Wilders na zijn reis naar Hongarije: "Ik wilde dat Nederland een premier had die in zijn pink zoveel lef had als de Hongaarse premier"

Geen categoriejan 31 2018, 14:00
Geert Wilders is buitengewoon te spreken over zijn reis naar Hongarije... en over de houding van Polen, Tsjechië en Slowaken.
PVV-leider Geert Wilders had het ongelooflijk naar zijn zin in Hongarije, het land van de in West-Europa controversiële premier Viktor Orban... en natuurlijk van Wilders' echtgenote. Niet zo gek, want hij was werkelijk overal welkom. Hij gaf speeches, zag zijn in het Hongaars vertaalde boek Marked for Death als hete broodjes over de toonbank gaan, en had zelfs een persoonlijke ontmoeting met Orban. Zijn reis kwam eerst en vooral over als een zegetocht, niet als een "introductie" voor Hongaren.
Helaas voor Wilders zit die reis er weer op en moest hij gisteren weer aan de slag in Den Haag. In het Tweede Kamergebouw sprak de PVV'er met ZoominTV. Zoals we van hem gewend zijn deed hij enkele controversiële, ferme en spraakmakende uitspraken. Zijn opmerking over de "slappeling" Rutte is mijn favoriet:
Het gesprek begon met een opmerking van Zoomins Ernst Lissauer, die stelde dat Wilders onderhand populairder is in het buitenland dan in Nederland. Wilders corrigeerde hem onmiddellijk. "Gelukkig ben ik ook in Nederland heel populair, dus zo is het niet. Maar inderdaad, ook populair -- althans mijn ideeën, het gaat niet om mij maar om de ideeën -- in Hongarije."
"Het was een enorm succes," zei Wilders vervolgens over zijn Hongaarse zegetocht. "Ik heb heel veel interviews gedaan, we hebben ook nog de eer gehad om premier Orban van Hongarije te ontmoeten en met hem te lunchen, en dat was een geweldige reis."
Voor Wilders was die reis extra geweldig omdat hij het gevoel had dat het Hongaarse publiek hem buitengewoon goed begrijpt... en zijn opvattingen deelt. "Je ziet ook dat men in dat deel van Europa... dat ze daar weten wat er op het spel staat. Dat ze daar weten dat ze de immigratie moeten stoppen." Ze houden, ging hij verder "van hun eigen cultuur, ze houden van hun nationale identiteit."
Helaas begon Wilders daarna over dingen die bijna 500 jaar geleden gebeurden, wat volstrekt irrelevant is, maar goed, daar gaan we maar even aan voorbij.
Tot slot stak Wilders zijn bewondering voor Orban niet onder stoelen of banken... waarbij hij Rutte ook maar even een harde sneer gaf:

"Ik zou willen dat Nederland een minister-president had die in zijn pink zoveel lef had als de Hongaarse president. Maar u weet, we hebben de grootste slappeling van Europa aan het roer en dat is heel vervelend."

Natuurlijk bedoelde hij dat hij wilde dat Nederland een premier had die in zijn hele lichaam zoveel lef had als Orban in zijn pink, maar goed, dat zal iedereen duidelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten