Tijd om linkse aanvallen aan te pakken! Wierd Duk: ‘Verbied gewelddadig Antifa!’

Het wordt tijd dat Nederland paal en perk stelt aan linkse groeperingen die het niet kunnen ‘handlen’ dat het Nederlandse politieke discours langzaam naar rechts opschuift. Ook in de naam van de multiculturele samenleving delen we in dit land geen klappen uit aan andersdenkende politieke activisten. En dat betekent dat het doek dient te vallen voor Antifa, wiens organisatie en satellietclubjes bezig zijn om de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in het honderd te sturen.

Bovenstaand filmpje is gisteren in Amsterdam opgenomen, waar te zien is hoe een 71-jarig lid van het Forum voor Democratie vanuit het niets wordt aangepakt door links reltuig. Het enige wat de Thierryfan op leeftijd misdaan heeft, is een paar foldertjes uitdelen met ideeën die haaks staan op het gedachtengoed van Antifa. Zaken als ‘meer woningen voor de werkende middenklasse‘. Doodeng natuurlijk als je een linkse extremist bent. Levensgevaarlijk, een beetje mensen in huizen laten wonen!

Maar genoeg cynische geintjes, want dit is bloedserieus. Als we zo doorgaan, zullen er deze verkiezingscampagne FVD-sympathisanten in het ziekenhuis eindigen of erger. En als democratisch land kunnen we dat absoluut niet accepteren. Vandaar dat ik wel enige sympathie koester voor het plan van Wierd Duk om het soort groeperingen dat het democratische debat met geweld en intimidatie verstoort, harder te laten aanpakken:

“Wierd Duk vindt mensen van de Antfia-bewegingen het tuig van de richel. Dat zei hij vanmiddag in WNL Opiniemakers NPO Radio 1. “Ze worden al in de gaten gehouden door de veiligheidsdiensten en zijn ingeschaald als potentieel gevaarlijk”, aldus Duk.

De Antifa is volgens hem een beweging die uiterst ondemocratisch is. “Daarnaast zijn ze gewelddadig. Dan moet je er echt over gaan nadenken of je die club niet kan verbieden, omdat ze andere bijvoorbeeld ook het recht niet geven om te flyeren voor een verkiezingscampagne.””

Kom maar op, en gooi dat tuig gewoon in de gevangenis. Dan mogen ze daar met drugsdealers, plofkrakers en kinderpornobaronnen lekker een robbertje gaan bekvechten over de gewelddadige invoering van het communisme in Nederland. Maar – potverdomme – dan laten ze op straat lopende politieke activisten van welke partij tenminste gewoon met rust.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Ritter

  (Extreem) links is vaak gewelddadig. Dat was vroeger ook al.

  Neem de aanslag op Janmaat in verre verleden. Of de aanslagen door RaRa waarbij Wijnand Duyvendak van GroenLinks was betrokken . Of de aanslag en moord op Pim Fortuyn. Enzovoorts.
  ———
  Achtentwintig jaar nadat ze bij een politieke aanslag haar been verloor en als moderne melaatse werd doodgezwegen.
  https://youtu.be/NBdlf6MnVI8
  ————

  Antifa en soortgelijke groepjes vinden hun oorsprong vaak in partijen als GroenLinks. En vaak hebben groepjes als Antifa de sympathie van activistisch links Nederland……..(inclusief van veel journalisten !)

  Nu heet het Antifa…………..vroeger had het andere namen zoals b.v RaRA.

  En ik vrees dat het in de toekomst niet veel anders zal zijn omdat er bij links Nederland en bij veel van de gevestigde media een soort tolerantie is voor dit soort linkse activistische groepjes.

  1. Ernst Quispel

   Extreem-rechts is veel gewelddadiger en er vallen enorm veel slachtoffers bij. We kennen de aanslag van Breivik maar ook in Duitsland vielen honderden slachtoffers door geweld van extreem-rechts.

   Het aantal slachtoffers door extreem-links is in vergelijking daarbij te verwaarlozen.

   1. Vit

    Even ter info, het gaat hier over Nederland.

    1. Ernst Quispel

     We kennen in Nederland geen dodelijke slachtoffers van extreem-links geweld.

     1. zomaar

      komt nog , nog effe geduld .

     2. Vit

      Van rechts ook niet, neemt niet weg dat er wel slachtoffers zijn van links tuig, slachtoffers in de zin van gewonden.

     3. Ritter

      Ernst Quispel

      Pim Fortuyn is door een linkse activist vermoord. Volkert komt uit de kringen rond GroenLinks.

      Dan de aanslagen door RaRA waarbij Wijnand Duyvendak van GroenLinks betrokken.
      ——-

      RARA-aanslag op huis Kosto
      https://youtu.be/_ns1YYEQKHc

     4. Ernst Quispel

      De moord op Fortuyn was geen planmatige actie van extreem-links maar een actie van een eenling, een verwarde veganist.
      Als u dit soort gevallen als politieke actie wenst te labelen zult u de moordpartij van figuren als Tristan van der Vlist ook als extreem-rechts moeten aanduiden.

     5. Ritter

      Ernst Quispel

      De moord op Pim Fortuyn is gepleegd door een linkse activist die zich ophield in kringen rond GroenLinks.

      Deze aanslag kwam na maandenlang demonisering van Pim Fortuyn door de media en de politieke elite.

      Met name door links is er een maandenlang hetze gevoerd tegen Pim Fortuyn wat uiteindelijk heeft geleid tot de moord op Pim Fortuyn
      ——-
      Pim Fortuyn: “Als mij iets gebeurt, ….”
      https://youtu.be/vbcuyUVb-nY

     6. Kodi

      Niet bekend met Groen Linkser Volkert van der Graaf?

     7. trampoline

      Pim Fortuin is dus helenaal niet vermoord door een extreem links activist genaamd Volkert van der Graaf?

      Idioot!!!

     8. Stanly2000

      Pim Fortuyn vergeten?

     9. Zout

      Dag Wim!

     10. Original NL

      Fortuyn!

   2. zomaar

    wat ik begrepen heb van Breivik , was dat hij tegen het weggeven door links van hun samenleving is (was), om hem dan rechts te noemen gaat iets te ver ,, noem hem een realist of iemand die zien kan onder een grote groep blinden , maar rechts is iets wat uit de koker van de multiculturalisten komt , net als het woord en verwijt racist roepen tegen een ieder die zijn samenleving beschermen wil , voor het onheil .

    1. Ernst Quispel

     wat ik begrepen heb van Breivik , was dat hij tegen het weggeven door links van hun samenleving is (was), om hem dan rechts te noemen gaat iets te ver ,, noem hem een realist of iemand die zien kan onder een grote groep blinden”

     Opmerkelijk.

     Er kwam weinig bezwaar tegen.

     1. Holland

      Ahh, Wim Qijlebal struint oude onderwerpen af om te kijken of hij nog iets van zijn gading vindt waarop hij kan trollen. Tja, als je daar je levensvervulling van hebt gemaakt…

   3. Ritter

    Ernst Quispel

    Kennelijk kent u de feiten niet.

    Ook Duitsland heeft veel extreem links geweld gehad en heeft het nog steeds.

    In het verleden hadden we b.v in Duitsland; Rote Armee Fraktion; Baader-Meinhof-Groep enzovoorts. Linkse terreur groepen die zich bezighielden met moord , berovingen en ontvoeringen.

    Ook nu zien we links activistische terreu meer dan “rechts geweld”.

    Neem maar de vele rellen die door links worden georganiseerd. B.v in München een tijdje terug.

    Het gevaar zit hem erin dat links geweld vaak (verkapt) word getolereerd door veel media die sympathiseren met links.
    ——————-

    Rechts geweld? Nee, links terrorisme!
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/rechts-geweld-nee-links-terrorisme/

    1. Ernst Quispel

     Ook als u ver terug gaat in de tijd naar de Baader Meinhof groep blijken de slachtofferaantallen van extreem rechts die verre te overtreffen. Breivik vermoorde in zijn eentje al meer dan het dubbele aantal dan de Baader Meinhof groep.

     Zie voor de schokkende aantallen ook: https://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

     1. Ritter

      Ik hoef niet in de tijd terug te gaan om over de problemen die Duitsland heeft met extreem-links geweld te praten.

      Ook nu worstelt Duitsland met extreem links geweld.
      ————
      Duitsland worstelt met geweld door links-extremisten
      https://nos.nl/artikel/2182558-duitsland-worstelt-met-geweld-door-links-extremisten.html

     2. Ernst Quispel

      Ik ontken niet dat ook links-extremisten problemen veroorzaken (en roep ook op dit tuig te vervolgen) maar wijs erop dat ze zelden dodelijke slachtoffers maken terwijl extreem-rechts dat op grote schaal doet.
      Het is bijzonder hypocriet dit feit niet onder ogen te zien.

    2. Kodi

     Goed dat draadje weer eens te hebben gelezen. Toen heette El Trollo Pinocchio Ernst Quispel nog Isolde. Het is maar dat u het weet.

   4. Tguard

    En je conclusie is dus……..

   5. Gerrit9

    Uhm, Ernst Quispel, ik ontdek toch wat hiaten in jouw lezingen; eerst noem je dat de linkse moordenaar van Pim Fortuijn ongeorganiseerd en alleen handelde. Dus niet erg en doffe pech ofzo? En vervolgens is volgens jouw Breivik wél georganiseerd door rechts? Dat was ook een nogal verwarde eenling of niet? Of als het rechts lijkt is het schuldig? Die vooringenomenheid proef ik in jouw gekleurde, zichzelf tegensprekend en slecht onderbouwd verhaal.
    Geen geweld en doden bekend van linkse groeperingen? Wel eens van Rara, Bader Meinhof of Rote Armee Fraktion gehoord? Om over socialistische revoluties en aanslagen maar te zwijgen. Nogal wat doden tot gevolg en ook een mooie vrije samenleving waar mensen konden genieten van de geneugten van het communisme.
    De grootste groep in NL zwijgt, dat broeit en wordt steeds meer pislink op al die slappe linkse zeveraars die meehuilen en heulen met het discriminatie verhaal, wit, slavernijverleden, aangepraat schuldgevoel, inclusief, regressie etc.
    Dus hou op met je slappe verhaal en face the facts.
    Als ik die Antifa gasten die oude man had zien aftuigen hadden die flinkerds een serieus probleem gehad.

   6. Feit

    Ernst, val kapot facistische KHond!

  2. Fortiori

   Wanneer U het heeft over “groepjes” kan dat nooit veel om het lijf hebben. Het is weer het verhaal van de vis. Kop en staart is afval. Het beste zit er tussen in.

 2. Ni28

  Groeperingen als Antifa horen niet in een democratie. Dat is vuist kiezen boven het woord.

  1. Ernst Quispel

   Dat is onzin. Het verbieden van extremistische groepen is gevaarlijke onzin. Het enige wat we moeten eisen is dat ze zich aan de wet houden, dat geldt voor Antifa en ook rechts-extreme groepen.

   1. Ni28

    “Gaat u zich alstublieft aan de wet houden? Maar natuurlijk, wij doen niet anders. Mooi, dat is dan geregeld”.
    Zo iets? Quispel?

    1. denk eens na

     Is ollegren niet het gevaarlijkst van allemaal deze extreem linkse fascist

 3. buitenbeentje

  Je wilt dus met droge ogen beweren dat deze oudere man die flyerde voor FvD een politiek activist was. manmanman.

  1. swetsnek

   laat gaan Buitenbeentje die droplul is een discussie niet waard

 4. Ernst Quispel

  Het moet toch mogelijk zijn dit tuig op te sporen en te vervolgen?

  1. Vit

   Wie vind jij ‘het tuig’?

 5. Kodi

  Eens, heel lang geleden, was de kraakbeweging nog actief voor betaalbare volkshuisvesting voor de werkenden. Het kan verkeren bij extreem links…

 6. Kodi

  Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

  zo 5.02.17 11:15

  by Uri van As

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

  https://opiniez.com/2017/02/05/er-hangt-geweld-in-lucht-links-geweld/

  1. Ernst Quispel

   Opiniez is een hysterisch extreem-rechts blog.

   1. Ni28

    Quispel wordt hysterisch als ie niet zijn eigen waarheid hoort. Artikelen in OpinieZ zijn juist heel objectief geschreven. De beledigende taal van Quispel vindt je er niet dat is een feit. Ook niet zijn eigen hysterie.

    1. swetsnek

     Iemand die alleen zichzelf gelooft is geen discussie waard Ni28 geen aandacht meer aan schenken aan die droplul

   2. Holland

    “Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.”

    Wat klopt hier niet aan Ernst-Wim?

 7. jasper38

  Wat gebeurde vorig jaar in hamburg meer dan 500 agenten gewond geraakt door Antifa plus de miljoenen schade zulke groepen gewoon verbieden geweld komt altijd van links

  1. Ernst Quispel

   Je moet geen groepen willen verbieden, je moet tuig oppakken.

   1. zomaar

    het linkse tuig opereert in roepen, evenzo de lieverdjes die zij omarmen , komen altijd met een groep van minstens drie man , een slachtoffer in elkaar slaan .

    dus toch maar de groep aanpakken , opsluiten of uitzetten .

   2. Holland

    Motorbendes worden ook verboden.

  2. Kodi

   Als men bijvoorbeeld criminele organisaties als Satudarah kan verbieden, hun clubhuizen sluiten en krachtens de plukze wet hun crimineel vergaarde vermogen of aangerichte maatschappelijke schade op hen kan verhalen, dan kan dat ook bij de Antifa-fascisten. Kunnen is slechts een kwestie van willen.

 8. Tguard

  Wat een vertoning die gasten antifa. Ze weten werkelijk niet waar ze voor strijden en komen niet veel intiligenter over dan hun rechtse tegen polen. Ik denk dat er voor deze hele groep parasieten(lees organisme wat zich ten koste van een ander organisme voedt) maar een oplossing is en dat is gewoon met elkaar afspreken ergens waar de politie en de gewone fatsoenlijke burgers niet bij kunnen en daar elkaar helemaal tot moes te slaan. Hoe dan ook stelletje zielige sufferds, denk eerst eens na over wat je doet en waar je iemand voor uitmaakt. Fvd heeft niets maar dan ook niets met rascisme, fascisme te maken. Het feit dat PvdA en groen links dit niet durfen uit te spreken maakt ze medeplichtig aan polarisatie. Als je ziet hoe die jongeren die flyerende man aanpakken,denk ik alleen maar stelletje lafhartige anarchistische idioten. Denken jullie nou werkelijk dat je hiermee de wereld verbeterd. Zielige zwart geklede masker typjes …… echt zielig!

  1. Kodi

   Churchill on leftwings:

   “The fascists of the future will call themselves anti-fascists”

   http://i67.tinypic.com/o02dyf.jpg

 9. Bloem

  Wanneer je antifa verbied, gaan ze ondergronds. Het enige wat je kunt doen is ze op basis van reeds bestaande wetgeving aanpakken, vevolgen en ze het leven zuur maken. 99,9% van die gasten vreet uit de staatskas, hetzij door een uitkering, danwel een inkomen uit een door de overheid gesubsidieerde linkse flikker organisatie. Uitkeringen kun je stoppen wanneer iemand zich niet voldoende inspant om betaald werk te vinden of onaangekondigd zonder toestemming op reis gaat naar bijvoorbeeld Hamburg om de stad te terroriseren tijdens de G8. Subsidies kun je gewoon stopzetten. Verbieden heeft geen zin, we hoeven ze echter ook niet te financieren

  1. Holland

   Ik ben het niet met je eens Buitenbeentje: verbieden heeft wel degelijk zin naar mijn idee. De naam Antifa, de extreemlinkse ideologie en de groep als geheel worden besmet en zullen anders bekeken en bejegend worden. Ook door de media die de acties van dit tuig nu nog min of meer goedpraat. Ook is het minder aantrekkelijk en modieus voor jongeren om bij zo’n verboden groep te gaan.

   1. Ernst Quispel

    Meent u dat extreem-rechtse groeperingen, zoals de NVU en de NVB ook moeten worden verboden?

    1. Holland

     Met het extreemrechtste gedachtegoed heb ik helemaal niets. Ik dacht echter dat de NVU en NVB nooit geweld hebben gebruikt tegen andersdenkenden.

     1. Kodi

      En dat maakt het verschil. De rode lijn van geweld jegens andersdenkenden is door de NVB of de NVU nimmer overgestoken. Het gaat niet om de standpunten, maar om het handelen. Die Antifa-fascisten doen niets anders dan met geweld en alle andere middelen een ieder die hun utopieën niet klakkeloos en kritiekloos naar de mond praten de mond te snoeren.

 10. Kodi

  September 2017: Woning Thierry Baudet opnieuw beklad.

  Weet je wie ook woningen bekladden?

  http://i68.tinypic.com/kccoyf.png

 11. Kodi

  PvdA, Groen Links en SP laten zich dus met dit vuilnis in?

  Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent…

  Denk hierbij even na wanneer u in maart naar de stembus gaat. Geef PvdA, D’66 en Groen Links dus geen stem!

 12. Kodi

  De Groen Links Connectie:

  GroenLinks-wethouder
  tipte Milieu-Offensief
  over arrestatie Volkert

  door Harrie Nijen Twilhaar WAGENINGEN – De Wageningse wethouder Jack Bogers (GroenLinks) heeft enkele uren na de moord op Pim Fortuyn in het diepste geheim de omstreden Vereniging Milieu-Offensief telefonisch getipt en vertrouwelijke informatie doorgespeeld dat hun medewerker Volkert van der G. was gearresteerd.

  Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (100×150, 4kb)

  De politie heeft hierdoor geen schijn van kans gehad om als eerste in contact te komen met de omstreden milieuactivisten waardoor er mogelijk dezelfde avond nog belastend materiaal uit het kantoorpand van Milieu-Offensief in Wageningen is verdwenen.

  Burgemeester Jaap Sala heeft gisteren bevestigd dat zijn wethouder naar aanleiding van dit omstreden telefoongesprek op Hemelvaartsdag door het recherchebijstandsteam in Hilversum is verhoord. De recherche wilde weten hoe Bogers aan de naam van Volkert van der G. was gekomen en ging er toen nog vanuit dat er mogelijk meerdere personen bij de moordaanslag betrokken waren.

  De GroenLinks-wethouder was door burgemeester Jaap Sala op de bewuste maandagavond 6 mei tijdens een ‘zeer vertrouwelijk’ gesprek op de hoogte gebracht dat een medewerker van Milieu-Offensief mogelijk betrokken zou zijn bij de brute moord op de politicus.

  Sala kreeg enkele uren na de moord via het hoofd van de afdeling Burgerzaken te horen dat het recherchebijstandsteam het doopceel wilde lichten van de voormalige inwoner en student milieuhygiëne van de Landbouwuniversiteit.

  De Wageningse burgemeester, die op de bewuste avond via de televisie kennis genomen had van de rellen in Den Haag, was doodsbang dat er in Wageningen ook ongeregeldheden zouden uitbreken.

  Sala belde daarop zijn wethouders en informeerde hen over de arrestatie van Volkert van der G. Tegelijkertijd werd er afgesproken dat de wethouders zich aan de geheimhoudingsplicht moesten houden. Sala zou als enige als officiële woordvoerder naar buiten treden.

  Volgens Bogers is hij de bewuste avond twee keer door de burgemeester gebeld. “De eerste keer meldde Sala mij dat er een oud-inwoner van Wageningen was opgepakt. De tweede keer vroeg Sala me of ik ene Volkert kende.”

  Bogers, die in Wageningen veel contacten heeft met verschillende linkse actiegroepen, belde vervolgens zijn vriend Sjoerd van der Wouw, voorzitter van Milieu-Offensief, om het verschrikkelijke nieuws mee te delen. “Ik zei tegen Sjoerd: ‘Er is een Volkert opgepakt. Als dat jouw Volkert is kun je verwachten dat de politie ook belangstelling heeft in jouw verhaal’. Sjoerd was helemaal ontdaan toen ik hem dit meedeelde. Hij kon het niet geloven dat zijn maatje zo’n gruwelijk misdrijf had begaan. Daarna heb ik hem nooit weer gesproken. Hij wilde rust.”

  De wethouder heeft spijt van zijn escapades. “Ik heb ook aan de recherche mijn verontschuldigen aangeboden.” Hij beseft dat het mogelijkerwijs het onderzoek naar de activiteiten van Milieu-Offensief in de eerste uren na de moord op Pim Fortuyn heeft beïnvloed.

  http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020608/teksten/bin.volkert.sala.offensief.html

 13. Ni28

  De grootste manco van het midden is dat zij niet de extremen in bedwang kunnen houden door het zwabberen tussen links en rechts. Als zij het al doen dan kiezen zij voor om rechts aan te vallen want fascisten en niet links want antifascisten. Het tweede klinkt aannemelijker want anti terwijl zij elkaars gelijken zijn.

 14. swetsnek

  Kan iemand die quispel de mond niet eens eindelijk snoeren wat een randdebiel eerste klas zeg

 15. tomygun

  Vroeger was alles beter! nou? niet echt maar als links niet zoveel
  afgebroken zou hebben dan zouden we het nu veel beter hebben .
  Vroeger sloopte en steelde dit tuig ook van alles in A.Dam
  dit waren dus de ouders van het tuig wat nu rond loopt tja de appel
  valt niet ver van de boom maar een ding hebben zij hun kroost niet
  geleerd toen hadden we nog mannen met eer en een rechte rug
  wie ? onze JANTJES veegde in een paar uur tijd de hele binnen stad
  schoon dus hou er rekening mee leerling mafklappers
  DIT KAN ZO WEER GEBEUREN .
  En beter een vreemde duk in de hand
  dan een rubber duck in het land .

 16. Ni28

  Een moord is net zo erg als vele moorden. Kwantiteit doet er niet toe. Vermoorden van kinderen is wel veel erger dan moord op een oudere man. Het opruimen van een man heeft de geschiedenis een draai gegeven en het opruimen van tientallen jongeren niet. Puur technisch kunt je het ook zo bekijken. Verschil is dat iedereen Breivik terecht een walgelijke beest vindt maar v.d. Graaf danken velen in hun gedachten. Het was ook zo opmerkelijk hoeveel vrienden Fortuyn had nadat ie vermoord was. Quispel zal dit verhaaltje natuurlijk in een andere context plaatsen om mij straks zwart te maken. Ach, die man is toch links en die doen niet anders.

 17. Ni28

  Inderdaad, motorbendes worden verboden(prima) maar bendes zoals Antifa en andere worden gesubsidieerd. Dat valt moeilijk uit te leggen.

 18. Ni28

  Politiek correcte denkfout: Als je Antifa verbiedt bent je voor de fascisten.
  Politieke correctheid is onze ergste vijand.

 19. Babaji538

  Er zijn beelden, die ik kortstondig zal
  verwijderen, uit mijn geheugen, alvorens
  het in het geheel, te hebben bezien.

  Petra Hermans

  1. tomygun

   Oops ga je met je hoofd de snel trein koppen op het perron ?.

 20. Pieter G

  Extreem rechts kent een marginaal bestaan in Nederland, met andere woorden, het stelt niets voor. Volgens de AIVD : Bron Wik. Ook de AIVD concludeerde in een in november 2010 gepubliceerd rapport dat de dreiging van extreemrechts en rechts-extremisme tegen de Nederlandse democratische rechtsorde gering was. Naar schatting van de AIVD zijn er minder dan 300 actieve aanhangers van extreemrechts in Nederland, een ruime halvering ten opzichte van 2007
  —-
  Het zijn wat oude cijfers wellicht is het wat toegenomen.
  Extreem links daarentegen floreert als nooit tevoren. Er opereren verschillende extreemlinkse groepen en organisaties in Nederland aldus de AIVD.
  De nauwe samenwerking tussen Nederlandse links-extremisten en hun buitenlandse geestverwanten is iets wat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) al in 2013 was opgevallen. Ook terrorisme-deskundige Jacco Pekelder constateert momenteel ‘zeer veel grensoverschrijdende uitwisselingen’, wat volgens hem onder meer resulteert in het overnemen van elkaars actiemethoden en wederzijdse ondersteuning bij demonstraties. ‘Vooral het afgelopen jaar zie je dat er bij linkse protesten tegen rechts-populisten in Duitsland ook Nederlandse activisten aanwezig zijn. En andersom helpen Duitsers ook mee bij Nederlandse demonstraties.’

  In het kader van deze nauwe internationale samenwerking op links lijkt het daarom ook niet verwonderlijk dat er drie extreemlinkse Duitse terroristen hoogstwaarschijnlijk in Nederland ondergedoken zitten. Het voortvluchtige Duitse trio behoort tot het laatste restje van de in de jaren zeventig opgerichte ultralinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), die voornamelijk in Duitsland dood en verderf zaaide.

  De beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor meer dan dertig moorden en een reeks roofovervallen en bomaanslagen. De linkse terreurgroep hief zichzelf in 1998 op, maar dook begin dit jaar opnieuw op bij een bankoverval in Duitsland. Waarschijnlijk hebben de drie overgebleven RAF-leden sinds 2000 al minstens zeven gewelddadige overvallen gepleegd om hun pensioen te bekostigen.

 21. George van de linden

  Misschien niet helemaal een gerelateerd bericht maar ik moest het toch even kwijt:

  Geachte burgemeester van Amsterdam en de rest van het college,
  Als oud Amsterdammer (ik heb er ruim 30 jaar gewoond en ben nog steeds dagelijks in Amsterdam voor werk en privé) vraag ik u wat u en derest van het college concreet gaat doen om de burgers en bewoners van Amsterdam, in het bijzonder op de Oostelijke Eilanden, een veilig gevoel te geven. Zoals u weet was het gisteren weer raak in Amsterdam. En dit keer in een buurtcentrum van kinderen waar kinderen van tussen de 6/7 jaar en 20 jaar o.a kooklessen en kickboxlessen konden volgen. Een plek waar ze zich veilig waanden en waar ze veilig zouden moeten zijn. 2 mannen met bivakmutsen en machinegeweren stormden binnen en begonnen als een stelletje cowboys op onschuldige kinderen te schieten. Ze waren op zoek naar een doelwit (naam bij politie bekend) (Slechts 19 jaar) op wie al meerdere mislukte aanslagen hebben plaatsgevonden in het recente verleden. Dit doelwit werd geraakt, doch overleefde het. Na een operatie in het OLVG is hij nu buiten levensgevaar. Ondertussen ben ik nu wel mijn lieve kleine onschuldige neefje kwijt die helaas in de vuurlinie stond van die stelletje gekken. Hij was namelijk degene die is overleden aan die vuurzee terwijl hij onschuldig bezig was met zijn stage in het buurthuis. Naast deze dode, is een onschuldig meisje v 20 jaar zwaargewond geraakt en hebben vele kleine kinderen een trauma overgehouden aan dit gebeuren waardoor ze niet kunnen en/of niet durven praten met de recherche. Zal ik u iets over mijn overleden neefje vertellen, dan heeft u een beeld van hem. Hij heet Mohammed Bouchikhi 17 jaar, aardige lieve jongen die o.a oude buurvrouwen hielp met hun vuilniszakken buiten zetten en altijd tijd had voor een lach en een praatje voor iedereen. Hij was geliefd in de buurt. Hij liep stage bij het buurtcentrum waar dit ongelofelijke gebeuren heeft plaatsgevonden. Hij was bezig met zijn toekomst. Hij wilde in de toekomst graag een baan hebben waarbij hij andere mensen kon helpen. Er zijn bij de buurtbewoners, in het bijzonder bij de ouders van Mohammed en de ouders van de kinderen die in het buurthuis aanwezig waren ten tijde van de aanslag, vele vragen over het gebeuren en de rol van de politie/recherche daarin waarvoor u verantwoordelijk bent. Er heerst angst onder hen. Waarom wisten de begeleiders van het buurtcentrum niets over het doelwit? En van het feit dat hij kennelijk op een dodenlijst stond? Hij was immers een bekende van de politie. Er hebben in het verleden meerdere aanslagen op hem plaatsgevonden en elke keer ontkwam hij. Waarom heeft de politie de begeleiders van het buurtcentrum niet geïnformeerd over het doelwit zodat hem de toegang tot het buurtcentrum ontzegd kon worden?. Of dan hadden de begeleiders van het buurtcentrum in ieder geval de ouders van de vele kinderen hierover kunnen informeren zodat de ouders zelfstandig het besluit konden nemen om hun kinderen niet meer naar het buurtcentrum te laten gaan en gewoon veilig thuis te houden. Immers, door deze non informatie, kon het doelwit zich begeven tussen allemaal onschuldige kleine kinderen en werd daardoor een zodanige gevaarlijke en explosieve situatie gecreëerd omdat men in het criminele circuit kennelijk op zoek was naar het betreffende doelwit. En hoe nu verder nu hij het heeft overleefd. Een dezer dagen wordt hij ontslagen uit het ziekenhuis en duikt hij ergens in Amsterdam op in een ander buurtcentrum, zwembad, pretpark of gewoon ergens in de Kalverstraat of Leidseplein etc. Het is immers wachten voordat er wederom voor de zoveelste keer een aanslag op hem zal plaatsvinden. Degenen die hem zoeken zijn immers meedogenloos en zullen geen rekening houden met onschuldige omstanders, gezien het gebeuren gisteren in een buurtcentrum met onschuldige kinderen. Het is dus een kwestie van dagen, weken of maanden of er vindt wederom een aanslag plaats met onschuldige slachtoffers als gevolg.
  Hoewel ik uiteraard weet dat u pas sinds enkele maanden waarnemend burgemeester v Amsterdam bent, bent u helaas op dit moment samen met de rest van het college wel politiek verantwoordelijk voor de veiligheid van de stad.
  Ik hoor graag wat u voornemens bent concreet te doen om de veiligheid van de burgers van Amsterdam, ihb van de Oosterdokseilanden, zoveel mogelijk te garanderen. En uiteraard om de daders van deze laffe daad op te sporen zodat ze berecht kunnen worden.

  Deze schrijver vergeet dat alle geweld te maken heeft met allochtonen !
  Ik ben nu 65 en ik kan mij herinneren dat pakweg 20 jaar terug Nederland nog een gemoedelijk landje was, wat nu hard op weg is het tegengestelde te worden…of eigenlijk al is

  1. Abri079

   Beste George,

   Ik wil wel ingaan op die briefWat heeft u zelf gedaan in de afgelopen jaren om er voor te zorgen dat de de situatie zo uit de hand is gelopen?

   Het is in Nederland een feit dat een groot deel van de kinderen uit de gemeenschap van de briefschrijver betrokken zijn bij diverse vormen van criminaliteit. Al die jaren heb ik de schrijver, noch de meesten van zijn gemeenschap niet gehoord. Waarom niet? Was het geweld ver genoeg weg en vond men dat het niet hun zaak was/is?

   Plotseling is het neefje het slachtoffer. Absoluut heel vervelend maar hij is niet de eerste die overlijdt door geweld uit die gemeenschap. Briefschrijver en anderen hadden jaren geleden al aan de bel kunnen trekken door met informatie uit hun gemeenschap bij de politie naar voren te komen.

   Door dat niet te doen neemt deze gemeenschap het bewuste risico dat onschuldigen dit overkomt.

   In Nederland hebben wij het spreekwoord: ” Als het kalf verdronken is, dempt men de put”.

   Daar is o.a. dit jonge neefje de dupe van.

 22. Bloem

  Hoe meer geweld die Antifa-terroristen gebruiken, zo meer weerstand er in de samenleving zal ontstaan jegens links. Het zal alleen maar zorgen voor meer steun voor de beweging van Wilders en Thierry Baudet. We moeten er echter voor waken dat er geen vergelijkbaar rechts tegengeluid ontstaat dat ook bereid is geweld te gebruiken. Op dit forum lopen al genoeg idioten rond die vinden dat links geweld geen aandacht verdiend omdat rechts geweld vaker voor zou komen. Dat is de grootste onzin die er is, echter we moeten voorkomen dat ze ook maar één aanleiding vinden om het gelijk te claimen.

  1. Ernst Quispel

   Rechts geweld komt niet alleen veel vaker voor maar is veel moorddadiger. Het is dus verstandiger daar de aandacht op te vestigen.

   1. Feit

    Sterf, KErnst!

    Sterf elke keer weer met je bullshit.

    😉

   2. George van de linden

    Beste ernst,

    Ik weet nog een leuk onbewoond eilandjeje voor FEIT z’n wens te vervullen 🙂

   3. Abri079

    Niet gehinderd door enige kennis komt er weer een hoop galm uit uw mond.

    http://www.geschiedenis.nl/nieuws/artikel/440/zwartboek-van-het-communisme

   4. A3aan

    Ernst Quispel of wel Snert Kwispeldoor, triest een amoebe te zijn en dan die enige cel die beschadigdt is…

    Zoek de taalfout.

 23. trampoline

  ik zal hier niet openlijk zeggen wat ik vind dat ze met dit links Antifa-tuig moeten doen want dan zou ik worden opgepakt. Maar ik denk het wel!

 24. H.Vaes

  De idioten hier die denken dat Fortuyn niet door toedoen van linkse inmenging is vermoord……moeten maar weer snel onder hun steen kruipen.

 25. fusilier

  Dit moesten ze mij flikken,sloeg ze stuk voor stuk het ziekenhuis in ,dat zweer ik.

 26. Fortiori

  Het besef is nog niet tot iedereen doorgedrongen. Het beste van de vis zit tussen de kop en staart. De rest is afval.

 27. waakhond

  Zomaar schrijft dat Breivik een realist was het is verwerpelijk en bespottelijk.
  En Moordenaar een gek. Ik zal u niet uitschelden meneer Zomaar maar het is triest om te lezen dat iemand zo kan doorslaan in zijn haat van linkse partijen begrijpt u zelf dan niet dat ieder normaal mens zoiets nooit zal schrijven?
  Daarbij wil ik niet zeggen dat links oké is.
  Maar geweld en moordt is niet goed te praten.

 28. Two Ravens Black Kettle

  Wierd Duk en Arnold Karskens zijn de enige journalisten in NL.
  Zij laten beide kanten van de materie zien.
  Een unicum in activistisch Medialand waar 99,95% van de tijd alleen de Linkse ‘waarheid’ verkondigt mag worden.
  Linkse agitprop. betaald uit de schatkist.

 29. Steve Van der Vekens

  Links is het vergif van onze maatschappij. Zij indoctrineren – net als IS – jonge kinderen met valse waarheden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.