hiemstra

Verrassing! Gerrit Hiemstra heeft "geen behoefte" aan open klimaatdebat met Thierry Baudet

Geen categoriejan 11 2018, 20:00
Wie had dat nou toch verwacht?
Helaas pindakaas! We krijgen geen debat tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en NOS-weergoeroe Gerrit Hiemstra. Daar had eerstgenoemde om gevraagd na een nogal verhitte rel tussen beide heren op Twitter, waarbij Baudet eerst enkele klimaatfabeltjes aanhaalde, Hiemstra de argumenten van de Forum-voorman weer afdeed als onzin en nota bene de Volkskrant vervolgens moest vaststellen dat Thierry grotendeels gelijk had, en Gerrit dus niet.
Aanleiding voor Baudet om het voorstel te doen om publiekelijk in debat te gaan over klimaat, en wel op kosten van Forum voor Democratie zelf. Een genereus aanbod, maar één dat Hiemstra vandaag al snel afwees:
Jammer natuurlijk. Vooral omdat hij nu juist de kans verspeelt om dat zogenaamde "punt" te maken. Het echte punt van deze hele tweetwisseling was nu juist dat hij dat niet had gemaakt, en daartoe een tweede kans zou krijgen bij het debat. Want laten we eerlijk zijn: als zelfs de linkse Volkskrant je punt niet snapt, dan heb je er weinig van gebakken in een discussie. Jammer, en ook wel een beetje zwak van Hiemstra zelf natuurlijk. Hij schreeuwt maar al te graag dat Baudet - of welke tegenstander van de "overgrote meerderheid van de klimaatwetenschappers" dan ook - ongelijk heeft, maar weigert in te gaan op het waarom.
Maar laten we wel wezen: de NOS-weerman is hiermee natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe links het klimaatdebat ingaat. Door te wijzen op zogenaamde "totale concensus" binnen de wetenschap, maar nooit bereid te zijn om daarover in discussie te gaan. Het zou toch maar uitkomen dat die concensus er helemaal niet is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten