Afshin Ellian geeft D66 en GroenLinks een flinke tik na Baudet-rellen: ‘Ze hebben geen interesse in de waarheid!’

vlcsnap-2018-02-11-12h45m13s885
Foto: Afshin Ellian neemt bij Buitenhof de critici van Thierry Baudet onder vuur. Bron: VPRO / NPO.

Bij Buitenhof geeft Afshin Ellian flinke kritiek op de werkwijze van de heren Alexander Pechtold, Jesse Klaver, en de achterbannen van de beide heren. Ze zijn niet meer geïnteresseerd in de waarheid achter Thierry Baudet, maar willen hem alleen maar zo snel mogelijk als racist framen. Het leverde spectaculaire tv op.

Je moet het maar durven: bij de VPRO de handelswijze van D66 en GroenLinks afkraken. Het heeft iets weg van vingerwapperen in het hol van de leeuw, maar Afshin Ellian is nog voor de duvel niet bang. Hij vluchtte jaren geleden weg uit Iran en streek neer in Nederland, waar hij nu bewaakt moet worden voor zijn opmerkingen over de islam en andere thema’s die verbonden zijn aan immigratie.

Dus VPRO-presentatrice Marcia Luyte kon Ellian ook wel aan. En dus begint hij voortvarend te vertellen over de de rassenrellen die uitbraken rondom Thierry Baudet en zijn Amsterdamse gemeenteraadskandidaat Yernaz Ramautarsing. Want was er nu precies voorgevallen? Er was iets geroepen over ras. Meteen stonden de voltallige Kamerfracties van GroenLinks en D66 op hun achterste poten en eisten ze dat Thierry Baudet op z’n knietjes om vergiffenis ging vragen bij Paus Alexander, beschermheilige van de huisvesting in Scheveningen.

Onderzoeken wat er nu precies gebeurd is en de waarheid achterna jagen gebeurde niet. Er kwam alleen een publieke terechtstelling, maar een honger naar feiten kwam niet los. “Men heeft geen interesse in de waarheid,” stelt Afshin Ellian dan ook vast. “Ik weet nog steeds niet wat Thierry Baudet bedoelt. Dat is hier ook niet duidelijk geworden,” aldus de teleurgestelde Leidse rechtswetenschapper.

Hopelijk heeft het optreden van Ellian wat ogen geopend, maar de cynicus in mij bestrijdt die hoop. Want ondertussen gaat de inquisitie van GroenLinks en D66 gewoon verder.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Je hoeft niet eens een FvD stemmer te zijn om te zien wat een schofterig optreden Pechtold en Klaver weggaf. Opzettelijk doof voor de andersdenkende, kwaadaardig en kinderachtig.
  De arrogantie van deze omlaag en misprijzend kijkende onbenul gaat als een boemerang werken, hij gaat heel hard vallen.

  1.   

   De vraag blijft staan wat mensen als Ramataursing, Baudet en Hiddema bezielt om steeds weer over de verschillen tussen rassen en volken te beginnen. Wat wil men er politiek mee bereiken?

   1.   

    EQ ga buiten spelen de zon schijnt. Zal je goed doen.

    1.   

     Ik begrijp dat je het een lastige vraag vindt, Farn.

     1.   

      het is lastig een vraag te beantwoorden die niet gebaseerd is op een grond van waarheid, daarmee zou hij indirect toestemmen dat jouw vraag/stelling “correct” is.

      en dat is hij niet..

      #doeiwim

    2.   

     Je kan beter niet reageren op Ernströl-Wim. Als je de trol geen eten geeft, dan geeft ie ook geen pootjes.

     #ontwimmen

    3.   

     Farn,

     EQ weet best wel wat Baudet bedoeld met de verschillen tussen rassen en volken.
     Verder niet op reageren is mijn advies.

     1.   

      @George: Dat is ook mijn advies. Als je de trol niet voert kan hij ook niet schrijven.

      #ontwimmen

   2.   

    doei wim, jij hebt er weer niets van begrepen.

    ga die stukken nou eens doorlezen, dan kom je er vanzelf achter dat de woorden van ramataursing enorm verdraaid zijn.

    1.   

     Plz @Arch geef hem geen eten. Hij weet dat hij onzin bralt. maar dat is zijn doel! @Dries heeft wel wat informatie over Wim waar Wim heel erg zenuwachtig van wordt.
     #ontwimmen

   3.   

    Links is er veel meer bezig dan Baudet. Baudet zei dat dit een onderwerp voor de wetenschap was, en dat het buiten het politieke debat moest blijven

   4.   

    Blablabla! Blaaskaak!

  2.   

   Zou mooi valletje zijn….speciaal van een penthouse,ha.

 2.   

  Helemaal mee eens. Zulke goede en eerlijke discussie niet vaak meegemaakt bij buitenhof.

 3.   

  Ik zei eerder al dat het uiteindelijk in het voordeel van Thierry Baudet zal zijn wat er bij dat debat gebeurde. Iedereen kon zien dat er slechts interesse was om Baudet te framen.
  Baudet zijn opstelling is authentiel. Hij hakkelt wat in debatten, maar je ziet dat hij het echt meent. En juist dat laatste is was de gevestigde politici zal opbreken.

  By the way: geen interesse voor reacties van Wim. Wim is vrij te reageren, maar zal geen reactie terug krijgen. #ontwimmen

  1.   

   Hakkelen is wel een understatement, hij was onvoorbereid, had geen plan en hij liet zich onnodig in het defensief dringen.

   Een hele slechte debater dus.

 4.   

  D66 zet beproefde Russische progagandatactiek in tegen Baudet

  Stelselmatige herhaling van racismeframe

  “Het FvD heeft geen racistisch beleidspunt in zijn verkiezingsprogram staan en gebruikt evenmin ras of IQ als issue in de beraadslagingen in de Tweede Kamer. Maar dat maakt helemaal niet uit! D66 en kornuiten laten gewoon elke keer de racistische bel rinkelen zodra Baudet in beeld komt.

  Dit doen zij bewust en doordacht met u als kiezer en televisiekijker. U gaat onbewust een associatie vormen in de hersenen.

  U hoeft straks maar ‘Baudet’ of ‘Forum voor Democratie’ te horen en het eerste wat u denkt is: racisme! U wordt dan al een beetje misselijk zonder dat Ollongren of Pechtold racisme roepen. U bent dan perfect geconditioneerd en Baudet is vogelvrij verklaard.”

  https://opiniez.com/2018/02/11/d66-zet-beproefde-russische-progagandatactiek-in-tegen-baudet/

  1.   

   Het is een bekende methode @Ritter. Ook in reclame maken.
   Helaas is ook de werkwijze van trollen hieraan verwant.

   Trollen duiken veelvuldig op als reaguurders met op eerste gezicht, van buitenaf betrouwbaar lijkende reacties. Dat kan soms onbewust bij anderen, met name hen die het platform minder vaak gebruiken, leiden tot een soort van vertrouwd woord.

   Zo ook trol Wim die werkelijk van ‘s morgens vroeg tot 00:00 uur elke dag op DDS aan het trollen is. Gelukkig valt hij steeds door de mand en de meerderheid kotst hem uit.
   #ontwimmen

   Trollen kunnen soms ook gevaarlijker zijn dan ze lijken. Gister was er een vriendje van Wim, Frits Jansen, die praat over mensen met een verstandelijke afwijking, in dit geval hoogbegaafd maar moeite met communiceren, alsof deze waardeloos zijn voor de samenleving.

   De reactie van Baudet is authentiek. Het komt echt en eerlijk over, en dat zal zijn aanvallers opbreken. Wees eerlijk: Wie gelooft iemand nog die een appartementje krijgt van een oud topdiplomaat? Wie gelooft iemand nog die eerst twee allochtone kamerleden uit de partij schopt en even later hun achterban wil terugwinnen?

   Mensen worden zelf wijzer, en zoeken fora op voor onderlinge waarheidsvinding, en uitkotsen van trollen.

   #ontwimmen

   1.   

    Het is ook de techniek die in de meeste praatprogramma’s toegepast wordt. Het begint met een kritische toon die al snel in de volgende propagandapraatje verdampt. Trollen, politici, VARA, NPO< NRC en noem maar op, een pot nat.

 5.   

  Eindelijk een Buitenhof die het kijken waard was. Ellian maar ook Brenninkmeijer hebben korte metten gedaan met politici die voor eigen gewin andere politici afvallen onder het motto: alles is toegestaan. Een domper voor ex-veilingmeester Pechtold die van politiek een mediacircus maakt door anderen de les te lezen. Het gaat niet meer over de politiek of een gedachte maar om eigen gewin. En de media wakkeren dit graag als een kortstondige sensatie in een nieuwe amusement vorm. De waarheid doet er niet toe als je maar onze stem hoort. Ellian die democratie vanuit zijn achtergrond echt kan waarderen ziet deze onderdoor gaan door het toedoen van enkelingen die de waarheid verloochenen voor eigen winst. De Tweede kamer hoort geen veiling te zijn. Hulde aan beide heren voor een sterke inhoudelijke bijdrage.

  1.   

   De goede verstaander had kunnen horen dat de kritiek van Ellian en Brenninkmeijer zowel op Baudet als zijn opponenten was gericht.

   1.   

    EQ, jij bent een selectieve verstaander.
    Goed luisteren is toch wat moeilijk voor jou.

    1.   

     @Poldi: Vooral geen eten geven.

 6.   

  Indirect raakte Ellian ook onze trollen die het bedenkelijke niveau van Pechtold bezitten.

  1.   

   Feiten verdraaien of in andere context plaatsen is de enige kunstje die zij kennen.

   1.   

    Iedereen kotst Ernst-Wim uit. Geef hem geen eten want dan geeft hij pootjes.
    De aversie tegen Ernst-Wim stijgt elke dag.
    #ontwimmen

    1.   

     Het is wel aandoenlijk hoe die het blijft proberen eRik hahahaha

     1.   

      Ja, het lijkt wel alsof Tunahan en Selçuk hem ervoor betalen. Beetje bijbeunen naast zijn AOW. Je zal hem maar moeten verzorgen! Die stank van natte scheten.

     2.   

      Niet opgeven is het devies Swetsnek! #ontwimmen

     3.   

      Houdt dapper vol, Pit, het is je patriottische plicht om ongewenste opinies de mond te snoeren.

      :)

 7.   

  Het was wel beter geweest als Baudet helemaal niet op de aantijgingen van Pechtold inging. Wel menselijk dat hij het deed. Vergelijk het met de reactie op de trollen hier. Je weet dat je het niet moet doen maar je kan het niet laten. Achteraf gezien is het altijd verkeerd.

  1.   

   Hij had inderdaad beter zijn schouders op kunnen halen.

 8.   

  Wordt tijd dat kereltje Pechtold flink op z’n bek gaat, misselijk arrogant stuk vreten.

  1.   

   dan heb pechtold wat te vertelen met dat ge schreeuw over wilder hij geen haar beter

 9.   

  Ik kijk verder geen televisie, mocht het
  mij worden vergeven.
  Ik geloof dat ik niet veel gemist heb,
  alleen begrijp ik nu, dat er weer witte rook
  te Rome is opgestegen.

  Petra Hermans

 10.   

  Vraagje:

  Zitten er eigenlijk nog negers / moslims / boeddhisten / marokkanen / christenen / turken of welk ras of volk van laag tot hoog IQ dan ook in dit forum?
  Geen dubbele paspoorten graag!!!

 11.   

  Vooral D66 is druk bezig zijn eigen graf te graven, heerlijk.

  1.   

   @Kees: Vandaar Dood66 ;)

   #dood66

 12.   

  Wat een onzin weer.
  Diverse bronnen geven aan dat er duidelijk een verschil is in IQ in bevolkingsgroepen, er word niet over ras gesproken.
  Daarin speelt locatie en cultuur een grote rol. Het is aangetoond dat bevolkingsgroepen in Afrika een gemiddeld iq van rond de 75 hebben, noord-Afrika 80, midden-oosten 85.
  Europa 100, Azie 105. Gemiddeld dus.
  Baudet kan deze info gewoon aanleveren, is geen discussiepunt, google het maar.

  Ook word er in deze onderzoeken aangegeven dat vermenging van deze bevolkingsgroepen tot grote problemen kan leiden.

  1.   

   Laten we voor the sake of argument eens aannemen dat dit wetenschappelijk gefundeerde feiten zijn, welk beleid zou fenderbender er dan op willen baseren?

 13.   

  * Hong Kong 107
  1 South Korea 106
  2 Japan 105
  3 Taiwan 104
  4 Singapore 103
  5 Austria 102
  5 Germany 102
  5 Italy 102
  5 Netherlands 102
  9 Sweden 101
  9 Switzerland 101
  11 Belgium 100
  11 China 100
  11 New Zealand 100
  11 United Kingdom 100
  15 Hungary 99
  15 Poland 99
  17 Australia 98
  17 Denmark 98
  17 France 98
  17 Mongolia 98
  17 United States 98
  22 Canada 97
  22 Czech Republic 97
  22 Finland 97
  22 Spain 97
  26 Argentina 96
  26 Russia 96
  26 Slovakia 96
  26 Uruguay 96
  30 Portugal 95
  30 Slovenia 95
  32 Israel 94
  32 Romania 94
  34 Bulgaria 93
  34 Ireland 93
  36 Greece 92
  36 Malaysia 92
  38 Thailand 91
  39 Croatia 90
  39 Peru 90
  39 Turkey 90
  42 Colombia 89
  42 Indonesia 89
  42 Suriname 89
  45 Brazil 87
  45 Iraq 87
  45 Mexico 87
  45 Samoa 87
  45 Tonga 87
  50 Lebanon 86
  50 Philippines 86
  52 Cuba 85
  52 Morocco 85
  54 Fiji 84
  54 Iran 84
  54 Marshall Islands 84
  54 Puerto Rico 84
  58 Egypt 83
  59 India 81
  60 Ecuador 80
  61 Guatemala 79
  62 Barbados 78
  62 Nepal 78
  62 Qatar 78
  65 Zambia 77
  66 Congo 73
  66 Uganda 73
  68 Jamaica 72
  68 Kenya 72
  68 South Africa 72
  68 Sudan 72
  68 Tanzania 72
  73 Ghana 71
  74 Nigeria 67
  75 Guinea 66
  75 Zimbabwe 66
  77 Democratic Republic of the Congo 65
  78 Sierra Leone 64
  79 Ethiopia 63
  80 Equatorial Guinea 59

 14.   

  Welk beleid? Geen idee, misschien eerst de feiten maar eens aannemen voor wat die zijn.
  Niet een ieder dit dit aanhaalt meteen wegzetten als racist, en in de overbekende politiek correcte kramp schieten.

  1.   

   “Geen idee”

   Stigmatiseren en diskwalificeren is ook geen beleid. Discrimineren wel maar daarover heeft fenderbender geen idee.

   Q.e.d.

  2.   

   @Fender: Je weet wie Ernst aka Wim is?

 15.   

  Sinds Appartementje Pechthold gescheiden is : hopeloos; wordt tijd dat hij te biecht gaat bij …………. z,n vriendin Ollengren!
  Ach…… en Klavertje met zijn Hitler kuif?: Hitler is ook begonnen als socialist en Klavertje heeft de trekken! M.a.w. levensgevaarlijk deze huppeltrutten stemmen trekker!

  1.   

   @ Baron enz.
   Helemaal mee eens.
   Komisch duo met Eva Ollonkreng-Braun als
   stemmentrekster van genderneutrale figuren.

   1.   

    Corfo
    DUIM!!!

 16.   

  Yasser Feras, alias Jasses Klaver én Penthousje P. doen niets anders als demoniseren van andersdenkenden; kennelijk denkt dit komisch duo dat ze daarmede “d e strijd” kunnen winnen. Zij doen niks anders als liegen/bedriegen/ophitsen én demoniseren van o.a. dhr. Baudet en dhr. Wilders. Uit het feit dat zij, P.P. en J.K., niks anders doen als dat, moge duidelijk zijn dat zij “mensjes” zijn van het mindere soort ! Komt tot uitdrukking in hun taalgebruik en lage IQ.
  Wát een minne kereltjes.
  ZUM KOTZEN !!!

 17.   

  Ik ben geen forum aanhanger .Maar deze tactiek beheersen ze al decennia .Schrik aan jagen liegen en bedriegen .Das motto van de gevestigde kliek . Vroeger was het Hans Janmaat die zwart werd gemaakt nazi enz .Later was het Pim Fortuyn en nog later Wilders en nu Baudet .
  Penthouse Pechthold is er meester in .Hij begon er al mee met Melkert die die zeurmiep destijds van GL . En ze denken nog steeds zo kiezers te winnen .IPV op de inhoud iemand aan te vallen .

  1.   

   @ wheelboy.
   Als veilingmeester verkocht hij vervalsingen voor écht !! ‘t Is een bedrieger van de ergste soort. Een meester in liegen én bedriegen, een zéér valse niksnut die álles zal doen om maar te kunnen blijven plakken op ‘t pluche.

 18.   

  Het wordt steeds duidelijker dat het “Kartel” (de huidige vermolmde partijen ,vooral links ) hun macht niet willen afstaan!
  Tip voor Baudet: val Appartementje Pechtholdje aan op zijn “vriendenreisje” naar Oekraine! “Het nooit en te nimmer racistisch, facistische ( meeloper tijdens WOII met Hitler) Oekraine!!! “

 19.   

  ……. en het onvoorstelbare corrupte systeem van de Oekraine!!! Maar Appartementje Pechthold heeft daar geen moeite mee! Het liefst Oekraine bij de EU; en dan Nederland bij opbod verkopen aan zijn “vriendjes” t.w. de “Zonnekoningen(innen)” in Brussel o.l.v. zuipschuit Juncker en “onze” vrolijke Franske!!!

 20.   

  @Pit, nope, ik ken het type wel, niet deze persoon. Niet te druk om maken. :)

 21.   

  Het zijn de racisten (lees d666 en de Sylvana’s e.d) die racisme in stand houden, vervolgens gaat het inhoudelijk nergens meer over om de boel maar af te leiden van de waarheid..

 22.   

  Dat ze Ellian uit Iran hebben gezet kan ik heel goed begrijpen.
  Als hoogleraar moet hij les geven en onderzoek doen, en zich niet zo politiek profileren. Maar ja, ook onder hoogleraren heb je aandachtsjunks, en colleges van bestuur schijnen het standpunt te huldigen dat het niet kan schelen wat ze over je zeggen als er maar over je gesproken wordt.

  Is Baudet de spreekwoordelijke boodschapper van slecht nieuws, die vermoord wordt? Welnee, hij provoceert met uitspraken die de grenzen van het fatsoen verre overschrijden. Blanken een hoger IQ? Een échte professor heeft al gezegd dat IQ testen altijd wat cultureel gekleurd zijn zodat pakweg Chinezen een Chinese test beter maken dan ik, maar ik een Europese test beter maak dan een Chinees.

  Nep-professor Ellian is een demagoog, die zijn eigen opvattingen als waarheid presenteert. Een schande voor de Leidse universiteit, die Willem van Oranje in 1584 persoonlijk oprichtte als “presidium libertatis”. Het verhaal dat Leiden de oudste universiteit van Nederland heeft is trouwens ook nep, want in die tijden hoorde ook Leuven nog bij de Nederlanden en daar staat een oudere universiteit.

 23.   

  Ik dacht even dat ik een uitzending had gemist, maar ik heb ‘m wel gezien, alleen een heel andere conclusie getrokken.
  De “rechtse” Ellian was het opvallend eens met de “linkse” Brenninkmeijer dat het politieke debat zo verruwt dat niemand er nog een touw aan vast kan knopen, mede omdat de media “debatten” organiseren die ontaarden in een uitwisseling van “sound bytes”. want het moet allemaal snel, snel, snel, want de adverteerder wacht.
  Kortom de heren hadden het veel meer over vorm dan over inhoud.
  Het gevaar van de politieke verruwing is dat kandidaten worden gezocht die goed zijn in het hanengevecht.
  Je ziet nu dat de uiterst kundige ministers Kaag en Ollongren worden getest op afzeikbestendigheid. Herinnert u zich nog Minister Cramer van milieu? Een internationaal vermaard deskundige die niet afzeikbestendig bleek.
  Omgekeerd heb je de aalgladde apparatsjiks die nergens verstand van hebben maar uitstekend gedijen in de politieke arena.
  Een mooi voorbeeld vond ik Maria van der Hoeven, die als minister van wetenschapsbeleid tenenkrommende dingen zei, maar de Kamer helemaal in de hand had, want als VMBO lerares had ze wel geleerd een klas stoute kinderen te hanteren. Kamp was ook zo’n geval: geen benul van economie. Meer recent is Sharon Dijksma, ooit treffend “praatpop” genoemd, zo’n onverwoestbare apparatsjik.

  Ik vond het wel mooi hoe Minister Kaag reageerde toen ze haar vroegen wat ze zou zeggen als ze als voorzitter van de Veiligheidsraad kritisch zou worden aangesproken op de affaire-Zijlstra. Haar simpele antwoord: op dit diplomatieke niveau gebeurt zoiets niet.

  Het is wel leuk dat sommige bewindslieden zich redden met humor. Als ze Rutte vragen een mening te geven over bepaalde plannen zegt die doodleuk dat zijn taak is om beleid te maken maar dat het de taak van journalisten is om dat te becommentariëren, en niet zijn taak.

  Die Wiebes is ook een grote op dat terrein. En Dijkhof, die uitlegde dat topvoetballers niet uit hockyers worden geselecteerd.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!