NPO-kneuzenprogramma Jinek zet zichzelf episch voor schut: Anne Fleur Dekker komt orakelen over ‘koeienfluisteraar’

Voor al uw kwaliteitsjournalistiek over koeien die verdwalen in het bos: de NPO, Eva Jinek en natuurlijk Anne Fleur Dekker!

Enkele dagen geleden huilde de NPO nog tranen met tuiten. “Doe dit niet!” Aldus de doorweende oproep van Hilversum aan Den Haag. Al die bezuinigingen. Verschrikkelijk! De NPO kan het niet meer aan. Het water staat tot aan de lippen! NPO-topvrouw Shula Rijxman had zelfs een cynische retorische vraag voor het kabinet: “Dus ik vraag me af: politiek Den Haag, wat wil je? Want zo gaat het niet langer. Dus zeg het maar, wat moet er als eerste verdwijnen?

Nou Sheila, ik heb wel een ideetje. Als je nu gewoon eens stopt met die onzinitems in programma’s die pretenderen tot de beste talkshows van Nederland te horen. Dat je Anne Fleur Dekker uitnodigt, is natuurlijk al iets waarvan wenkbrauwen gaan fronsen. Maar dat kan nog als je haar tenminste confronteert met alle gekkigheid die ze de afgelopen jaren uitgekraamd heeft.

Maar in plaats daarvan mag mejuffrouw Dekker komen opdraven bij Jinek op NPO 1, om daar uitleg te verschaffen over het fenomeen koeienfluisteraar. Dat is dus iemand die koeien heeft, maar geen boer is, en zijn kudde inschakelt om van het pad geraakte runderen weer op de juiste weg te krijgen. Ondertussen krijgen we een filmpje te zien van een koe die tussen de bomen aan het scharrelen is.

Topjournalistiek weer hoor, NPO. Dus om terug te komen op de vraag van mevrouw Rijxman: deze onzin mag van mij wel als eerste verdwijnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Fortiori

  Een magisch programma met tal van prominenten. Inhoudelijk een uitgebalanceerde keuze van nieuws.

  1. Zout

   Ja vind je? Ik heb het één keer gezien en toen wist ik genoeg.

   1. Holland

    Zout heeft het begrip ironie nog onvoldoende onder de knie.

    1. Archetype01

     “Sarcasme”

    2. Zout

     @Holland: Satire Holland, pure satire… 😉

   2. hans-e-pans

    Die is slecht opgedroogd na haar make-over.

 2. Archetype01

  nog even door eten schat dan kunnen we je straks gewoon wegrollen.

  1. Top

   Dat viel mij ook op! Maar misschien heeft ze Asha ten Broeke geluisterd?

 3. swetsnek

  Eet lekker door AFD

 4. Anton Adriaan

  Ik heb half deze aflevering zitten kijken. Wat mij het meeste opviel, is dat na Anne F. aan het woord is geweest, zij ook niet meer in beeld kwam. Alsof de cameramannen en/of de redactie haar opzettelijk niet in beeld wilden hebben.

 5. Paaldanseres

  Geef die joint maar eens door, Remi… man, man, man…

 6. DolleDries

  Wat een rare dikke kop op die foto. Nog even en ze kan zelf tussen de koeien lopen.

  1. Holland

   Haha, die Dries. Twee zielen, een gedachte.

 7. Holland

  Gottegot, 22 jaar. En nu al een vette kop en uitdijend lijf. Dat belooft wat als ze 30 is. Geen wonder dat ze zich nu al op koeien orienteert.

  1. DolleDries

   Zo te zien is de tweede Cailin Kuit onderweg.

   1. Pedrito

    verbaal zijn er ook steeds meer overeenkomsten

 8. Kodi

  Journalist Arnold Karskens: “NOS slechtste journalistieke programma”

  Arnold KarskensZe zijn er nog steeds en niet alleen in de alternatieve media: journalisten met de juiste samenstelling in hun bloed dat ze door de aderen jaagt; het waarheidselixer is er niet uitgefilterd ondanks alle dagelijkse mind control- en gifaanvallen op de menselijke soort die moet leiden tot transhumanisme.

  We hebben, zoals alle lezers onderhand wel weten in ons buurland Udo Ulfkotte met zijn boek Gekaufte Journalisten, vanuit eigen land Janneke Monshouwer met Ander Nieuws, nu ook wekelijks te horen in ons radioprogramma ‘Gewoon Nieuws’ op de zondagavond en nu treedt ook Arnold Karskens naar buiten met zijn nieuwe boek ‘Journalist te koop’ en zijn eigen nieuwskrant ‘The Karskens Times‘; Arnold Karskens, journalist van het volk. Wow! Gaan we het nog meemaken dat de wijzers van de klok van -inmiddels het kritieke- één voor twaalf naar tien voor twaalf gedraaid kan worden, terwijl we schijtziek worden van de rammelende doofpotten?

  Arnold Karskens is 61 jaar en een zeer bekende Nederlandse oorlogsverslaggever die zich 13 jaar geleden midden in de Golfoorlog bevond en als enige achterbleef op een hotelkamer terwijl het geweld om hem heen nietsontziend was. Zijn toekomst reikte niet verder dan elke volgende seconde. Hij bleef er toch alleen achter om zijn werk te doen. In 2008 ontving hij de Mensenrechtenonderscheiding: de Clara Meijer-Wichmann Penning. Hij werkte als freelance verslaggever voor VPRO-radio, voor de Nieuwe Revu, Powned, dagblad De Pers en The Post Online en schreef een tiental boeken, o.a. over de geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving. Nu brengt hij niet alleen zijn nieuwe website in de lucht als ‘journalist van het volk’ maar ook verschijnt zijn nieuwe boek ‘Journalist te koop – Hoe corrupt zijn onze media‘. Vanaf 27 april te koop bij uitgeverij Querido.

  In een interview in de Volkskrant noemt Karskens zichzelf de beste oorlogsverslaggever van Nederland:

  ‘In dit kleinburgerlijke land mag je dat niet zeggen, maar het is wel zo. Niemand anders heeft 35 jaar lang oorlogen verslagen en er zo veel over gepubliceerd. Ik heb nooit embedded gewerkt, niet aan de leiband van het leger gelopen. Als je dat wel doet, raak je afhankelijk en kun je moeilijk alleen op pad. Het is ook principieel fout je te laten censureren door de organisatie die je moet controleren.’

  Als u de beste bent, waarom werkt u dan niet bij de NOS, RTL of een krant?

  ‘Ik betwijfel of dat wel de beste media zijn. Internet wordt steeds belangrijker, daar benoemen ze problemen scherper’ […]Arnold Karskens

  […]Bij de NOS zouden ze toch zeggen: doe niet te lullig tegen het leger, anders mag RTL volgende keer mee. Misschien kan ik alleen zo goed zijn omdat ik vrij ben. Waarschijnlijk ben ik ook te recalcitrant. Ik ben geen fantastische schrijver, geen fantastische fotograaf, maar wel een kei in doorzetten.'[…]

  ‘Het NOS Journaal is, afgewogen tegen het budget, het slechtste journalistieke programma. Ver beneden de maat. Ze zijn doorgeefluik voor nieuws uit Den Haag, Brussel en Washington. Veel NOS’ers worden later voorlichter, ze likken zich in bij de macht. Niets ten nadele van sommige correspondenten, maar de redactie is niet goed. Daar zijn ze meer ambtenaar dan journalist’.

  Als er nog een paar van deze journalisten en verslaggevers bijkomen die zich uit de gecontroleerde en propagandistische mainstream ‘crap’ weten te worstelen ontstaat er wellicht nog eens een hele nieuwe krant en/of omroep, waar Janneke en ondergetekende al heel lang van dromen als ex-omroep(enden). Met artikelen en radio zijn we inmiddels al flink bezig, video/TV komt eraan. Laten er alsjeblieft nog meer journalisten volgen die de waarheid onderzoeken, misschien kunnen we dan toch de genadeloze klappen van de machtselite voor de grote schaap-gedweeë meute nog op tijd naar het voetlicht brengen voordat ze de laatste grote klap uitdelen!

  Zie hier een eerder interview van Jan Roos met Arnold Karskens: ‘gesprek op niveau’:

  https://www.youtube.com/watch?v=UCZNq210HgU

 9. Benny

  NOU NOU wereld nieuws zeg. Denk dat er toch heel veel andere onderwerpen gekozen hadden kunnen worden. Een koe¿ kom op zeg. Top journalistiek? En dan ook nog 2.9 procent meer loon komende 2 jaar. Npo het zou verboden moeten worden.

 10. Ben Zine

  Wat ziet dat kind er raar uit… Ze lijkt wel 50. Of ze mankeert wat (traag werkende schildklier, bijwerking van de pil), of ze vreet zich gewoon te barsten.

  1. DutchDropveter

   En toch zou ik haar doen!
   1. misschien dat ze daarna minder scheel kijkt
   2. Baudet heeft gelijk als een vrouw met een rechtse man gaat
   3. Beter naar haar gekreun luisteren dan deze onzin
   4. Ik voel me dan zelf een wereld verbeteraar

 11. Zout

  O en Anne Geur: Vlees is nooit diervriendelijk…

 12. Disowned

  Ik geloof dat we nog best eens een elfstedentocht kunnen verwachten.

  1. Vit

   Nou dat zit er met die klimaat verandering niet meer in.

 13. Peter Selie

  Ja dat doe je natuurlijk om andere koeien om haar heen te laten scharrelen, tjeempie wat een onzin Anne Fleur, maar je krijgt lekker podium en daar is het toch om te doen.

 14. Ni28

  Algemene praatprogramma’s op tv zijn de armoe zelf. Niet interessant, voorspelbaar met altijd dezelfde gezichten die terugkomen. De happy familie levert diensten aan elkaar en zo houden zij elkaar in leven.

 15. swetsnek

  Zit net even naar Jinek te kijken wat is die van god los

 16. corfo

  Ik zag de woorden “Anne Fleur en nog wat” op DDS staan, ben in de auto gesprongen en de Achterhoek bezocht. Tot plm. 12 u. erg mistig, daarna zowaar een zonnetje.
  Inkopen gedaan, nét over de grens, vlees, alcoholische versnaperingen én benzine.
  Géén Anne Fleurtje gezien, wél zag ik nabij Deventer een koe in ’t struikgewas lopen, met daar achteraan een geheel bezweet klein, scheel kijkend meisje, dat doorlopend riep : “Hermientje, kom bij ’t baasje !!”
  Ik zag nog juist, voordat ik de bocht omreed, dat de koe het schele meisje aankeek en daarbij dacht : “Dat kind is helemaal gek !!”
  Nog nóóit een koe gezien die zóveel gelijk had !!!!!

 17. A3aan

  Tssssssss wát een wereld nieuws hé. Een koe die het bos in gaat en er niet meer uit wil? Ja zegt “ze” die koe is bang voor mensen? Hallo, welke koe zou er nu niet in het bos schijten als je het hoofd van… Nee ik zeg lekker niet het naam, ‘k geef het géén podium.

  Denk wel dat heel agrarisch Nederland in de broek pist van het lachen.

 18. napels

  Nou jinek,dit was toch een blamage van de eerste orde,schaam jij je niet voor dit rioolstukje??????

 19. Carolina

  Ik schakelde later in en gelukkig maar. Lieve Eva, als dit het gaat worden met dit soort onnozele meisjes, dat moet ik misschien toch maar naar umberto gaan kijken. Jammer en zonde van het publieke geld.

 20. Babaji538

  “Zij zetten zichzelf niet voor schut, want ze
  hebben immers het haar goed gekleurd!”

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Als de poes van huis is, moet je een nieuwe kopen.”
   Ruud Johan Hermans.
   (broer van Pedtra Hermans)

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, want ze hebben immers het haar goed gekleurd!

 21. Gerlos

  Net een lekker haasbiefstukje gegeten mocht van de koe die het mij ingefluisterd heeft, met toestemming van Fleur.

 22. Vit

  Volgens mij slikt ze prednison, daar krijg je een opgeblazen gezicht van, of het ligt aan de make-up die voor een uitzending aangebracht wordt om niet te glimmen, wellicht hebben ze het een beetje per ongeluk expres zo gedaan.

  Grinnik.

 23. Frits Jansen

  Netmanagers zijn er als de kippen bij als een programma niet meer scoort bij de kijkers. Maar “Jinek” mag zich in een behoorlijke populariteit verheugen. In tegenstelling tot DDS begrijpen de kijkers dat het “infotainment” is, dus dat er af en toe ook een interessante zonderling voorbij komt, ongeacht de nieuwswaarde.
  Of wil DDS dat de politiek “Jinek” de nek omdraait? Dan krijgen we waar juist DDS over klaagt: een staatstelevisie. Dat is niet ons systeem.

  Maar ik moet zeggen dat het item een grote haatdichtheid heeft. Op de maandagochtend is de DDS redacteur kennelijk in de juiste stemming.

  1. Viertel

   Jinek heeft zichzelf een kind geschopt. Van haar producer, die doet zijn naam dus eer aan. Eva zal voorlopig wel een tijdje van de buis verdwijnen. Als ze überhaupt nog terug komt. Want een zwangerschap laat bij Oost-Europese vrouwen meestal flink wat sporen na.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.