Zijlstra totaal ingepalmd door collega Kaag de Palestijnenlover. Wil dat we ‘eens ophouden met die Palestijnse link’

Jongens, eens kappen met het benoemen van de waarheid. Die is heel erg vervelend aan het worden, want hij is zo genant!

Vanaf nu is het klaar met alle verwijten naar minister Kaag (D66), jongens. Ja, echt. Luisteren naar wat ome Zijlstra zegt, want de VVD-bewindsman is het inmiddels beu dat zijn lievelingscollega Kaag kritiek krijgt omdat zij het Nederlandse buitenlandbeleid rigoreus heeft omgegooid ten faveure van de Palestijnen. Dan krijg je zaken als het met zeer grote spoed overmaken van sommen geld richting Ramallah, want oh oh oh, die arme Fatah-ambtenaren hebben het zo zwaar. Allemaal gebeurd.

Maar als je dan gaat wijzen op de vermoedelijke oorzaak van dit alles – Kaag is getrouwd met een voormalige Palestijnse diplomaat annex Arafat-fan – dan wordt Zijlstra ineens boos en gaat hij schuimbekken:

“PVV-Kamerlid Van Weerdenburg zei in de Tweede Kamer dat Kaag het geld heeft overgemaakt vanwege haar “persoonlijke betrokkenheid bij de organisatie”. Kaag was van 1998 tot 2004 programmamanager en hoofd donorrelaties bij UNRWA.

Volgens de PVV is dat een slecht functionerende organisatie die Palestijnse kinderen indoctrineert, haat zaait en wapens voor aanvallen tegen Israël opslaat in tunnels. “En het kabinet maakt nu rechtstreeks geld over naar de jodenhaters van UNRWA.”

Zijlstra maakte zich boos over de beschuldiging. “Er moet eens opgehouden worden met het leggen van een persoonlijke link met de echtgenoot van mijn collega”, zei hij verder. Kaag is getrouwd met een Palestijnse diplomaat die onderminister was van PLO-leider Arafat. Van Weerdenburg had dat niet genoemd maar bedankte Zijlstra voor deze aanvulling.”

En zo blijft Nederland miskleunen inzake het Israël-dossier. Ziende blind en horende doof loopt Nederland achter de anti-zionistische krachten aan die Israël beetje bij beetje willen afbreken of zelfs stukslaan. Dat Kaag bij die krachten hoort, is al jaren duidelijk en wordt met de week zichtbaarder.

Maar dat iemand als Halbe Zijlstra zich gewoon laat muilkorven en daarna vrijwillig optreedt als waakpuppy van die griezelige lobby, is misschien nog wel de treurigste vaststelling van allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Duckday

  Deze vrouw had NOOIT benoemd moeten worden in dit Nederlandse kabinet Je kunt bijvoorbeeld al raden wat er gebeurd Zijn ze dan al verast ongeloof kamer vragen Kijk eens wat er in de gemeenteraad gaat zitten kijk ook naar al die mis kleuns in de NL politiek PVDA D66 leren doen ze nooit alleen partij politiek is van belang Niet dat men NL wil dienen je ziet het steeds meer

 2. Sjorsensjimmie

  Zijlstra: van fractieleider naar minister en in drie maanden je ruggegraad en geloofwaardigheid verliezen, hoe kun je jezelf dan nog recht in de spiegel aankijken, wat een slapjanus…….

  1. Viertel

   Inderdaad, als er 1 persoon razendsnel door de mand is gevallen, is het wel Halbe Zijlstra. Maar ik heb het maanden geleden bij zijn benoeming tot Minister al gezegd: deze man is een lichtgewicht dat met alle winden meewaait. De wind op Buitenlandse Zaken is pro-Palestijnen. Dus waait Halbe ook die kant op. Een VVD-er zonder visie (net als Rutte) en ruggengraat (die van Rutte is tenminste nog van rubber).

 3. Ni28

  Het is altijd compromitterend als kabinetsleden privé banden hebben met bedenkelijke figuren. Dat konden zij zelf ook bedenken.

  1. Abri079

   “Welnee! Dat is privé. Daar hoef je je niet over te verantwoorden.”

   Fluistert een man met gleufhoed, in een lange grijze jas op het Seinpostduin te Scheveningen in mijn oor.

  2. Julian

   Ah dus Baudet mag ook niet in een kabinet. Gezien zijn banden met ene Jared Taylor.

 4. Abri079

  In de jeugd van de heer Zijlstra bestond Joris Driepinter. Een figuurtje die het drinken van melk probeerde te bevorderen. Als de heer Zijlstra daar meer gevolg aan had gegeven, hadden we nu een man van stavast i.p.v. iemand met een tuinslang als ruggengraat.

  Dat hij zijn vrouwelijke collega meent te moeten beschermen tegen haar mede Kamergenoten is vrouw onvriendelijk, onbehoorlijk als collega of is ze gewoon incompetent om zichzelf te verdedigen?

  1. Guus Geluk

   Kaag is minister op Zijlstra’s departement. Het is niet verwonderlijk dat hij voor haar in de bres springt.

   1. eRik2017

    Nou @Güz,
    Het handelen van Mevrouw Kaag legt wel erg duidelijk bloot dat er bij formatie een deal moest worden gesloten t.a.v. de ministerpost BuZa.
    Mevrouw Kaag heeft alleen duidelijk wat minder ervaring, en Zijlstra scoort hier een dikke “You owe me a favor”.
    Eerst Penthouse Pechtold met een appartementje, en nu mevrouw Kaag die iets onderneemt waar een voorkeur in de persoonlijke sfeer de professionele daad mogelijk reden had kunnen zijn acteren.
    Vergeet niet dat zij hierbij Zijlstra tegen zijn schenen schopt omdat Zijlstra met rechte rug vasthield aan de ingeslagen weg van onze regering.

    Maar goed, overweeg die positie bij UIT1 nog eens!

    1. Guus Geluk

     Een waarschijnlijker scenario, heer van Zoutenbaaz, is dat Zijlstra de toespelingen op de “agenda” van Kaag gewoonweg zat was.

     1. Ernst Quispel

      Ja, dit soort lasterlijke insinuaties zonder bewijs wekken uiteraard ergernis. De minister kon niet anders dan zich daar krachtig tegen teweer stellen.

     2. Guus Geluk

      Het zou pas opmerkelijk zijn geweest als de minister géén afstand van deze beschuldiging had genomen.

     3. eRik2017

      Je reageert op mijn relaas en refereert naar Zout. Ik heb geen enkel belang om zelfde te zijn als zout. Jij verdedigt je als je aliassen wordt verweten. Ik niet. Geen enkele reden toe.

     4. Ernst Quispel

      Inderdaad, Guus Geluk.

     5. eRik2017

      Wat ik al zei:
      Ik laat verder deze eend @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür, en door Panorama literatuur gedreven trol niet de leiding nemen in de discussie. Ik heb echt wat beters te doen. Deze Mastur(de)bater is enkel bezig met virtueel zuigen.

     6. Guus Geluk

      Natuurlijk verdedig je je niet, maar dat je de enigszins verwarde Zout bent is eel duidelijk.

      Alleen jammer dat je anderen vervolgens, valselijk, beticht van multinickerij.

   2. Kodi

    Als jij voor Sigrid Kaag in de bres springt moet ik altijd denken aan “Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent.” Soort zoekt soort…

    We kunnen niet meer zeggen het niet te hebben geweten.

 5. Ernst Quispel

  Hier wordt de competentie van een minister beoordeeld door de politieke stellingname van haar echtgenoot ter discussie te stellen.

  Dit is tenminste een opmerkelijke redenering.

  1. eRik2017

   @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür
   Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

  2. Abri079

   Als dat de casus was had je gelijk. Echter.

   Haar Palestijnse man, Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

   1. Ernst Quispel

    Dat zou inderdaad kunnen maar daar zijn geen concrete aanwijzingen, laat staan bewijs, voor.

    1. Zout

     @Wimşelşün: Uiteraard niet, en al zouden die er zijn, dan bestempel jij dat doodleuk als leugen of nepnieuws. Dag Wim!

     1. eRik2017

      Simpele,vraag gesteld aan @Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür
      Geen antwoord. Slaap lekker Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür

    2. Abri079

     Klopt wat je zegt. En daar kom ik weer.

     Volgende probleem is dat je iemand in de Nederlandse regering hebt die niet frank en vrij kan verklaren dat haar partner een schoon blazoen heeft.

     Is de AIVD bij machte om een veiligheidsonderzoek naar haar man in te stellen waarbij alle relevante zaken onderzocht kunnen worden?

     https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken

     Zoals in de aanhef al terecht werd geopperd als een sergeant van de KL al in de problemen belandt omdat zijn partner geen verklaring krijgt hoe zie je dat dan in dit geval?

    3. Abri079

     https://likud.nl/2017/10/geen-terroristenvereerder-in-het-nieuwe-kabinet/

     Vergeten te plaatsen.
     Kun je je beeld nog meer en wellicht beter vormen.

     1. Zout

      @Abri: Wimşelşün & Ğüş Ğülüçk willen helemaal geen beter beeld, je weet toch? 😉

     2. Ernst Quispel

      Deze bron lijkt me problematisch.

     3. Abri079

      Hoi Zout,

      Daar begint het in het geval van de heer Quispel wel op te lijken. Hebben we op het forum in ieder geval een kans gegeven. We wachten het af.

    4. Abri079

     Ik zeg ook niet dat de bron 100% betrouwbaar is. Het vormt je beeld nog meer.
     https://www.telegraaf.nl/nieuws/1000366/man-van-minister-kaag-doet-ertoe

     Je zult dus meerdere bronnen dienen te lezen je realiserend dat niemand de wijsheid in pacht heeft. Je weet wel: “Een getuige is geen getuige. Daar gingen vroeger mensen mee op de brandstapel.

     Op jouw manier kunnen we stellen dat talloze officieren uit het Duitse, Argentijnse, Chileense, Spaanse etc. legers en politiekorpsen volkomen betrouwbaar zijn want het is niet te bewijzen dat …
     Vul de rest zelf maar in.

     1. Ernst Quispel

      Ik beweer niet dat ik de wijsheid in pacht heb maar meen dat we deze minister moeten beoordelen op haar inhoudelijke standpunten en beleid. Tot op heden beweegt ze zich naadloos binnen de grenzen van het Kabinetsbeleid en het Regeerakkoord.
      Het is denkbaar dat u meent dat de Regering een anti-Palestijns standpunt moet betrekken. Dat vind ik niet en ze doet dat ook niet.

     2. Abri079

      Heer Quispel,

      U bent af. Gedurende een aantal gesprekken op dit forum heb ik getracht met u een gesprek aan te gaan. U komt met weinig inhoudelijks terug anders dan kort geleden dat “de bron problematisch” is. Eigen initiatief om met bronnen, nieuws of anderszins informatie te komen die de discussie beter maakt lukt bij u niet. U zwalkt door de argumenten en doet aan cherry picking.

      Dat is niet erg want het lijkt alsof u succesvol bent in gesprekken.
      Daar waar ik zeg dat een bron niet 100% hoeft te zijn om een beter beeld te kunnen vormen komt u met de opmerking:

      “Ik beweer niet dat ik de wijsheid in pacht heb maar meen dat we deze minister moeten beoordelen op haar inhoudelijke standpunten en beleid.”

      Hoofd- en bijzaken kunt u niet scheiden noch begrijpend lezen en verbanden leggen. Antwoorden geven op vragen of ingaan op wat iemand schrijft. Het is aan u niet besteed.

      Vandaar mijn opmerking u bent af.

      Wat mij betreft bent u een lid van de groep Kong en zal ik u als zodanig benaderen.

      Blijf vooral dit forum verontreinigen. Hoe vaker hoe liever des te eerder bent u weg.

     3. eRik2017

      @Abri079
      Laat het verder.
      Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür is hier enkel om virtueel te zuigen. Hij kickt erop boosheid van anderen uit te lokken. Hij zit echt niet bij Pauw om zijn mening te verkondigen, al is dat wel zijn natte droom.
      Niemand luistert naar hem in dagelijks leven, en daarom trolt hij hier.
      Let it go.

     4. Ernst Quispel

      Abri079, ik meende dat u zelf ook erkende dat de bron niet al betrouwbaar kon worden aangemerkt. In dit geval was dat ook evident niet het geval; het artikel had, vanuit een uitgepsroken partijdige en vijandige bron, het oogmerk de minister in een kwaad daglicht te stellen.

      Ik herhaal mijn standpunt dat we de betrouwbaarheid van een Minister moeten beoordelen op zijn of haar handelen en uitspraken en niet op veronderstelde sympathieën en verbindintenissen van familieleden. Als we ministers moeten beoordelen op standpunten of gedrag van familieleden die zich in de Kamer niet kunnen mogen verantwoorden lijkt me het hek van de dam.

     5. Abri079

      Hoi Erik,

      Ik boos n.a.v de reacties van deelnemers op dit forum? Maak je geen zorgen.
      Waar ik me over verbaas is de volslagen achterlijkheid in de reactie van Ernst Q. Dit wil ik best verder nuanceren op een later moment.

      “Abri079, ik meende dat u zelf ook erkende dat de bron niet al betrouwbaar kon worden aangemerkt. In dit geval was dat ook evident niet het geval;”

      De quote zodat anderen hem terug kunnen vinden.

      Ik heb in mijn werkzame leven wel mensen ontmoet die ik oprecht moest, en met liefde, wilde helpen op enigerlei wijze. Hier echter haak ik af. Dit vraagt zo een gespecialiseerde vorm van jarenlange professionele hulp dat ik graag een ferme stap achterwaarts doe.
      Alles voor Quisling.

     6. Zout

      @Abri: Iedere stad of ieder dorp heeft er wel één of misschien zelfs twee: Een dorpsgek. Wij hebben Wimşelşün Çöde aka Wim Hütten. Niemand wil zijn reacties lezen, niemand zit erop te wachten, dus ik ook niet. 😉

  3. sjun

   Het gaat vooral om die 13 miljoen Euro aan Nederlands belastinggeld, stukgegooid in een bodemloze put ter financiering van burgeroorlog in en rondom Israël, hoezeer ook jij je best doet om daarvan *af te leiden*. Centen die heel anders en veel beter besteed kunnen worden om de nood in eigen land te ledigen. Onder andere daarom moet steevast bevraagd blijven worden *welk volk onze volksvertegenwoordigers eigenlijk op onze kosten vertegenwoordigen*.

   1. Zout

    @Sjun: Hear, hear!

   2. Ernst Quispel

    Ook deze bron is zeer kwestieus.

    1. sjun

     Het woord bevraaglijk had hier vast beter gepast Wim. Maar wat is nu precies je issue? Ik mag toch hopen dat ook jij delen en bediscussiëren van informatie voorstaat in plaats van enkel daarvan afleidende tegenwerpingen te produceren?

     1. Kodi

      Meer over het fenomeen trol Quispel: http://uitingsvrij.net/search.php?keywords=Quispel

     2. Zout

      Dank voor de link Kodi, een uiterst interessante site met meer dan voldoende aandacht voor datgene waar Nederland tegen beschermd moet worden.

      Pleiten voor islam (Wim) is een oorlogsdaad, een daad van verraad.

 6. tomygun

  Oke vandaag de dag had ook de bader mijnhof groep
  binnen kunnen wandelen in Brussel en zou met gejuig
  ontvangen worden .
  Zij zijn niet wij en dit zal ook nooit gebeuren
  please give us a fly over above Brussel Mr Trump loaded .

 7. Florissa

  Wanneer worden de uilskuikens die gaan stemmen en deze pulp figuren aan een zetel helpen eens wakker???

  1. Ernst Quispel

   Die vraag houdt mij ook bezig, Florissa, wat bezielt mensen om op partijen te stemmen die evident onbekwaam en moreel kwestieus zijn?

   1. Zout

    @Wimşelşün: Wat bezielt jou om op partijen te stemmen die evident onbekwaam en moreel kwestieus zijn? Of mogen wij niet weten op welke partij jij stemt?

    1. eRik2017

     @Zout
     Ik denk dat wij gewoon moeten vaststellen dat Wimşelşün/Ernştüm/Wètüçtbtür gewoon een onbegrijpele gedachtengang heeft. net zoals dat de meerderheid van Nederland niet begrijpt waar Silly Simons het over heeft en daarom gewoonweg niet op haar stemt.
     Ik laat verder deze eend, en door Panorama literatuur gedreven trol niet de leiding nemen in de discussie. Ik heb echt wat beters te doen. Deze Mastur(de)bater is enkel bezig met virtueel zuigen.

     1. Zout

      @Erik: Wimşelşün Çöde – Wim Hütten geeft in elk geval geen antwoord, en ook dát wisten we al. Wim is bovendien Palestijnenpleiter! En Palestina bestaat al, het heet Jordanië. Wim willen ze daar wél hebben, als dhimmie, als ongelovige schat- en belastingplichtige. Wim moet zich daar maar opofferen.

 8. sjun

  Het geeft aan dat een stem op de VVD met dank aan Halbe Zijlstra in de praktijk van alledag vertaald kan worden als een stem voor islamisering en wat ermee meekomt. De vruchten daarvan https://www.youtube.com/watch?v=VDr0p0IN-Xw zien we onder andere in Judea, Samaria en Gaza. Laat dit familie, vrienden, kennissen en collega’s persoonlijk weten want vanuit de mainstream media *die hier vooral van afleidt* vernemen zij dat niet.

 9. denk eens na

  Ik weet niet of jullie dat al jaren zien, maar Zijlstra is een boerenlul

  1. sjun

   Als fractievoorzitter leek de man een rechte rug te hebben. maar met zijn huidige optredens als minister lijkt hij bepaald niet het volk te vertegenwoordigen dat haar stem al jaren aan de VVD gunde. Ik verwacht opzeggingen en morrende afdelingen met zo’n boegbeeld dat spilzucht van Nederlands belastinggeld in de Levant ter bestendiging van burgeroorlog verdedigt.

  2. Marija

   @den 46: ja

 10. denk eens na

  Af treden!

 11. david1veenstra

  Er is genoeg over deze mevrouw Kaag te vinden op internet. Als je wat dieper zoekt kom je wat duistere zaken tegen over haar Palestijnse echtgenoot. Dat de D66 top dit niet heeft gedaan is laakbaar. Anders zouden ze deze vrouw niet naar voren hebben geschoven. Het feit dat zij pas kort geleden lid van D66 werd spreekt boekdelen. ‘Something is rotten in the state of Denmark’

  (1996) http://articles.latimes.com/…/mn-23916_1_palestinian-state
  Qaq and Ashrawi, for example, are Fatah loyalists but running as independents.
  “I don’t think being on a list is important,” Qaq said.
  “What is important is that my platform is the essence of Fatah principles.”

  Fatah Central Committee member and Fatah Commissioner of National Relations Azzam Al-Ahmad: “It is the Palestinian people’s right to wage the struggle against the occupation using all the methods, but there should be a consensus on its form. We have not eliminated any method from our considerations, nor from our principles since the [Fatah] Launch [in 1965] until today: Popular resistance, armed struggle, and negotiations. If violence breaks out again, Israel will be responsible for it.”
  (let op de laatste zin, het is altijd de schuld van Israel)

  Met deze man is Kaag dus getrouwd, met deze man heeft zij kinderen. En nu is zij minister in Nederland.
  En het is deze vrouw, die zodra zich de gelegenheid voordeed, miljoenen naar de Palestijnen schuift.

  Wat Zijlstra betreft, hem gisteren bezig gezien in de Tweede Kamer? het is een rewgelrecht drame. Die man kan niet eens een vloeiende zin uitspreken. Het is uh hier en uh daar. Hoogste tijd voor spraakles. Ik snap het wel, hij staat steeds te liegen en moet dus ter plekke dingen verzinnen.

  1. Ernst Quispel

   Alleen als men meent dat het Palestijnse volk zich niet zou mogen verzetten tegen de onwettige bezetting en het confisceren van Palestijns grondgebied in strijd met het Internationaal Recht door Israël, kan bezwaar gemaakt worden tegen de uitlatingen van Al-Ahmad.

   Ik meen dat ze dit recht wel heeft en kan ook niet zien dat hij hier ontoelaatbare uitspraken doet.

   1. Vit

    Het Palestijnse volk had geen oorlogje moeten beginnen, nu is het bezet eigen schuld dikke bult.

    “Palestina wordt door 136 van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties erkend (sinds september 2015), echter nog niet door de meeste westerse landen en niet door Israël, dat in de Zesdaagse oorlog van 1967 een groot deel van het grondgebied van Palestina heeft bezet en sindsdien onder militaire controle houdt.”

    1. Ernst Quispel

     Het winnen van een oorlog (waarvan ik de wettigheid buiten beschouwing laat) impliceert volgens het Volkenrecht niet dat men het grondgebied van de overwonnen natie tot in lengte van jaren mag bezetten, laat staan confisceren.

     1. Vit

      “Er zal geen vrede zijn in het Midden-Oosten totdat de Arabieren meer van hun kinderen houden dan ze de Joden haten.”

      Golda Meir

     2. Vit

      Laat ze eerst maar bewijzen dat ze het waard zijn, geen aanslagen meer plegen en zo, je kent dat.

     3. Vit

      De intensie van Palestijnen/Arabieren is joden de zee in te drijven en dat is een deathwish gebleken, geen medelijden mee.

     4. Ernst Quispel

      Uw interpretatie van het internationale Volkenrecht is opmerkelijk. Ik stel voor hierbij de gedachtwisseling af te sluiten.

     5. Vit

      Isj goed Wim.

     6. Zout

      @Wimşelşün Çöde: Je bent islam- én Palestijnenpleiter! Palestina bestaat al, het heet Jordanië. Jou willen ze daar wél hebben, als dhimmie, als ongelovige schat- en belastingplichtige. Ga jezelf daar maar opofferen Wim.

   2. rafi

    Er is geen sprake van bezet Palestijns grondgebied, want in 1948 verwierpen de Arabieren de twee-statenoplossing van de V.N. waardoor ze zich volgens internationaal recht buiten spel hebben gezet. Hoe kun je dan als Israel iets bezetten wat niet bestaat? Het enige wat gebeurd is in 1967 is dat een statenloos grondgebied, waar eerst, tussen 1948 en 1967, Jordanie (de enige echte kandidaat voor een palestijnenstaat, met 80% palestijnse bevolking (de rest bestaat uit de Saoedische stam van de Jordaanse koning Hoessein, die daar dus niks te zoeken heeft)) de scepter zwaaide, zonder daar een palestijnse staat te stichten, sindsdien door Israel werd beheerd en met recht: het gaat om het Bijbelse Samaria en Judea. En tot 1967 werden Joden in West-Jeruzalem vanaf de hoger gelegen ‘Old City’ in Oost-Jeruzalem met stenen bekogeld en werd er in Oost-Jeruzalem op Joodse graven gepist door die honden. Dus een extra reden om daar de boel over te nemen. Bedenk ook, dat die ‘Old City’ helemaal niet 100% Arabisch is, maar bestaat uit vier wijken: naast een Arabische een Armeense, een Christelijke en een Joodse, n.b. met de Klaagmuur. Dus hoezo ‘Arabisch Oost-Jeruzalem’? Wie deze zaken niet eerlijk wil honoreren laadt in mijn ogen de verdenking van anti-semitisme (al of niet in de vorm van anti-zionisme) op zich.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Nederland financiert al decennia lang terreur.
  Zowel in Israel als elders.
  Niet voor niets worden in dit land teruggekeerde jihadisten die baby’s de schedel hebben ingeslagen, oma’s levend begraven, minderjarige meisjes verkracht, Joden, christenen, en Yezedi’s uitgeroeid, journalisten de hals afgesneden, homo’s van gebouwen afgesmeten, hier opgevangen met gratis geld en een woning.

  Het decadente Westen is dood en doodziek en NL ligt samen België en Duitsland op de intensive care.
  Zweden is inmiddels begraven.

  En de VVD smijt weer met anderman’s geld. Ditmaal miljoenen voor nieuwe bom tunnels en uitkeringen aan serie- en zelfmoordenaars.
  Mijn diepe weerzin tegen deze moreel corrupte partij is bodemloos.

  1. Guus Geluk

   De integratie in Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is veel slechter gevorderd dan hier in Nederland. Kijk maar om je heen, hier geen tentenkampen, massa-aanrandingen en boerka’s. Dat is een feit.

   Verder gaat het in veel opzichten beter met dit land.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beste Guus,

    Ik hoop het maar het zou mij niet verbazen wanneer ook hier de put eens van de riolering zal worden getrokken.
    Massaverkrachtingen, tienduizenden (over het algemene blanke) weerloze meisjes. Met medeweten van de autoriteiten.
    En laten we eerlijk zijn.
    Was er niet het ‘Fake News’ vrije net en waren we volledig afhankelijk van der ‘kwaliteits’journalistiek dan was alles in de doofpot verdwenen.
    Zie alle de decennia durende massa- en serie-verkrachtingen door bendes Pakistanen in de UK.
    Of de verkrachtingen bij Zweedse jeugdfestivals.
    Allemaal bewust verzwegen.

    U hebt meer vertrouwen in de NLse autoriteiten en de media dan ik maar ditmaal hoop ik dat U gelijk hebt en dat we in NL inderdaad de dans zijn ontsprongen.
    Maar ik betwijfel het.

    1. Guus Geluk

     Ik heb vertrouwen in de integratie, Kettle, en die lijkt me beter dan in de andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk loopt men nog steeds in boerka’s en in Frankrijk overnachtten asielzoekers in tentenkampen.

 13. corfo

  Halve Zijkstra laat zich door iedere andere “politicus” inpalmen.
  Nét als Rutje : een vent zónder enige ruggengraat.
  Hij kent z’n eigen voormalige Friese dorpsgenoten niet meer, ook leden van de club waarvan hij lid was, loopt hij straal voorbij; deze vent valt van hoogmoed nog eens van z’n brommer.

 14. Kodi

  De VVD zal het gaan merken bij de verkiezingen gaan volgen: “Bezint eer ge met D’66 begint”. CDA en PvdA hebben ook al twee maal eerder 20 of meer zetels gebeuren. De VVD kan er ook zomaar eens 15 of meer moeten gaan inleveren en dat is dan geheel hun eigen schuld.

 15. Kodi

  Begin jaren ’90 voerde de VVD onder leiding van Frits Bolkestein een realistische koers waardoor de VVD voor de realisten (bij gebrek aan beter) een veilige haven was om daar de stem te kunnen parkeren. De erfenis van Frits Bolkestein is al meer dan 20 jaar geleden volledig verkwanseld bij de VVD. Over Halve Zoolstra kan nog slechts gespeculeerd worden of hij een Hans Dijkstal 2.0 of een Hans Dijkstal ² is. En Hans Dijkstal was vooral extreem links.

  1. Kodi

   erugblik Hans Dijkstal

   Hans Dijkstal was vooral extreemlinks.

   Tijdens de hetze tegen Fortuyn riep Dijkstal 9 februari 2002 op de partijbijeenkomst : ‘Ik ben ongelooflijk geschrokken van de woorden van Fortuyn. Het lijkt op een combinatie van Janmaat en Dewinter die zich keert tegen het verbod op discriminatie.’ Daarmee bewees hij niet alleen geen moeite te hebben met het demoniseren van Fortuyn maar ook dat van Janmaat en Dewinter.

   Dijkstal had ook geen moeite met links extremistische clubjes zoals de internationaal Socialisten zo was Dijkstal een van initiatiefnemers van Eén land, één samenleving. Dat is een initiatief van oud-politici, waar ook Jos van Kemenade, Anja Meulenbelt en extremist Mohamed Rabbae in vertegenwoordigd zaten die zich zorgen maken over de zogenaamde gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen samen met Nederland Bekent Kleur hielden zij een debat op 13 maart 2008 in Rotterdam “Wat is het antwoord op Geert Wilders?” Naast Dijkstal nemen Peyman Jafari (Internationale Socialisten) Groenlinks kamerlid Tofik Dibi, Brahim en Bourzik deel. Op zaterdag 22 maart 2008 hielt de links extremische ‘Nederland bekent kleur’ en de ‘Internationaal Socialisten’ dezelfde clubjes die hetze voerde tegen Pim Fortuyn een demonstratie tegen Geert Wilders dat uitliep op een fiasco waarbij slechts een handvol mensen kwam opdagen onder hen Hans Dijkstal naast bekende links-extremist Rene Danen een van de aanklagers in de politieke rechtzaak tegen Geert Wilders. Dijkstal riep hier naast Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën bang te zijn dat Nederland op een ‘hellend vlak’ is gekomen. ‘Er is sprake van toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat. Als we niet oppassen eindigt dat rampzalig.’ Hij noemde de realistische ideeën van Geert Wilders verwerpelijk. Het feit dat Dijkstal zich uitgerekend met links extremistische clubjes inliet die felle hetze voerden tegen Fortuyn zegt veel over de houding van Dijkstal in de liquidatie op Fortuyn die hiermee een zeer bittere bijsmaak geeft. Overigens zou Dijkstal na de dood van Fortuyn nog menigmaal natrappen in interviews omdat hij niet wilde erkennen dat de nieuwe politiek het antwoord was op zijn oude politiek.

   Dijkstal behoorde tot de elite die de islamisering van Nederland geen enkel probleem vonden, bij Doekle Terpstra en zijn club ‘benoemen en bouwen’ riep Dijkstal in 2008: “We moeten niet zeuren als er weer een moskee bijkomt. Er zijn toch ook kerken? Als je moskeeën verbiedt tast je de grondwet aan.” Daarmee zei hij letterlijk, onder het mom van de grondwet is de islamisering van Nederland geen probleem, datzelfde hoorden we ook Piet Hein Donner van het CDA al eerder zeggen.

   Dijkstal terroriseerde de VVD met zijn linkse mening toen o.a. Henk Kamp een strenger immigratiebeleid voor wilde stellen was hij ‘Dijkstal’ het die Henk kamp de mond snoerde binnen de partij. Zo wilde Henk Kamp een DNA test voor huwelijksimmigranten en trok Kamp fel van leer dat het afgelopen moest zijn met de opdringerigheid van de islam wat bij Dijkstal flink in het verkeerde keelgat schoot.

   In 2004 zat Dijkstal samen met Paul Rosenmöller ‘die voor een ééndaagse werkweek een jaarsalaris van 70.000 euro toucheerde’ en de junta-dochter (de Nederlander bestaat niet) Maxima in de commissie-PaVEM, zogenaamd bedoeld voor de integratie van allochtone vrouwen, maar in werkelijkheid vooral een commissie die multiculturalisme predikte

   In juli 2007 stelt een commissie onder Dijkstal voor om de minister salarissen te verhogen met 30% dit word echter afgewezen door voormalig minister Guusje ter Horst.

   Hier een lijst met de paarse snabels van Dijkstal

   Hans Dijkstal

   Lid bestuur Toneelgroep “De Appel” te ’s-Gravenhage
   Lid bestuur Stichting Additie
   Voorzitter Casema Cultuur Fonds, vanaf mei 2003
   Voorzitter Begeleidingscommissie BIBOB (Bureau bevordering integriteitsbeoordelingen), vanaf 1 mei 2003
   Voorzitter College van Toezicht collectieve beheersorganisties auteurs- en naburige rechten, vanaf 15 juli 2003
   Vicevoorzitter Taskforce Handicap en Samenleving, vanaf juni 2004
   Voorzitter Raad van Toezicht natuurhistorisch museum “Naturalis” te Leiden, vanaf maart 2004
   Voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland, vanaf mei 2004
   Voorzitter Raad van Advies Verbond van Beveiliging Organisaties
   Lid Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst
   Lid Visitatiecommissie Handvestgroep Publiek verantwoorden
   Lid Raad van Advies Nederlands Verbond Toelevering Bouw
   Voorzitter Raad van Commissarissen N.V. “Haute Finance”
   Voorzitter Raad van Advies Buurt Management Nederland
   Voorzitter bestuur “Het Expertise Centrum”
   Supervisor Leergang Internationale Politie Oriëntatie
   Adviseur Twijnstra Gudde
   Lid bestuur Stichting voor Oecomenische Politiek
   Voorzitter Stichting Instandhouding Nieuwspoort
   Lid bestuur Stichting Hermitage aan de Amstel
   Lid curatorium Stichting Nationaal Monument Kamp Vught
   Voorzitter Stichting Atlantic and Pacific Exchange
   Voorzitter Commissie van Toezicht Stichting Stadion Ontwikkeling
   Lid Raad van Toezicht Stop Aids Now
   Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
   Lid klankbordgroep Inzicht, FORUM
   Lid bestuur Jazz Edison Eindhoven
   Voorzitter jury Overheidsmanager van het jaar
   Lid Raad van Advies Stichting Actief Burgerschap
   Ambassadeur Forum voor Democratische Ontwikkeling
   Lid Strategisch Advies College Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties)
   Lid Raad van Commissarissen “Haag Wonen”
   Voorzitter adviescommissie beloning en rechtspositie politieke ambtsdragers, vanaf 1 maart 2005
   Voorzitter Commissie Integriteit Publieke Omroep, vanaf 1 januari 2006
   Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Rijnlands Lyceum, vanaf 1 februari 2007
   Lid Raad van Commissarissen Haute Equipe, vanaf 2007
   Extern adviseur BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten), vanaf september 2008
   Lid Taskforce Krimp, vanaf juni 2009 (samen met J. Mans)
   Saxofonist op tuinfeestjes

   1. Zout

    @Kodi: VVD is vleesch noch visch. Ze zijn vooral links van het midden en aan rechts vleugellam. PVV & FVD spinnen er garen bij. Laat VVD nog maar even aanmodderen, zo kunnen PVV & FVD flink groeien, hetgeen ze ook volop doen. Ten kostte van de gevestigde kliek… 😉

  2. Zout

   @Kodi: Waarom denk je dat de heer Wilders een eigen partij heeft opgericht?

 16. Jantje

  D’666 zit achter het islamistisch stemvee aan. Dat is nu wel heel duidelijk. Dat gaat een paar jaar goed, vraag maar aan de PvdA.

 17. Duckday

  Kaag heeft flinke bollen wangen en Zijlstra kijkt ook zo verheerlijk zou hij nog ruggen graad hebben of is hij aangeschoven bij rubberen Henkie

 18. H.Vaes

  De deelnemende partijen aan dit kabinet zullen als dat nodig alle principes bij het vuil zetten . Dit kabinet zal en moet de rit uitzitten ook al blijft er niets over van de idealen van de betreffende partijen… Vooral D66 is al volop bezig hun principes op te geven ….De Chr.U. heeft dat eerder ook al gedaan…..Het Cda en Vvd zullen weldra volgen.

 19. Babaji538

  Ik ben blij, gelukkig en verheugd
  dat ik in staat ben geweest, om het universum
  en dus ook de tijd, in stand te houden.
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.