Cartoonisten maken gehakt van D66-democratievernietiger Kajsa Ollongren

Kajsa Ollongren, minister van binnenlandse zaken, komt er vandaag bekaaid vanaf bij ’s lands cartoonisten. In meerdere spotprenten wordt ze vandaag op de hak genomen vanwege haar voornemen om de wet raadgevend referendum af te schaffen, iets dat striptekenaars Ruben L. Oppenheimer en Anton Dingeman opvatten als een zuivere anti-democratische daad. Of zelfs als moord op de democratie.

Alhoewel het Kamerdebat over de afschaffing van de Wet raadgevend referendum niet helemaal verliep zoals D66 had gewild, was de intentie van minister Ollongren duidelijk: de Wet raadgevend referendum is kwaadaardig en moet verdwijnen. Burgers kunnen wat haar betreft niet omgaan met directe democratie, en daarom moet hen de mogelijkheid worden ontnomen om zich via referenda uit te spreken tegen regeringsbeleid.

Die notie van de minister is ook bij cartoonisten niet onopgemerkt gebleven. Zo ‘leende’ Ruben L. Oppenheimer – cartoonist bij het NRC Handelsblad – een surrealistische compositie van Escher en tekende hij een burger die via het rode potlood het regeringsbeleid probeert bij te kleuren. De regering reageert daar vervolgens op door de hand van de burger er gewoon helemaal af te zagen: correcties op de macht worden niet geduld.

Ook Anton Dingeman, die tekent voor Trouw, maakte een stripje over Kajsa Ollongren. Enkele jongens bellen aan bij Ollongren om hun excuses aan te bieden dat ze ‘nee’ hebben gestemd bij het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. Ollongren vergeeft de ‘raddraaier’, en als beloning krijgen ze rode potloden – om ‘democratietje’ te spelen en D66 te stemmen. Ook daarvoor beloont Ollongren ze weer. Boodschap: alles is goed en aardig zo lang je de mening van de regering deelt. Zoniet, dan ben je een ‘belhamel,’ ‘rekel’ of een ‘raddraaier’ en verdien je hoon.

Kom maar door hoor, met die Inktspotprijs 2018. Wat mij betreft hebben we hier de absolute kanshebbers voor 2018!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. eRik2017

  @Wim, je gaat toch niet klagen dat iemand Kasja in beeld heeft gerbracht he?

  1. denk eens na

   Komt mij over als super granny , wie het bericht leest van rutte ;laat ze alle maal de kolere krijgen val toch alle dood.

  2. Guus Geluk

   Pit loopt weer reacties uit te lokken.

   Niet voederen, deze trol.

 2. denk eens na

  Kunst met een grote filosofische KA

 3. Gerlos

  Dit is een gevaarlijke eigenwijze snob.

 4. Knopper

  Stop ollengren nu #ollongren !

  1. Abri079

   Gelet op het debat over het referendum hoeven wij niets te doen. Deze mini ster sloopt zichzelf met haar totale gebrek aan kennis van de staatsinrichting.
   Daar krijg ik een warm gevoel bij. Bij dat gedrag dan.

 5. jan_nijhof

  Waarom wordt hier aldoor een onjuist beeld gegeven. D66 is voorstander van een referendum, was het, is het, blijft het. De raadgevende variant die door compromissen (anders was het er nooit gekomen) verminkt is (waardoor o.a. de opkomstdrempel = oproepen om niet te gaan stemmen) is een volstrekt ondemocratisch onding. Maar met VVD, CDA en CU was er geen beter voorstel te bereiken. Dus zal D66 zelf met een nieuw voorstel komen. Blijven roeped dat D66 de democratie vermoordt is laf populisme.

  1. Bloem

   Heeft u de afgelopen maanden een dutje gedaan of bent u gewoon vervelend op uw hoofd gevallen? DDR666 meent dat u en de rest van Nederland niet intelligent genoeg bent voor directe democratie. Gezien uw reactie kan ik ze haast geen ongelijk meer geven

   1. Bloem

    Of heeft Quispel alweer een nieuwe alias erbij…….

    1. Ernst Quispel

     De paranoia is op dit blog nooit weg.

   2. Guus Geluk

    D66 heeft het raadgevend referendum bij de formatie moeten inleveren en ik vermoed dat zij de gekozen burgemeester ervoor terugkreeg. Conservatieve partijen als VVD, CDA, CU en SGP zijn altijd tegenstander van het raadgevend referendum geweest.

  2. Ernst Quispel

   @jan_nijhof, wat een verademing. U brengt een nuance aan die we op dit populistische blog nog niet mochten vernemen.
   Dank!

   1. swetsnek

    daaaaaaaaaaaaag wim

 6. Guus Geluk

  Wat een gezeur over Ollngren weer. Ollongren voert het regeerakkoord uit en in het regeerakkoord is de afschaffing van het referendum opgesteld. Verder is de bewering dat men de democratie zou willen kapotmaken al tal van malen onderuitgehaald. Ik begrijp niet waarom de rechtspopulisten blijven volharden in deze bewering, maar mogelijk hebben zij zich onvoldoende verdiept in de argumenten van de tegenstanders.

  1. Rechtsaf

   @Guusstra Afschaffing dividend belasting stond niet in regeerakkoord!
   Heb jij je wel verdiept?

   1. Guus Geluk

    Wat heeft de dividendbelasting hiermee te maken, Erik?

    1. swetsnek

     Alles maar dat weet jij ook wel donders goed smeerlap

     1. Guus Geluk

      Nee, sukkel, de afschaffing van de dividendbelasting is totaal ongerelateerd.

     2. Rechtsaf

      @guusstra aah nu komt de ware Wim naar boven, schelden als het te diep gaat, het is dat een toetsenbord niet kan stotteren maar ik zie het voor mij een foeterende Guusstra, kwijl uit de mond..

     3. Guus Geluk

      Het gaat niet zo lekker vandaag, niet Erik?

     4. Ernst Quispel

      Guus heeft gelijk, het heeft er niets mee te maken.

     5. Rechtsaf

      @Güüsstra ben je door je vocabulaire heen je plaat (voor je kop) blijft hangen..

     6. Rechtsaf

      @ernstig maar jij bent immers Guus’ ruggentuffer en net als Guus een warm pleitbezorger.

     7. Pit

      #ruggentuffer

 7. Ernst Quispel

  ‘democratievernietiger Ollongren’

  DDS maakt zich belachelijk met deze infantiele retoriek.

  1. swetsnek

   Maar jij geilt er wel het hardst op he wimpie

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

    1. swetsnek

     Ga je kindjes verwennen klefbek

 8. Rechtsaf

  Rutte is zó’n miezerig mannetje niet normaal, buiten het feit dat hij liegt om z’n eigen reet te redden vroeg ik mij af waarom hij toch een vrouw als Ollengren in zijn kabinet wil..
  Ik ben er uit, Rutte liegt, bedriegt zuigt en irriteert de kiezer en de oppositie waar Wilders zegt; “dubbele nationaliteit in de 2de kamer kan niet” doet de gniffelaar Rutte er gewoon een schep bovenop door nog meer te irriteren, 1.400.000.000 dividend belasting dat geschonken wordt aan “buitenlandse” bedrijven….
  Zien jullie het beeld voor jullie, ok nou en vanaf nu moet iedereen dit eens in deze context bekijken en kijk nou nog eens naar Rutte..

 9. Two Ravens Black Kettle

  Verrassend sterke cartoons die het Ollongren Censuurspook op komische wijze (Dikkeman) en pittige wijze (Oppenheimer) en dat notabene in het NSB Handelsvod (De gehele familie- en vriendenkring is nu NRC vrij !!) en Trouw; het islamitisch apologeten/parochieblaadje van Oxfam Novib en Doekle Terpstra.
  Dan moet er wat aan de hand zijn.
  Roering in het land.

  Ollongren de Russen en Dissidentenjager.
  De universiteiten zijn inmiddels gezuiverd van vreemde smetten, net als de Hoge Scholen en Staatsmedia dus nu richten de cultuur-marxistische pelotons zich op het Vrije Net.
  Goodle, Facebook, Youtube zijn al flink bezig om meningen rechts van radicaal WegMetOnslinks te verwijderen of te manipuleren maar zelfs dat gaat de Nederlands/Zweedse Torquemada (of de bazin van Schandknaapje Rutte; Frau Merkel) niet rap genoeg. De knoet moet er harder over want de demos moet monddood gemaakt worden. Er is alleen maar ruimte voor één Waarheid, één Boodschap.
  Dus geen kritiek meer op
  Massa-immigratie
  islamisme
  TBS systeem
  EUSSR
  Vernietiging van het Vrije Europa
  Omvolking
  Multiculturele samenleving
  Massaverkrachtingen vanuit de islamistische hoek
  Indoctrinatie vanuit Staatsmedia en universiteiten
  Diversity Politics
  etc

  Eén Waarheid, Eén Gedachte en een ieder die zich weigert te onderwerpen aan de Dogmatici wordt uit de geschiedenis weggepoetst.

 10. Vit

  Sommige cartoons zijn zo goed dat ze meer zeggen dan duizend woorden, zoals deze in het artikel.

 11. Vit

  Mannen hou is op met Wim en Guus te bashen, jullie zitten ze alleen maar te spekken, want zo bij elkaar kunnen ze aardig declareren bij de overheid. Echt negeren is niet zo moeilijk.

  1. Guus Geluk

   Deze complottheorie is door complotgekkies uit de duim gezogen. Ik maak hier een inhoudelijk punt, namelijk dat de afschaffing van de raadgevende referenda door de architecten van dit kabinet is uitgedacht – terecht, want de raadgevende referenda zijn slecht voor de democratie gebleken. De trol Erik, afwisselemd reagerend als Rechtsaf, begint helaas te bashen en inhoudelijk is het 00,00.

   1. Vit

    Als je dan een inhoudelijk punt hebt wordt het niet serieus genomen Guus.

  2. Vit

   Een jaar of 10 geleden was er bij de overheid een vacature om fora te sturen, dat doet Wim sindsdien en dat lukt hem met Guus/Beukman heel goed want elk topic staat vol gelul in de ruimte, Wim en Beuk kennen elkaar privé via dat louche adviesbureautje.

   1. Guus Geluk

    Mij is bekend dat politieke partijen (D66, DENK, FvD) trollen inzetten op het internet, alsmede de Europese Unie, maar van dergelijke praktijken bij de Nederlandse overheid is me nietd bekend. Heb je een bron van een vacature.

    Dries zegt dat Ernst Beukman is en Vit zegt dat ik Beukman ben en ik Ernst privé ken. Een lastige knoop, maar Beukman is iemand anders die een tijdje inactief geweest. Vast een reis wezen maken o.i.d..

    “want elk topic staat vol gelul in de ruimte”

    Dat zie ik anders. Op dit topic wordt er een inhoudelijk punt gemaakt. Maar er zijn wel trollen die de draad kapen met non-opmerkingen.

    1. Vit

     Om verschillende redenen ben ik er 99,9% van overtuigd dat jij Beukman bent, wat verder niet uitmaakt want jij bent duidelijk intelligenter dan Wim, van die vacature heb ik na 10 jaar natuurlijk geen bron meer linkmiegel.

     1. Guus Geluk

      Wat kan ik ervan zeggen: ik ben Beukman niet en deze praktijken van de overheid zijn me niet bekend. Ik kan ook nergens een vacature vinden voor het trollen op internet namens de overheid. Wel weet ik dat politieke partijen trollen inzetten op social media om hun partijprogramma te promoten. Toen NRC vorig jaar in een gedegen journalistiek stuk DENK ontmaskerde als een partij die online trollen inzet, was dat niets nieuws onder de zon. Forum voor Democratie doet het bijvoorbeeld ook.

      https://jalta.nl/politiek/het-fvd-trollenleger/

      Lange tijd dacht ik dat de trol Erik voor Forum voor Democratie werkte, maar van dat idee ben ik afgestapt.

     2. Pit

      @Vit: Inderdaad, ik ben er zelfs 100% van overtuigd!

     3. Vit

      Deze vacature stond alleen in de dode bomen nieuwsvoorziening als “Vacatures bij de rijksoverheid”.

     4. Vit

      Gooit ‘waarschijnlijk’ naar boven.

    2. eRik2017

     Oh kijk Güz Gülüçk, deze aap zag ik ook nog niet uit de mouw komen.

     “Mij is bekend dat politieke partijen (D66, DENK, FvD) trollen inzetten op het internet”.
     Je bent er erg mee bezig he? Welke van deze politieke partijen zou nou het beste bij jou passen?

   2. Bertje1234

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html Hier is in elk geval een duidelijk bron voor het trollen-budget van de gevestigde orde. Aangezien dit bij de EU duidelijk te zien is, valt het te verwachten dat politieke geestverwanten in de nederlandse regering dit ook geregeld hebben.

    1. Duke

     Trollen kom je alleen daar tegen waar reacties niet/nauwelijks worden gecensureerd. Dus wat dat betreft is het hebben van een trol Wim, een goed teken voor DDS. Trollen herkennen en daarna negeren is het beste.

 12. Ni28

  Ik bemerk gespleten persoonlijkheden op dit forum. Jekyll en Hyde paranoia.

 13. Vit

  Soms heb ik het gevoel dat de redactie van DDS het trollen allemaal best vindt, als boekenkast vulling zeg maar.

  Heel vroeger toen ik nog admin was bij “Terdiscussie” wat terziele is gegaan was er nog geen VPN, figuren als Wim haalden toen de avond niet door IP controle.

  1. Guus Geluk

   Vit, ik ben eens gaan Googelen en er bestond inderdaad zo’n vacature van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Kamer heeft ook vragen gesteld aan het kabinet daaromtrent.

   https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?did=2014D18686&id=2014Z09389

   “Er zijn medewerkers binnen de overheid actief om voorlichting te verstrekken
   aan burgers via brieven, telefoon, mail en meer recent ook via social media.
   Daarbij wordt altijd verwezen naar staand beleid zoals bijvoorbeeld omschre￾ven op http://www.rijksoverheid.nl of in de correspondentie met het parlement. *Er
   worden geen medewerkers ingezet om kritische geluiden op sociale media
   van repliek te dienen.*
   Vraag 3
   Kunt u uiteenzetten wat het profiel is of wordt van webcare-redacteuren die
   tot taak hebben gesprekken op fora en sociale media over V&J-beleids￾terreinen op te sporen en daar proactief aan deel te nemen? Op welke wijze
   presenteert een webcare-redacteur zich aan de burgers in wiens gesprek hij
   zich gaat mengen?
   Antwoord 3
   Als een ambtenaar online in gesprek gaat uit hoofde van zijn functie dient hij
   zich ook *online als ambtenaar kenbaar* te maken. Deze regel is in juni 2010
   vastgesteld. Deze regel is een aanvulling op één van de Uitgangspunten van
   de Overheidscommunicatie: «De rijksoverheid is altijd, ongeacht het kanaal of
   medium, herkenbaar als deelnemer aan de communicatie, respectievelijk als
   (mede-)afzender en/of anderszins als belanghebbend of betrokken bij de informatie.”

   Niemand alhier voldoet aan het profiel wat de minister van zo’n ambtenaar schetst – als deze ambtenaren nog functioneren. Daarnaast gaat het om individuele ambtenaren en niet om bureautjes die door de overheid worden ingehuurd.

   1. Beukman

    @Guus, ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft tegenwoordig wel een webcare-medewerker in dienst. Dat is iemand die op internet vragen over produkten van het betreffende bedrijf beantwoordt. Dit gebeurt met name in diverse fora en op sociale media.
    Handig!

    In een poging om dichterbij de burger te komen, overigens op verzoek van diezelfde burger, schakelt de overheid nu ook steeds vaker webcare-medewerkers in.

    Enkele jaren terug heeft het meest paranoïde deel van de internetonderwereld elkaar opgefokt met de gedachte dat het hier in werkelijkheid gaat om spionage door de overheid van de burger. Het is dus nooit goed, wat de overheid ook doet, het is nooit goed.

    Sommige potsers op DDS werden en worden door dergelijke angsthazen ook aangezien voor spionnen. Men veronderstelt zelfs dat ze samenwerken, al dan niet verenigd in het bijna mythische Bureau Grondlijn.

    Aangezien dit Bureau Grondlijn louter wordt bevolkt door potsers met een van de paranoïde potsers afwijkende mening, hoef je niet verbaasd te zijn als jij gemakshalve ook wordt aangezien voor een overheidsdienaar. Doe er je voordeel mee!

    Wat Vitje betreft: aardige gozer, maar helaas heeft hij in dit opzicht ook een tik van de molen gekregen. Pogingen van jou om aan te tonen dat je mij niet bent, hebben alleen maar een averechts effect. Zonde dus om daar nog verder energie aan te besteden – als ik je een goede raad mag geven.

    1. Pit

     @Beukman: Wat Vitje betreft: aardige gozer, maar helaas heeft hij in dit opzicht ook een tik van de molen gekregen.

     #ontbeuken

     1. eRik2017

      Apekool = Beukenootjes

      #beukenootjes

     2. Pit

      @Erik: Weer één op m’n lijstje!

    2. Vit

     We zeuren niet over taalfouten, maar wat zijn ‘potsers’?

     1. Vit

      Ohh wacht dat is met voorbedachte rade om niet op Guus te lijken, sorry maar gaat u verder.

    3. Guus Geluk

     “Dat is iemand die op internet vragen over produkten van het betreffende bedrijf beantwoordt. Dit gebeurt met name in diverse fora en op sociale media.
     Handig!”

     Inderdaad, en dit schrijft de minister ook in zijn brief.

     Het gaat nadrukkelijk niet om ingehuurde ambtenaren die een discussie zouden sturen danwel de zaken proberen te beïnvloeden. Iets dat politieke partijen wel doen https://jalta.nl/politiek/het-fvd-trollenleger/.

     1. Beukman

      @Guus
      Alleen zal het de aluupluutjes alhier niet overtuigen; hun denken is immers dermate verkokerd dat ze blind zijn geworden voor tegenargumenten.
      Daarom mijn advies aan jou: “Negeren is vooruitzien.” Laat ze denken wat ze willen, en verder het lazarus krijgen.

     2. Guus Geluk

      Verkokerd denken en blind voor tegenargumenten is hier meer regel dan uitzondering.

      “Daarom mijn advies aan jou: “Negeren is vooruitzien.””

      Een goed advies, hetgeen ik ter harte zal nemen.

    4. Floris

     Beste Beukman,

     Tijdens je vakantie heeft Wim een vreselijke blunder gemaakt. Als Code 134 linkte hij naar een artikel waarbij zijn naam werd vermeld. Hier kan je dat zien: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&start=3040#p65024

     Aangezien die naam al veel eerder opdook en in verband kon worden gebracht met dat bureau G zijn mensen zich gaan afvragen hoe het mogelijk is dat iemand met een (drukke) baan mimimaal 10 uur per dag kan zitten trollen.

     Wat zijn jouw gedachten hieromtrent?

     1. Vit

      Daarbij viel ook Guus/Beuk door de mand als zijnde hand boven het hoofd houder door de redactie te vragen het topic te verwijderen.

     2. Ernst Quispel

      En Floris en Vit trapten er zonder problemen in. Wim H. is zich vast nog niet bewust van het feit dat hij zomaar een abonnement op de Correspondent kado kreeg.

      🙂

      Floris is trouwens makkelijk te foppen. Beukman herinnert zich vast nog wel hoe ik de sukkel door hem met rechtse praat naar de mond te praten probleemloos kon verleiden tot de meest rabiate extreem-rechtse taal. Hij is niet zo slim, dus een dankbaar onderwerp voor misleiding. De man snapt eenvoudig niets van het forumspel.

      Hij weet nu ook zeker dat ik hier met tenminste vier aliassen publiceer. Geen mens kan hem die paranoia uit zijn hoofd praten en tegenwoordig wordt hij daarin gesteund door een legertje tamelijk debiele trollen.

      Floris is een bron van plezier!

      Vit werd door jou hierboven al adequaat getypeerd.

     3. Guus Geluk

      Maar mijn hemel, 311 pagina’s op een forum gespendeerd aan Ernst Quispel. En voortdurend duiken diezelfde namen op. Dit is ongezond-obsessief.

     4. eRik2017

      Mijn grootste bezwaar op het acteren van @Ernst-Wim is altijd geweest dat hij mensen probeert de gordijnen in te jagen en dingen te laten zeggen die ze niet menen maar wel zeggen vanuit emotionele boosheid. De uitspraken die door reaguurders worden gedaan, kunnen worden gebruikt op met een vinger naar het medium DDS te wijzen als racistisch, want kijk maar wat er gezegd wordt.
      Zijn enige doelstelling is opruien, mensen en groepen tegen elkaar opjagen en de samenleving te verdelen. Wat hij doet is een misdrijf en dus zeer strafbaar.
      Dit heb ik al tig keer hier op DDS zo gezegd.

      En wat schetst mijn verbazing:
      @Ernst-Wim geeft het toe, alsof hij een volkslied (van welk land weet ik niet?) uit volle borst zingt:

      Ik citeer een deel van zijn post hierboven:
      “….door hem met rechtse praat naar de mond te praten probleemloos kon verleiden tot de meest rabiate extreem-rechtse taal….”

      #ontwimmen #onttrollen #wimpleegtmisdrijven

     5. Ernst Quispel

      Ja Guus, ik ben hier ontzettend populair en dat is toch dikverdiend, vind je niet?

      🙂

     6. eRik2017

      Maarja @Guus,
      Jouw maatje @Ernst heeft wel net openlijk toegegeven dat hij willens en wetens en dus intentioneel trolt. Mensen tegen elkaar ophitsen en onbedoeld vreselijke dingen laat zeggen.
      Ik kan mij niet echt voorstellen dat hij nou zo staat te juichen.
      We bewaren deze teksten voorlopig even….

     7. Pit

      @Erik: Laten gaarkoken in hun eigen trollensop!

     8. Ernst Quispel

      Ik doe dat niet altijd, eRik, maar ik haalde een tijd geleden een keer die grap uit om aan te tonen dat Floris geen zelfstandige opinie kan ontwikkelen. Hij kiest gewoon een kant van het schoolplein en gaat met medestanders mee. Floris is een kuddedier die meeblaft met de roedel. Als je met hem meepraat is hij bereid met je mee te blaffen, dondert niet wat je zegt.

      Als je me een tijdje volgt zul je hebben ontdekt dat ik buitengewoon consistent ben in mijn opinies. Als het me om jennen en trollen zou gaan (zoals jij doet) zou ik afhankelijk van de mening van de ander inhoudelijk positie kiezen. Dat is niet het geval, ik ben zeer consequent in mijn inhoudelijke stellingname en ik vind het van Floris juist zo kwalijk dat hij daarin zwalkt, afhankelijk van degenen die met hem meeblaffen.

     9. eRik2017

      @Pit
      Waarom alleen laten gaarkoken?
      Wat @Wim doet is strafbaar. opruiing. Hij geeft het hier zelf toe.

      Laat iedereen het in elk geval ff met screenshotje opslaan.
      Ik denk dat Wim nog slechter is dan menigeen vermoedt.

     10. Guus Geluk

      De gelinkte draad zou hilarisch zijn, Ernst, ware het niet dat het zo triest is.

      Manmanman…

     11. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Precies, die consistentie hoe jij acteert op DDS is precies wat mij juist zorgen maakt. Je bent inderdaad geslepen, niet heel erg slim maar zeker niet dom, maar wel vooral heel erg gemeen.
      Jij manipuleert, en weet heel goed hoe dat moet.
      Het is aan justitie om uiteindelijk te beoordelen wat jouw doelstelling is, wat de scope is van jouw acteren en of daar partijen bij betrokken zijn die jou dan wel stimuleren, dan wel betalen.
      Want als jij zo’n 14 uur per dag actief bent, 7 dagen per week, dan kan dat ook geen liefhebberij meer zijn.

     12. Ernst Quispel

      “Het is aan justitie om uiteindelijk te beoordelen wat jouw doelstelling is, wat de scope is van jouw acteren en of daar partijen bij betrokken zijn die jou dan wel stimuleren, dan wel betalen.”

      Hilarisch.

     13. Holland

      De boosheid in de reactie van Ernst Qutten klinkt duidelijk door, hetgeen er op duidt dat Floris goed zit.

      Al meermalen heb ik betoogd dat Guus Geluk en Beukman een en dezelfde persoon zijn. En dat hij en Qutten bevriend zijn en met elkaar samenwerken. In dat geval is Beukman/Guus waarschijnlijk Jaap van der Mei of Wardy Doosje. Ik opteer voor de laatste.

     14. Ernst Quispel

      “Al meermalen heb ik betoogd dat Guus Geluk en Beukman een en dezelfde persoon zijn. En dat hij en Qutten bevriend zijn en met elkaar samenwerken.”

      Van deze ontroerende domheid kan ik maar geen genoeg krijgen.

      🙂

     15. Guus Geluk

      “In dat geval is Beukman/Guus waarschijnlijk Jaap van der Mei of Wardy Doosje. Ik opteer voor de laatste.”

      :-).

     16. Floris

      Geen reactie van Beukman.

     17. Ernst Quispel

      Beukman las de hele draad en concludeerde wellicct dat domme Floris er voor de zoveelste keer weer intrapte.

      Je bent ontroerend.

     18. Floris

      Domme Wim is lid van de Correspondent en linkte naar een artikel, niet wetende dat dan deze tekst zou worden toegevoegd: “Dit artikel is je cadeau gedaan door betalend lid Wim Kutten”.

      Zelden zakte deze aartsleugenaar harder door de mand.

  2. Guus Geluk

   Mijn reactie moet nog door de moderatie komen, maar zie deze stukken voor meer info.

   https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?did=2014D18686&id=2014Z09389

  3. Guus Geluk

   Conclusies:

   a) Een overheidsambtenaar mag critici “niet van repliek dienen”, derhalve kan er geen sprake zijn van trollen.
   b) Een overheidsambtenaar moet zich identificeren als zijnde een overheidsambtenaar
   c) Er worden geen adviesbureautjes ingehuurd.

   Is dit fabeltje ook weer de wereld uit.

   1. Vit

    a) Als trol ben je nog geen overheidsambtenaar maar een ingehuurde.
    b) Als trol ben je nog geen overheidsambtenaar maar een ingehuurde.
    c) Niemand die het daarover heeft, maar wacht eens…..

    d) Ik ben zelf overheidsambtenaar geweest, deze vacature kreeg ik ook als zodanig onder ogen nu ik er over nadenk.

    1. Vit

     Ps, reageer maar even als Beukman dan weet je het wel weer.

    2. Guus Geluk

     Als ik een (ingehuurde) overheidsambtenaar was (of Ernst, of Beuk, of wie dan ook), was ik nu dus in overtreding. Opstelten schrijft: “Binnen de kaders van de Uitgangspunten voor Overheidscommunicatie is er geen ruimte voor beïnvloeding“. (Vet zelf toegevoegd).

     Dat laatste is significant, want trollen sturen, zoals de trollen die worden ingezet door politieke partijen. Overheidstrollen mogen dat nadrukkelijk niet.

     1. Vit

      Moet jij daar zelf ook niet een beetje om lachen?

     2. Guus Geluk

      Nee hoor.

     3. Vit

      Ik dacht meteen aan Halbe Zijlstra.

     4. eRik2017

      Zie in deze draad, met mijn beste bedoelingen, mijn inhoudelijke reactie op jouw trollenbetoog.

     5. Abri079

      De beste werknemers werken al niet bij de overheid maar dat de overheid Guus van dit forum inhuurt met zijn forum kwaliteiten lijkt mij sterk.

    3. eRik2017

     Dit is een kamerstuk van 2013-2014, dus bijna 5 jaar terug.

     Bijna elke grote organisatie doet vandaag aan zgn. “Online Reputation Management” ORM
     Wat je leest uit het kamerstuk van Guus wist men in die tijd nog niet hoe je zoiets noemde en wat voor een plaats zoiets heeft binnen een organisatie.

     Mevr. Ollongren heeft er nog steeds een handje van niet te (willen) begrijpen hoe het internet werkt, al zijn hier ook voldoende inzichten over die hier antwoord op geven.
     Trollen en het managen van online reputatie van een merk/bedrijf/organisatie zijn twee volledig verschillende dingen.

     Het hier behandelen/bediscussieren van het kamerstuk 2013-2014 en de eerdergenoemde vacature van toen is volledig gedateerd en daarmee irrelevant.

     1. Abri079

      Komt nog bij dat de mini ster ontwijkende antwoorden geeft of helemaal niet.

     2. Guus Geluk

      “Het hier behandelen/bediscussieren van het kamerstuk 2013-2014 en de eerdergenoemde vacature van toen is volledig gedateerd en daarmee irrelevant.”

      De vragen werden aan de minister gesteld door een parlementariër, naar aanleiding van de door Vit genoemde vacature.

     3. Vit

      Weet je Guus ik heb er tussen gezeten en daardoor heb ik er zo mijn bedenkingen over, daar laat ik het bij.

    4. Beukman

     Sorry @Vittie, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand jou heeft ingehuurd. Volgens mij werk jij gewoon zelfstandig en onbezoldigd.

     1. Vit

      Dat klopt.

   2. Ernst Quispel

    Geen speld tussen te krijgen, Guus.

    Niet dat dit hier veel uitmaakt, overigens.

 14. Vit

  Dat quoten hier weet wat.

  @Guus
  “Niemand alhier voldoet aan het profiel wat de minister van zo’n ambtenaar schetst – als deze ambtenaren nog functioneren. Daarnaast gaat het om individuele ambtenaren en niet om bureautjes die door de overheid worden ingehuurd.”
  Ik ken er sowieso 2 wat betreft alhier en ingehuurde bureautjes is nog niet ter sprake gekomen.

 15. eRik2017

  Beantwoording van de vragen op 05-06-2014
  De inzichten rond online reputatie beheer waren in die tijd volledig anders.
  Men was significant minder op de hoogte van de noodzaak en hoe/waarom je dat zou doen.

  Wat ik dus wil zeggen, dat er in die tijd, met de kennis van toen al gauw misverstanden konden ontstaan dat een medewerker ORM, dan wel webcare, een soort van klikker of manipulator zou kunnen zijn, dan wel die functie aannemen en daarom mogelijk het etiket van trol zou kunnen krijgen.

  Wat ik uit jullie discussie begrijp is het vraagstuk of er vandaag trollen worden ingezet door de overheid waarbij vacatures en kamervragen uit die tijd vandaag op tafel komen als een soort bewijsmateriaal.

  Ook andere organisaties zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat ORM zeer geod getrainde mensen vereist, met zeer strakke en duidelijke protocollen en duidelijke monitoring dat informatie en dialogen met buiten strikt voldoen aan de doelstellingen.
  De stok achter de deur is de consument zelf die van een medewerker op social media of in een chat zal accepteren dat er gemanipuleerd wordt om te overtuigen.
  Een volledige wetenschap is hierover inmiddels ontstaan.

  1. eRik2017

   Correctie laatste alinea:
   … of in een chat NIET zal accepteren dat er gemanipuleerd wordt …”

 16. Babaji538

  Er zijn mannen, die het vinden het spannend
  tot opwindend, als de vrouw
  haar bril zó laag heeft staan!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.