Sylvana Simons is een tegenstander van “aanmatigende” zoenposters in Amsterdam

De politiek leider van BIJ1 vindt de Femmes for Freedom-campagne voor vrije partnerkeuze in onze hoofdstad nogal “aanmatigend en het resultaat valt moeilijk te meten,” zo vertelt de aanstaande politica in een posting op haar Facebook-pagina.

In Amsterdam zijn plannen om in navolging van Rotterdam een postercampagne te starten die interculturele relaties moet…

Geplaatst door Sylvana Simons op Maandag 15 januari 2018

Als het aan BIJ1-diva Sylvana Simons ligt, gaat Amsterdam niet over tot het voeren van een postercampagne van Femmes for Freedom. De organisatie van Shirin Musa wil namelijk de vrije partnerkeuze bevorderen, want helaas is die bij sommige gemeenschappen in ons land nog altijd niet vanzelfsprekend. En dus zien we foto’s van moslima’s die joden zoenen, Arabische vrouwen die elkaar een kus geven en een Hindoestaans meisje dat een zoen geeft aan een zwarte man. De boodschap is duidelijk: liefde is kleuren- en religieblind. Rotterdam hing er al vol mee, en nu komt de campagne ook naar de hoofdstad.

Dat zou prima in het straatje van het Amsterdamse SJW-partijtje BIJ1 passen, aangezien de partij pleit voor radicale inclusiviteit en dat soort zaken. Zou je zeggen. Toch is partijleider Sylvana Simons tegen, zo vertelt ze op Facebook. De campagne is namelijk “aanmatigend” en ze is niet zo’n fan van Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie, die de zoenposters mede-initieerden. Simons:

“In Amsterdam zijn plannen om in navolging van Rotterdam een postercampagne te starten die interculturele relaties moet aanmoedigen. Het initiatief kwam oa van Leefbaar Rotterdam, de partij die nu de handen ineen slaat met een partij die waarschuwt voor “homeopatische verdunning”.

Op de posters zagen we oa een vrouw met hoofddoek zoenend met een man met keppeltje. Op straat. De campagne was nogal aanmatigend en het resultaat valt moeilijk te meten.”

Liever wijst Sylvana op een video van twee moslims die in elkaar de ware hebben gevonden. Dit filmpje – volgens Sylvana “heel krachtig en inspirerend” – is afkomstig van een islamitisch stel. Dit koppel – één Arabische vrouw, één zwarte man – geeft advies hoe je als echtpaar omgaat met discriminatie en tegenslagen: “Gebruik altijd het gebed als je belangrijkste gereedschap in elke moeilijke situatie. Allah zal je nooit laten verdwalen!

Heel krachtig en inspirerend, dus. Weten we dat ook weer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. DolleDries

  We krijgen storm en sneeuw.

  1. Ni28

   met hulp van Allah.

  2. buitenbeentje

   Gut, wat regent ut. 😉

 2. Kees

  Vanmiddag hoorde ik Nina Simone op de radio. Het scheelt maar 1 letter, maar wat een verschil, de een die een prachtige zwarte vrouw is die opkomt voor echte idealen, en die andere, dat is Sylvana, de loser.

 3. Zout

  Sylvana moet tocht ergens op tegen zijn?

 4. A3aan

  Zo iets heb ik ook opgevangen DD, ’t schijnt donderdag te gaan spoken in Nederland.

  1. DolleDries

   Misschien waait ze wel weg de zee in.

 5. Vit

  Silly is in principe overal tegen.

  1. Bloem

   Silly Simons, zou mooi zijn als de media dat oppikt. Gekke Simons haha

 6. Gerlos

  Als dat onmens maar wat te zeiken heeft, niets is goed in dat zwarte hoofd van haar met kronkels in haar hersenpan.

 7. Holland

  Sylvana is in haar hele wezen, ziel en denken een aartsconservatief, in de slechte en ouderwetse betekenis. Een manipulant, quasi progressief voor de parochie, maar als het er op aan komt behoudend, rechtlijnig en rigide.

  Gelukkig dondert dat cluppie van haar al in elkaar voor de verkiezingen. Er zullen vast nog wel een paar ex-psychiaters gevonden worden.

 8. nienke

  Uit verveling is ze de hele dag maar bezig een nieuw onderwerp te zoeken waarmee ze de samenleving loopt te treiteren.
  Gaat al aardig de islam kant op, geen zoenende posters en wat is het volgende Syl.
  Geen alcohol, geen feestjes, 5 keer bidden op een matje.

  1. DolleDries

   Geen tampons hebben we al gehad.

 9. Siemien

  We worden een beetje moe van Sylvana, ze irriteert, zuigt het Nederlandse bloed onder de nagels vandaan, en waarschijnlijk zit het wachtgeld erop..

 10. Heinz

  Laatste update: 03 mei 2010 12:08

  BERLIJN – Een Duitser heeft een wel heel bijzondere bruid getrouwd: ze is harig, miauwt en heeft last van overgewicht. De 39-jarige Uwe Mitscherlich koos ervoor te ‘trouwen’ met zijn kat Cecilia.
  Dat meldde Bild maandag.

  Uwe wilde graag in het huwelijksbootje stappen, voordat Cecilia komt te overlijden. De kat is vijftien jaar oud, heeft astma en lijdt aan overgewicht.

  1. corfo

   @ Heinz.
   Duitsland ligt op voorsprong t.o.v. Nederland.
   D66 wil toch een huwelijk met een keeshond mogelijk maken ?
   Ik las over die Duitser : de kat is een Perzische poes mét een stofdoek op d’r koppetje.
   De poes is al oud en heeft diverse mankementen, de Duitser heeft maar één mankement ; hij is in z’n laatste levensfase en lijdt aan een ernstige vorm van dementie, maar hij is niet de enige in Duitsland die daaraan lijdt.

 11. Ben Zine

  Arme Sylvana… Dat mens is helemaal in de war.

 12. buitenbeentje

  Zelf je partner kiezen is dus volgens feministische SS niet OK. Haar witte rechterhand, “je hoort hier niet” Meulenbelt, was nogal gecharmeerd van palestijnse mannen, wat vindt die daarvan.

  Om de mohammedaanse kiezers te plezieren probeert SS de kool en de geit te sparen. Dat gaat altijd mis.

 13. WorajaiP

  Het effect van de voorgenomen campagne is NU al meetbaar: men heeft het erover, er is een groeiend bewustzijn van het ontbreken van meer gemengde relaties. Dus zij vindt het “aanmatigend” als een moslima een zwarte/joodse/blanke man zoent -op een poster. Bedeolt ze dat een islamitisch opgevoede vrouw die ambitie niet mag hebben, maar haar broers wel voluit op straat blonde hollandse meiden bekken?
  Wat is daar aanmatigend aan? Het schreeuwt gewoon uit: Wij, Nederlanders, staan voor vrijheid. Deal with it, en er kan niet genoeg over worden gesproken.
  Overigens lekker hypocriet van Slimpie Simons dat ze dan zelf wel 3 blanke mannen heeft versleten. Of is dat achteraf gezien ook aanmatigend, als zwartje?

 14. Vit

  Wat een pokke weer, dat is helemaal niet goed voor sommige mensen, moi.

  1. corfo

   @ Vit.
   Bij jou ook al ?
   Het lijkt er op dat ’t hier wéér nacht gaat worden, het wordt steeds donkerder in de lucht; maar m’n humeur lijdt daar niet onder, ik las al een paar hilarische reacties van de bekende moslim-likkers op dit forum.

   1. Vit

    Wim kan vandaag beter geen fout opmerkingen maken.

    1. Vit

     Gooit ‘e’ naar boven.

 15. corfo

  Deze negroïde vrouw is ’t niet waard om genoemd te worden; zij is van geen énkel belang in/voor ons “rijke” landje en zal dat ook nóóit worden !
  Bovendien : het mens stikt van de jaloezie , zij wilde n.l. zélf graag op die foto tijdens een zoen, maar er was géén man te vinden die dat óók wilde.

 16. corfo

  Wat bezielt deze negroïde mevrouw, (zij is óók nog eens een nazaat van slavenhandelaren !!!!), toch om steeds weer de publiciteit te zoeken, is ’t niet met een zwarte Pieten-actie dan staat ze weer breeduit grijnzend op een foto, omringd door een aantal lieden van plm. hetzelfde kaliber.
  Ik kan me kostelijk vermaken met al haar gebral en “dure” woorden waarvan zij de betekenis niet eens kent. Dan staat zij plots groot in beeld, geflankeerd door de één of andere psycholoog (of psychiatrisch patiënt, dat is nog steeds niet duidelijk).
  Ik vind wél dat zij inmiddels de Machiavelli

  1. corfo

   Aanvulling :
   …..inmiddels de Machiavelli-prijs verdient, voor haar niet aflatende ijver tot verspreiding van de humor in dit toch wel “rijke” landje.

  2. meanstreak2099

   het leuke van dit verhaal is dat ze eigenlijk voor is maar omdat leefbaar rotterdam dit heeft gedaan ze dit niet kan steunen
   yep, dat is echt zielig

  3. Abri079

   Bijna goed. 😉 Psychiater. Die titel mag je niet zomaar voeren. Die van psycholoog wel.
   Net zoals je je zelf jurist mag noemen maar niet advocaat.

 17. Parestado4

  Leuk toch die posters?Niets mis mee!

 18. Parestado4

  De meeste reactie`s vind ik laag bij de gronds en zijn inderdaad racsistisch en getuigen van een laag I.Q

 19. Gerlos

  Niet verder vertellen, maar ik heb onze vriendin Sylvana betrapt in het vondelpark met een andere WITTE dame achter de bosjes. Ik ging op het heftige gekreun af dat ik hoorde en toen ontdekte ik de dames in een houding waarvan ik u de details zou besparen. Goed bezig Sylvana, reclame voor BIJ1.

 20. Onheilsprofeet

  Sylvana Simons… Wat denkt deze 2e rangs toneelspeelster en dans marietje in de regering
  te gaan doen, ze heeft totaal geen scholing gehad buiten wat nietszeggende danslesjes voor
  ongeschoold en kansloze mensen aan de balletacademie van Lucia Marthas en aan een
  kappersschool heeft ze geleerd hoe je met een schaar omgaat. Niet echt een voedingsbodem
  voor een intelligente ontwikkeling. Ik vraag me dan ook ten zeerste af of zo een dergelijk
  ongeschoold persoon thuis hoort in de regering aangezien zij de diepgang mist van een
  universitaire scholing. Iedereen kan hysterisch iets in een microfoon krijsen tijdens een
  radio of tv programma, maar om serieus mee te denken op landelijk niveau qua
  maatschappelijke problemen zonder de mogelijkheid tot zelfreflectie, hoort mijn inziens
  niet thuis in het kabinet. Haar capaciteiten schieten aan alle kanten te kort, die hoort
  eerder thuis op een kleuterschool als kleuterleidster. Meer scholing heeft ze niet gehad
  en zal niet onder doen bij een gemiddelde kleuter. Deze persoon zou dan ook het recht
  ontzegt moeten worden een partij te mogen oprichten daar zij eenvoudigweg niet in staat
  is een partij te leiden. Het enige wat zij voor elkaar krijgt is dat vele andere mede
  ongeschoolden alles waar de Nederlandse bevolking generaties lang met trots en blijdschap
  aan bijgedragen heeft een fantastische maatschappij op te bouwen, onderuit te halen en waar
  mogelijk af te breken. Ze komt dan geestelijk ook niet voorbij het woord racisme en ziet
  de luie aard van de donkere bevolking als de schuld van de blanken. Zij kan het niet
  verkroppen dat nergens op de wereld er ook maar een donkere bevolkingsgroep is die ook
  maar iets heeft proberen te bereiken, haar gefaalde dans en toneel carriere deden daar
  dan ook geen goed aan, net zo min als een radio en tv presentatrische waar niemand op zat
  te wachten. Haar geestelijke en verstandelijke beperking geeft van al deze tekortkomingen
  en gebreken de blanke bevolking de schuld om dat die wel iets opgebouwd en bereikt hebben.
  Het trieste aan alles is dat door haar hysterische racisme gekrijs ze anderen mee trekt de
  slachtofferrol in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.