Pechtold de Pandjesverzwijger over Geert Wilders: ‘Hij is te laf om mee te doen in Amsterdam!’

Volgens D66-leider Alexander Pechtold is Geert Wilders maar “laf”. Laatstgenoemde weigert namelijk om mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad, en daarover heeft de sociaal-liberale fractievoorzitter wel een oordeel klaar: “Amsterdam is te nuchter, te trots en te divers om voor jou te zwichten!”

D66 is een partij die aantal jaar geleden nog op sterven na dood was. Het had één voor één al diens kroonjuwelen verkwanseld. De net aangetreden leider Alexander Pechtold wist het tij echter te keren: niet langer hamerde de partij op zaken als democratie, referenda of de gekozen burgemeester. Nee, D66 was vanaf 2006 de grote Wilders-bashpartij. Als Wilders boe zei, moest Pechtold bah zeggen. En als Geert Wilders ‘rechts!’ riep, kwam Alexander daar meteen achteraan met ‘links!’ En zo verstreken elf vermoeiende jaren waarin D66 wanhopig het spiegelbeeld vormde van de PVV.

En Pechtold is nog altijd niet klaar met het uithangen van de grote anti-Wilders, zo bleek gisteren bij de nieuwjaarsborrel van D66 Amsterdam. Daar sprak de grote leider over zijn PVV-collega als iemand die erg laf zou zijn:

“D66-leider Alexander Pechtold heeft hard uitgehaald naar Geert Wilders. ,,Wilders, je bent te laf om in Amsterdam mee te doen,” beet Pechtold de PVV-leider toe tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Amsterdam, vanavond in De Rode Hoed.

Pechtold richtte zich direct tot zijn politieke tegenpool Wilders: ,,Want je weet dondersgoed: Amsterdam is te nuchter, te trots en te divers om voor jou te zwichten.”

Je hoeft het natuurlijk lang niet altijd eens te zijn met ome Greet, maar om hem daarom maar “laf” te noemen? Je moet bedenken dat als Wilders zich in de openbaarheid begeeft, hij altijd een kogelwerend vest moet dragen – zoals ook gisteren in Rotterdam. Het leven van de PVV-voorman wordt al bijna vijftien jaar chronisch verstoord vanwege zeer ernstige bedreigingen. Wilders leeft in een bunker, wordt constant omringd door kleerkasten en heeft 24 per dag te vrezen voor zijn leven.

Je moet van zeer goede huize komen om Wilders “laf” te noemen. En dat is bij Pechtold niet het geval: hij komt van een sjoemelappartement in Den Haag waarover de D66-voorman zelf dan weer geen volledige openheid durft te geven.

Over lef gesproken, dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Ben Zine

  De obsessie van Alexander Penthouse met Wilders neemt groteske vormen aan. Zonder Geert had deze achterbakse pandjesfraudeur geen reden van bestaan, het bashen van Wilders geeft zijn onbenullige leven nog enige zin. Triest mannetje.

  1. Zout

   Nu Penthouse zich in het centrum van de macht bevindt zijn zijn politieke dagen geteld. Kwestie van tijd.

   1. Heinz

    Wel eens gehoord van ‘Zijn haan zal koning kraaien’

    1. Stanly2000

     Nee, maar wel van ” Zijn haan moet altijd koning kraaien.”

  2. Zout

   @Benzine: En als je jezelf net als Penthouse, aan de laffe links liberale kant van het politieke spectrum bevindt, lekker aanschurkt tegen de islam, ja dan heb je natuurlijk niets te vrezen en kun je door heel Nederland risicoloos politiek bedrijven.

   Iets heel anders geldt voor de PVV. Juist daarom kan Wilders nauwelijks zijn lijsten sluitend krijgen. Nederland is inmiddels diep gezonken, dat je moet vrezen voor je leven wanneer je kritiek spuit op islam.

   Zelfs onze nationale grootbekkige grappenmakers branden zich er niet (meer) aan, gewoon omdat ze bang zijn doorgeschoten te worden. Lafjes als ze zijn beperken zij zich tot het christendom…

   1. Peter Selie

    +++++

 2. Zout

  Alex Pandjesverzwijger Pechtold, ja dat is ook zo.

 3. Code134

  Het is misschien geen lafheid maar wel politiek onvermogen. Het is toch triest dat een partij die al 13jaar bestaat alleen maar een paar gemeenten kan meedoen?

  1. Ego-non-solus

   Code, triest is dat zeker. Maar zou het ermee te maken kunnen hebben dat van het begin af aan een politieke voorkeur voor de PVV als een vorm van ketterij werd gezien zodanig dat velen voor die voorkeur niet uit durfden te komen? Tot de dag van vandaag wordt die voorkeur – netjes gezegd – als minderwaardig gezien. Wat mij betreft één van de zowel meest geslaagde als verwerpelijke uitingen van het sociale gezicht van links.

   1. Code134

    De oorzaak is dat Geert niets heeft gedaan aan het recruteren van politiek kader. Het is een eenmanspartij die alleen om Geert draait. Er is geen kader en geen professionele partijorganisatie. Deze chaos kan niet meedoen aan meerdere verkiezingen.

    1. Ego-non-solus

     Code, ik kan me indenken dat dat inderdaad heeft meegespeeld. De wijze waarop zijn partij is georganiseerd zal mogelijk niet geholpen hebben. Hoofdoorzaak voor mij blijft echter het verketteren van de PVV en diens aanhang. Maar het verwerpen van mensen omdat die een verkeerde mening hebben laat ik aan hen die zonder zonde zijn.

 4. Vit

  Amsterdam is reddeloos verloren, een groot getto/ no go zone eigenlijk, Geert richt zijn aandacht op haalbare zaken.

  1. Vit

   Dat zit in het verschil moslims, Turken (Rotterdam) zijn nog enigszins aanspreekbaar dankzij Kemal Ataturk.

 5. buitenbeentje

  Wat is zieliger, 13 jaar Wilders bashen of na 13 jaar Wilders bashen nog steeds op deze partij zonder inhoud te stemmen?

 6. Bloem

  Je voelt de wanhoop bij Pechtold. Wild om zich heen slaan om zich maar niet hoeven te verantwoorden. Hij weet nl. Dat er geen goede uitleg is voor de schenking van een penthouse door een buitenlande diplomaat. Ondertussen juicht, joelt en klapt het PVV hatende D66 gepeupel de grote Wildersbashende Führer toe. Onder invloed, van de endorfineboost die in het moment van de euforie vrijkomt, vergeten ze waar het werkelijk om draait. Geen vragen meer over mogelijke belangenverstrengeling, aannemen van dubieuze geschenken en uitverkoop van de D66 kroonjuwelen. Zolang hij Wilders Basht weet dhr Pechtold dat zijn aanhang hem ermee weg laat komen. Nadeel van deze strategie is dat er steeds meer nodig is om zijn endorfine junkies rustig te houden. Uitspraken worden daarom steeds harder en onzinniger, net zolang tot de onvermijdelijke overdosis zijn politieke kaars voorgoed zal doven.

  1. Code134

   @Bloem,

   Die schenking is politiek irrelevant en strikt privé. De kiezer lijkt dat, gelet op deze peiling, ook zo te zien.

   Je trieste poging tot demonisering krijgt geen teen aan de grond.

   1. Feit

    Sterf, KCode!

    🙂

    1. Fortiori

     Klantenwerving? Yarden? Dela?

     1. Feit

      Je mag zelf kiezen maar sterf gewoon, KCode!

      🙂

   2. Top

    Blablablabla Blaaskaak! Moet je niet (vrijwilligers) werken? Leugenaar!

   3. Stanly2000

    Bron: A. Pechtold

   4. Bloem

    Niemand die u om uw mening vraagt. Iedereen op dit forum gruwt van uw antisemitische inborst.

   5. Zout

    Citaat Bloem t.a.v. Wim: Niemand die u om uw mening vraagt. Iedereen op dit forum gruwt van uw antisemitische inborst.

 7. loes530

  is niet alleen wilders maar ook thiery ook hoor

  1. Vit

   Thierry verwacht er 6 zetels, maar die woont dan ook in Amsterdam.

 8. Vit

  Een hoog hek om Amsterdam zou nog het beste zijn en die gribuszooi lekker in hun eigen vet laten gaarkoken.

 9. Spaanse kok

  Het opvallende is, dat de PVV alleen mee tracht te doen in gemeentes waar bij landelijke verkiezingen enig resultaat behaald is.
  Noem het op zeker spelen, uitgerekend, slap of laf.
  Slecht voor helft gelukt.
  Noem het teleurstellend, weinig realistisch of totale zelf-overschatting.
  In ieder geval noem ik het weinig uitdagend.

  1. DolleDries

   SP doet toch ook niet in alle gemeenten mee.Kok

   Noem het op zeker spelen, uitgerekend, slap of laf.
   Noem het teleurstellend, weinig realistisch of totale zelf-overschatting.
   In ieder geval noem ik het weinig uitdagend.

   1. Spaanse kok

    Maar hullie zijn veel erger, slechter, minder enz.
    Heet geloof ik afleiden, van onderwerp veranderen of zoiets.

 10. DolleDries

  Best wel laf van deze corrupte Alexander Penthouse om iemand die om zijn politieke mening dagelijks bedreigd wordt laf te noemen.

  1. Vit

   Zeg maar gerust opportunistisch om daar gebruik van te maken, maar het leidt wel af van affaire penthouse.

  2. Kodi

   De kwalificatie miezerig mannetje gaat geheel op voor dat kereltje Arrogander Pechtrol.

 11. EllyD18

  Pechtold is laf tot op het bot, hij weet zich gesteund door Rutte en daarom durft hij zoiets te zeggen.

  1. Marija

   Hoe verschrikkelijk lang heeft het niet geduurd voordat er een *regering* tot stand kon komen.
   De CU kon het bij elkaar houden, door mee te gaan doen.
   Alles om Geert Wilders 2e partij buiten de deur te houden.
   Als je op hem stemt word je niet gehoord en mag je niet mee doen, geen wonder dat ook de kiezers dan gaan afhaken.

   Je blijft ook niet op een tram staan wachten die maar niet komt.

 12. Vit

  Eigenlijk best bewonderenswaardig dat Thierry er nog wat van hoopt te kunnen maken.

 13. Vit

  Ahh volgens de Hond heeft de PVV er weer een zetel bij.

 14. DolleDries

  Amsterdam is zo links corrupt dat ik me afvraag of daar nog wel zonder corruptie geteld wordt.

 15. Ni28

  De inhoudloze D66 dankt haar bestaan aan het persoon van Wilders. Door het eindeloze bashen van hem en niet door eigen programma is deze bekend. En vooral door verkwanselde idealen van de oprichter die zich in zijn graf zou draaien bij het aanzien van de huidige stand. D66 ideeën zijn stuk voor stuk verwerpelijk, censuur en beëindigen van leven i.p.v. hulp voor de levenden en het vrije woord. De wil om totale uitlevering van ons land aan Brussel getuigd van Pechtold zijn kwaliteiten als veilingmeester maar niet als politicus. 66 is 666 geworden en de D is niet meer van democraten maar de duivel. Pechtold is ook te laf om openheid te geven over zijn verkregen appartement. Als je die niet wilt geven dan staat er meer achter.

  1. Code134

   Nederlands is best wel een moeilijke taal.

   🙂

   1. Ni28

    Zeker, code, vooral een lastige taal. Dank voor je waardering.

    1. buitenbeentje

     z´n non-argumenten waren weer eens op.

     1. Ni28

      Gezien zijn leeftijd heeft Pechtold de irritante gedrag van Code overgenomen en niet andersom. Maar in deze zijn zij elkaars gelijken.

   2. Holland

    “….best wel….” is bakvissentaal.

   3. Feit

    Ga eens dood, KCode!

    🙂

    1. Fortiori

     Het gaat op spam lijken.

     1. Feit

      Ga dan ook eens dood, KCode!

      🙂

  2. Spaanse kok

   Ni28 denkt een helder moment te hebben, doch geheel vertroebelt denkt hij/zij te kunnen stellen:De inhoudloze D66 dankt haar bestaan aan het persoon van Wilders. Door het eindeloze bashen van hem en niet door eigen programma is deze bekend
   .
   D66, opgericht in 1966
   PVV, opgericht in 2006
   Zit maar 40 jaar bestaansrecht tussen.
   Slaap lekker verder.

   1. Ni28

    Elke normaal denkende mens zou kunnen concluderen dat dit verschijnsel zich ontwikkeld heeft pas na komst van Wilders en Pechtold. Voor de komst van Pechtold kon je nog de D66 het voordeel van de twijfel geven. Ach, je begrijpt dingen of je begrijpt ze niet, de denkvermogen is niet voor iedereen beschikbaar. Ga een wandelingetje maken met dit mooi weer om die eindeloze haat van je kwijt te raken. Het zou kunnen dat de zon dan gelijk weg is maar dan weet ik dat je mijn raad hebt opgevolgd.

 16. Ni28

  Code raakt niet uitgepraat met de verdediging van zijn baas.

 17. DolleDries

  Die jonge vrouwen jager Alexander Penthouse is ook niet vies van een toegestoken mannenhand en zoiets. Als het maar geld oplevert voor eigen gewin.

  1. Kodi

   air Ferwerda gaat met de verborgen camera naar D66-kamerlid Boris van der Ham. Hij is zeer openhartig over zijn fractievoorzitter Alexander Pechtold. Deze schuwt, zo zegt Van der Ham, fysiek geweld niet.

   https://www.youtube.com/watch?v=0fH5673S82M

 18. Tinneke

  Goed nieuws voor Amsterdam (Islamadam) per 1 maar 2018 worden de parkeerproblemen eens goed aangepakt ook de drukte op de wegen, files, verkeershinder Schiphol, Om de verkeersveiligheid in Amsterdam te verbeteren is het nodig op een aantal terreinen tegelijk iets te doen: Infrastructuur, Voorlichting, Educatie en Handhaving. Dus…………er worden alleen nog kamelen toegestaan!

 19. Kodi

  Jair Ferwerda gaat met de verborgen camera naar D66-kamerlid Boris van der Ham. Hij is zeer openhartig over zijn fractievoorzitter Alexander Pechtold. Deze schuwt, zo zegt Van der Ham, fysiek geweld niet.

  https://www.youtube.com/watch?v=0fH5673S82M

  Hier had men dan de nieuwe Koran vol blind geloof in de oorlog
  Gezwollen van taal, breedsprakig en vormloos – maar onheilspellend
  (Winston Churchill over Mein Kampf)

 20. J.C.

  Mag of moet A. Penthouse van D66 zeggen dat de PVV te laf is van Jean Claude Juncker?

  De enige, die niet laf is, is de heer Wilders, die al 11 jaar 24 uur per dag bescherming nodig heeft, omdat hij wel durft te zeggen wat er mis is met Nederland, dankzij lieden als Alexander Penthouse.

  1. Zout

   @J.C.: Ik geef jouw reactie een 10!

   Ik denk dat als je Alex een slag voor z’n harses geeft, hij direct z’n lange onderbroek vol schijt. Wat een kwijlventje! Zelf is hij volkomen risicoloos en dan een politicus voor laf uitmaken terwijl diezelfde politicus 24/7 bewaakt moet worden vanwege zijn moed op te zeggen wat hij wil zeggen.

 21. Ni28

  27@ Spaanse kok geeft eenmalig voorkeur aan de DDS in plaats van de kwaliteitskrant. DDS is meer voor volle waarheden en de Volkskrant maar voor halve. Zorgvuldig gesorteerd krijgen wij alleen de gewenste nieuws gepresenteerd. Daarom ontstaan blogs zoals de DDS die niet bang zijn om alles te vertellen.

 22. Kodi

  D66 te laf om in Tubbergen en Stein mee te doen
  https://www.geenstijl.nl/5140375/alexander-kechtold/

  1. loes530

   kodi dat klopt niet

 23. Stanly2000

  Het referendum afschaffen, dat is pas laf.

  1. Zout

   @Stanly: Weet je wat nóg laffer is?

   Samen met enkele andere partijen een wet op het raadgevend referendum indienen, en wanneer je de wet moet verdedigen in de Tweede Kamer je keutel intrekken omdat je inmiddels deel bent van leugenkabinet Rutte III.

 24. poldi

  Plagiaat
  ———–

  Referendum afschaffen uit angst voor de uitkomst is lafheid Alexander Penthouse!
  Het laatste waar u Wilders van kunt beschuldigen is lafheid.

  Geen woord durft u te uiten over de Islam. Het is makkelijker en veiliger uw schaapachtige stemmers over de bol te aaien met misplaatste uitspraken over Geert Wilders.
  Uw kroonjuweel: Gekozen Burgemeester. Horen wij niets meer van en Thom de Graaf werd benoemd als burgemeester van Nijmegen.
  Uw kroonjuweel: Het referendum. Afgeschaft door D66 minister Ollongren
  Uw kroonjuweel: Gekozen Minister President. Nooit meer wat van vernomen.
  Uw kroonjuweel: Districtenstelsel. Nooit meer wat van vernomen.
  Uw kroonjuweel: Dualisme. Uw volksvertegenwoordigers lopen kritiekloos achter uw ministers aan. Van dualisme is geen sprake.

  Blijven de vragen: 1. waarom bestaat D66 eigenlijk en 2. wat voor schaap ben je om daarop te stemmen.
  Antwoorden: 1. Geen idee en 2. Ach, Wij (ons soort mensen) voelen ons zo bijzonder thuis bij D66 en tenslotte hebben wij in onze villa in het geheel geen last van immigratie enz. dus waar zeurt die Wilders eigenlijk bij voortduring over. Best wel goed hoor, hoe onze Alexander hem euvel duidt.

 25. nienke

  Wilders weet ook wel wie het zegt Pechtold z’n programma bestaat uit 1 velletje, Wilders treiteren.
  Wilders te laf? Pechtold is 1 keer bedreigd en heel Nederland werd hiervan verwittigd en op een drafje naar de politie held op sokken.
  Pechtold mocht willen dat hij het lef had de waarheid te vertellen wat betreft de migratie die volkomen uit de hand is gelopen en overal een grote chaos is ontstaan.
  Pechtold is een vies huichelachtig, leugenachtig, miezerig ventje.
  Waarom is hij nog niet aangepakt voor het krijgen van dat appartement vraag ik me af.
  Pechtold, al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel, jouw beurt komt nog.

  1. LieverKipsLeverworst

   “Pechtold is een vies huichelachtig, leugenachtig, miezerig ventje.”
   H~E~L~E~M~A~A~L mee eens!

 26. poldi

  Het is een gotspe wanneer iemand als Pechtold die nog geen onvertogen woord heeft geuit tegen de islam om dan Wilders ‘laf’ te noemen. Hij had een ander woord kunnen gebruiken maar deed dat bewust niet. Van Wilders is veel te zeggen maar deze eigenschap kent hij niet- anders dan de meeste politici.

  En Pechtoldje, graag jouw reactie op de uitspraak van deze ochtend door mevrouw Van Ark (staatssecretaris sociale zaken) dat de helft van de bijstandsuitkeringen naar niet-westerse migranten gaat.

 27. eRik2017

  …… “te laf”, zegt allemansvrind Alexander vanuit zijn vrije cadeau gekregen Sliver Penthouse, zelfverzekerd omdat Amsterdam in het verleden graag D66 stemde. Zelfs zijn eigen partij gunt hij de post van Burgemeester niet. Nee, hij tipt zijn heimelijke liefde uit het verleden, Femke Halsema.
  Hoogmoed….. komt voor de val.

  1. J.C.

   @eRik2017

   “zelfverzekerd omdat Amsterdam in het verleden graag D66 stemde”.

   A. Penthouse en wethouder Zweedse Ollengron (beiden D66) willen van Amsterdam een republiek maken. Zorgen ze er dan wel voor dat Amsterdam zich zelf kan bedruipen, of gaan ze net als de andere socialistische partijen voor Sinterklaas spelen, ten koste van de hard werkende Nederlanders, die niet eens in Amsterdam (zouden willen) wonen? (De overschrijding van die peperdure 10 km metrolijn kan dan meteen gebruikt worden voor de schade van de Groningers).

 28. A3aan

  Alex Penthouse is te laf opening van zaken over het penthouse te geven.

 29. corfo

  Ik vraag me af hoe deze schertsfiguur het woord “laf” in z’n mond durft te nemen.
  Één van de meest waardeloze en onvolwassen mensjes in de Kamer.
  In plaats dat dit kereltje in een hoekje gaat zitten om zich te schamen voor zijn “gedrag” probeert de stumperd óók nog eens een grote broek aan te trekken.
  En dát noemt zich “volksvertegenwoordiger” ?
  Hilarisch !!!

 30. LieverKipsLeverworst

  Dat D666-gedrocht is typisch zo’n smørrebröödzwoerd waar elke vrouw zich ala minute van wil laten scheiden en alimentatietechnisch het verrompelde vel over die rotkop zou willen halen. Koekje?

 31. Babaji538

  De NOS geeft alleen negatieve berichten
  over Geert Wilders, weer. Vreemd.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.