Vrouwenhaatprobleem is veel groter dan Rapper Boef: tientallen Nederlandse rappers hebben het constant over “kechs”

Alhoewel Rapper Boef zeker een misselijk mannetje is met z’n “kechs” die zo aardig waren hem een lift naar huis te geven, blijkt het probleem in de vaderlandse hiphop veel groter dan alleen deze ene vrouwenhater. Het blijkt namelijk een ware epidemie.

“Kech” is een woord dat veelvuldig van de tong rolt bij Nederlandse rappers, die er niet voor schuwen om hun liedjes vol te proppen met Arabische termen die duiden op een nogal verknipt beeld van vrouwen. Datajournalist Yordi Dam ging namelijk op onderzoek uit, en constateerde dat het gewraakte woordje kech “de afgelopen jaren hét modewoord in de Nederlandse hiphop was.”

Zo rapte ene Bartofso dat hij “je kech” al “geprikt heeft“, maar ze “nog een keer” zou willen. Rapper Architrackz vindt vrouwen die hem verlaten hebben ook allemaal hoeren, zo blijkt: “Doe een shoutout naar m’n ex, waarschijnlijk is ze nu een kech.” Josylvio vindt het net als de bovenstaande heren stoer om op te scheppen dat hij de lakens deelt met de vriendin van een toehoorder: “Soms ben ik actief met je kech.” Louivos brabbelt op de beat: “Stiekem bij je kech.” Priceless voegt toe: “Zeg je wifey ze is kech.

Zo gaat het maar door. Want dat is voor veel rappers kennelijk het enige wat vrouwen zijn: je gaat met ze naar bed, puur en alleen om een gozer op wie je de pik hebt te kunnen stangen. Meisjes als wapen om te vernederen, meer zijn ze voor veel van onze rappers met migratie-achtergrond kennelijk niet. Vrouwen bestaan om je status te verhogen, en er seks mee te hebben. Daarna dank je ze weer af.

Dams lijst gaat door: in totaal noteert de data-visualist in een lijst die nog verre van volledig is maar liefst negentig keer het woordje ‘kech’ bij slechts enkele tientallen heren. Mula B. (“meester plusser, chosselaar, maar vooral ijzersterke (t)rapper“) spant de kroon en noemt vrouwen maar liefst 23 keer “kech” in z’n liedjes van uiterst dubieuze kwaliteit.

Nogmaals: het is heel goed dat veel radiostations en festivals besloten te hebben om vrouwenhater Rapper Boef te boycotten. Maar Boef is slechts nog het puntje van de ijsberg van dit probleem. Volgens mij hebben ’s lands muziekzenders en -festivals nog een hoop middeleeuws denkende hiphopknurftjes te verbannen voordat Nederlandse vrouwen eindelijk weer een beetje met respect behandeld worden op de ether, tijdens het uitgaansleven en op het podium.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. B. Pascal

  De hele RAP-cultuur is verziekt! Het heeft niets meer uiting van ongenoegen te maken. Kijk toch naar de video’s wat de wereld verspreid. Luister toch naar de teksten! Bitsch dit, fuck zo! Het is niet een ”neutrale uiting”. Het is een perverse werkelijkheid en het infecteert onze jeugd! Dat domme weg-kijkerij! Ik zie het al tien jaar!

  Ieder ”normaal” mens ziet (mits hij zijn verstand gebruikt) dat de RAP-cultuur ziek is.
  Of je bent zelf ook zo ”gefuck of een bitch” of hou je van die perversiteit!

  Daarnaast is de stijl ook bijzonder ”simpel”.

 2. Zout

  Ik lees het al, blij dat het volkomen aan mij voorbij gaat. Dit soort gedoe is alleen geschikt voor laagschedeligen.

 3. Vit

  Meer hoef je ook niet te verwachten, het is nou eenmaal niet het snuggerste volk.

 4. Ritter

  De rap/hiphop cultuur is een gewelddadige en vrouwonvriendelijk muziek cultuur.

  Ook in de VS bij zwarte rappers is veel geweld en vrouwonvriendelijkheid te vinden. Luister maar eens naar hun teksten.

  Daarom bizar dat juist links (linkse media zoals de NPO) deze vrouwonvriendelijke en gewelddadige rap/hiphop cultuur omarmt en promoot. Misschien is dat alleen maar omdat de meeste rappers/hiphop zangers geen blanken zijn maar “gekleurd” zijn.

  1. Zout

   @Ritter: Het is ongetwijfeld een policorcultuur. Ja en dan moet de NPO er wel in mee. Zelfs als dat betekent dat de vrouwen er, letterlijk, van langs en achterlangs krijgen.

 5. George van de linden

  Sterker nog, elk stuk Rif-tuig (bontkraagjes cultuur) hoor je op straat dat woord veelvuldig schreeuwen…dus niet alleen in de rapcultuur!
  En dat durven ze nog schaamteloos muziek durven te noemen ook.

 6. Restmijnogtezeggen

  Waarom wordt er nergens gerept over de vrouwen/meiden die dit soort muziek geweldig vinden en naar hem blijven luisteren ondanks zijn uitspraken?! Buiten het feit dat het al ernstig genoeg is dat dit soort rappers door vriend en vijand aanbeden wordt, is het net zo ernstig dat er blijkbaar heel erg veel meiden zijn die blijkbaar geen zelfrespect kennen/hebben of zelfs t idee hebben dat t een groot compliment is om als “kech” bestempeld te worden door dit soort criminelen (die ineens bn-er zijn en zgn. wat voor moeten stellen, omdat ze kunnen rappen)! Je lacht je trouwens dood als je de reacties leest op zijn instagramaccount en helemaal als je de spelfouten ziet staan. Zecht genoeg over het nivau van ze aanhaangers (;)).

 7. en_els

  Rappen? Mensen vinden het leuk omdat het erg simpel is, niet te verstaan is en onbegrijpelijk. De simpelen blij.
  Nooit begrepen waarom iets mooi is van iemand, die helemaal niets kan

 8. Floris

  Face it mensen, de islam is een totaal verknipte cultuur waarin vrouwen tweederangs burgers zijn. En dan druk ik me nog mild uit.

  En inderdaad, in negeroïde culturen is dat ook zo.

  Maar daar moeten blanken over zwijgen, want anders zijn ze racistisch…

 9. Babaji538

  Er zijn zo van de momenten
  dat ik mag overgeven.
  Scherpe randen slijten.

  Met pijn in mijn hart
  is naar mijn idee
  een zaak afgerond.

  Ik heb mijn uiterste best gedaan
  om mij hiervoor in te zetten.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.