Popcorn! Opstandig PvdA-Kamerlid Moorlag zinspeelt op starten van zijn eigen eenmansfractie

Geen categoriejan 02 2018, 15:00
Wellicht telt de PvdA - toch al compleet vernederd bij de Tweede Kamerverkiezingen - straks nóg een zetel minder. Amper een jaar na de voor de PvdA dramatisch verlopen stembusgang wil het onder vuur liggende Kamerlid William Moorlag wellicht zijn eigen fractie starten. Hij zinspeelt daarop in gesprekken met de partij- en fractieleiding.
De PvdA, van 9 naar 8 zetels? Heel goed mogelijk, zo blijkt vandaag. Tweede Kamerlid William Moorlag ligt inmiddels alweer enkele weken onder vuur voor zijn aandeel in het aannemen van mindervaliden door middel van een door de rechter verboden constructie met een nep-uitzendbureau. Voordeel was dat hij het loon van deze kwetsbare mensen zo nog wat extra kon drukken. Dat staat natuurlijk haaks op het beeld van 'sociale partij' dat de PvdA zo graag neerzet, en wordt Moorlog sindsdien vriendelijk en iets minder vriendelijk verzocht om op te zouten. Dat weigert Moorlag vooralsnog, waardoor je inmiddels best van een crisis kan spreken.
Sterker nog: Moorlag heeft het A-woord in de mond genomen. Afsplitsing. Jawel, wellicht dat Moorlag binnenkort helemaal klaar is met het vingergezwaai van zijn baas Lodewijk Asscher en lekker voor zichzelf begint. Daarmee heeft de parlementariër inmiddels al meermaals gedreigd:

"De partij zit intussen al weken in de maag met de omstreden sociaaldemocraat en wil eigenlijk van hem af. Maar een Kamerlid kan niet gedwongen worden zijn zetel op te geven. Hij kan hooguit uit de PvdA-fractie gezet worden, waarop Moorlag ervoor kan kiezen verder te gaan als eenmansfractie en de PvdA achter te laten met nog maar acht zetels in de Tweede Kamer.

Vanuit de partij klinkt het dat het Kamerlid die optie in de gesprekken de afgelopen dagen met betrokkenen ook inderdaad heeft genoemd, wat de kwestie voor de PvdA extra penibel maakt."

Als het even tegenzit gaat Lodewijk Asscher straks van een partij van negen kleine kaboutertjes, naar nog maar acht. Ik zou graag willen zeggen dat ik het verschrikkelijk voor hem vond, maar helaas. Leedvermaak is immers het beste vermaak, nietwaar? Dus beste William: begin lekker voor jezelf. Kunnen we nog lachen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten