Sylvana propt kieslijst BIJ1 Amsterdam vol met SJW-huilies: Sunny Bergman, Gloria Wekker en Anja Meulenbelt

Als je een anti-Zwarte Piet-huilebalk bent en je bent niet zojuist door Sylvana Simons op de kieslijst van BIJ1 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam geplaatst, dan doe je iets ernstig fout. De kieslijst blijkt één en al extreem-links activisme.

Alle ‘blanken zijn racisme’-ballen verzamelen! BIJ1 Amsterdam, de hoofdstedelijke afdeling van Sylvana’s nieuwe partij, heeft namelijk aangekondigd wie er op de kieslijst komen. En behalve Sylvana zelf – die speciaal voor de verkiezingen naar Amsterdam verhuisde zodat ze zitting kan gaan nemen in de gemeenteraad – is de hele lijst gevuld met iedereen die de afgelopen jaren geschreeuwd heeft dat Zwarte Piet een misdadiger is en dat de VOC nog altijd dagelijks uitvaart om de rest van de wereld te onderdrukken.

Kortom: BIJ1 heeft alle anti-racistische potjes aangebroken die ze maar konden vinden:

“Simons, die zelf lijsttrekker is, heeft onder meer Pride-ambassadeur Ana Paula Lima (plek 4) auteur Anousha Nzume (plek 11), documentairemaakster Sunny Bergman (plek 16) en emeritus-hoogleraar Gloria Wekker (17) aangetrokken. Ook voormalig SP-senator Anja Meulenbelt staat op de lijst.

In de top tien staan iets onbekendere kandidaten zoals voormalig Occupy-demonstrant Jazie Veldhuyzen en Vayhista Miskin, die eerder de jongerenraad van Zuidoost leidde. Simons noemt haar lijst: “een prachtige groep mensen die het Amsterdam representeren zoals wij het kennen. Kleurrijk en divers.””

Als dat dus geen prachtig multicultureel, antiracistisch, actievoerend, intersectioneel feministisch en bovendien anti-Israëlisch feestje wordt, dan weet ik het ook niet meer. In ieder geval, de hyperprogressieve Amsterdam kan z’n geluk op bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Niet dat hij al veel te klagen had (PvdA, GroenLinks, D66, PvdD, SP en sinds binnenkort zelfs DENK zijn goed vertegenwoordigd in de hoofdstad), maar nu wordt het pas echt een mooie socialistische boel in de stad die na maart wellicht wel door het leven zal gaan als Amstermalcolm X.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. penis aqua di rosa

  Als je toch zo dom bent om BIJ1 te stemmen, kun je net zo goed afgevoerd worden met het glazen wagentje naar het voormalige WG paviljoen 3. Wat glijdt mijn Nederland toch richting het afvoerputje. Ben blij niet meer in mijn eens zo geliefde Mokum te wonen.
  Wat mij betreft, hoe eerder hoe beter een kiesdrempel vanaf 10 zetels of gelijkwaardig bij gemeenteraadsverkiezingen, worden we voor dit gestoorde gedoe gespaard.

  1. loes530

   heb ze de naam nog niet verandert dat mens

   1. sjun

    Bij1-geraapt biedt teveel vermaak om de club ongezien te laten passeren. Aangezien er geen deelraden meer zijn moet ik nog maar zien of het voldoende stemmen krijgt voor een zetel in de raad. De protoprofessionals van de club zouden zich ook bij daartoe geeigende kanalen als Mentrum aan de Sarphatistraat kunnen melden maar dat levert natuurlijk geen momentje voor de camera op.

 2. Feit

  Wat een naar clubje heeft de racist om haar heen verzameld.

  Doodzwijgen die troep DDS.

 3. david1veenstra

  Makkelijk toch zo’n verzamelbak van mislukte personen?
  Ook handig voor de veiligheidsdiensten van dit land.

 4. A3aan

  Há, als het maar gender neutraal is !

 5. meanstreak2099

  zie dat anne fleur dekker er niet op staat, is ze misschien toch niet te extreem voor bij1?

 6. Gerlos

  Je moet er als echte Amsterdammer toch niet aan denken dat de partij van Sylvana in de raad komt na de verkiezingen. Kandidaten lijst gezien pm het merendeel wakkert har racisme aan in plaats van te verdedigen, want de WITTE man/vrouw is wel betjeje klaar met het domme gelui over racisme want je kan en mag tegenwoordig niets meer zeggen of het is foute boel. Opzouten met dat zootje van BIJ1

  1. Code134

   Houd er maar rekening mee dat die kans groot is.

   1. Holland

    Ach, een of twee raadszetels zal ze wel halen. Maar van enige invloed is gelukkig geen sprake. Grote kans dat er een onzichtbaar cordon sanitaire om BIJ1 gelegd worden vanwege de onophoudelijke stroom nonsens en klaagzangen waar niemand iets mee kan. Niet openlijk natuurlijk, want niemand wil geframed worden als racist.

    1. Code134

     ‘een of twee raadszetels’

     Ja, in die range zal ze wel gaan scoren.

     1. sjun

      Zo wordt je niet de denker die het verschil maakt. Misschien moet je eens voorbij Derrida en Levinas komen?

    2. penis aqua di rosa

     Je zou toch mogen hopen dat er enige wetenschap aanwezig is, maar zo te zien is er niet één bij met een vorm van politiek inzicht, een VJ als lijsttrekker, een nep emeritus hoogleraar in de nepwetenschap en dan de rest nogm waar het IQ ook niet scoort. Mijn arm, arm Mokum, nu uiteindelijk echt richting het afvoerputje.

   2. Roughwood

    Het schijnt dat de gemeente Amsterdam reeds een contract met Kleenex heeft afgesloten. Dit in verband met het te verwachten non-stop gejank van deze bij elkaar geraapte, blank NL hatende en zelfbenoemde slachtofferrolkomedianten.

  2. sjun

   Ik denk dat er bar weinig politiek bewuste Surinamers zijn die zich met de in de slachtofferrol glorerende Silvana Simons affichiëren. https://youtu.be/J6gdEwPZEvw

 7. eRik2017

  Dat wordt entertaining
  Een lijst mensen die menen activist te zijn, het alleen hebben over racisme en discriminatie van groepen, strijden voor de rechten van homo mannen, lesbiennes en transgenders, en dat in grote getale zelf ook zijn.

  In geen enkele stad als Amsterdam heb ik zoveel samengewerkt met…… homo mannen, zwart gekleurden, enz. Voor iedereen geldt dezelfde CAO, dezelfde regels, dezelfde kansen, de gelijke behandeling.

  Het ergst van BIJ1 vind ik wel dat als je niet een zelfbewuste hetero blanke man of vrouw bent, dan ben je bij BIJ1 meteen een soort van patient.

  1. sjun

   Ik denk dan ook dat Anja Meulenbelt daar serieus genómen wordt, zoals haar dat ook te Gaza overkwam.

   1. eRik2017

    @Sjun
    hahah ik weet niet precies wat je bedoeld met:
    “dat Anja Meulenbelt daar serieus genómen wordt”

    Ik lees eigenlijk (jaja ik zag het accent): dat iemand haar even goed doet, of neemt…. you know 😉
    Dat zou haar inderdaad best goed doen denk ik.

 8. Duckday

  Het hand ophouders ploegje is bijna compleet

  1. sjun

   Verstandige mensen nemen al afstand: https://youtu.be/6HLTC9W_GPI

 9. Paaldanseres

  Een idioot BIJ1 geraapt racistisch zooitje.

  1. sjun

   Ik vermoed dat Wim deze ploeterende mensen best van dienst zou kunnen zijn al verdient het natuurlijk vlotter en met minder imagoschade om bejaarden van hun laatste spaarcenten af te helpen. http://www.aquaviva.nl

   1. Code134

    Ik ben nieuwsgierig wat Sjun van zijn carrière wist te maken. Het enige dat bekend is dat de UvA hem eruit gesmeten heeft. Daarna zal het niet bergopwaarts zijn gegaan.

    🙂

    1. Floris

     “Het enige dat bekend is dat de UvA hem eruit gesmeten heeft.”
     ——————————————————————
     Code Wim is het liegen nog niet verleerd.

     De trieste lasteraar.

     1. Holland

      Is Grondlijn soms failliet gegaan dat Wim volle, lange dagen hier op DDS kan rondhangen?

     2. Code134

      Kijk eens aan, Floris vindt het niet kies als er toespelingen worden gemaakt op het prive-leven van reaguurders. Hij houdt zijn eigen identiteit daarom ook zorgvuldig verborgen.

      Ik ben het met hem eens.

      🙂

    2. sjun

     Men heeft op de UvA wat minder talent voor omgang met een diversiteit aan onderbouwde politieke meningen. Nog los van de verkeerde partijkaart zou ik daar met een slot op de mond maar ongelukkig geworden zijn Wim. Gelukkig bood mijn rugzakje mogelijkheden om elders uitdagingen te vinden Onlangs bereikte me nog het aanbod om iets in de omgeving Nijmegen met woonzorg te gaan doen maar dat leek me meer iets voor afbouwende zestigers. Liever vlinder ik naar Piet Heinkade 1 om Shane te inspireren.

     1. Code134

      Verliep je loopbaan bij de UvA niet zo lekker?

     2. Code134

      In Nijmegen heb ik trouwens niks te zoeken, m’n kleine stalkertje.

      🙂

     3. Floris

      Code Wim gaf in z’n onnozelheid zijn identiteit prijs: https://decorrespondent.nl/4322/honderd-dagen-na-het-nieuws-over-keulen-de-feiten/1462312524860-fec39895

      Die identiteit is die van iemand met een adviesbureau dat voor de overheid werkt. Bureau Grondlijn.

      Met andere woorden: een overheidstrol.

      Dat zoiets aan de kaak wordt gesteld getuigt van gezonde burgerzin en een afkeer van de slinkse, semi-totalitaire methoden waar de West-Europese politici naar zijn afgezonken.

     4. Code134

      Floris had het altijd lastig in discussies met mij. Dat zette kwaad bloed.

      De psychopaat blaast dit nu op tot een complottheorie van de Overheid die op deze wijze rechtspopulisten het leven zuur wil maken.

      Er is slechts één vraag. Is dit om te lachen of om te huilen?

     5. Feit

      Je Jihad is treurig, Wim.

     6. Floris

      Code Wim viel door de mand en tracht door wild om zich heen te slaan te redden wat er te redden valt.

      Dat zal hem niet lukken.

      Het ligt in de lijn der verwachtingen dat hij z’n huidige failnicks zal vervangen door diverse nieuwe en dat deze weer meer van hetzelfde vuilnis zullen uitbraken.

     7. Code134

      Maar Floris, het betreft toch een overheidscomplot dat staatsgevaarlijke figuren als Sjun en jij moet kaltstellen?

      Of heb je in je in je creatieve geest ook nog alternatieve theorieën ?

      Wees eens eerlijk, vent, is het niet gewoon een ongeneeslijke rancune over al die keren waarin ik je inhoudelijk,op je nummer zette?

      ):

     8. Ali Yas

      Ach, we kennen Wim inmiddels zo goed dat twee regels tekst genoeg zijn om hem opnieuw te ontmaskeren. Ik stel dan ook voor één constante naam voor deze figuur te introduceren. Ik muntte al eens “de forumverzieker”, maar dat is een beetje lang.

     9. Code134

      Die arme Ali beet ook al vaak ik het zand. Maar eerlijk is eerlijk, Floris is toch van groter kaliber.

     10. Floris

      Wim blijft verwoed in z’n zelfgemaakte vlek wrijven. Hij heeft voor de zoveelste keer zelf z’n identiteit op straat gegooid (dom, dom, dom) en als dat die van een visboer in Almere zou zijn geweest had niemand er wat van gezegd.

      Maar nu blijkt het om een ex-ambtenaar te gaan met een adviesbureautje gevuld met linkse zweefteven en zweefkezen die uit de staatsruif vreten.

      En guess what? Wim + aliassen + medewerkers doen NIETS ANDERS dan de gevestigde politiek en de overheid verdedigen.

      Smell the shit…

     11. Zout

      @Floris: Zou het betaald werk zijn denk je?

     12. Zout

      Wat ik mij ook afvraag; het lijkt mij voor een adviesbedrijf niet handig wanneer de identiteit van de voorman bekend wordt op een site waarmee je als bedrijf eigenlijk helemaal niet mee geassocieerd wil worden.

     13. Floris

      @ Zout:

      Ik heb mij er ook al lang over verwonderd. Het is nu definitief gebleken (na jaren van vele andere aanwijzingen) dat achter Code134 (en zijn talloze aliassen) een persoon genaamd Wim Kutten (met een H) steekt.

      Dat is dus niet zomaar een loslopende gek, maar iemand die een adviesbureau runt dat uit de overheidsruif vreet.

      Do the math…

 10. EllyD18

  Dit wordt vast een hele gezellige boel daar in de gemeenteraad, je bent daar blij om homo te zijn.

  1. Code134

   Dit soort reacties tonen aan dat Sylvana bestaansrecht in de politiek heeft.

   1. Feit

    Leg uit. Dat kan je niet.

   2. sjun

    Ik zou het scherper stellen zodat je het beter zichtbaar maakt.

    1. Original NL

     Zat ik er toch niet ver naast toen ik code 134 over zijn belerende toon betreffende het vuurwerk aansprak, en deze moraalridder een vermoedelijke ambtenaar noemde.

     1. sjun

      Sinds enkele jaren zijn zulke van productie vrijgestelden natuurlijk ‘maatschappelijke ondernemers’ geworden. Mensen die een vlucht naar voren tegen een fors prijskaartje op overheidsbudget/kosten van’t Algemeen faciliteren om falend topmanagement langer te kunnen later zitten. Zij hoppen vaak via de partijkaart van vooral PvdA, D66, VVD, CDA en GroenLinks (in die volgorde) van de ene naar de andere instelling voor een interimtaak met betrekking tot reorganisatie. Bijgevolg presenteren zij ‘resultaten’ die de opdrachtgever behagen met het oog op een vervolgopdracht. Hoe zulke sociologische experimenten voor inwisselbare mensen op de werkvloer uitpakken is van ondergeschikt belang. Misschien kan er eens daadwerkelijk sociaalwetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar wat op zulke wijze veroorzaakte juridisering van de arbeidsbetrekkingen de maatschappij nu kost en welke gevolgen dit al heeft gehad voor bijvoorbeeld de stijging van de ziektekostenpremie.

 11. DolleDries

  Laten we hopen dat ze de meerderheid krijgen in Amsterdam. Dat wordt vreselijk lachen en Amsterdam wordt definitief begraven.

 12. Ruud562

  “BIJ1 heeft alle anti-racistische potjes aangebroken die ze maar konden vinden”

  Jezus,
  Gaat ze een stelletje volkomen gesjeesden bij elkaar zetten terwijl we notabene al veelst te weinig psychiaters in dit land hebben die dit soort gesjeesden kunnen helpen!

  1. DolleDries

   Maar wie is in dat gesjeesde groepje Code134?

   1. sjun

    Die komt als cultuurtoerist, als hockeyvader en als goeroe van al te goed gelovigen met teveel overheidsbudget in Amsterdam. Sylvana cs hebben nu eenmaal minder met masculiene witgeprivilegeerden.

    1. Code134

     Je rancune begint op te vallen, Sjun.

     Of denk je ook dat je slachtoffer van een overheidscomplot bent?

     🙂

     1. sjun

      Opvallend dat je mensen die je van repliek voorzien rancune toeschrijft als het met andere vormen van ridiculisering niet lukt.

     2. Code134

      Je hebt er ook geen reden toe, je kreeg van de Overheid een aardig rugzakje als ontslagvergoeding en je zingt het wel uit.

      En laten we eerlijk zijn, je bouwde een aardig boeketje met islamofobe sites.

    2. Ali Yas

     Ja sjun, daar wordt onze Wim vals van! Niet alleen zet je ‘m hier op z’n nummer als liefhebber van de stelende staat, maar ook nog eens als iemand die met grote overtuiging zijn eigen toekomst op het spel zet (met het perspectief dat net niet meer mee te maken, dat dan weer wel).

     1. Zout

      Wel geinig om erachter te komen wie Wim nou eigenlijk is. Gek genoeg vroeg hij er zelf om.

     2. sjun

      Islamofobie is alweer zo’n term om kritiek op een maatschappelijke abberatie -waarvan onder andere te Raqqa vruchten aan de oppervlakte kwamen- gesmoord te krijgen. Misschien helpt het om een apostaat te laten verhelderen waaraan je je met de hantering van deze terminologie dienstbaar opstelt. Zou het niet voor jou zijn dan toch in elk geval voor mensen die bereid zijn zelf aangedragen argumenten te wegen. https://www.youtube.com/watch?v=WoZ4wc344sI

 13. Zout

  Simons, laten we hopen dat we daar in 2018 niets meer van vernemen.

  1. DolleDries

   Mijn God heb je dit al gezien. Dat moet haast wel.

   https://www.geenstijl.nl/5140088/we-zoeken-het-op/#comments

 14. Bes Tolen

  Het gaat niet goed in Nederland. BIJ1 zal er nooit last van hebben. Of ze krijgen meer dan voldoende uit de staatsruif of ze zijn wellicht zoals Simons, schatrijk.
  Zelf vind ik het een schande voor de wetenschap dat er op Nederlandse universiteiten lieden rond lopen met de benoeming tot professor terwijl het in werkelijkheid om een functie tot politieke agitatie gaat. Dat moet geheel verdwijnen. Het is tijd juist die universiteiten tot kleinere proporties terug te brengen zodat het noodzakelijke, het zakelijke, het concrete en de kwaliteit worden gediend. Daar heeft Nederland behoefte aan.

 15. corfo

  Een bij elkaar geschraapt fascistisch clubje van veelal negroïden en moslimknuffelaars.
  Als het “hoofd” van deze totaal mislukte groep, nóg meer mensen op de lijst wil hebben, kan ze maar ’t beste te rade gaan bij de VVD, D66, G.L., CDA enz.; in die clubjes zitten mensen van ’t zelfde allooi, passen naadloos aan bij het clubje van S.S.
  Voor de rest is ’t hier pokkenweer, motregen, zelfs de hond wil niet naar buiten.

  1. sjun

   Spreek de naam Silvana Simons eens duidelijk hoorbaar voor hem uit. Mogelijk sprint hij dan naar buiten??

   1. corfo

    @ sjun.
    Ik heb je advies opgevolgd.
    Ik riep “Sylvana Simons” tegen hem (mijn hond Achmed is een reu !) met z’n staart tussen de poten rende hij de tuin in, sprong over het tuinhekje en is sindsdien verdwenen. Komt straks wel met “hangende pootjes” terug want hij krijgt van mij te vreten; die Achmed is me d’r één hoor, als ‘maar gratis is komt tie wel.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Het zou me niets verbazen wanneer die beroepsracisten met behulp van de media een fors aantal zetels in de A’damse raad zouden komen.
  En laten we eerlijk zijn
  Zou A’dam en HUN inteelt Media een eigen stadstaat vormen dan zou de toekomst van NL in een poep, vlinderslag en een zucht duizend procent zonniger zijn.
  En dan vind ik spijtig want heb een aantal hele goeie A’damse vrienden.
  Daarom pleit ik ook voor een reservaat en een luchtbrug om die laatste echte A’dammers niet te laten kreperen. Berlin Style !
  Alle jihadisten, TBS’rs en D’66/GL/VVD stemmers kunnen vervolgens in A’dam gedropt worden.

 17. Kodi

  Zo de wind waait, waait mijn gender.

  Deze zielepoot heet geen meneer of mevrouw meer, maar een vreer.

  https://www.youtube.com/watch?v=R-VY0wehOV4

 18. Kees

  Ze proberen allemaal samen op een IQ te komen van 100, maar ze moeten er steeds kandidaten bij vragen.

 19. peterkestassen

  Onze ouders hebben jaren geleden ook al eens met S . S . te doen gehad.
  Die waren vlug uitgepoept.Die S.S. bedoel ik

 20. Florissa

  6 januari is het 3 koningen ,loopt 1 zwarte bij, kan dat wel in deze tijd? Ik heb dat dolgedraaide wijf er nog niet over gehoord.

 21. Babaji538

  Goh, wat vervelend nou.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.