Voor het eerst in de geschiedenis komt een omroep met lege handen te staan: het gaat natuurlijk over PowNed

Geen categoriejan 18 2018, 11:00
Is het de bedoeling dat PowNed helemaal verdwijnt?
Het lijkt niet helemaal goed te gaan in omroepland. De NPO en PowNed liggen weer met elkaar overhoop. De reden is dat de PowNed 'flitsen' volgens de NPO "weinig" toevoegen "aan hetgeen PowNed overdag al op internet doet." Daarom is de zendtijd voor die flitsen niet meer toegekend.
Het gevolg is dat PowNed dus met lege handen staat. Nooit eerder onderging een publieke omroep dat lot.

Het ’intrekken’ van de zendtijd is het zoveelste akkefietje tussen de NPO en PowNed. Eerder lagen ze al overhoop over Captain Henk, de online documentaire die draait om No Surrender-baas Henk Kuipers.

De NPO benadrukt dat de twee kwesties niets met elkaar te maken hebben. Sterker: zondagavond krijgt PowNed een halfuur zendtijd voor een compilatie van de webserie.

Henk Kuipers zal deze vanuit zijn cel moeten bekijken. Hij zit vast op verdenking van bedreiging, diefstal met geweld, zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

Vreemd genoeg heeft dit weinig tot geen gevolg voor de subsidie die PowNed ontvangt. Die subsidie bedraagt dit jaar maar liefst 2,5 miljoen euro. In 2017 ontving de omroep 3,8 miljoen euro van Vadertje Staat.
Dat is een enorm bedrag, maar naar NPO-maatstaven is het niets. PowNed ontving namelijk veruit de minste subsidie van alle omroepen.
Met de nieuwsflitsen kreeg PowNed zes minuten (6) zendtijd per weekdag. En dan ook nog eens op NPO3, waar geen hond naar kijkt.
Opvallend is dat PowNed op Internet wél een behoorlijk bereik heeft. PowNed-fans zijn dus vooral actief op het Internet, niet op de gewone tv. Heel schokkend is dat niet, maar het heeft wel repercussies voor de officiële zendtijd die de omroep krijgt toegewezen.
In 2021 wil voorzitter Dominique Weesie dan ook helemaal online opereren. De vraag is: riep hij dat omdat hij in de gaten had dat PowNed geen minuut zendtijd zou overhouden uiteindelijk, of is dat echt zijn Grote Visie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten