Ook grapjes mogen niet meer van het mediakartel: onschuldige Twitteraar wordt genadeloos beschuldigd van ‘nepnieuws’

Screenshot Twitter
Foto: Screenshot Twitter

Het Algemeen Dagblad is helemaal de weg kwijt.

Het is hartstikke leuk en aardig dat het partijkartel én het mediakartel er alles aan doen om ons ervan te overtuigen dat onze vrijheden beperkt moeten worden om ‘nepnieuws te bestrijden,’ maar kunnen ze dat op een iets intelligentere wijze doen? Ik bedoel maar: als je dit soort artikelen publiceert ga je als kartelmedia zélf juist keihard af.

Het wereldberoemde filmpje van een man en een jonge vrouw die op een plein in Den Bosch meters worden meegesleurd door de wind, wordt op sociale media massaal verspreid als ‘nepnieuws’. Door een bericht op Twitter zijn miljoenen mensen in de veronderstelling dat het filmpje zich in hartje Londen afspeelde…

Zijn bericht verspreidde zich als een olievlek over het sociale medium, waardoor nu al bijna vijf miljoen Twitteraars door hem verkeerd zijn geïnformeerd.

Oh nee! Wordt er zomaar nepnieuws verspreid over het weer? Dat is wel heel erg inderdaad. Nou, die vuile twitteraar maar snel even publiekelijk aanpakken. Wacht, ik zoek de tweet in kwestie even op zodat ik meneer de nepnieuws-verspreider aan de schandpaal kan nagelen!

Uh.

Tja.

Dus eigenlijk was de twitteraar in kwestie gewoon aan het dollen. Net zoals hij deed met deze tweet over Amir Khan en Anthony Joshua?

https://twitter.com/LowkeyMo_/status/893473963980017665

Het zal het AD ongetwijfeld verbazen, maar de jongen in de video is dus niet de bokser Amir Khan. En nee, dit was ook niet zijn échte reactie. Want zijn vrouw had helemaal geen affaire met die andere bokser, Anthony Joshua.

Wat het dan wel was, in beide gevallen? De Twitteraar gebruikte video’s om een grap te maken én om een punt te maken. Een giraffe begrijpt dat nog, maar blijkbaar werken bij het AD alleen maar mensen met het IQ van een platgereden konijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Ik denk dat het Wimşelşün Çöde was…

  1.   

   Ik houd het op een blonde dame met twee hersencellen omdat ze zwanger is.
   Niet veel meer IQ als Wimşelşün Çöde dus.

  2.   

   hahahahahha
   Of misschien toch Hençuk-Janşün?

   1.   

    @eRik: Hënçük-Janşün volgt op de Turkse voet… ;)

 2.   

  De nepnieuws hysterie wordt misbruikt door de zittende politici om de vrijheid van meningsuiting te beperken, kortom invoering van censuur door de Ministerie van Waarheid in wording. Ideologische verschillen worden niet meer getolereerd in een wereld van zichzelf noemende democraten. Die zijn net zo democratisch als een communist dat is.

  1.   

   ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.’

  2.   

   Dan verschijnt dus binnenkort de Haagse Prawda.

   1.   

    Ik zou het domein http://www.pravda.nl vastleggen. Kan voor de toekomst weleens commercieel handig zijn.

 3.   

  De grootste verspreider van nepnieuws is Rubberen Rutje.
  Beloofde ons € 1000 : wij genept.
  Het gaat héél goed in NL. : wij genept.
  Iedereen zal profiteren van de “welvaart” : wij genept.
  Geen cent meer naar Griekenland : wij genept.
  Wij, “regering” houden ons aan uitslag referendum : wij genept.

  Hij, Rutje, is én blijft de “Bedrieger des Vaderlands, onze nationale Pinoccio.

 4.   

  Ik doe alles wat mij niet bevalt aan mededelingen door overheden en reguliere media af als nepnieuws. Ik trek me er niets van aan en reageer er niet op.
  Ik geloof alleen nog wat ik zelf wil.
  Fuck you overheid en NPO!

 5.   

  Wahahahahahahahahaaaa de doorgeefluiken van de grote persbureaus voelen de hete adem van de sociale netwerken en alternatieve media in hun nek. De abonnementsverkopen dat lukt ook niet meer zo goed, de trouwe lezers haken bij bosjes af, advertenties zijn bijna geheel en alleen de enige inkomstenbron, triest eigenlijk dat zoveel ‘goede’ kranten een diep kniebuiging maken voor de AIVD en MIVD en geheel dociel hun aangepaste nieuws verspreiden zoals de kartelpolitiek het immers wil hebben, nog een Orwelliaanse fase verder dan is de magistratuur ook veranderd in een Freisler Nazi volksgerichtshof.

  1.   

   You are so right!

  2.   

   Valt wel mee hoor dat de trouwe lezers bij bosjes afhaken.

   https://www.villamedia.nl/artikel/digitale-oplages-landelijke-kranten-gegroeid

   1.   

    @WIHM: Ik denk dat we niet raar op moeten kijken als we straks alleen nog een abonnement mogen nemen op couranten die EU-goedgekeurtd zijn.

    1.   

     :-)

     1.   

      En dan alleen EU-goedgekeurtde couranten… :P

  3.   

   Op dat laatste Nazi volksgerechthof lijkt het al lang….vooral die uitgestreken smoelen.

 6.   

  Hoe ernstig is het dat een mediaorganisatie zoals hier nu AD een willekeurige gebruiker van Twitter gaat beschuldigen van liegen en relatie leggen met nepnieuws, waar het hier gaat om een razend originele tweet die juist het internet en social media zo leuk maakt!

  Het AD gaat wel af als een gieter hier als je als AD aangeeft elk bericht op social media op waarheid moet berusten, want anders doe je wat fout.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!