Peilingen: D66-rampministers Sigrid “Arafat” Kaag en Kajsa “Stasi” Ollongren gaan hard onderuit

snapshot
Foto: D66-coryfee Kajsa Ollongren op een D66-congres in Leeuwarden. Bron: Screenshot D66 / YouTube.

Langzaam maar zeker begint Nederland in te zien dat al die ‘frisse gezichten’ die door D66 tot minister zijn gepromoveerd, eigenlijk niet het beste voor hebben met het land. Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) heeft het beste voor met een land (Palestina), maar dat is niet het onze. En Kajsa Ollongren zal niet rusten voordat iedere burger 24/7 wordt afgeluisterd door een hedendaagse Stasi.

peilingen 28-1-2018

Maurice de Hond peilt deze week… dat er qua zetels niet zoveel veranderd is in Nederland in de afgelopen zeven etmalen. De VVD is nog steeds de grootste, alhoewel het verlies begint op te lopen. En D66 en Forum voor Democratie strijden nog altijd om plek 2. Kleine winst is er voor de PvdA, en de SP heeft ook met Lilian Marijnissen moeite om de gang naar de kiezer te kunnen maken.

Die onveranderlijkheid geeft ons de kans om even te kijken naar de rapportcijfers van individuele ministers. Want op een enkeling die er sinds afgelopen oktober een tiende punt omhooggaat na, is duidelijk dat de wittebroodsweken van de Rutte III-bestuurders voorbij zijn. En dat wreekt zich met name bij enkele D66-coryfeeën, die de afgelopen weken veelvuldig en op een negatieve manier in het nieuws waren. Ik heb het dan over Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken):

ministerspeiling 28-1

Mag dat veel verbazing wekken, nadat Sigrid Kaag zich ontpopte als iemand die meer de minister voor Palestina was dan de minister voor Nederland? En nadat Kajsa Ollongren aankondigde om grote burgerspionagemaatregelen te treffen die sinds de teloorgang van de DDR al niet meer gezien zijn op Europese bodem?

Nee, natuurlijk is dat het niet. Maar het is wel een paar Damoclesiaanse zwaarden die boven de hoofden van de beide D66-dames geknoopt zijn. Je kán impopulair beleid doorvoeren, maar daar zal ooit een afstraffing voor volgen. Of zoals de onvolprezen Johnny Cash dat zong: “You can run on for a long time, but sooner or later God is gonna cut you down.

Vervang God door het electoraat, en bam: de D66-apocalyps is in aantocht.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

47 reacties

 1.   

  Dat regeringspartijen dalen in peilingen is een patroon dat we al de en is zien. Het blijkt in de praktijk geen enkele voorspellende waarde te hebben voor verkiezingsuitslagen, dus het is niet erg informatief.

  Opmerkelijk is wel het doorgaande verlies van de PVV, het herstel van de PvdA en de opkomst van FvD.

  1.   

   wat dus ook totaal geen waarde heeft , het geselecteerde form van M.d.H stemt natuurlijk anders dan de man in de straat , die dagelijks met het fenomeen islam geconfronteerd wordt , die maandelijks merkt wat deze import hem/haar kost .

   1.   

    De PVV scoort bij de Hond al jaren beter dan bij de verkiezingen. Als de PVV bij de Hond nu al slecht scoort zal de werkelijkheid niet veel beter zijn. Al bestaat de kans dat de Hond het aantal overstappers van PVV naar FvD wat overschat. Helaas zien we bij de gemeenteraadsverkiezingen nergens een strijd tussen deze twee partijen.

  2.   

   Quispelstaart ,
   Mooi he dat plaatje is geheel niet link gekleurd
   pvda boven de PVV dat laat zien wat hij wenst .
   bij groen links af boven de SP .
   Wat een honde kop ! .

  3.   

   FvD + 13 is niet zomaar wat.

   1.   

    Kodi ,
    Het is ze gegund maar ik denk niet dat ik er op zou stemmen .

  4.   

   Geen enkele voorspellende waarde, maar wel vasthouden aan een doorgaand verlies van de PVV. Of het heeft waarde of niet maar niet voor de zoveelste keer nieuws naar je mening buigen. Beetje selectief winkelen en grasduinen!

 2.   

  Sigrid Kaag is een soort (verkapte) PLO minister in een Nederlands kabinet en Kajsa Ollongren wil mensen de mond snoeren die een andere opvatting hebben over de EU, illegale massa immigratie en islam dan de hare.

  Ja, je zou kunnen zeggen dat dit typisch D66 ministers zijn.

  1.   

   Collaboreren met de buitenlandse vijand zoals wat D’66 doet, dat deed vroeger de NSB toch ook?

   1.   

    ollokren is een eu strovrouw ,het omvolken van de eu moet hoe dan ook door gaan .De burgers moeten hun mond houden , en de rekening van het omvolken betalen zowel financieel als de islamisering (wat volgens mij nog erger is)ondergaan

 3.   

  Niks Bam de Bim Bam voor ze .
  Kassa stort haar van self in de afgrond
  maar Kaag moet direct door na de Waag .

 4.   

  Met de term Sigrid Arafat Kaag diskwalificeert DDS zichzelf.

  1.   

   Hoezo? Je bent toch bekend met het begrip soort zoekt soort? Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent. Wat snap je niet?

  2.   

   Ernst Hütten, jij diskwalificeert je doorlopend, de hele dag, bij iedere woorddiarree die er uit je stinkende muil komt.

  3.   

   Nee… integendeel, wie het zelf nog niet ziet kan hier wat wijzer worden.

  4.   

   Je hebt wel gelijk dat ze haar naam als Sigrid Al Qaq hadden moeten schrijven. Iedere Nederlander kan daarmee veel beter weten welk vlees het met haar in de kuip heeft en waarom er nu ineens 13 miljoen Euro aan Nederlands belastinggeld wordt overgemaakt naar de UNWRA die al jaren de burgeroorlog in en rondom Israël faciliteert en de definitie van vluchteling dermate opgerekt heeft dat deze zelfs overerfbaar geworden is voor zwerfarabieren uit de Levant. Zodra die centen op zijn komt er gewoon weer een extra aanvraag ten koste van pyjamadagen voor Nederlandse bejaarden en gebrek aan schadeloosstelling voor door de NAM in het pak genaaide Groningers.

 5.   

  D66, de gruwel van DDS, zowel redacteuren als het gros der reageerders.
  D66 -3
  PVV -5
  Vraag mij in alle oprechtheid af wie er hier onderuit gaat?
  Functionerende ministers of in het buitenland optredende Wilders?
  Wat gaat hij eigenlijk voor die echte Nederlanders in Hongarije doen?
  Oh, schoonfamiliebezoek onder het mom van op kosten van de Nederlandse belasting betaler niets doen voor de Nederlanders. Charlatan eerste klas is het.

  1.   

   spaanse kok je bent een hater

   1.   

    Loes 530 en een geboren flater ,het nageboorte gehouden en het kind weggegooid.

   2.   

    Beste Loes
    Een hater? Zou kunnen. Mijn beeld (voor de slecht- en niet begrijpend lezenden nogmaals: MIJN beeld) is dat Spaanse Kok en de vele andere soortgelijke synoniemen mislukt zijn in het leven en hun frustratie daarover uitleven middels comments op deze site. Zij niet gelukkig? Dan u ook niet dus worden stekelige commentaren ingetoetst. Het raakt mij in zoverre niet dat ik het wél verstorend vind om een serieuze discussie te volgen. Maar dat ligt dan weer aan mijzelf.

  2.   

   je bent en blijft een idioot haha dombo

  3.   

   Kunt u dat bewijzen?
   Of is dit uw zoveelste bewijs van een overweldigende orale incontinentie?

 6.   

  De PVV en FVD hebben over het algemeen dezelfde standpunten echter de PVV is vooral voor vwb de islamisering duidelijker.
  Dan is het totaal van PVV 15 en FCB 15 tezamen 30 zetels niet slecht.
  En gezien de te verwachten hogere transferoverdrachten naar Brussel, immigratie, de toenemende “verrijking” door de medelanders, de aan de burgers doorbelaste kosten van de “opwarming”, niet te indexeren pensioenen ouderen zullen de zetels alleen maar in aantal toenemen.
  En dan is de bekende manipulatieve PVV downsizing van MDH niet meegerekend.

 7.   

  Zijn Nederlanders nou zo dom of ben ik zo slim. Over nepnieuws gesproken. Onze ingedommelde AIVD blijkt geïnfiltreerd te zijn bij de Russische geheime dienst al een paar jaar!!!!! En hebben tijdens de verkiezingen in de VS de FBI hun informatie doorgespeeld. Geen enkele media in de VS heeft daar melding van gemaakt. Des de toevalliger is het dus, dat dit (nep) nieuws nu pas boven water komt vlak voor het referendum over de Sleepwet.

  1.   

   Die Rutte toch, de slimme grijnzerd, eerst Erdogan nu de Sleepwet, etc. etc.
   Wie nog op die uitgekookte nicht stemt moet toch slecht zijn geïnformeerd en niet verder kijken dan zijn neus lang is.

 8.   

  Een mooie spreuk van wijlen Max Tailleur. Ik lach om niet te hoeven huilen. Het sluimerde al geruime tijd in Nederland en Europa, de totale endlösung van onze Joodse medeburgers. Anton Mussert, ó pardon Alexander Pechtold van D66 heeft minister Kaag aangesteld om daar een beetje vaart achter te zetten. Zonder enige inspraak van het kabinet maakte zij met spoed 13 miljoen over naar de semi terroristische organisatie UNRWA. Heel toevallig is deze mevrouw getrouwd met een Palestijn. Dubieus?? Ja!!

 9.   

  Het CBS doet al jaren, Nederland voor,
  als het een utopie is.
  Wanneer kritiek wordt geleverd, neemt
  men gas terug.
  Ik laat me zo niet strikken.

  Petra Hermans

  1.   

   Je hebt helemaal gelijk. Verkoopt je proza nog een beetje?
   Er moeten toch liefhebbers zijn voor jouw poëzie vorm!

 10.   

  2@Quispel spreekt zichzelf tegen. Voorspellende waarde is nihil maar doorgaande verlies van de PVV is opmerkelijk.
  Het is niet opmerkelijk dat een linkse propagandist alles voorspelbaar in zijn eigen wensdroom draait.

 11.   

  De keuken van de Spaanse kok stinkt het weer naar bedorven lucht. De enige die nog komt eten is ene Quispel. En het smaakt.

 12.   

  Fantasie ,maar niet ondenkbaar:

  Daar het nepkabinet niet wil luisteren naar het volk…sterker nog, schijt aan ons heeft, stel ik het volgende voor:

  Over nog geen 3 jaar Nederland wordt geteisterd door een nog ergere misdaadtijperk en overvolle gevangenissen, daarom besluit het volk om een jaarlijkse ‘Purge’ van twaalf uur in te stellen. Tussen 19.00 uur en 07.00 uur anno 2021 is elke misdaad, zelfs moord, legaal. De slecht betaalde en uitgeruste politie is niet te bereiken en ziekenhuizen sluiten hun deuren. Het is één keer per jaar waarop de burgers hun gang kunnen gaan zonder gestraft te worden. Tijdens de nacht, geplaagd door geweld en veelvuldige misdaden word het Binnenhof omsingeld en vreest iedereen voor zijn dood, Den Haag moet beslissen wat te doen om te overleven. Uiteraard zonder politie ziekenhuizen .
  Ollongren en Kaag staan al vastgebonden aan de 2 schandpalen op de binnenplaats van het binnenhof en worden binnen een uur overgebracht naar Delft alwaar zij opgehangen worden en gevierendeeld worden.
  Rutte is naar Hongarije gevlucht maar daar stuit hij op een muur en word geëxecuteerd door duizenden vluchtelingen van islamitische komaf.

  EINDE

  1.   

   Het klinkt als een wensfantasie, of zie ik dat verkeerd?

   1.   

    Ernst Quispel,

    Nee,dat ziet u niet verkeerd, en dan te bedenken dat ik tegen elk geweld dan ook ben.
    Het zit er dan ook diep in dat wantrouwen van het huidige kabinet.
    Ze beslissen alles averechts van hoe ik denk en Nederland zou besturen…alsof ze niet van deze planeet zijn, zo komt dat zooitje in Den Haag op mij over.

 13.   

  Thierry Baudet verwelkomt Gordon als FVD-lid
  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1595792/thierry-baudet-verwelkomt-gordon-als-fvd-lid
  .
  Ik weet zeker dat deze artiest en buitengewoon succesvolle ondernemer op deze site hoog gewaardeerd wordt.
  Een aangename versterking zullen we maar zeggen.

  1.   

   Die Cordon, ook een wolf in schaapskleren?

 14.   

  Tja, die frisse gezichten, Pechtolds keuze. Ze hebben iets weg van zijn ex, die hij ingeruild heeft voor een jonger exemplaar. Waarom dringt het nou niet door tot de mensen, dat een fris uiterlijk en een lage leeftijd niets zegt over iemands bestuurlijke kwaliteiten en geen garantie is (integendeel) voor wijs, prudent staatkundig beleid? Bij dat soort mensen mag je daarentegen wel verwachten, communicatief vaardig als ze vaak zijn, dat ze hun eigen belang (of dat van haar man (i.g.v. die Kaag) stellen boven het landsbelang. In het geval van Rutte leidt dat bv. tot de angst bij velen, dat Rutte niks wil doen tegen de vervloekte as Berlijn-Parijs omdat hij die nodig zal hebben om een e.u.-job te krijgen. Begrijpt men nu misschien wat beter waarom men in andere landen en in het verleden in principe steevast de leiding gaf in handen van oude wijze grijze mannen? Die waren gearriveerd, hadden geen persoonlijke ambities meer, niemand kon hun wat doen, hadden hun schaapjes op het droge, en konden zich dus enkel inzetten, belangeloos, voor het landsbelang, of dat van hun stam. Niet voor niks bestond vroeger de Eerste Kamer vooral uit dat soort mannen, vaak van adel met dus geld zat, waardoor ze gespeend waren van elke ambitie en zich dus volop voor het landsbelang konden inzetten. Conclusie: weg met al die snotneuzen uit de Staten-Generaal, en bv. ook de Nederlandsche Bank, en directies en raden van commissarissen van grote bedrijven. Hun tijd komt evt. nog. Werk je eerst maar eens op, totdat je 60 bent of zo. In elk geval tot een leeftijd waarop je nog net veilig de leiding gegeven kan worden over bv. Nederland, maar waarna je te oud bent geworden voor nog een Europese functie.

 15.   

  En weer kom ik dat denigrerende “Sigrid Arafat Kaag” tegen. Kinderachtig. Maar ik denk maar zo: Arafat is winnaar van de Nobelprijs voor de vrede. Het is eervol om die man gekend te hebben. En ik zie Netanyahu nog niet 1,2,3 zo’n prijs winnen.

  1.   

   Hahaha, die Arnoniemuss!! Ouwe grapjas, je bakt ze weer bruin! Arafat de terroristenleider die zijn eigen volk voor miljarden bestal! De Nobelprijs heeft ongeveer de waarde van een halfvol boekje met Shell-spaarzegels.

   Weet je wie ook deze fopprijs kreeg? Precies, de door jou zo bewonderde bruine president Obama: gekregen voordat hij ook maar iets had uitgevoerd.

  2.   

   Ik denk dat Benjamin die prijs ook helemaal niet wil. Het is nauwelijks een eer te noemen.

  3.   

   De nobelprijs voor de vrede is al jaren een lachertje.

   We kunnen wel raden wat voor soort domlinkse figuren in dat comité zitten.

 16.   

  We zijn mooi in de aap gelogeerd met deze twee kenau’s, de één heult met een bewezen terroristenclub, zelfs familiebanden, en heeft lak aan alle commentaar, maakt op persoonlijke titel miljoenen over naar terroristen die als vluchtelingen gepresenteerd wordt. De andere is keihard met leugens de sleepwet aan het mogelijk maken op valse voorwendsels, gretig aangegrepen door Rutte met nog meer leugens en bedrog. Deze fanatieke Ollongren is een stasi zonder weerga, een ware D66 smoel!

  1.   

   Onder valse voorwendsels.

 17.   

  D666

 18.   

  Sigrid Kaag is getrouwd met een voormalig Palestijns ambassadeur en Fatah-politicus.
  Fatah is een politieke partij met een terroristische tak, de Al-Aqsa Martelarenbrigade.

  Alleen dit zou al reden genoeg zijn om deze mevrouw door de achterdeur naar buiten te laten, ze hoort m.i. niet thuis in het centrum van de macht.

  1.   

   @Zout
   Binnenkort krijgen zij en haar echtgenoot (of zij alleen) ook een appartementje. Helemaal privé natuurlijk.

   1.   

    @Erik: Penthouse Fatah Kaag?

 19.   

  Ach die schat onze afgesuurde IKEA minister ze een heel klein beetje de weg kwijt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!