Pech voor de terreurliefhebbende Palestijnen: Amerika draait de subsidiekraan potdicht

De Palestijnse regering blijkt maar niet te kunnen ophouden met het steunen van terroristische activeiteiten. En wie niet horen wil, die moet maar voelen: en dat betekent dat president Abbas en zijn boevenbende het buiten honderden miljoenen dollars aan Amerikaanse subsidiegelden moet stellen.

Da’s dan mooi pech gehad voor de Palestijnen. Zij raken één van hun belangrijkste geldschieters kwijt. Saoedi-Arabië? Nee, die gaan gewoon door met het financieren van terreur in Israël. Ook Iran blijft wapens leveren (aan Hamas). En de EU? Die denkt nog steeds dat je vrede in het Midden-Oosten krijgt als je de corrupte kliek rondom president Abbas zoveel mogelijk geld in de handen duwt. Ook al gebruikt die Abbas dat dan weer op veroordeelde terroristen een levenslang salaris uit te betalen.

Nee, het land dat stopt met het belonen van slecht gedrag is… Amerika! De VS heeft schoon genoeg van decennialange Palestijnse obstructie van het vredesproces en besluit dat wie zoet is lekkers krijgt. En wie stout is de financiële roe:

“De Amerikaanse regering heeft tegoeden bevroren voor een VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt. Drie westerse diplomaten hebben dat tegen de Amerikaanse nieuwssite Axios gezegd.

Het zou gaan om een bedrag van 125 miljoen dollar (circa 103 miljoen euro). Volgens de diplomaten zou het geld eigenlijk op 1 januari overgemaakt worden aan de VN-organisatie UNRWA.”

Wat mij betreft volgen de EU (en individuele Europese landen, zoals o.a. topsponsor Nederland) spoedig. Het wordt namelijk eens hoog tijd om te stoppen met het ondersteunen van een regime dat actief terrorisme bevordert met aan het hoofd een anti-democratische president die inmiddels in zijn twaalfde jaar zit van een termijn die eigenlijk maar vier jaar duurde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  De ware gezicht van de Palestijnen. Hoe kunt je grove geld ontvangen van iemand die je tot vijand benoemd? Dat is in mijn ogen vals. En gulle gever moet je niet bestrijden maar zijn hulp zelf weigeren als je aan zijn integriteit twijfelt. Al in de verre verleden zei men dat je een Arabier nooit moet vertrouwen. Zouden zij gelijk hebben gehad?

 2. DolleDries

  Hier komt de klasse van Trump weer om de hoek, daarom heeft deze man ook een geweldig zakelijk imperium kunnen opbouwen. Geen resultaat geen geld.

  1. trampoline

   Ik sta op dit punt volledig achter het beleid van Trump, wat de linkse Moslim knuffelaars en terroristenvrienden ook beweren.

 3. denk eens na

  Trump is zo gek nog niet.

 4. Ritter

  Geen wonder dat de politieke elite en vooral de gevestigde media zo’n hekel hebben aan Trump en hem dagelijks demoniseren…………….Trump voegt de daad bij het woord en voert een “gezond verstand” beleid dan ingaat tegen de agenda die veel gevestigde media hebben.

 5. Zout

  Er zijn toch genoeg (olie) miljarden te vinden bij de Arabische broeders?

 6. sjun

  Bevraag ook politici van verschillende partijen op Nederlandse en Europese navolging van de stap van Donald Trump om niet langer de burgeroorlog in en rondom Israël te blijven financieren. Dat geld kan anders en beter worden ingezet in de thuiszorg en toeslagen om te kunnen voorzien in levensonderhoud.

 7. nietzonderverzet

  Les 1 in de internationale politiek:
  De uitingen voor de bühne zijn anders dan het daadwerkelijke beleid.

 8. Kodi

  Heeft iemand die Pallezwijnen ooit zien werken, iets zien presteren? In plaats van alleen maar parasiteren?

 9. Babaji538

  Het lijkt me geen goede zaak
  om op foutieve manier te getuigen
  van fouten via een foutieve houding.
  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.