Peilingen: D66 duwt Forum voor Democratie omlaag naar derde plek

In de peilingen van Maurice de Hond van deze week is D66 het Forum voor Democratie voorbij als tweede partij van Nederland. Zo’n maand hielden beide partijen elkaar in evenwicht voor de zilveren medaille, maar het lijken nu dus tóch de sociaal-liberalen te zijn die de rechtse democratieliefhebbers hebben verslagen met electoraal armpjedrukken.

peilingen 21-1-2018

Met de Gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet begint het Nederlandse politieke landschap al piepend en krakend weer in beweging te komen. Voor het Forum voor Democratie is dat zuur, want het kon de gehele kerstperiode pochen dat zij de op één na grootste partij van het land waren. Ze moesten weliswaar die positie delen met D66, maar toch: een prestatie van formaat voor een partij die pas anderhalf jaar oud is. Helaas komt aan die prestige (in ieder geval voorlopig) een einde: D66 wint een zetel en stijgt door naar 16 zetels, eentje meer dan de mannen van Baudet die blijven hangen op 15 zetels.

Voor politiek links bevatten de peilingen ook slecht nieuws. De linkse partijen in de Tweede Kamer verliezen gezamenlijk nog eens twee zetels. De SP is hiermee weer de grootste partij op de linkerflank, want zowel Klaver als Marijnissen moete ieder één blauw stoeltje prijsgeven. Tezamen beschikken ze nog maar over 40 zetels. Net iets meer dan de PvdA er in haar eentje had gedurende de vorige Kamerperiode (2012-2017).

Wel goed nieuws is er ditmaal voor PVV-leider Geert Wilders. Zijn partij lijkt sinds de Tweede Kamerverkiezingen in een vrije val terechgekomen en telkens zetels te verliezen, maar deze week krabbelt de man die gisteren nog Rotterdam op z’n kop zette weer wat overeind en mag hij een bescheiden stijging noteren: naar 15 zetels. Voor het eerst in maanden is de PVV daarmee terug in de top 3 van de grootste partijen van Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. DolleDries

  PVV weer stijgende.

  1. Meester Kong

   Kom op, waar blijven de off topic links en de copy paste.
   Dat de PVV even een stuiptrekking heeft zien we ook wel…..

   1. swetsnek

    Val dood aap

    1. Fortiori

     Beunt U bij in de uitvaart branche?

     1. Code134

      🙂

     2. Zout

      @Wimtiori: Beunt u bij als grondlijner?

     3. Bloem

      Alles voor het goede doel

   2. DolleDries

    Niet zo treuren Kong jullie hebben nu ook een blonde leidster.

   3. wheelboy

    Kong ,
    Zou zeggen ga in Oss of Eindhoven wonen daar is je partij met kameraden aan de macht en daar gaat het zo goed .Eindhoven zit dik in de schulden .Verhogingen ozb alleen in 2017 en 2018 15% per jaar dus 30% ozb erbij .En Oss idem verhogingen ozb en hoop schuld .En kom je als werkende burger aan met een probleem dan trek je portemonnee maar want bv bouwleges zijn overal voor nodig en voor een simpele schutting bij hoekhuis te plaatsen ben je dikke 300 euro kwijt aan leges .En werk je en heb je een handicap .Meneer das inkomst afhankelijk . Maar wel bed bad brood . Lekker sociaal die SP . Ik heb er de laatste keer met de gemeenteraad verkiezingen op gestemd NOOIT MEER !!!

  2. Kodi

   PvdA -/- 1
   Groen Links -/- 1

 2. DolleDries

  De SP is hiermee weer de grootste partij op de linkerflank in het land van de linkse dwergen.

  1. Meester Kong

   Dat zal mij verder een worst zijn.
   Deze peilingen zeggen niets.
   Na de gemeenteraadsverkiezingen kunnen we zien waar de SP nog meer meedoet in het college van B&W.
   Het is nu al bekend dat de PVV in geen enkele gemeente gaat meedoen.

   1. DolleDries

    Ja en dat is stoer, waarom zou je de kiezer serieus meenemen met verkiezingen.

  2. Kodi

   En de PvdA blijft een sneu links kabouterpartijtje. Deze week hebben ze weer een zetel verloren.

 3. loes530

  wou dat d66 ook zakte

 4. DolleDries

  Linkse ouders die in het migranten gedomineerde 18e arrondissement van Parijs wonen, zijn met zichzelf in conflict, omdat ze “diversiteit” willen maar toch klagen dat de scholen in hun “diverse” district falen.
  Al jarenlang verhuizen linkse stelletjes van het dure centrum van Parijs naar het door migranten zwaar bevolkte 18e district, en nu ze kinderen hebben, ervaren ze dat de “gemengde” scholen in deze gebieden ondermaats zijn.
  De scholen in het gebied staan bekend als “getto-scholen” en veel Fransen proberen nu hun kinderen naar elders te verplaatsen, meldt het Franse dagblad Liberation.
  De krant, die een onderzoek naar de kwestie heeft uitgevoerd, beweert dat linkse ouders hun kind niet willen “opofferen” aan hun overtuigingen en dat veel ouders het succes van hun kinderen boven hun multiculturele idealen plaatsen.
  – Je kunt hen niet kwalijk nemen dat ze nee zeggen. Wat schokkend is, is dat sommige ouders, zeer intellectueel gewapend, blind zijn voor de segregatie en deze met valse argumenten ontkennen, zegt Julien Grenet, een leraar aan de Parijse School voor Economie.
  De toenemende werkloosheid heeft ertoe geleid dat ouders steeds meer geobsedeerd raken om hun kinderen naar de gewenste scholen te krijgen.
  Grenet zegt dat de segregatie van scholen langs culturele en etnische lijnen waarschijnlijk niet zal veranderen.
  – We hebben zo’n grote kloof tussen sommige scholen bereikt, het is bijna onmogelijk om terug te gaan en het mengsel opnieuw te introduceren, zegt hij.

  1. Meester Kong

   🙂

  2. Code134

   DolleDries schreef weer eens een tekst over van het vieze islamofobe Fenixx.

   Zonder bronvermelding uiteraard, de sukkel.

   1. DolleDries

    Dus jij wil beweren dat er geen linkse Franse Halsematjes zijn.
    Dommerd.

   2. Feit

    Sterf of ga dood, KCode!

    🙂

 5. Code134

  Het ideale scenario is dat PVV en FvD vechten op de stem van de rechtse tokkie.

  1. Code134

   op = om

   1. tomygun

    Breng je zelf op .

  2. DolleDries

   Gisteren in Rotterdam bij de PVV-demonstratie was de verbondenheid, de solidariteit onder de gelijkgestemde bezorgde Nederlanders voelbaar. Er is een saamhorigheid, een terechte bezorgdheid voor de islamisering van ons land, een terechte bezorgdheid voor de toekomst van onze (klein) kinderen. Respect voor de duizenden mensen die er waren ondanks de tegenwerking die er is vanaf de andere kant dat zich uit in bedreigingen, moord, manipulatie, baanverlies en familiaire moeilijkheden.

   1. Meester Kong

    Bron -internet
    De demonstranten bestonden voor een aanzienlijk deel uit extreem-rechtse groeperingen. Aanwezig waren leden van Pegida, Voorpost, De Nederlandse Volks-Unie en Erkenbrand. Een demonstrant werd aangehouden voor het roepen van racistische leuzen.

    Voel jij je daar bij thuis Dries/Wim72

    1. DolleDries

     O moet dat zo ,je zet bron internet.

   2. Code134

    Jammer dat de opkomst pijnlijk tegenviel en werd gedomineerd door extreemrechts tuig.

    1. Feit

     Jammer dat jij nog niet dood bent maar dat duurt niet lang meer, KCode!

     🙂

     1. Zout

      @Feit: Wat doe jij als jouw aanwezigheid hier niet gewenst zou zijn en niemand zit te wachten op jouw reacties of die van Wimşelşün Çöde?

  3. Spaanse kok

   Hoe kunnen aanhangers van het ultra linkse sociale gedachtegoed van de PVV zich aangetrokken voelen tot FvD?
   Vrees dat de overeenkomst tussen deze 2 partijen niet in het verkiezingsprogramma zitten.

  4. Feit

   Je bent stervende, KCode.

   Er is niks meer aan te doen.

   🙂

 6. DolleDries

  Dodelijke slachtoffers schietpartijen in Zweden in twaalf jaar met 500 procent toegenomen

  1. Kodi

   Dat krijg je als je multicrimineel vuilnis importeert.

 7. Duckday

  Snap nog steeds niet dat er mensen zijn die stemmen op die geitenoog van D66 neemt geen enkel verantwoording zet zetbazen in de regering die moeten straks de klappen opvangen Het enige wat hij doet zijn gal spuien op de PVV iets anders kan hij niet Leugens Bedrog hoogmoed Waanzin zijn land weggeven aan de EU zelf zijn handen wassen in onschuld Hoe is het mogelijk dat hij zomaar wegkomt met een gratis huis Wat heeft hij er voor moeten doen een deal met canada wat zou het zijn de media is stil Wees wijs stem PVV of Fvd

  1. Code134

   DDS biedt een podium aan taalvernieuwing, zullen we maar zeggen.

   1. Feit

    Je leven is voltooid, KCode! Ga eens dood.

    🙂

    1. Fortiori

     Misschien, heel misschien is het dit, waar u mee kampt ?

     Animistisch denken kunnen peuters bij 15-18 maanden. Je peuter denkt bijvoorbeeld dat een spiegel iets weet omdat ze denken dat de spiegel tegen hun praat. In hun beleving weet de spiegel allerlei dingen die andere niet weten.

 8. Ali Yas

  De coalitiepartijen hebben samen virtueel 14 zetels verloren ten opzichte van de verkiezingen van 2017. D66 valt qua bijdrage aan dat verlies nauwelijks uit de toon, maar het Forum heeft ongeveer even veel gewonnen als de totale coalitie verloren heeft. Dat zegt wat.

  1. Code134

   Ja, dat patroon is bekend nadat een nieuwe regering aantreedt.

   1. Ali Yas

    De laatste jaren is dat patroon inderdaad ontstaan, dat heb je met kiezersbedrog.

 9. trampoline

  “Peilingen: D66 duwt Forum voor Democratie omlaag naar derde plek”

  Dat moge zo zijn maar het FvD blijft stabiel en de PVV stijgt er een. Bovendien verliezen PvdA en GL er een; daartegenover is de “winst” van D66 gering.
  Ik vind het prima! Weg met links!

 10. DolleDries

  Met de linkse partijen moet je toch wel smachten naar Venezuela.

 11. Tinneke

  King Kong alles komt goed!

 12. DolleDries

  Veel mensen positief over democratie Wilders.
  Bron Internet.

 13. Jetske

  Wat een ziekelijke reacties weer over de peilingen. Ga het nog maar een keer herhalen, De PVV heeft 20 zetels in de tweede kamer, is dus de tweede partij van Nederland. FvD heeft twee zetels in de tweede kamer, dus de kleinste partij van Nederland en dat is wat nu telt!!
  Fijne dag allemaal!

  1. Code134

   En een tenminste zo veelbetekenend feit is dat Wilders met zijn 20 zetels politiek volstrekt irrelevant wist te blijven.

   1. Feit

    Sterf of val dood, KCode!

    Kies!

    🙂

  2. Kodi

   Nog even in memoriam:

   PvdA -/- 29; VVD -/- 8; PVV + 5

   1. Code134

    En VVD en PvdA hebben een grote invloed op het beleid en de PVV geen enkel.

    1. DolleDries

     Steeds meer punten van Wilders worden overgenomen door de partijen.
     Bron Internet.

     1. Code134

      Ook in dat geval betreft het punten van andere partijen dan de PVV.

 14. Seneca

  ik ben van mening dat alle leden van FvD hutje bij mutje moeten leggen en met het verkregen resultaat een penthouse in Scheveningen moeten kopen. dan dit app aanbieden aan Thierry Baudet en voila de achterstand op d66 zal worden ingelopen. dit gelooft toch niemand. denkt de Hond nu echt dat het gros der NLers oliedom zijn? hoewel, als men de reacties leest van diverse figuren op dit forum dan kan men veronderstellen dat de meeste NLers inderdaad oliedom dan wel oerstom zijn.

 15. Weethetbeter

  Wat wel een feit is dat feit over een zeer beperkt vocabulaire beschikt.

  1. Feit

   Who cares, KCode!

   Gewoon stoppen met ademen. Dat is het beste voor Nederland.

   🙂

   1. Weethetbeter

    Hee, hij spreekt ook Engels? Had ik toch niet achter hem gezocht.

   2. Kodi

    Het liefst vandaag nog.

 16. henk vintage

  Je moet toch stekeblind en stokdoof zijn als je nog op Antidemocraten66 stemt.
  Met een leider met dubieuze vastgoed transactie, een zweedse die de vrijheid van meningsuiting wil verbieden en een antisemitsche palestijnen vriendin.

  1. Weethetbeter

   Zijn er blijkbaar meer als die op fvd stemmen.

 17. jowyajax

  In mijn optiek is dit gemanipuleerd Ik begrijp niet dat DDS hier aan mee werkt Mocht dit toch waar zijn dan is de groep verstandelijke beperkten groter dan ik dacht

 18. poldi

  Manipulator de Hond en meer zeg ik niet.

  1. A3aan

   Hij, die koffiedik kijkt, krijgt prut in de ogen.

   De zus van…

   1. corfo

    @ A3aan.
    Hij is goed !

 19. Troelstra

  Hoopgevend: Groen Links is deze week met een zetel gedaald.

 20. Gerlos

  Het zijn maar peilingen, daar kan in niets mee.

 21. cor wit

  Ook d666 wordt hoog gehouden door omkoperij net als VVD
  De politiek is ėen verrotte club van fraude corruptie handje klap
  Politiek en media is een complot. Cijfers worden gemupileert door de media .
  geloof niks van deze opiniepeiling.
  PECHTOLD IS OMGEKOCHT VIA EEN CONSTRUCTIE MET DAT HUIS .ZOGENAAMD VAN EEN VAN EEN CANADESE VRIEND .

 22. Domtoren52

  Uitslagen van Maurice de leugenachtige Hond zijn gestuurd en dus niet betrouwbaar
  Laat aub die lul links liggen, niet aan mee doen !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.