebben we God uit de wetenschap verbannen. Maar de oorsprong en fundatie is christendom. En dat zal jij nooit meer veranderen. Denk daar maar aan als je een openhart operatie ondergaat! Dankzij het Christendom, dankzij Thomas!

   1.   

    Ons reli-gekkie gaat helemaal uit zijn dak. Nee kluns, wetenschap komt niet uit het christendom voort. Systematisch en wetenschappelijk denken begon bij de oude Grieken. Lang voordat jouw kannibalistische godsdienst (“eet mijn vlees, drink mijn bloed”) gesticht werd.

    1.   

     Atheïsme is een Niet-geloof. Zo, je hebt jezelf ook tot een religieuze gek bestempeld. Immers jij gelooft in niets. Wetenschap is heel wat anders dan filosofie, vriend. Systematisch denken is rationaliteit. Dat wordt gebruikt in de wetenschap om te komen toe hoe iets werkt. Wetenschap is het zoeken van evidentie!
     Stelling: je hebt een hartoperatie nodig en je mag kiezen. Mekka of Rome. Wat kies je dan? En waarom? Wanneer zijn de 1e anotimische lessen gehouden?
     Kannibalisme? Ach, man hou op, kom maar met bewijs. Jou praten is al 2000 jaar oud.

   2.   

    Los daarvan Paskwal, had ik het er over dat christelijk rekenen enz. niet bestaat. Rekenen is rekenen, daar zit geen religieus aspect aan. En het is een misdaad dat weerloze kinderen op een ‘bijzondere school’ gehersensoeld worden met onbewijsbare sprookjes.

    1.   

     Atheïsme is een Niet-geloof, ook een sprookje. Evolutie is ook onbewezen en ongegrond sprookje en is pas 150 jaar een theorie. Iets uit niets kan namelijk niet. En toch wordt die leugen geleerd aan alle kinderen. Ik vertrouw liever op geschriften (bewezen) dat ze 6000 jaar oud zijn.

     1.   

      @B. Pascal: Daar zeg ik amen op.

     2.   

      Zalig zijn de armen van geest.

     3.   

      Religieuze indoctrinatie veroorzaakt ernstige hersenbeschadiging dat blijkt wel weer.

     4.   

      Waarom denk jij dat atheïsme een sprookje is??
      Is evolutie nog steeds een theorie? En de aarde is volgens ‘bewezen’ geschriften, dezelfde geschriften die beweren dat er pratende slangen zijn, Adam en Eva als voorouders van alle mensen zijn, dat er zeeën in tweeën gespleten kunnen worden, 6000 jaar oud, terwijl het toch keer op keer duidelijk wordt dat de aarde toch wel iets ouder is?
      U leeft in de prehistorie B. Pascal.

 6.   

  Amsterdam kan wel wat conservatisme gebruiken. Wat een losbandige vieze zooi daar, zeg.

  1.   

   In de Index met wereldsteden met de beste vooruitzichten scoort Amsterdam opmerkelijk goed en staat op de 8e plek.
   En de elfde plek op de ranglijst van ‘best leefbare’ wereldsteden.
   Goed bestuur zullen we maar zeggen :)

   1.   

    @Wim Kong: Op de trollenindex sta jij met stip op nummer één. Liever gaan dan komen zullen we maar zeggen.

    1.   

     Dom gansje, heb je nog steeds niet door dat ik hier reaguur onder 1 nick.
     Voorheen Sarko

     Jij wenst dat je onwelgevallige reaguurders oprotten (doet zeer sterk denken aan Seneca).
     Vind je dat zelf niet getuigen van zwakte.

     1.   

      @Kong: Op de trollenindex sta jij met stip op nummer één. Liever gaan dan komen zullen we maar zeggen.

     2.   

      Haha, na zo’n opmerking bevestig je alleen maar hetgeen ik al wist– @Zout staat niet open voor andere meningen.

   2.   

    Amsterdam is een, om met de burgemeester te spreken, “lieve” stad met heel veel aardige mensen, maar compleet doorgeslagen in het “alles moet maar kunnen”.

    Maar misschien ligt dat vooral aan de Amsterdammers zelf.

   3.   

    precies een index, die spreekt niet over moreel handelen.

  1.   

   Wat een ramp! Nu is Europa echt verloren.

   1.   

    Nee hoor.

   2.   

    @Holland: Het is nooit te laat voor een Nexit. ;)

    1.   

     Ja, er zijn zielen die dat een goed idee vinden.

    2.   

     Gaat nooit gebeuren, Zout. Wij hebben meer baat bij de EU. Samen sterker. Dat is begonnen met de EGKS, later EEG

     1.   

      @Fortiori: Nexit gaat zeer zeker gebeuren want: Samen duurder.

      ‘Never forget the billions to Greece’

     2.   

      Nederland is het land van de koopman en de dominee. Als koopman nemen we deel aan de EU om te handelen en als dominee behoren we tot de waardegemeenschap van de lidstaten met een (grotendeels) christelijke traditie.

      We moeten gewoon realistisch zijn. Een Nexit helpt ons land geen steek verder. De EU is weliswaar verre van perfect in de huidige vorm, maar niettemin het beste wat wij thans voorhanden hebben.

     3.   

      @Guus: Samenwerken is prima, niemand die dat bestrijdt. Een VSE zal Nederland slopen. Daarom Nexit, en die gáát er komen. Kwestie van tijd.

     4.   

      En dat gaat niet als we uit de EU stappen.

     5.   

      @Guus: Natuurlijk gaat dat, dat is altijd gegaan en zal altijd gaan. Maar genoeg hierover. Ik ben overtuigd van het nut van een Nexit en de afschaffing van de euro, nu!

     6.   

      Daarin verschillen we van mening.

   3.   

    Te paard, te paard, we zijn verraden!

  2.   

   OT:
   De onderhandelingen duurden meer dan 24 uur. :)
   Echt waar ..
   Eerst zien dan geloven (Urkie of niet dan ) :)

   1.   

    Denk je dat het nog kan misgaan, dan?

    1.   

     De achterban(leden) moeten zich nog uitspreken.

     Kijk dat kan dus niet bij de PVV, de PVV kiezer heeft zich bij Geert’s wil neer te leggen :)

     1.   

      Dat is waar.

  3.   

   Mooi resultaat. De komende vier jaren is er stabiliteit in Duitsland en kan het , samen met Macron, de EU een paar stappen verder brengen.

   Een heugelijke dag.

   1.   

    @ Cootje.
    Vieze man.

 7.   

  Las ik nou écht in bovenstaand artikel “……kanonnen als Sylvana Simons en Annabel Nanninga enz.” ?
  Sylv.S. een kánon ? Nog nooit één schotje van dat arme kind gehoord, nou ja………..héél misschien een losse flodder.

  1.   

   @Corfo: Een natte scheet, die heb ik wel gehoord.

   1.   

    De specialiteit van Zout, stront en snot.

    :)

   2.   

    @ Zout.
    Nee, écht niks van dat negroïde typje gehoord.
    Ik zat ff de foto te bekijken boven een ander artikel met S.S. en één van haar kandidaten. Ik heb die kandidaat eens goed bekeken, een z.g. psychiater, maar ik denk toch écht dat we hier te maken hebben met miss Piggyland 2017.

    1.   

     @Corfo: Dan was het vast een zacht scheetje, die ruik je wel maar hoor je niet. ;)

 8.   

  ‘’zwarte kousen of donkere gewaden’’ dom stereotype beeld. Gemaakt door mensen die zich nimmer verdiept hebben in de geschiedenis van Nederland. Het christendom is alles behalve zwart. Het christendom zegt zelfs : het akelige zwart

 9.   

  Tim heeft wel een aparte manier om mensen weg te zetten.

 10.   

  Zij zal zeker nooit spreken met de woorden van President Donald Trump over “shit hole countries” daar ga ik vanuit. Wat dat betreft zal de toonzetting anders zijn. (Trump op z’n best in de Telegraaf)…..

 11.   

  Lekker wijf toch…jong en een SGPér…. dus ook nog onderdanig en lekker gehoorzaam :-)

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!