Wilders neemt afstand van lijsttrekker PVV Utrecht: ‘Hij had beter niet kunnen zeggen dat moskee moest afbranden’

Geert Wilders heeft iets gedaan dat hij zelden doet: hij neemt afstand van iets. In dit geval van zijn Utrechtse lijsttrekker Henk van Deun, die kortgeleden tijdens een verkiezingsdebat op de radio zei dat wat hem betreft de Diyanet-moskee Ulu mocht ‘afbranden’. Wilders zegt daar nu over: dát had hij dus beter niet kunnen zeggen.

Het is een unicum, want normaalgesproken neemt de PVV nooit ergens afstand van, maar vanmiddag is het dan toch gebeurd: Geert Wilders geeft zijn eigen lijsttrekker in Utrecht, Henk van Deun, een standje. Van Deun had een week geleden namelijk in een debat met DENK gezegd dat de Utrechtse Ulu-moskee wat hem betreft wel mocht affikken.

De uitspraak leverde een enorme heisa op; het moskeebestuur deed aangifte tegen Van Deun en DENK zette een lobby in tegen de werkgever van de PVV-lijsttrekker met als doel hem ontslagen te krijgen. Dat faalde, maar wat bleef hangen was desalniettemin een weinig fraai beeld. Dat vindt nu dus ook de landelijke PVV-leider Geert Wilders, aldus De Telegraaf:

„Hij heeft gezegd dat dat bij wijze van spreken was”, voert Wilders ter verdediging aan. „Hij had het beter helemaal niet kunnen zeggen – dat vindt hij inmiddels zelf ook.”

Desalniettemin weigert de PVV’er hem van zijn plek als lijsttrekker weg te halen. Wilders staat nog altijd “helemaal achter hem”, en geeft het bestuur van de Ulu-moskee te kennen dat hij aangiftes om bepaalde al dan niet kwetsende uitspraken “nooit sterk” vindt.

Laat de kwestie-Van Deun dus een leerzaam moment zijn voor alle ambitieuze, aanstormende talenten die op het stembiljet verschijnen bij de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen. Uitspraken liggen onder een vergrootglas en worden al snel het mikpunt van een landelijke opheftrein. Spreek je dus duidelijk uit, en hard als het moet. Maar laat de doldrieste vernietigingsfantasieën alsjeblieft thuis, want die brengen je partij in grote problemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. buitenbeentje

  Van Deun heeft zelf al lang aangegeven dat hij het beter niet had kunnen zeggen. Wilders is het met hem eens. Engelbart schrijft dus een heel verhaal waarbij de uitkomst is dat Wilder en Van Deun dezelfde mening zijn toegedaan, namelijk dat van Deun dat beter niet had kunnen zeggen (ja is dubbel op, maar soms moet je dingen herhalen om het door te laten dringen.

  Conclusie van Engelbart:
  “Wilders neemt afstand”; “Geert Wilders geeft zijn eigen lijsttrekker in Utrecht, Henk van Deun, een standje” en concludeert dan “Wilders staat nog altijd “helemaal achter hem””

  De haat tegen de PVV vertroebelt schijnbaar het beoordelingsvermogen.

  1. Spaanse kok

   Mag ik u van harte feliciteren.
   U bent cum laude geslaagd voor uw examen rechtsbuigen.
   Ongeacht de kromheid van het gebeuren, u weet het recht te krijgen.
   Uw specialisatie PVV goedpraten is ongeëvenaard.
   U zijt een ware optimist, ziet uitsluitend het Positieve Verhullend Verhaal.

   1. sonar

    Spaanse knoflook het heet recht buigen ,jullie linkse Nitwitten hebben altijd commentaar op andere mensen.

    1. buitenbeentje

     @sonar
     Dit sujet negeren is zelfs al zonde van mijn tijd.

   2. Zout

    Spaanse Wim Cock…

    Whoehahaha!

 2. Heinz

  Maar het kwaad is al geschied. Alweer reuring, de partij portretteert zichzelf hiermee.

 3. Code134

  De tweede lijsttrekker waarvoor Geert door het stof moet.

  Gaat lekker met die club.

  1. toetssteen

   134 dat overkomt andere partijen noooooit!

   1. Zout

    @Toetssteen: Wim aka Code134 aka Error Code 134 program abort, komt hier alleen maar om te trollen, de reactie om de reactie. Lekker in z’n trollensnot laten gaarkoken, dat is het beste. 😉

    1. toetssteen

     @Zout
     Ik weet. Edoch ik vind het jammer van een site waar het onderste uit de wetenschapskan moest worden gehaald.

 4. loes530

  hier sta het anders wordt weer om gedraait met zeggenhttps://wnl.tv/2018/01/16/wilders-blijft-utrechtse-lijsttrekker-steunen-uitspraak-afbranden-moskee/

  1. Fortiori

   Schitterend Loes, die reactie. NIemand heeft het door, die anti reclame. Helaas de link werkt niet.

    1. Zout

     @Sjun: Dat maakt Fortiori = Wim de Tweede helemaal geen reet uit, die komt hier alleen maar om te trollen.

  2. Code134

   Helder, Loes.

   🙂

 5. Code134

  Niet zo slim van Geert om deze sukkel te handhaven; hij staat binnenkort voor de rechter.

  1. loes530

   code134 je bent niet wijs ik erg me aan jou

   1. Abri079

    Hoi Loes, Niet doen. Is hij en vaak ook anderen niet waard. 🙂

   2. Zout

    @Loes: Wim Cock is onze ergernis niet waard. Net als zijn multinick Exguus.

 6. RobertMarsman

  Wilders neemt helemaal geen afstand van hem, hij blijft juist pal achter hem staan. en gelijk heeft die want hij zegt namelijk niets strafbaars. En of deze uitspraak de PVV in problemen brengt is ernstig te betwijfelen omdat de meeste Nederlanders het niet eens meer interesseert. Want de meeste Nederlanders worden denk ik dood moe van dat eeuwige Wilders en PVV bashen en islam pamperen.

 7. Knopper

  Beetje slap van onze leider , de koran staat er vol mee , ja en kech word dadelijk het woord van het jaar en opgenomen in de dikke , snoer dat gruwelijke boek waar op vrijdagmiddag miljoenen mensen naar veel ergere ver we verwensingen t.o.v elke anders denkende hun luisterend oor leggen dan ook hun grote Gore vuilspuwende bek

 8. P.Sisterons

  Afbranden brengt teveel gevaar voor de buurt mee. Een sloopkogel doet ook goed werk.

 9. DolleDries

  Maar mag je wel zeggen van mijn mag het clubhuis van de Bandidos afbranden.

  1. Abri079

   Maar of het verstandig is?

 10. Gerlos

  Moskee weg opgeruimd staat netjes maar afbranden gaat toch iets te ver.

  1. Anton Adriaan

   Aah kom op Gerlos..
   Ik weet zeker dat 80% van de reaguurders hier dat ding in de as zien liggen, uzelf incluis.

 11. Duckday

  Wat doen andere partijen blijven we daar ook steeds mee door zeiken De Pvv komt er voor uit maar als ik het verhaal lees van de PVDA gekonkel en dat moet dan zwijgen

 12. DolleDries

  Vlak voor afgelopen lichtjesfeest KERSTMIS , maakte de openbare aanklager bij het Duitse Bundesgerichtshof bekend dat alleen al in 2017 er 1.200 nieuwe onderzoekszaken tegen van terreur verdachte in Duitsland aanwezige gelukszoekers zijn gestart. Daarvan zijn er 1.000 met een islam achtergrond. Dit betekent een stijging van 5 maal meer gevallen dan in 2016. De regering Merkel was nooit net als het Haagse kabinet erg happig om deze cijfers naar buiten te brengen, maar op aanvraag van de met de PVV enigszins vergelijkbare AfD, moest er opening van zaken gegeven worden.
  De grootse groep van terreur verdachte treffen wij aan bij Afghanen, 299, daarna Somaliërs met 190 gevallen. Ofschoon er een bevroeden bestaat dat onder deze potentiële terroristen zich mannen bevinden die zelf naar de politie stappen om daarmee een onderzoek te provoceren waarmee een dreigende terugzending naar het land van hun herkomst kan worden vermeden of uitgesteld en moet het OM deze dossiers stuk voor stuk laten onderzoeken.
  De derde groep bestaat uit Syriërs. In 162 gevallen is hier een fictieve aangifte door de “daders “zelf niet ter zake doende, maar gaat het om echte van terreur verdachte mannen, en moeten de verdenkingen zeer serieus worden genomen. Veelal komen de aangiftes van andere Syriërs die in een AZC ex ISIS strijders tegenkomen en dan naar de politie lopen. Voorts zijn er dan nog in Duitsland geboren en geradicaliseerde moslims of tot dat geloof overgestapte Duitsers. Hierbij gaat het naar schatting om 300 personen.

  Bron Geennieuws

  1. Code134

   Ja, DolleDries, zolang het Westen doorgaat met het bezetten, bombarderen en interveniëren in het Midden-Oosten zal de politieke islamistische terreur voorlopig niet ophouden.
   We roepen het over ons zelf af maar de cynische troost is voor moslimhaters wellicht dat wij daar aanmerkelijk meer burgerslachtoffers maken dan deze terroristen hier voor elkaar krijgen.

 13. Rosasolis

  Dit verhaal signaleert de echte probleem van de PVV. Is dit nu niet de 2de geval, recentelijk, van een PVV lijsttrekker dat Geert niet meer wil? Dit kan je verwachten van een de PVV leider die 11 jaar geleden zijn “partij” inschreef als Sociëteit, bij de kamer van Koophandel. Zodat de leden niet verder kunnen komen dan als medewerker te
  functioneren. Door al die jaren zijn er vele uit hun “functie” gezet, of hebben vrijwillig
  vertrokken. Velen hebben geklaagd over geen inspraak bij de PVV, slechte salaris,
  en veel te veel overwerk binnen de clique van Geert.

 14. Dr. Dooley zegt:

  Greet is strontjaloers. Tante Greet heeft nu niet de volle aandacht maar de Deun. Dat trekt Greetje echt niet. Ik, ik, ik denkt Greet. Door De Deun nu af te branden staat Greet weer in de picture.

 15. Kodi

  Er is toch geen een weldenkend mens die op een moskee staat te wachten?

  1. Zout

   @Kodi: Bovendien staan er al meer dan 450! in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.