PVV-Kamerleden luiden noodklok over kandidaten gemeenteraadsverkiezingen: ‘Het zijn allemaal debielen!’

De Tweede Kamerleden van de PVV komen openlijk in opstand tegen de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tegenover De Telegraaf lopen ze volledig leeg over de hun in ogen lage kwaliteit van de aanstaande lokale politici. Eén noemt ze zelf allemaal “debielen.”

Met nog maar acht weken te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen hebben de meeste partijen inmiddels hun geoliede campagneapparaten weer uit het vet gehaald om de komende twee maanden zoveel mogelijk burgers te overtuigen dat hún partij de moeite van het stemmen waard is. Eén grote landelijke partij lijkt echter steeds meer in crisis te geraken naar mate de stembusgang dichterbij komt, en dat is de PVV.

Intern raakt de partij kennelijk niet uitgepraat over de lage kwaliteit van de eigen volksvertegenwoordigers in de dop, zo onthult De Telegraaf vandaag. Eén Kamerlid spreekt van de “grootste debielen” die zich melden bij de PVV, terwijl andere Kamerleden het totale gebrek aan regie en organisatie kraken. Zelfs Geert Wilders is geërgerd: hij had liever niet gehad dat Karen Gerbrands, de Haagse lijsttrekker, Henk Bres had benaderd voor de positie van lijstduwer. Wilders is niet te spreken over zijn Twitter-gebruik en zijn hanteren van het stopwoordje ‘kanker’ als scheldwoord.

Wie het stuk van De Telegraaf leest, ziet de totale verbijstering van de pagina druipen:

“Wat opvalt is dat de bevraagde PVV-Kamerleden uitgebreid roddelen over elkaar en de lokale afdelingen. Dat het bijvoorbeeld in Den Haag een chaos is, komt volgens een van hen door collega-Kamerlid Karen Gerbrands, die daar als lijsttrekker is aangewezen. Gerbrands heeft er volgens hem een rommeltje van gemaakt door zo’n slechte lijst op te stellen. Ze had er wijs aan gedaan om PVV’ers te kiezen die hun strepen al hebben verdiend.

Een ander Kamerlid vindt het ook ’een zooitje’ in Den Haag. „We hebben geen partij-organisatie”, verklaart een van de PVV-parlementariërs. „Nu vergeven mensen het ons nog, maar hoe moet dat als ze straks gekozen zijn en alsnog fout blijken?””

Wat zich hier wreekt, is een besluit dat Wilders en zijn rechterhand Martin Bosma zo’n dertien jaar geleden maakten: de PVV zou worden opgericht, maar dat zou een partij worden zónder leden. Dat leek men veiliger om LPF-taferelen te voorkomen, maar de keerzijde toont zich nu: men heeft ondanks vele stemmers een slecht functionerend netwerk en kan talent niet aan zich binden of opleiden. De PVV is nu tweede partij van Nederland, maar heeft zeer veel moeite om kieslijsten van voldoende kwaliteit op te stellen. Het gevolg is relletjes, blamages, kandidaten die openlijk fantaseren over holocaust ontkennen of het in de brand steken van moskeeën en allerlei kinderziektes die een partij van inmiddels bijna vijftien jaar oud er eigenlijk allang uitgehamerd had moeten hebben.

Zoiets gaat goed zolang kiezers geen electoraal alternatief hebben. Maar nu het Forum voor Democratie aan de horizon is opgedoemd, kan dit gerommel op de lange termijn een bijzonder groot en zelfs existentieel gevaar gaan vormen voor de PVV. Liefhebbers van Geert Wilders moeten hem dus op het hart drukken: get your act together. Anders kan de PVV de ‘revolutie’ in de lokale politiek wel vergeten en mag de partij binnen afzienbare tijd de tent gaan sluiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Guus Geluk

  De PVV is een zinkend schip. De neerwaartse spiraal begon na de nederlaag bij de parlementsverkiezingen van 2017. Sindsdien is de PVV steeds meer afgegleden naar de ondergang.

  Jammer. Grappige Geert is, evenals Fortuyn, écht, en diens rechtspopulistische opvolger, wiens naam we niet nader zullen noemen, is nep.

  1. Vit

   Gelukkig heeft Geert dat zelf niet gezegd maar een van hen, dat zou wel heel dom zijn.

   1. Guus Geluk

    Misschien kan Geert een voorbeeld aan de nepperd nemen. Hij lijkt de kandidaten wel redelijk bij elkaar te sprokkelen.

    Als men de gelederen niet gesloten kan houden, en er wordt om de haverklap gelekt, dan weet je toch dat het helemaal niks wordt?

  2. tomygun

   En wie ben jij roddel nicht om daar iets over tezeggen .
   Shutup you silly cow .

   1. tomygun

    Dit is niet voor jou Vit .

  3. sonar

   Guus Gestoord blijf in jou stripboek ,daar kom je intelligent over maar hier komt er niets zinnigs uit .

  4. Kodi

   PVV + 5; VVD -/- 8; PvdA -/- 29. Over zinkende schepen gesproken…

 2. Babaji538

  – Wat staat iedereen er ineens zó bescheiden bij,
  op de foto, wereldwijd! –

  Petra Hermans

  P.S.: Te Uden begon iemand ooit, vanuit zichzelf
  een nieuwe weg.

  1. Vit

   Amelikanen zijn knettelgek..

   Oud chinees chinees spreekwoord.

  2. Anton Adriaan

   Ok Petra, dank je wel.
   Die gekke Uddenaren hé? 😉

 3. Anton Adriaan

  De PVV is hoogstwaarschijnlijk afgedaan.
  Hopelijk zal er een nieuwe partij onstaan die wel luistert en wel echt nationalistisch is.
  En niet deze geblondeerde praatjesmaker die met een keppeltje op z’n kop bij de klaagmuur staat te hannesen, en z’n zakken volschuift met shekels.

  1. sonar

   A.A weggelopen uit de kliniek ,en nu al stomdronken .

   1. Anton Adriaan

    IK drink niet, sonar.
    Maar kom, gooi er eens wat inhoudelijks tegenaan. Wat denk jij er nu precies van? Dat de grootste “nationalistische” partij van Nederland wordt gesteund door rijke duistere mannetjes uit het Midden-Oosten?

    1. Zout

     @Adolf: Klopt, PvdA is een rasechte nationalistische partij die voor wat betreft haar aanhang wordt gesteund door moslimmannetjes uit het Midden-Oosten e.o.

     1. Anton Adriaan

      Zout,
      Zit niet te trollen.
      Dit gaat over de PVV,
      en niet over moslimmannetjes.

     2. Zout

      @Adolf: Rijke duistere mannetjes uit het Midden-Oosten?

    2. sonar

     A A als jij niet drinkt dan is er toch iets met je aan de hand , hulp zou toch wenselijk zijn.

     1. Anton Adriaan

      Sonar…

      Het staat je goed om op de man te spelen, iedereen hier vindt jou een grote leukerd hoor.
      Maar een antwoord op mijn vraag?

 4. DolleDries

  Je kon er op wachten in de telefaag met de verkiezingen in zicht het is een volkomen suggestief stuk zonder referenties en uit de duim gezogen.
  Het natuurlijk onzin dat men leegloop bij de PVV t tegen zo anti PVV krant als de telefaag.
  Dit is echt een vorm van opruiend nepnieuws.
  Dat Tim hier als een idioot op in haakt heeft te maken met zijn FVD propaganda en niet met realisme. Dat Tim denkt dat de PVV kiezers massaal overlopen naar de FVD is natuurlijk onzin. Ik als PVV stemmer zou gezien het sociale programma liever stemmen op de SP want bij de FVD moet men ook de beperkingen van het islamisme laten vallen. Dan maar het sociale en niet het arbeider vernietigende liberale waar het recht van de sterkste geldt.

  1. loes530

   Dries je heb gelijk hoor

 5. Heinz

  Zonder bestuurlijke ervaring stel je jezelf toch niet candidaat voor een raad. Een kwestie van inbeelding. Als er twee minder weten dan één loopt dat toch een keer spaak. Al die stemmen van de kiezers hadden beter vergeven kunnen worden.

 6. RobertMarsman

  Moeten we dit nu serieus nemen? Nee want wie zou wat gezegd hebben? Dat staat er ook helemaal niet bij. Als ze echt een rel willen veroorzaken binnen de partij dan moeten ze gewoon namen noemen. Aangezien ze dat niet doen kunnen we dit met een korreltje zout nemen.

 7. Holland

  Overduidelijk nepnieuws. Een kort hetze-artikel waar geen bronnen worden genoemd en oud (Haags) nieuws als vers wordt opgediend. Bij elkaar een rommeltje dat louter afbreuk beoogt. Waarschijnlijk heeft de aankomend-adspirant-assistent-hulpmedewerker van de fractiesecretaresse zich de debielen-quote na twee biertjes teveel laten ontfutselen. Welk doel zou immers het uit de school klappen door ervaren tweedekamerleden kunnen hebben?

  1. RobertMarsman

   Is ook nep nieuws alleen hier bij de DDS trappen ze er weer in. Raar verhaal hoor. Wilders spreekt zelfs op Twitter over helden die mee doen. En hij was vol lof over Henk Bres. Een echter PVV’er in hard en nieren als Wilders. En nu zou hij ineens ontevreden zijn met Henk Bres als lijstduwer? Hou toch op zeg. Wat een onzin stukje.

   En ja hij kan de tent sluiten binnenkort. Maar wat ze dan weer niet vermelden is dat Leefbaar Rotterdam zo ongeveer gehalveerd wordt door de PVV (Als we de peilingen moeten geloven). Dat is goed nieuws voor PVV en slecht nieuws voor Leefbaar maar ook voor hun politiek partner het Forum. Sterker nog die samenwerking die ze zijn aangegaan zou een politieke blunder zijn voor Baudet. Want mocht leefbaar inderdaad de grote verliezer worden ten koste van de PVV zou hij daar op langere termijn last van krijgen.

   De PVV gaat over twee maanden gewoon scoren hoor en dat is nog te bezien voor Nanninga in Amsterdam.

   1. Guus Geluk

    Volgens de Televaag was deheer Wilders in het bijzonder ontsteld over het feit dat deheer Bres met “kanker” liep te schelden, een verschijnsel dat vooral aan te treffen is bij Marokkaanse straatschoffies met een beperkte vocabulaire.

    Is het zo gek dat Wilders Bres niet in zijn partij wil hebben?

 8. Heinz

  Dat oeverloos gezwets over hoofddoeken, kopvodden enz. doet de PPV nu de das om!

  1. Zout

   @Heinş: Noem het maar gezwets. Het worden er alleen maar meer. Welke voordelen zijn er volgens jou aan de islam?

   1. Heinz

    De bakens verzetten als dat drammen geen effect heeft. Zonder dat was de PVV veel beter uit de hoek gekomen. Als het op rechts niet lukt, dan schiet je ze links in. Na al die jaren staat de PVV nog steeds in de bouwput. Bovendien geef je lucht aan andere partijen, het realisme ontwaakt, je troeven cadeau doen aan de teigepagtèh

    1. Zout

     @Heinş: Hoofddoekjes zijn een exponent van islam. Welke voordelen zijn er volgens jou aan de islam?

     1. Heinz

      Zout, Ik zou het niet weten. Ik heb niets met religie. Ik begrijp ook niet waarom men in een christelijke damclub beter zou dammen dan in een neutrale vereniging. Traditie en inbeelding zie ik het. Agnostisch denken.

 9. reageerbuis

  Wel ja. De PVV wint 5 zetels in de Tweede Kamer bij de laatste verkiezingen en de VVD verliest er 8. Dus de PVV is een zinkend schip, op sterven na dood?
  Laat me niet lachen!

  1. Kodi

   Links kan niet rekenen, zoveel is duidelijk.

  2. Ernst Quispel

   Het was een overwinningsnederlaag. Na deze verkiezingsuitslag raakte de PVV meer geïsoleerd dan ooit en is de politieke relevantie van de partij tot het nulpunt gedaald.

   1. Feit

    “is de politieke relevantie van de partij tot het nulpunt gedaald.”

    Sterf eens, KCode!

    😉

    1. Guus Geluk

     Onze huismarokkaan is wakker.

    2. Kodi

     We zullen maar zwijgen over de politieke relevantie van de PvdA welke van 38 zetels tot nog maar 9 zetels is gedaald…

     1. Guus Geluk

      De PvdA werd uitgenodigd bij de formatie.

     2. Holland

      Guus Gluiperd, het ging over politieke relevantie. Niet over een fake-uitnodiging. Ik denk dat de politieke relevantie van de PvdA ver onder het nulpunt ligt. Van de PVV worden in ieder geval punten overgenomen door andere partijen; om de PvdA moet iedereen alleen nog maar lachen.

     3. Guus Geluk

      De PvdA werd betrokken bij de formtie, maar besloot te herstellen in de oppositie. Had Asscher een andere keus gemaakt, waren er nu enkele PvdA-ministers geweest. Dat noem ik niet politiek irrelevant.

      Persoonlijk had ik uiteraard liever kabinetsdeelname van de ChristenUnie, daar niet van, hoor.

 10. DolleDries

  WASHINGTON – De Amerikaanse president Trump heeft ontkend dat hij vorig jaar juni speciaal aanklager Robert Mueller wilde ontslaan. The New York Times berichtte vrijdag over dat plan, op gezag van vier bronnen, maar Trump verwijst het verhaal nu naar de categorie ’fake news’.

  1. Henk-Jansen

   Het is natuurlijk makkelijk zeggen dat je iets niet gedaan hebt, dat doen pedofielen ook.

   1. Holland

    Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Is Henk-Jansen een kleuterneuker?

    1. Henk-Jansen

     Nee dankje, Holland.

     1. Holland

      Waarom plaats je dan zo’n achterlijke reactie Henk-Jansen?

      “Het is natuurlijk makkelijk zeggen dat je iets niet gedaan hebt, dat doen pedofielen ook.”
      – dat doet Rutte ook
      – dat doen stalkers ook
      – dat doen inbrekers ook
      – dat doen politici ook
      – dat doen Sylvana’s kandidaat-raadsleden ook
      – dat doet het NPO journaal ook
      – etc. etc.
      Waarom zo’n idiote, insinuerende pedofielen vergelijking?

     2. Feit

      Omdat geile Henkie een kinderneuker is. Hij heeft iig veel weg van een rat.

    2. Heinz

     Deze opmerking hoort thuis op de site VeelStijl

    3. Kodi

     Mohammed consumeerde kinderen al op de leeftijd van slechts 9 jaar oud. Voor zijn volgelingen, het mensensoort Moslims, is hij de onfeilbare profeet. Helaas heeft dit tot gevolg dat zijn slechte voorbeeld dus veel gevolgd wordt.

 11. Ni28

  Een partij zonder leden loopt eenmaal meer risico op foute mensen. De LPF fout was op dat moment meer paniekvoetbal van leden met een vers doodgeschoten leider. Als toen een goede vervangende leider was geweest had het niet zo hoeven lopen. Maar iedereen vond zich in de heersende chaos de beste leider dus was er geen respect voor de benoemde en helaas zwakke vervanger. Het kon dan niet anders aflopen. De moordenaar van Fortuyn heeft geschiedenis geschreven. De establishment kon hem dankbaar zijn.

 12. Jetske

  Inderdaad een heel vreemd verhaal, div. kamerleden hebben zelf de lijsten en het klasje samengesteld en de rest hebben de fractie voorzitters van de Provinciale afdelingen van de PVV gedaan. Geert heeft alleen Rotterdam gedaan, dan zouden de kamerleden zich nu zelf voor schut zetten!!! Vanmorgen las ik een bericht gericht aan de Telegraaf dat ze blij waren dat de krant zich nu eens ging verzetten tegen de PVV, kijk maar naar de figuren die het stuk hebben geschreven, niet Wouter de Winter, die is redelijk neutraal!
  Alles wordt gemanipuleerd, de peilingen worden nu betaald door GL. die hebben de Hond opdracht gegeven om in de grootste gemeentes waar ze meedoen te peilen, daar scoren ze hoog in de peiling, hoe smerig kun je zijn! Eerlijkheid duurt toch het langst!!

 13. Ni28

  Als mensen zoals H. Bres in de politiek gaan wordt het niet op beter en maakt rechts zich alleen maar belachelijk. Wilders zou dit moeten voorkomen dat dit soort figuren die beter in een linkse praatprogramma passen in zijn partij komen wilt hij serieus genomen worden. Goede mensen zijn schaars, dat blijkt.

  1. Holland

   Eens. Bres is een blamage.

 14. Bes Tolen

  De kritiek, die op de PVV wordt uitgeoefend, is vaak ongefundeerd maar het is wel zo dat de PVV zich langzaam maar zeker opbouwt en zich alle kritiek ter harte neemt. Dat laatste heeft haar voordeel omdat extra wordt gelet op maatschappelijke ongerechtigheden van kandidaten voor PVV kieslijsten. Helemaal waterdicht kan een procedure niet zijn. Daarnaast zijn kandidaten erg trefbaar. Hun werkkring staat al gauw op het spel. Daarom laten velen af weten. Mogelijk soms op aanraden van de PVV zelf. PVV wordt nu een maal zwaar bedreigd. De westerse wereld is helaas op veel punten ziek en dat is m.i. in alle eerlijkheid niet van de PVV te stellen. Ook al ben ik het niet met alle partijpunten eens, ik vind de partij zeker constructief.

 15. Robert Leiden

  “…De Tweede Kamerleden van de PVV komen openlijk in opstand tegen de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tegenover De Telegraaf lopen ze volledig leeg over de hun in ogen lage kwaliteit van de aanstaande lokale politici. Eén noemt ze zelf allemaal “debielen…”

  Voor de 2e Kamerverkiezingen hadden diverse partijen al aangekondigd niet met de PVV samen te willen gaan.
  Geen idee waarom…. 🙂

  1. Robert Leiden

   Hij gaat lekker….
   ww.dagelijksestandaard.nl/2018/01/pvv-weer-in-opspraak-heeft-in-zaanstad-een-bij-de-politie-ontslagen-vrouwenstalker-tot-lijsttrekker-gebombardeerd/

  2. Ernst Quispel

   Dat zagen die partijen dus goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.