Wilders zet de aanval in op D66: “De grootste haatzaaiers van Nederland, geef ze een koekje van eigen deeg!”

De PVV stelt er niet zo’n prijs op door D66 te worden getypeerd als een “extreme partij” die “haat” ventileert. Op Twitter slaat partijleider Geert Wilders hard terug naar zijn sociaal-liberale collega’s.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen komt zo langzamerhand op gang, en dat betekent dat je de komende tijd weer politici kan zien die elkaar beschuldigen van allerlei zaken. D66 nam daar vandaag een voorschot op, door te betogen dat de Nederlander op 21 maart 2018 op D66 kan gaan stemmen.

Want “D66 strijdt voor steden waar iedereen zich thuis voelt en tegen de haat van extreme partijen als de PVV en FvD.” Althans, dat is de stelling die wordt vertegenwoordigd door Reinier van Dantzig (D66 Amsterdam) en Klaas Verschuure (D66 Utrecht). In de stad van eerstgenoemde zal Forum voor Democratie voor het eerst meedoen aan de verkiezingen, en in de tweede heeft de PVV zich onverwacht gemeld aan de startlijn.

Van Dantzig en Verschuure verwijten FVD en PVV om uit te zijn op het winnen van de stem van racisten, aldus een gezamenlijk opiniestuk in Trouw:

“Niet zelden beroepen de kopstukken van PVV en FvD zich op het argument dat ze het niet zo letterlijk bedoelen. Eerst schelden, dan laf op de schreden terugkeren. Het ligt volgens hen altijd genuanceerder dan de samenspannende media en het partijkartel willen doen geloven. Wij trappen er niet in. Het lelijke gezicht van haat, uitsluiting en verdeeldheid toont zich juist in deze strak geregisseerde mediamomenten. De mensen voor wie deze boodschappen bedoeld zijn, hebben het kraakhelder gehoord.”

Baudet en Wilders worden persoonlijk verweten dat ze een “xenofoob geluid” verkondigen, en bovendien zou ze “pseudowetenschap” bedrijven.

Geert Wilders was niet van plan om al die beledigingen over zijn kant te laten gaan. Wilders meldt via een eigen tweet dat ze bij D66 een stelletje “Anti-democraten66” zijn en bovendien de “grootste haatzaaiers van Nederland.” Uiteraard heeft ook de PVV-leider zijn pitch klaarliggen: “Stem op 21 maart in 30 gemeenten massaal op de PVV!”

Yup. Verkiezingstijd is weer aangebroken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Holland

  DDR66 is voor (politieke) onbenullen die het deugen hoog in het vaandel hebben. Als ze zich maar goed en fijn voelen in hun hoofd. Dat mag alles kosten. Ook hun eigen land. Hun nalatenschap -de wereld- aan hun kinderen. Alles op het altaar van het deugen. Stel ze nergens een vraag over, want ze zien altijd water branden: geen flauw benul van feiten en cijfers.

  Ik ben tegen algemeen stemrecht. Eerst examen afleggen of je het wel waard bent.

 2. Zout

  D66 gaat falen en heeft al gefaald. Hun drang naar macht zal ze de kop kosten. Ten gunste van FVD, dat dan weer wel.

  Goed zo Geert, ga zo door! We hebben meer helden als jij nodig.

 3. DolleDries

  Denk dat D66 de verkiezingen in gaat met de zelfde soort belofte als Adolf( iedereen een Volkswagen) maar dan in iedereen een penthouse.

 4. lanex

  Wat mij betreft een agressieve campagne voor een grote overwinning voor de FvD en PVV. Het loopt uit de hand met de SJWs die inmiddels allesbepalend zijn in dit land, D66 voorop met hun EU voetsoldaten Ollongren en Verhoeven.

  1. Meester Kong

   Waar heb je het over– FvD doet alleen in Amsterdam mee en PVV in dertig gemeenten

 5. Lex

  Als een partij toch wel een hoog walggehalte heeft dat is het toch wel D66.
  Het meest walgelijke is toch wel kereltje Pechtold.

  Wat voor ellendige invloed heeft deze partij nog op nederland?

  1. Stanly2000

   Wat denk je dan van draaier Verhoeven. Een walgelijke schreeuwlelijk. Om van schijnheilige Paternotte maat te zwijgen.

 6. Ritter

  Als je opkomt voor je land en inwoners word je tegenwoordig door bepaalde partijen “racist” genoemd.

  Dat is de nieuwe mode en methode …………..om tegenstanders de mond te snoeren.

  Laten we hopen dat veel kiezers deze methode van demonisering van de PVV en
  FvD door D66 doorzien.

  1. Zout

   @Ritter: Racisme, discriminatie, extreem rechts, nationalisme, het zijn allemaal gekaapte begrippen waaraan vooral de linkse discipelen zich schuldig maken.

   1. Meester Kong

    Grappig -PVDA-GL-SP-D66 enz vertegenwoordigt wel groot deel van de Nederlandse bevolking.

    VVD: 33
    PVV (Partij voor de Vrijheid): 20
    CDA: 19
    Democraten 66 (D66): 19
    GROENLINKS: 14
    SP (Socialistische Partij): 14
    Partij van de Arbeid (P.v.d.A.): 9
    ChristenUnie: 5
    Partij voor de Dieren: 5
    50PLUS: 4
    Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP): 3
    DENK: 3
    Forum voor

    1. Meester Kong

     Forum voor Democratie: 2

 7. Duckday

  D66 leugens bedrog hoogmoed Deze partij kan alleen maar spuien op de PVV iets anders weten ze niet Een partij van draaikonten vandaag zo enkele ogenblikken laten dan weer zo Media geil is deze partij onbetrouwbaar een gekozen Burgemeester zei lieten het kabinet toen vallen over dit onder werp Nog geen dag laten was er een benoeming van een Burgemeester (NIET GEKOZEN DOOR HET VOLK) Euro geilen die alleen voor zich zelf bezig zijn macht en pluche Wilders heeft gewoon gelijk Dus stem PVV of FVD dan zijn we in ieder geval beter af met deze partijen die op komen voor hun eigen vaderland NEDERLAND

  1. loes530

   Is jammer dat de pvv of fdd niet in deventer mee doet

   1. RS

    ooit in een ver verleden stond iemand uit Diepenveen voor de PVV op de kieslijst….. in Deventer in mijn geheugen wroetend ene Hendriks…..

    Komt U ook uit Deventer? ikke uit Schalkhaar……………

 8. Ben Zine

  “Racisme”… Ik kan het woord niet meer HOREN. Wat een zwaktebod is het toch wanneer je als partij, D66 dus, bij het voeren van een inhoudelijke discussie op basis van goede argumenten niet verder komt dan het roepen van dat ene woord… Het is echt te stupide voor woorden. ZOOO dom, infantiel en hersenloos, je gelooft het gewoon niet. RACISME !!! Verder dan dat komen ze niet. Wat zijn Peggel & consorten toch een stelletje zielige malloten.

 9. Bloem

  D66-stemmers zullen nooit een stem op PVV of FVD overwegen. De aanhang van deze laatste 2 heeft namelijk in ieder geval de enorme afkeer van D66 standpunten gemeen en D66 en haar aanhang haat de andere 2 partijen en hun aanhang, ongeacht de inhoudelijke standpunten. Er is echter een enorm verschil tussen afkeer en haat. Je moet jezelf afvragen welke groepering tolerant en welke intolerant is.

 10. Heinz

  Als je af en toe niet temporiseert dan haal je het einde van de wedstrijd niet. Het is een persoonlijke kwestie Pechtold Wilders. Veel te breed uitgemeten, Wilders deed al een stapje terug. En dat filmpje ‘van enkele jaren terug’ draagt dat echt bij ?

 11. Siemien

  D666

 12. Marija

  A.s. zaterdag 20 januari, demonstratie PVV tegen Rutte 3,
  vóór het Centraal Station in Rotterdam
  14.00 uur.
  Het zou jammer zijn als het letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen.
  Ik gun Wilders een groot succes.
  Komt u ook?

 13. Rosasolis

  De meeste politieke partijen hebben nu meer dan genoeg gehad van D666. En vooral van Pechtold en Pia. En ook vele artsen, verpleegkundigen, mensen in de zorg, kerk leiders, filosofen, humanisten. Vorige week heb ik 2 interessante artikelen gelezen over de negatieve invloed dat de eisen van P. Dijkstra over “voltooid leven” heeft op vele mensen…van alle leeftijdsgroepen. Er wordt nu veel over ernstige depressie geschreven, in plaats van hoop, en over steeds minder steun voor diegenen met problemen…Ouderen moeten gaan voelen dat zij niet meer nodig of gewenst zijn,
  middenleeftijd groepen mannen en vrouwen hebben zin meer, vooral als zij lang werkeloos zijn. Dus volgens Pia geldt: opgeruimd staat netjes.
  Ik hoop dat er een nieuwe actie komt dat zoiets gaat heten als: Geef het Leven een Kans.
  G. Wilders wordt ook ouder, en wij ouderen weten dat er gezondheids problemen
  komen met het klimmen van de jaren. Een vele jonge mensen hebben te maken met zware problemen. Maar er zijn noch steeds veel oude wijze mannen en vrouwen.
  Die vaak vertellen dat je moet zoeken voor iets speciaals ieder dag van je leven, en ook als dat niet zo bijzonder is…Jij vindt het mooi, en daarom is het speciaal!…Vele jaren geleden had ik oude muziektheorie lerares vanuit Scotland. Op een dag kwam ik voor mijn zaterdagse les. Haar kleine studiekamer was vol met potten heide (een geliefde plant in Scotland). Ik vroeg deze briljante vrouw: Mrs. Cameron bent u soms jarig? Ja zei ze, en hoe oud denk jij dat ik ben? Ik zei, rond de zeventig? Ze begon hartelijk te lachen en antwoorde: “dat is m’n dochter. Ik ben vandaag 92 geworden!”
  Zij overleed een jaar daarna. In de kerk, achter de orgel, zomaar rustig in slaap gevallen tijdens de preek. Toen de koor haar wakker wilde maken om opnieuw hen te begeleiden met het ingestudeerde muziek, hebben zij haar gevonden boven de toetsen van het orgel. En wat vinden jullie van dit ware verhaal uit mijn jeugd jaren?
  Was dit niet een mooie manier voor dit bekende musicus, uit eind 19 eeuw heen te gaan?

 14. Parestado4

  De samenwerkende bakkers?

 15. Parestado4

  Mooi stuk Rosasolis:Dit raakt mijn hart!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.