NOS gaat vol Gloria Wekker en besluit het woord ‘blank’ nooit meer te gebruiken. Want: ‘te positieve connotatie’

En dat moeten we natuurlijk niet hebben, dat mensen bij het woordje blank niet direct ineenzijgen wegens racisme en een grote schuld aan slavernij.

Voor wie dacht dat het agressieve activisme van mensen als Jerry Afriyie, Sylvana Simons, Sunny Bergman en Gloria Wekker vooral beperkt kan worden gehouden tot het reservaat Amsterdam alwaar lieden die net doen alsof het kolonialisme pas gisteren is afgelopen… nou, berg je maar. Het racisme vermomt als anti-racisme gaat mainstream en dat betekent anno 2018 dat zelfs de NOS heeft besloten dat zij niet meer achter kunnen blijven.

Concreet gevolg? Nou, luister maar eens naar een verklaring die vanochtend bij Radio 1 te beluisteren was. Daar werd gewoon doodleuk verkondigd dat het volstrekt normale en ingeburgerde begrip ‘blank’ niet meer mag worden gebruikt. Reden? Het woord heeft een te positieve connotatie, en dus gaat de NOS in het vervolg alleen nog maar spreken van ‘wit’. Erg leuk voor die anderhalve man en een paardenkop die van plan is om op 21 maart op BIJ1 te stemmen, maar de rest van Nederland heeft hier natuurlijk helemaal niets aan.

De NOS moet gewoon taal gebruiken die in heel Nederland gewoon gangbaar is; alleen dan kan het nieuws van Zeeuws-Vlaanderen tot Groningen worden begrepen, en van Texel tot Maastricht in de oren geknoopt. En in al die plaatsen geldt blank gewoon als de aanduiding van mensen met een huid waarin weinig melanine zit. Het heeft een positieve noch negatieve connotatie, maar is gewoon hoe je mensen noemt die volgens achterhaalde biologische termen als ‘Caucasisch’ zouden worden aangeduid.

Een giftige bijsmaak heeft dat woord alleen binnen de grachtengordel van Amsterdam, en haar buitenkolonie op het Mediapark in Hilversum. Het getuigt echt van je reinste navelstaarderij dat de staatsomroep hun eigen omgeving als leidend voor heel Nederland isgaan zien, en daardoor zelfs de in heel Nederland te hanteren taal meent te moeten aanpassen.

NOS, schaam jullie maar diep.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. Marija

  Mee eens Tim: NOS schaam je.
  Maar ja, links he.

  1. B. Pascal

   ach, waren zij ook niet de eersten die spraken over timmer”mensen”. Tja, een man kan eens een vrouw worden. het kan mij niet veel interesseren. laten ze maar gewoon doorgaan, heel snel zelfs. aan de vruchten herkend men de boom. uiteindelijk zullen ze hun ondergang zelf creëren, de geloofwaardigheid is snel-weg.

 2. trampoline

  NPO is de leugenfabriek van onze linkse idioten. nepnieuws troef; niet meer naar kijken!

  1. loes530

   Nos gaat helemaal van de pad af

 3. buitenbeentje

  En wat gaan we er tegen doen? Welke partij stelt kamervragen?

  Ik ben blank, blank, blank!

  1. trampoline

   Als blank nou eens alleen op blank stemt

 4. Ritter

  Het is net als bij die anti-Zwarte Piet activisten………………ze krijgen de steun van veel media en daarom krijgt dit kleine groepje activisten een zeer groot platvorm en is hun invloed groot.

  Veel “journalisten” van de gevestigde media steunen (sympathiseren) met deze activisten.

  We zien dus wederom welke agenda de NOS heeft.

 5. toetssteen

  Een leuke bijbeltekst om te laten zien hoe sommigen van het padje zijn:

  http://www.prekenweb.nl/nl/Preek/Open/19379

  Jesaja 1 alzo. Mhhhh…. Zonden die wit worden gewassen….

 6. Weethetbeter

  Ja laten we vooral het taalgebruik als voorbeeld nemen wat door een aantal reaguurders op DDS gebruikt wordt. Goed voorbeeld!

  1. Zout

   @WHB: Ja trollemanş, wat jij er van vindt weten we al, helaas voor jou zit niemand daar op te wachten.

   1. Weethetbeter

    Jij ook niet?

 7. Duke

  Waar kunnen we de voorgedrukte aangiften tegen de NOS invullen?

 8. Michel69

  Als alle BLANKE Nederlanders nu eens stoppen met naar die onzin te kijken dan is het heel snel afgelopen met de blankenfobie!

  1. Zout

   @Michel: Een aardige nieuwe omschrijving: blancofobie.

   1. Michel69

    @zout waar woorden verdwijnen……….herrijzen nieuwe 😉

 9. rafi

  NOS, schaam je diep! ‘Wit’ roept bij mij de positieve connotatie van onschuld op, wit is de kleur van de onschuld. En ik waarschuw de NOS alvast: met ‘bleek’ kun je als volgende alternatieve woordkeus ook al niet aankomen, want dat woord heeft weer een negatieve connotatie (‘Hij ziet er een beetje bleek, een beetje pips uit. Is ie soms ziek?’). Of je moet natuurlijk het blanke ras slechter vinden. Een geval van zelfhaat dus. Dat lijkt mij eerlijk gezegd een psychische ziekte. Een ziekte, dus. Dus misschien zou ‘bleek’ dan toch wel een juiste aanduiding zijn.

  1. tomygun

   rafi ,
   De plank misslaan is een ding maar als zij de spijker niet
   op de kop kunnen raken dan ga je helemaal af .
   Wat doen zij dus zij slaan de blanke mens op hun kop
   Het zelfde zuid afrika spelletje hoe kan links vernederen
   om hun doel teberijken en hierbij is alles toegestaan
   volgens links .
   tijden veranderen spel my name and think twice
   to who you are talking left fucking shit holes .

 10. Ernst Quispel

  Ik begrijp de woede en verontwaardiging over dit punt niet: taalkundig staat zwart tegenover wit. Wit is een neutralere term dan ‘blank’, dat als connotatie ook gebrippen als onschuldig, onbezoedeld en zuiver heeft.

  Logische lijn, lijkt me.

  Als je de behoefte hebt de positievere term ‘blank’ te gebruiken heb je kennelijk een politiek-ideologisch motief, namelijk de behoefte om zwarte medemensen negatief af te schilderen.

  1. Zout

   Blancofoob

  2. eRik2017

   Dit kan niet anders zijn dan Wimşelşün Çöde

   De nepneerlandicus die elk topic omdraait naar een item waar hij de aandacht en betweterigheid opeist.
   Het is 6 uur, wat eten we vanavond? toch? aardappeltje, en boontjes van Hak.
   Eet lekker Wimşelşün, en ga gewoon lekker ff onderuit TV kijken vanavond. Computertjes uit, lekker rustig!

   1. corfo

    @ eRik2017.
    Hoe toveren jij, en enkele andere reaguurders, toch die rare Turkse lettertypes uit je p.c. ?
    Mijn p.c. is dermate racistisch dat het apparaat categorisch weigert die letters in beeld te brengen.
    Ra ra, hoe doen jullie dat ?

  3. Ernst Quispel

   gebrippen moet uiteraard begrippen zijn. Excuses voor deze verschrijving.

   1. Zout

    @Wimşelşün: Helemaal niet schrijven is beter.

    1. eRik2017

     @Zout
     Ernştüm zit op de PC en Wimşelşün onder alias WHB op de iPad.
     Je bent vroeg vanavond Wimşelşün. Afwas al gedaan?

  4. Troelstra

   Je omschrijft blank als positief. Kan je je ook nader verklaren met betrekking tot waar die positieve connotatie vandaan komt?

  5. tomygun

   Niet Ernst nemen ,
   Jou grote fout is om mensen met een donkere huidskleur
   zwart te noemen maakt jou dus zo,n linkse opruier .
   Ik ken geen mensen die zwart zijn de tind loopt van
   licht bruin tot donker bruin maar ja men moet en zal in dat hokje .
   De IQ is een ander ding maar daar hebben zij in de tijd iets
   opgevonden zij hebben een veel groter IQ ontwikeld op het geen
   wat zij willen hebben .
   En links zijn IQ is zo klein dat zij dat niet zien .
   But look to the return from investment .

   1. Abri079

    Horst Blankenburg was in 1972 bij Ajax al fout als ik de Kulturkammer te Hilversum mag geloven.

    1. corfo

     @ Abri079.
     Horst Blankenburg was al fout in 1972 ?
     Hij miste wel eens een strafschop, ja dat wél, verder was hij Duitser, dat was alles !!
     “Z.K.H. prins” Bernhard was óók Duitser, óók fout ?
     Het “enige” foute aan die man was de Lockheed affaire en het feit dat hij regelmatig met z’n bevolkingsknuppel buiten het paleis zwaffelde.

     1. Abri079

      Ja want Blank

      enburg

  6. WorajaiP

   Natuurlijk. Wit, zwart, gekleurd of kleurling. Jij mag kiezen.
   Waar het om gaat is dat SS op haar achterste poten gaat staan als iemand het woord neger gebruikt: dat mogen alleen negers zelf namelijk, volgens hen.
   Elke zwarte die mij wit noemt, noem ik voortaan neger, of zwartje: ik vind het namelijk beledigend, en hoef dat niet te accepteren. Ook niet van een kleurling zoals Simons.

   1. corfo

    @ WorajaiP.
    “SS op haar achterste poten gaat staan …..”
    Dat heeft die vrouw sinds kort onder de knie hoor, voorheen stond zij meestal op handen én voeten.

 11. Ben Zine

  Wat een stelletje mafketels bij mekaar… Ik kan me er niet druk om maken, ik neem die lui gewoon niet serieus. Je kunt hooguit medelijden hebben met mensen die geestelijk zo in de war zijn. Ik ga blanke mensen niet “wit” noemen en donkere mensen niet “zwart”, alleen maar omdat een of andere wereldvreemde malloot roept dat dat plotseling moet. En als ze dat op het NPO journaal wel doen ? Tsja, daar kijk ik toch allang niet meer naar, dus het zal me verder worst wezen wat ze daar zeggen.

 12. A3aan

  Begrijpen doe ik het niet helemaal. Hoe is het mogelijk dat een héle kléíne groep mensen zo veel invloed uit kan oefenen om een grote groep mensen de wil op te leggen. Waarom die energie niet steken daar waar het écht nodig is. Afrika, Zuid Amerika, Azië er zijn zat landen waar met die energie corruptie en andere misstanden bestreden kunnen worden.

  Nee, vooral zeiken om het zeiken om je belachelijke zin door te drijven. Ga werken desnoods achter het aanrecht, pest je schoonmoeder maar laat Nederland Nederland zijn incluis de zwarte gekleurde witte blanke mens.

  Ik ben blank, blank hartstikke blank.

  1. tomygun

   A 3tje ,
   Wie de media beheerst is aan demacht .
   Wie de schoolen beheerst is aan de macht .
   Wie de energie beheerst is aan de macht .
   Take control of them all and you have super power .
   Alleen een klein foutje er zijn er meerdere die dit willen.

 13. George van de linden

  Een toch wel donkerbruin geleurde Surinaamse hondenbezitter vroeg mij vanmiddag tijdens de hondenuitlaat of Nederland gek aan het worden is.
  De man bleek net als ik dit soort nieuws heel nauw te volgen en had ook niet één goed woord over voor mevrouw Sylvana Simons en let op….ook DENK !

  1. eRik2017

   Alleen mevrouw Simons relateert de woorden zwart of bruin aan iets dat negatief en vernederend is. Ze was helemaal ondersteboven bij het gemeenteraadsdebat van AT5 dat Annabel Nanninga de term “zwarte lijst” gebruikte.

   Ik heb een “donkerbruin vermoeden” dat de “zwarte bladzijden” uit onze geschiedenis uit de Nederlandse taal verwijderd moeten worden, net als “zwart werken” of “zwarte cijfers schrijven”. Op vakantie mag je niet meer “poepie bruin” worden en op het gebruivan het woord “bruinwerker” zal mogelijk een levenslange straf komen, met zweepslagen.
   “Witwassen” mag blijven want dat refereert naar criminele activiteit, en dat hoordbij de “blanke”…. eeehhh “witte”. Eeen apart wasmiddel voor “witgoed” wordt verboden want dat is een superieur product om iets wit te houden, want wee je gebeente als je gekleurd iemand “bont” gaat noemen.

   Kortom. mevrouw Simons moet op zoek voor haar UIT1 naar een Neerlandicus die de Nederlandse taal gaat herschrijven.
   @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür, iets voor jou?

   1. Roughwood

    Haha, hilarisch! Hierbij nog enkele voorbeelden ter inspiratie: blanke vla, blanke pit, blanke lak, blanke enveloppe, witte donderdag, wit zand, witbiertje, witbalans, witgepleisterd, witglas, witkalk, witgoud, witheet, witlof, witkar, witmetaal, wittebroodsweken, witvis, roomwit, roomblank, blankvoorn, blankheid, hagelblank, lelieblank, zwartekousenkerk, zwartgallig, zwarthandelaar, zwarthemd, zwartkijker, zwartmaken, zwartrijder, inktzwart, ravenzwart…

    1. eRik2017

     Hahahahhahahaha, thnx @Roughwood voor deze toevoeging!

 14. Troelstra

  Er moet een goede reden zijn voor waarom aan blank een positieve continuatie zit. Iets met intelligentie, hard werken, presteren? Presteren in plaats van parasiteren of zo?

  1. Ernst Quispel

   De positieve connotatie wordt er door blanken aan toegekend om zich superieur voor te stellen ten opzichte van zwarten.

   U slaat de spijker op de kop.

   1. A3aan

    U lult uit de welbekende nek. De positieve connotatie wordt er door de niet blanken aan toegekend om in de méér dan bekende slachtoffer rol te kruipen.

    U ramt naast de spijker op de duim, auw.

    1. Ernst Quispel

     In dat geval hoef je de terminologie ook niet krampachtig vast te houden.

     1. Zout

      @Wîmşelşûn: Kansloos, dat dan weer wel!

    2. eRik2017

     Kijk @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür, nu had je de kans om echt eens te reageren op een stelling vanuit twee verschillende perspectieven. Maar de reactie is weer een zin die werkelijk niemand begrijpt. Ja, ik leg hem voor je op het matje dat je zal zeggen dat het aan mijn IQ en begrijpend vermogen ligt.

   2. toetssteen

    Maar wat te doen met de mooie rivier de Rio Negro? En moet John Negroponte zijn naam veranderen?

   3. Feit

    Ga je weer op deze toer, KCode?

    Weet je het zeker?

    1. Zout

     @Feit: Wimşelşün weet het zeker, ik heb hem al gezegd dat hij zelf degene is die het jachtseizoen heeft geopend. Het startschot is al gegeven.

     1. Feit

      🙂

     2. eRik2017

      Bleep Bleep
      Loading ErrorCöde detection…….
      error defence: ON
      trol alert: ON
      Wimşelşün detection: ON
      Error russian language detection: активированный

      Checklist complete.
      processing……

     3. eRik2017

      Bleep Bleep

      ALERT!
      ErrorCöde detected as Wimşelşün, Ernstoy
      Major warning
      All systems stand by!

   4. sjun

    Het zou natuurlijk ook te maken kunnen hebben met de richting van de grote trek richting Europese culturen. Om een of andere reden kan er hier meer opgebouwd worden dan in de landen van herkomst. Factoren als islam met daarbij meekomende vruchten als wantrouwen, geweld, tijdelijke verdragen, religieus gelegitimeerd bedrog en geweld, minder gerespecteerd verschil tussen mijn en dijn zullen daarbij maar zo een rol van betekenis kunnen spelen. Ook zo benieuwd hoe dit alles geheel politiek correct benoemd moet gaan worden? Of zal getracht worden ook hier steevast van af te blijven leiden?

 15. Mariposa78

  Wat zitten jullie belanda’s nou te zeuren wees senang met wat je bent.
  (knipoog)

 16. DolleDries

  Welke volkeren hebben het laagste IQ ter wereld , onderzoek toont aan….
  Geplaatst op 22 januari 2018 | 16 reacties

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft het woord “sh*t hole” wel of niet gebruikt om Haïti en Afrikaanse landen te beschrijven, maar heeft de aandacht gevestigd op het feit dat alle landen bewoond door Afrikanen economische en sociale rampgebieden zijn, veroorzaakt door gemiddelde IQ’s tussen 66 en 75 procent van de bewoners van die landen.

  Het duidelijke verband tussen ras, IQ en prestatie blijkt duidelijk uit het feit dat de kleine Europese stadstaat Liechtenstein (37.000 inwoners) een bruto binnenlands product (BBP) heeft dat groter is dan dat van 14 Afrikaanse staten gezamenlijk, terwijl België (11 miljoen inwoners) en Australië ( 24miljoen inwoners) samen een BBP hebben dat groter is dan van 41 Afrikaanse staten met een gezamenlijke bevolking van meer dan 990 miljoen mensen. Dat mag toch wel als een bewijs gezien worden dat prestaties verband houden met ras, en niet zoals de MSM u willen doen geleoven, natuurrampen en het klimaat.
  De cijfers werden berekend aan hand van gegevens van de Wereld Bank ( BBP) en de Verenigde Naties ( aantal inwoners ).
  41 Afrikaanse landen waaronder een van de rijkste , Nigeria, hebben een gecombineerd BBP van $ 1165.9 miljard te verdelen over een bevolking van 990 miljoen. Bij deze landen is geen rekening gehouden met Zuid Afrika dat een BBP heeft van $ 294 miljard, hoofdzakelijk voortgebracht door de nog steeds aanwezige blanke bevolking, maar dit zal snel gaan veranderen nu de rol van de blanken lijkt uitgespeeld, immers in 2011 bedroeg het BBP nog $ 416 miljard.
  Een nog beter voorbeeld is Australië. Dat continent bestaat voor circa 70 procent uit niet bebouwbare d.w.z. voor agrarische doeleinden geschikte grond, te vergelijken met Afrika. Australië kent net als Afrika grote periodes van droogte en klimaat rampen die erger zijn dan in Afrika. Toch zien de Australiërs, velen van hen afstammelingen van naar dat continent verbannen Britse criminelen , later aangevuld door blanken uit andere Europese landen, waaronder Nederland kans sinds de jaren midden 1800 met een bevolking van 24.4 miljoen een BBP te produceren van $ 1.205 triljoen ( 1 triljoen heeft 9 nullen ).
  De verklaring voor het feit dat de BBP’s van wat wij samen met Australië voor het gemak de Westerse wereld noemen is slechts terug te voeren op een aanzienlijk verschil van de gemiddelde IQ van de bevolking.
  Het gemiddelde IQ van de bevolkig van alle Afrikaanse landen bedraagt tussen de 59 en 75 en van de sub Sahara bewoners ongeveer 62. ( Ter vergelijk de IQ van de gemiddelde Nederlander schommelt rond de 100 , ofschoon je daar soms ook aan zou gaan twijfelen ).
  Voor het bepalen van het gemiddelde IQ werd gebruik gemaakt van de testmethode van de in de VS ontwikkelde Stanford Binet maatstaven voor intelligentie en cognitieve vaardigheden, die in de VS o.a. worden gebruikt voor het bepalen van de geschiktheid voor het volgen van een bepaalde school of studie. Het schema toont de verschillende gradaties aan van een IQ.

  Het zou verkeerd zijn om de Afrikaanse landen te beschouwen als agrarisch ongeschikte gebieden. . Zo was het voormalige Rhodesië, nu Zimbabwe ooit ten tijde van de blanke boeren voordat deze verjaagd werden, de graanschuur van Afrika. Een zelfde beeld zien wij in Zuid Afrika dat steeds meer op buitenlandse hulp is aangewezen, nu de blanken hun boerderijen moeten opgeven en deze worden herverdeeld aan de gekleurde bevolking.
  Tevens beschikt het Afrikaanse continent over een weergaloze schat aan bodemschatten, zoals olie, mineralen waaronder zeer zeldzame soorten, die de landen rijk zouden kunnen maken. Zo schreef het Afrikaanse tijdschrift African Leadership magazine in 2015 dat Afrika in feite tot een van rijkste gebieden ter wereld behoort.
  Dus mag je met enige terughoudendheid concluderen dat daar het met de bodenschatten prima in orde is, het klimaat een aanbouw van allerlei gewassen en graansoorten mogelijk maakt en de achterstand slechts te wijten is aan , laten wij het netjes zeggen, de “werklust” of juist het gebrek daarvan , van de gemiddelde bewoner van het Afrikaanse continent. Dit gekoppeld aan de IQ cijfers zorgen er voor dat het continent en de daarbij behorende landen er niet in slagen op de wereldmarkt een rol van enige economische betekenis te spelen.
  Of de naar de EU komende Afrikaanse “werklustigen” die door de overheden als een aanwinst voor de economie beschouwd mogen worden, wagen wij te betwijfelen.

  Bron Geen nieuws

  1. Ernst Quispel

   Wordt hier betoogd dat blanken genetisch superieur zijn aan zwarten?

   1. DolleDries

    Dat wordt aangetoond ja.

    1. Ernst Quispel

     Spijtig dat dit platte racisme naar 19e eeuwse snit hier nog schaamteloos wordt geuit.

     1. Zout

      тролль

  2. toetssteen

   @Dolle Drie

   https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2127rank.html

   En kijk eens welk land bovenaan prijkt…. Juist ja, Nigeria. Iets kunnen ze alzo als de beste.

 17. Tinneke

  Mensen als Gloria Wekker die lijden aan het ‘Doorgeef-syndroom’ geloven op een verknipte manier dat ze aan de wieg staan van een betere wereld (die er dankzij hun zeker niet zal komen), terwijl hun illusies behalve ziekelijk ook gevaarlijk zijn. Vreselijk bang voor wat blanken mensen allemaal zouden kunnen bereiken als ze hun onzichtbare ‘rugzakjes’ vol schuld in de kliko zouden gooien en zouden zeggen: toedeloe, ik ga wat zinnigs doen! Dat zou wat zijn. Dat we weer trots zouden zijn op wat wij blonde bollebozen allemaal kunnen zonder dat gepieker over onze slechtheid. Ik ben er maar wat trots op dat ik blank ben! en ik hoeft me helemaal nergens schuldig over te voelen, en al helemaal nergens voor te schamen. Je hoeft je alleen maar te schamen als je ergens denkt dat dat wel zo is!

  Je hoeft je helemaal nergens schuldig over te voelen, en je al helemaal nergens voor te schamen. Je hoeft je alleen maar te schamen als je ergens denkt dat dat wel zo is. En zelfs dan, ik zal het aan niemand doorgeven.

 18. Dollaert

  Met ferme blanke hand heb ik de knop van de NPO reeds jaren geleden om of zoals u wilt uitgedraaid.
  Zou iedereen, die zich ergert aan dit walgelijke propaganda kanaal, moeten doen!

 19. Feit

  Blanken noemen zich gewoon blank.

  Als de donkere medemens ons dat niet gunt, dan noemen ze ons maar anders maar blanken moeten gewoon het woord “blank” gebruiken.

  Als donker persoon moeten jullie maar een naam vinden zoals je wilt aangesproken worden. Liever geen ‘nikker’ ook al noemen jullie elkaar vaak zo. Maar zelfs als je dat wilt, prima!

  1. corfo

   @ Feit.
   Als het woord blank” niet meer gebruikt mag worden van de negroïde mens, wat moeten we dan met liedteksten als : “Waar de BLANKE top der duinen” en
   “I am dreaming of a WHITE Christmas” ?
   Of gaat het “verbod” niet gelden voor Engelstaligen ? Indien zulks het geval is dan schieten de negroïde mensen er ook niet veel mee op.

 20. sjun

  Als de NOS het woord wit gaat gebruiken zal als vanzelf het gebruik van woorden als zwart en equivalenten als donker en getint ook vaker worden gebruikt. Zo krijgt de bevolking dan steeds beter in de gaten wat er mis is en waar het mis gaat in de Nederlandse samenleving. De Nederlandse pers zet zichzelf alvast in het spotlicht en dat zou ik niet als reclame opvatten.

  1. Ernst Quispel

   Het blijft duister waarom het gebruik van de term wit, zwart en getint om huidskleuren aan te duiden zichtbaar zou maken ‘wat er mis is en waar het mis gaat in de Nederlandse samenleving’.

   Wordt hier bepleit om de huidskleur in de beschrijving van mensen niet te vermelden?

   1. eRik2017

    Ik snap echt geen donder van wat je zegt met die zinnen waar je probeert belezen over te komen.

    1. Ernst Quispel

     Dat spijt me, toch betreft hjet een een taalkundig correcte in het Nederlands gestelde zin die door mensen met een normale algemene ontwikkeling moet zijn te doorgronden.

     1. Zout

      @Error code 134 – Program Abort: Een taalkundig correcte in het Nederlands gestelde zin? Wat bedoel je met dan precies met “betreft hjet”

      Dag Wim!

     2. Ernst Quispel

      ‘hjet’ is uiteraard ‘het’. Mijn ecxcuses.

     3. eRik2017

      @ErrörCöde134 Ernstoy
      Het enige dat het aantoont is dat je echt van het padje af bent en een soort van superioriteit tentoon wilt spreiden.
      Het spijt mij zeer dat je eenzaam bent en er blijkbaar niemand in jouw directe omgeving je in je oor fluistert dat wat je beoogd, gewoon niet aankomt.

      In programmeertaal leidt dit tot: Bleep Bleep, Fatal error, program abort

    2. Mariposa78

     Dat weet hij zelf ook niet, al weet ik zeker dat hij het doet lijken dat dit wel het geval is.

     De diversiteitsgedachte is een veelkleurig sprookje waarbinnen de autochtonen het nu bijna dagelijks moeten ontgelden.

     1. swetsnek

      Zijn vrouw krijgt iedere avond een negerlul dat kan Ernst …code 134 nog niet helemaal verwerken daarum dussssssss

    3. Mariposa78

     Volgens W.H. en zijn Rijnlandse model spreekt hij zichzelf, zo vaak tegen.
     Ik citeer:
     Centraal in mijn visie (Rijnlandse model) op mensen en organisaties staat het opsporen van de beweging die ze
     natuurlijk willen maken.
     Niet het afdwingen van verandering en het opleggen van structuren leidt tot creatieve vernieuwing, maar het in dialoog en ontspanning volgen van de kracht en de inspiratie die eenvoudig en vanzelfsprekend beschikbaar komt als mensen zich verbinden
     met hun oorspronkelijk weten en verlangen.
     Veranderen is daarin veeleer alert volgen dan sturen etc….

     Hij doet hier, niets anders dan dwingen en legt je zijn manier van denken op (kronkel dialoog) iets anders is immers niet mogelijk dan de zijne.

     En zijn oneliner replieken zijn van een infantiel, weifelachtig geestdood eigenheid, die aleatoir is over zijn beroep en parafilie.

 21. denk eens na

  Mohamed Ali wie ik zeer hoog heeft zitten, vertelde in de 1960 jaren al dat hij een trotse neger was , welke blanke gaat dat hem ontnemen>>>>????. Wees trots als neger voor de overwinning , niet als zeur kous.

 22. Babaji538

  Het zich eigen maken van de materie,
  zegt meer dan de materie, zelf.
  Petra Hermans

  https://www.goodreads.com/PetraHermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Wie niet waagt, blijft altijd maagd”.
   Ruud Johan Hermans.
   (broer van Petra Hermans)

   1. Anton Adriaan

    Beste reactie die ik vandaag heb gelezen!
    Haha!

   2. Zout

    En het is nog erger dan gedacht: “The Religious Leader Petra Cecilia Maria Hermans”

    https://worldpoet546.wordpress.com/

  2. Marija

   Wil je svp de link in het vervolg weglaten.
   Word wat link van je foto, enge reclame.

 23. Peper

  Er is een verborgen agenda! en tegen die agenda zullen ze zelf stuk lopen!,omdat de leugen het nou eenmaal niet kan winnen van de waarheid…… Er is maar een RAS het menselijke RAS.! ( persoonlijk distantieer ik mij van alle discriminatie en hou van alle mensen … ja zelfs links !)het draait uiteindelijk allemaal om macht! en die macht zullen ze nooit krijgen en dat frustreert!

  1. Zout

   Wijze woorden Peper!

 24. corfo

  Wat ik dan wel weer héél prettig vind :
  ik type zwarte letters op een wit papiertje.
  Als dat witte letters zouden zijn zou ik niets kunnen lezen, maar……………als het papiertje zwart zou zijn………óók niet !!
  (dit zou van Petra Hermans kunnen zijn, denk ik)

  1. Marija

   @corfo…. Die van jou vind ik vele malen beter 🙂

   1. corfo

    @ Marija.
    Dank, dank.
    Je maakt me verlegen !!

 25. Bes Tolen

  Wie het in het Nederlands over witte mensen heeft in plaats van blanke mensen is racistisch bezig.

  Ach, de blanke duinen, de blanke baren, de blanke sabel, blankwerk, blankvoorn, een blank geweten zelfs! Enzovoort.

  Blank is vanouds een Germaans woord. Verwant aan blinken.

 26. Kodi

  In plaats van opluchting dat in een land als het onze racisme vrijwel niet meer bestaat is nu een heel leger beroerlingen bezig het nieuw leven in te blazen en alle mensen, wijzer dan zijzelf (= bijna iedereen) van het etiket “racist” te voorzien.

 27. WimKersten

  Gelukkig heb ik vrijheid van meningsuiting en zal ik altijd “blank” gebruiken. Laat je gewoon niet de mond snoeren.

 28. Gerlos

  Geweldig die linkse grachtengordel met die activisten die alles wat blank en wit is wil veranderen. Het is eigenlijk te BELACHELIJK om hierover te spreken of te schrijven.

 29. Kodi

  ‘Heren, dames, er zijn weer woorden van ons gestolen’

  Theodor Holman

  Foto
  Theodor Holman © Wolff

  https://s.parool.nl/s-a4566303/

  DOOR: THEODOR HOLMAN 3 FEBRUARI 2018, 14:00
  In een land hier ver vandaan woonde eens een kleine verzetsgroep. De leden kwamen in een keldertje bijeen.

  Omdat alles in het geheim moest, kenden ze elkaars namen niet. Hun leider noemden ze Woordenboek. Woordenboek zei tegen zijn kameraden: “Heren, dames, er zijn weer woorden van ons gestolen.”

  Iedereen schrok.

  “Welke woorden?” vroeg iemand die ze kenden als Letter.

  “Dat wisselt. Maar hebben jullie niet gemerkt dat bijvoorbeeld het woord ‘blank’ weg is, en ‘neger’?”

  Iedereen knikte.

  “Maar dat is toch ook goed, Woordenboek?”

  “Als uit de schatkist van de taal woorden verdwijnen, wordt de taal armer,” zei Woordenboek. “Het waren bovendien alleen maar fout gebrúikte woorden, Letter.”

  “Van een andere groep hoorde ik dat de moraalpolitie druk is met definitieverdraaiingen,” zei Woordenboek.

  “Wat bedoel je daarmee? Kun je voorbeelden geven?” vroeg Encyclopedie.

  “Kijk, wat vroeger liberaal heette, heet nu fascistisch. En wat toen fascistisch was, noemt zich nu antifascistisch. Wat vroeger vrijheid heette, wordt nu discriminatie genoemd. Wat vroeger antiracisme was, heet nu onbewust racisme. Wat vroeger onzin heette, heet tegenwoordig wetenschap. Zo kan ik doorgaan.”

  Encyclopedie knikte.

  “Wat gaan we eraan doen?” vroeg verzetslid Etymologie.

  Op dat moment werd er tegen de deur geschopt. “De moraalpolitie! Open doen!”

  “Ssst, we doen net of we de Internationale aan het oefenen zijn,” zei Woordenboek.

  Hij opende de deur en commissaris Moraal, grootvoorzitter van de commissie Taaloplettendheid, Taalzuivering, Taaleducatie en Taalschoonheidsbeveiliging trad binnen. “Ik heb gehoord dat zich hier de Vrijheid van Mening verbergt,” zei de commissaris.

  “Hier? Nee hoor, wij oefenen de Internationale.”

  “Smoesjes! Ik ruik dat hier de Vrijheid van Mening zich verbergt.”

  “Gaat u maar kijken. Wij hebben hier echt geen vrijheid van mening… verborgen.”

  De commissaris zocht overal, maar kon niets vinden. Dat irriteerde hem. Hij zei: “Als ik merk dat er hier ook maar íemand is met de verkeerde mening of met verkeerd woordgebruik, worden jullie allemaal gearresteerd.”

  “Wij hebben allemaal de goede mening, commissaris. We kijken allemaal naar de publieke omroep, zijn allemaal lid van GroenLinks.”

  De commissaris keek iedereen één voor één aan. “Ik zie weinig diversiteit,” zei hij. De groep hield zijn adem in, maar de commissaris vertrok onverrichter zake.

  Iedereen zong toen uit volle borst het Wilhelmus.

 30. mening66

  Hoever en vooral hoe diép wil je buigen voor een stel negers en moslims om je cultuur en geschiedenis op te geven.
  Zóver dus.
  Ik ben niet wit, ik ben blank!
  Witte mensen zijn er erg genoeg zeker wel maar die worden Albino,s genoemd en dat ben ik niet!!!
  En voor er linkSSe medewerkers van deze gekte mij aanvallen op het woord neger, zolang S-S-iemonds mij Wit noemt noem ik haar negerin.

  1. Ernst Quispel

   Deze mening van mening66 heeft uiteraard absoluut niets met racisme te maken.

 31. HdK

  Helemaal vh padje!

 32. penis aqua di rosa

  Dit is dus echt het moment om allemaal de NOS en NPO te mijden.
  Ik kijk al nooit meer naar die propagandazenders en zal het ook nooit meer doen. Cross my heart.
  Waar kan ik dat stukje belastinggeld terug vorderen, omdat ik niet naar indoctrinatie wens te kijken dus geen NPO of ander rood gevaar. IK betaal dus ongevraagd mee aan propaganda.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.