Annabel Nanninga en FVD willen een "tolerant Amsterdam waarin bedreigde minderheden en joodse instellingen adequaat worden beschermd"

Geen categoriefeb 28 2018, 9:00
Forum voor Democratie wil een écht tolerant Amsterdam.
Annabel Nanninga en Forum voor Democratie (FVD) hebben het helemaal gehad met het toenemende antisemitisme in Amsterdam. De partij wil dat daar "koste wat het kost" iets aan gebeurt, en dat "bedreigde minderheden en joodse instellingen adequaat worden beschermd."
https://twitter.com/FVDamsterdam/status/968589010015801344
"We staan hier bij de Hollandse Schouwburg" in Amsterdam, begint Annabel Nanninga. Vervolgens draait ze zich om. "Achter mij stond tot voor kort een bemande politiepost. Die is wegbezuinigd en dat vinden wij van Forum voor Democratie een heel slecht idee. Want het gevaar voor Joodse Amsterdammers is nog altijd springlevend."
Daarna zien we Nanninga bij het Anne Frank Huis. "Zelfs hier op de plek waar een Joods meisje moest onderduiken," zegt ze, "zijn dit soort veiligheidsmaatregelen nu nodig." Daarbij wijst ze op de veiligheidspaaltjes die er zijn neergezet om ervoor te zorgen een mafketel niet kan inrijden op het aanwezige publiek. "Wie had dat 20 jaar geleden in Amsterdam kunnen voorspellen?"
Dat is bewijsstuk nummer één, maar helaas wordt het nog erger. FVD toont namelijk ook beelden van de aanval van een "pro-Palestina activist" die vorig jaar de ramen ingooide van een Joods restaurant in de hoofdstad. Dat incident wordt, aldus Nanninga, door politie en gemeente "vernieling" genoemd, wat natuurlijk een understatement van jewelste is. Het was een antisemitisme terreurdaad. Simpel.
Zoals Nanninga zegt: Dat is gewoon een terroristisch misdrijf." Punt.
"Forum voor Democratie wil bescherming voor bedreigde minderheden," legt ze uit. "Koste wat kost. En daar gaan wij ons hard voor maken."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten