Verrassing! Gerrit Hiemstra heeft “geen behoefte” aan open klimaatdebat met Thierry Baudet

Hiemstra
Foto: Gerrit Hiemstra, weerman bij de NOS en overtuigd klimaatpessimist. Bron foto: screenshot video NOS

Wie had dat nou toch verwacht?

Helaas pindakaas! We krijgen geen debat tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en NOS-weergoeroe Gerrit Hiemstra. Daar had eerstgenoemde om gevraagd na een nogal verhitte rel tussen beide heren op Twitter, waarbij Baudet eerst enkele klimaatfabeltjes aanhaalde, Hiemstra de argumenten van de Forum-voorman weer afdeed als onzin en nota bene de Volkskrant vervolgens moest vaststellen dat Thierry grotendeels gelijk had, en Gerrit dus niet.

Aanleiding voor Baudet om het voorstel te doen om publiekelijk in debat te gaan over klimaat, en wel op kosten van Forum voor Democratie zelf. Een genereus aanbod, maar één dat Hiemstra vandaag al snel afwees:

Jammer natuurlijk. Vooral omdat hij nu juist de kans verspeelt om dat zogenaamde “punt” te maken. Het echte punt van deze hele tweetwisseling was nu juist dat hij dat niet had gemaakt, en daartoe een tweede kans zou krijgen bij het debat. Want laten we eerlijk zijn: als zelfs de linkse Volkskrant je punt niet snapt, dan heb je er weinig van gebakken in een discussie. Jammer, en ook wel een beetje zwak van Hiemstra zelf natuurlijk. Hij schreeuwt maar al te graag dat Baudet – of welke tegenstander van de “overgrote meerderheid van de klimaatwetenschappers” dan ook – ongelijk heeft, maar weigert in te gaan op het waarom.

Maar laten we wel wezen: de NOS-weerman is hiermee natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe links het klimaatdebat ingaat. Door te wijzen op zogenaamde “totale concensus” binnen de wetenschap, maar nooit bereid te zijn om daarover in discussie te gaan. Het zou toch maar uitkomen dat die concensus er helemaal niet is…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Gelijk heeft hij, ik zou me ook niet voor het karretje van deze charlatan laten spannen!

  1.   

   Trollen poneren doorgaans een nietszeggende oneliner, halen hun snot op en slikken het vervolgens door.

   1.   

    Daar komt die irritante tokkie ook weer aan met zijn gebruikelijke onzin… Hou daar toch eens mee op man!

    1.   

     Trollen poneren doorgaans een nietszeggende oneliner, halen hun snot op en slikken het vervolgens door.

    2.   

     @Henkie: Trollen als Henkie poneren doorgaans een nietszeggende oneliner, halen hun snot op en slikken het vervolgens door.

   2.   

    Zoals de uwe, zout hè ?

  2.   

   Henkie heeft een punt.

   Waar zijn opeens de proleten die voor 10 jaar geleden Wilders voor een idioot te beschouwen?
   Als al die zogenaamde proleten zich moeten verantwoorden voor Wilders hedendaags,
   Dan hadden we nu een hedendaags Proces van Neurenberg gehad.

  3.   

   Ook beetje bang om af te gaan?

   1.   

    @Nasrani: Een beetje? :P

 2.   

  Beetje laf. Eerst een grote broek aantrekken en dan hard weglopen.

  1.   

   @Bloem: Ik begrijp het wel hoor, Gerrit kan het niet winnen van Marcel Crok.

   http://www.staatvanhetklimaat.nl/

   1.   

    @ Zout.
    Gerritje heeft toch maar mooi gezorgd dat er plots nergens in ons “rijke” landje nog z.g. zure regen valt. Die regen valt wél in bijv. Duitsland en België maar bij de NL-grens houdt het op ! Héél knap van Gerritje.
    Gerritje behoort tot de z.g. Milieu-maffia.
    Ik ben gelukkig géén Gerritje, maar áls ik Gerritje zou zijn geweest ging ik ogenblikkelijk in discussie met dhr. Baudet, maar dan alleen als ik zeker was van m’n zaak. Gerritje is dat niet en haakt daarom af. Beetje laf.

  2.   

   Nou nee hoor zo laf is dat helemaal niet. Hiemstra verwijst daarentegen ook naar de argumenten die klimaatwetenschappers publiceren. Dat Baudet of wie dan ook die argumenten in twijfel trekt dat moet ieder voor zich weten, maar dan ga in debat met die wetenschappers die die argumenten publiceren en niet met de mensen die daar waarde aanhechten.

   Maar dat zou natuurlijk raar zijn, want dan gaat Baudet de politicus ineens wetenschap bedrijven. En dat zou helemaal de wereld op zijn kop zijn.

   1.   

    @ RobertM.
    Gerritje is géén wetenschapper, hij mag de weersverwachting voorlezen.
    Ik heb diverse malen gevraagd : waarom is de “zure regen” plots gestopt ? Hoe kan het dan bestaan dat in bijv. de Achterhoek fossielen van zeedieren worden gevonden, fossiele palmbladeren enz. Kennelijk heeft daar héél, héél lang geleden een tropisch klimaat geheerst en bovendien was daar een zee/oceaan.
    In de periode van het aanwezig zijn van dát klimaat waren er geen fabrieken, heb ik me laten vertellen, bovendien waas de aarde bijna volledig onbewoond.
    Ik heb thans mijn hoop op u, heer Marsman, gericht, hopelijk kunt u mij het e.e.a. verduidelijken c.q. mij uit mijn droom helpen ?

 3.   

  Kennelijk is Hiemstra beter in het proclameren dan het debatteren. Als voorlezer van het weer functioneert de man echter prima. Zijn klimaatgeloof kan hij gewoon achter de eigen voordeur blijven belijden als hij daar niet op wenst te worden belicht.

  1.   

   Sjun spreekt over ‘klimaatgeloof’ terwijl het harde wetenschap betreft.

  2.   

   @Sjun: Had je het al gezien? Wim poneert nietszeggende oneliners.

 4.   

  Ja de klimaat “experts” zoeken altijd excuses om niet met iemand in debat te hoeven, er is altijd wel iets wat ze weten te verzinnen om de tegenpartij weg te zetten op een manier dat ze denken veilig te kunnen zeggen met die persoon niet in debat te gaan.

  Of zou Gerrit misschien een 1 op 1 debat aandurven met Marcel Crok? Houden we Thierry erbuiten.

  1.   

   Marcel Crok durft zelf niet een-tegen-een in gesprek te gaan. Dit heeft hij namelijk al eens gedaan in een programma van rtl z en is toen keihard afgegaan.

  2.   

   @Bart: Dat was toch ook de opzet? Ik vind het echter wel logisch dat Baudet erbij is, volgens mij was Gerrits reactie aan zijn adres gericht. En Gerrit mag ook iemand meebrengen…

 5.   

 6.   

  Hiemstra zou best behoefte hebben maar mag niet van zijn bazen. Een klimaatscepticus mag namelijk niet in een openbare discussie aan het woord komen. Zo snoeren zij de mond van wetenschappers met andere denkbeelden. Ooit was discussie en verschillende meningen het doel van het wetenschap om de waarheid te ontdekken. Vandaag de dag zijn het politiek of economische belangen. Triest!

 7.   

  Henk Jansen, ga even op zwart, je lult maar wat.

 8.   

  Gelijk heeft hij. Waarom aandacht besteden aan zo’n tweede klas politicus met de uitstraling en charmes van een gebruikte autoverkoper

  1.   

   Wauw, wat een kracht van argumenten. En zo origineel. Ik ben sprakeloos en niet in staat mijn medelijden uit te drukken.

  2.   

   Ik snap wel dat een klimatoloog geen zin heeft om een debat aan te gaan met iemand die zich in de sociale wetenschappen bekwaamde. Dat kan slechts verwarring opleveren.

 9.   

  De absolute staat van links. Echt ongelooflijk. Eerst fucking pretentieus gaan doen over hoe wetenschappelijk ze zijn, dan iedereen zwart maken die het niet met hun pseudo-wetenschap eens is, en dan met de staart tussen de benen weg kruipen als ze worden uitgedaagd voor een eerlijk debat, met als excuus: “u-uh, uhm, o-over w-w-wetenschap valt niet te d-debateren! Schaakmat, nazi!” Zum kotsen.

 10.   

  Eigenlijk zou ik wel willen zeggen dat Henk Trol en kornuiten het beste “op 1 plek geconcentreerd moeten worden ” maar ik doe het niet…..maar ik wil het eigenlijk wel….

 11.   

  Hiemstra lijkt mij niet echt een debater, dus verliest hij bij voorbaat op woorden en niet op inhoud.

  Aangezien hij van het type is dat geen onderscheid maakt tussen klimaatverandering en door mensen veroorzaakte klimaatverandering is het geen verlies dat hij het debat niet aangaat.

 12.   

  “He who loves the world as his body may be
  entrusted with the empire.”

  (Lao Tzu)

  Harvest of Hazelnuts,
  October 19, 2016
  https://worldpoet546.wordpress.com
  Worldpoet 546, My mission in this world

  Petra Hermans

 13.   

  Ik begrijp nooit zo goed waarom het zo nodig is om klimaatverandering in twijfel te trekken. Die twijfel is er niet. “Klimaatgekte” bestaat niet. Gerrit Hiemstra heeft dan ook volkomen gelijk dat hij niet met iemand in debat wil die er geen bal verstand van heeft en volkomen onzin uitkraamt.

  Het enige wat ik hier zie is dat omdat “links” toevallig voor het milieu is “rechts” tegen moet zijn en er dat alleen maar kan doen door er wat charlatans en nepwetenschappers bij te halen die iets anders beweren dan 99% van de gevestigde wetenschappers. En dan beweren dat er een “klimaatgekte” is, en die 1% geloven zonder dat de meesten zelf ook maar enige wetenschappelijke kennis of inzicht hebben. Maar goed ‘stiggin it’ is belangrijker dan de toekomst van onze aarde. Ik vind dat persoonlijk (en ik verder behoorlijk rechts) dom, kortzichtig, dieptriest, en erger nog, gevaarlijk.

  Niet groen zijn is geen optie meer, ook niet voor rechts.

  1.   

   Beste Erik

   Wetenschap is gediend met discussie. Uitwisselen van standpunten en een ander proberen te overtuigen. Roepen van “ik heb nou eenmaal gelijk” geeft je dat weliswaar ook, maar helaas alleen voor jezelf en kritiekloze volgers.

   U verwijt anderen klimaatontkenners te geloven zonder dat ze ook maar enige kennis hebben, maar geldt dat laatste niet ook voor 99% van hen die in klimaatverandering wél geloven? En u zelf? U moet zelf een wetenschapper zijn of anders met heel veel kennis terzake want anders is uw volgzame houding toch moeilijk uit te leggen?

  2.   

   Nog maar een paar 100 jaar geleden zeiden slechts 2 wetenschappers dat de aarde rond was. ALLE andere wetenschappers en zelfs de kerk, ontkenden dat dat.

   1.   

    De wetenschap van toen en nu zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.

 14.   

  Oh wat zijn we moe van dit grote flauwekul van Thierry Baudet! Heeft hij niets beters te doen dan ons weer omroepers aan de vallen? Deze mensen hebben ook hun opleidingen gehad. En zij krijgen berichten van weer omstandigheden van over de hele vrije wereld. Over wat voor onzin baseert “Wise-guy Guru” Thierry zijn Theorieën tegen een jonge gediplomeerde meteorloog, Gerrit Hiemstra, die helaas veel te weinig zendtijd krijgt.
  RADIO 4 heeft een keer per week op zondag ochtend een zeer uitgebreide weer en klimaat rubriek van Jan Visser. Deze zeer deskundig meteoroloog van de K.N.M.I. geeft een zeer uitgebreid verslag van de weer en klimaat invloeden voor de volgende week voor Nederland. En als je dit ziet in Trouw, en kijk uit je raam ieder ochtend zodra het licht wordt…dan weet je dat: zowel Gerrit Hiemstra als zijn oudere collega Jan Visser gelijk hebben met hun weerberichten!
  Ik zou aan alle leden van DDS willen verzoeken om al die domme theorieën van Thierry
  te negeren, want zij zijn alleen op domme sensatie reclame gebaseerd!
  Ik zou graag een debat willen zien tussen nieuwkomer Guru Thierrytje en de zeer bevoegde hooggeleerde meteoroloog Jan Visser. Dan gaat Thierrytje af als een gieter!
  Gaarne wil ik bij deze jullie echte weer- volgers dit attent maken: een uitgebreide weer bericht morgen op radio 4. Rond 8 uur begint de Ochtend van 4 programma, en rond
  8:30 komt het zeer uitgebreide weer rapport van deskundig Jan Visser.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!