D66-backbencher Rob Jetten die afschaffing referendum regelde bedenkt smoesje om ook bindend referendum te verwerpen

Kijk even goed naar bovenstaande foto. Dit is hoe het gezicht van een onbetrouwbare politicus eruit ziet. Rob Jetten van D66 – u weet wel, de blaag die beargumenteerde dat het beter is als Nederland het referendum zou afschaffen – heeft nu ook een excuus gevonden om zich ook niet meer in te zetten voor het bindende referendum.

Het was de enige troefkaart die D66 had in het debat rondom het vermoorden van het raadgevende referendum. De huidige wet, zo zette Rob Jetten van de sociaal-liberale partij uiteen, heeft teveel weeffouten. Beter zou het zijn om de regelgeving in de prullenbak te werpen en vervolgens opnieuw te beginnen. Maar dan met een goede wet, voor een bindend referendum. Dát zou dan de steun krijgen van D66 en zo zou zijn partij dan toch de Democraten’66 kunnen blijven.

Enkele dagen later blijkt hoe leugenachtig dat is. In een verklaring op zijn Facebook-pagina kondigt Jetten aan voorlopig geen werk meer te zullen maken van het bindende referendum. De oorzaak? Er is nu even geen Kamermeerderheid voor, dus hij laat het rusten

“D66 blijft voorstander van een correctief, bindend referendum. Een echte noodrem voor de kiezer, als aanvulling op een sterke parlementaire democratie. Helaas is er nu geen meerderheid in de Kamer voor zo’n bindend referendum. Samen met enkele andere partijen blijven we nadenken over een referendumwet die op een breed politiek draagvlak kan rekenen.”

En dat is nu wat we noemen: je er met een Jantje van Leiden vanafmaken. Want als er momenteel onvoldoende voorstanders zijn, betekent dat toch niet dat je niet moet proberen om anderen over te halen? Daarnaast kwantificeert Jetten niet wat hij bedoelt met ‘blijven nadenken’ of wie die ‘andere partijen’ dan zijn. Gaat D66 ondanks alles samen met de bekendste pro-referendapartij van Nederland – het Forum voor Democratie – samenwerken, of willen ze die ‘bruine Baudet’ niet en blijven ze smeken tot ze een ons wegen bij GroenLinks en PvdA – die onlangs hun steun aan bindende referenda opzegden?

Eén ding is in ieder geval zeker: democratie is bij het D66 van 2018 een ondergeschoven kindje geworden. Het interesséért ze eenvoudigweg gewoon niet meer. Ze zijn alleen nog te laf om dat ook daadwerkelijk toe te geven, waardoor je dus met dit soort huichelachtige verhalen van backbenchers als Rob Jetten blijft zitten.

Jammer hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Guus Geluk

  Het is zinloos een wetsvoorstel tot bindend referendum in te dienen als er geen meerderheid – eigen coalitiegenoten inbegrepen – voor is te vinden.

  1. Abri079

   @ Gansje,
   De uitslag van het Nationaal kiezers Onderzoek (NKO) kennelijk niet gelezen.
   Het Nederlandse volk wil bij meerderhei een referendum. Doodseskaders 66 wil duidelijk ook geen vertegenwoordigende democratie meer.
   http://www.telegraaf.nl/nieuws/1715331/verlies-pvd-a-en-vvd-kwam-niet-door-beleid

   Succes met de orale diarree vandaag weer Gans cs.

   1. Guus Geluk

    De trol Pit heeft weer eens niet goed gelezen. Er is geen parlementaire meerderheid voor.

    1. DutchDropveter

     Gadverdamme Guus heb je de debatten gezien?
     Heb jij gehoord hoe ze onder het referendum uit kwamen?

     Wij zijn tegen een raadgevend referendum maar juist voor een bindend (Jette)
     Nou met de overige +- 70 zetels = de meerderheid.

     Dat jij over parlementair begint is je eigen idiote schuld.
     Tip nog meer draaien en woelen dan val je sowieso door de mand.

    2. Ernst Quispel

     Ja Guus, er zitten hier nogal wat reaguurders met de vingers stijf in de oren en met een blinddoek om mee te discussiëren.

     Dat is inderdaad ergerlijk.

     1. Guus Geluk

      Ja, ergerlijk is het juiste woord, Ernst.

     2. DutchDropveter

      Niks ergerlijk aan als je niet volledig bent in je verhaal 😉
      Dan is het ergerlijk dut u en die gekke Guus op dit platform keer op keer bagger verkondigen die onjuist, incompleet of sturend is. Dat maakt jullie een trol.

      En even voor de goede orde wat the F doet u hier dan nog? kunt u niet beter op een platform met gelijk gestemde gaan zitten of leeft u van het trollen?

     3. Janna47

      Duidelijk een geval van de pot verwijt de ketel hier….maar het spreekwoord van de splinter en de balk is hier ook op u van toepassing Quispel…..heeeeel erg jammer en sneu….

   2. Guus Geluk

    Kijk eens aan.

    “Uit het Nationaal Kiezersonderzoek komt verder naar voren dat de vertegenwoordigende democratie, zoals die in Nederland bestaat, brede steun geniet. Directe democratie is nauwelijks populair.”

    Een mooi resultaat.

   3. Abri079

    @ dropveter,
    Het is week in week uit hetzelfde gedrag van deze genetisch gemanipuleerde verwekfouten Guus, ernst, henk, frits cs. Het rijzende circus met rariteiten.
    Iets lezen, een ander verwijten dat hij het niet goed leest, de helft van de informatie ophoepelen, poneren als enige juiste zienswijze, iedereen uitmaken voor leugenaar en weer weg naar het volgende item om te verklooten.

  2. DutchDropveter

   Gustafff heb jij de debatten gezien? Er is stiekem een behoorlijke grote groep voor op dit moment. Kan met de verkiezingen te maken hebben maar ik denk dat als je dit handig aanpakt je een meerderheid hebt.

   Het valt op dat je te veel referend praat naar wat je gelezen hebt in de media maar ik heb niet het idee dat je uren lange dabatten terug kijkt om het juiste antwoord te vinden.

   Wedrom Gustaafff ga je op je muil.

   1. Guus Geluk

    Welke kamermeerderheid zie jij tot het correctief bindend referendum.

    Graag concreet antwoord.

    1. DutchDropveter

     Daarom kijk de debatten terug en loop niet als een leeg hoofd rond te rennen en letterlijk onzin en bagger verkondigen.

     PVV – 20
     Groenlinks – 14
     SP – 14
     PvdA – 9
     PvdD – 5
     50+ – 4
     Denk – 3
     Fvd – 2

     D66 gaf in het debat aan voor een correctief referendum te zijn = 19

     dat maakr totaal: 90 zetels.
     Steek je kop nou maar lekker in het zand Gustaafff

     1. Guus Geluk

      Zowel PvdA als GroenLinks zijn tégen het correctief bindend referendum. Van VVD, CDA, CU en SGP was al bekend dat zij tegen waren.

      Er is geen meerderheid voor het bindend referendum.

     2. DutchDropveter

      Daarom: kijk de debatten terug en staar je eens niet zo op de sturende toon van journalisten die delen weg laten (wat u dan weer leest)

     3. Guus Geluk

      In de debatten toonden GroenLinks en PvdA zich weliswaar voorstander van het raadgevend referendum, maar niet van het correctief bindend referendum.

     4. DutchDropveter

      Mevrouw van o.a. groenlinks steunde het idee van Henk Krol (50+) om te gaan kijken naar een meerderheid voor een bindendreferendum.

      Met dat voorstel was Jetten ook behoorlijk stil en kon enkel zeggen dat er nu over het raadgevend referendum gedebateerd word.

      Maja als je de moeite niet neemt om een debat te kijken moet je niet vanuit de media een mening gaan vormen en deze hier dan als een trol gaan lopen rond roepen.

     5. Guus Geluk

      DutchDropveter, zowel GroenLinks als PvdA trokken laatst hun handen nog af van zo’n wetsvoorstel en “kijken” betekent niet “steunen”. Er is geen parlementaire meerderheid voor het bindend referendum, dat heeft Jetten goed berekend.

      Je lijkt je onvoldoende te hebben verdiept in de materie.

     6. DutchDropveter

      Goed zo Guus je geeft al een beetje toe!
      Maar met kijken sta je open voor onderhandelingen.

      Dus Guus het ligt anders dan dat u in eerste instantie schetste.
      Nu nog eerlijk leren toegeven en niet buiten je kennisgebied spreken. Dan hoef je nooit meer zo te draaien en te tollen om je gelijk te halen.

     7. Guus Geluk

      Nee, jij beweerde stellig dat zowel PvdA als GroenLinks voorstander zijn van het bindend referendum. Dat is dus onjuist.

      Derhalve is er geen kamermeerderheid. Jetten heeft het goed gezien en jij zat er naast.

  3. DutchDropveter

   Weet je wat pas echt zinloos is Gustaafff? Hier blijven sputteren en met welk doel? Je zal er toch nietr inhoudelijk op in gaan maar ik kan alleen maar zeggen: partijtrol

 2. Abri079

  +d

 3. Ernst Quispel

  D’66 is voorstander van een bindend referendum maar moet vaststellen dat daar in de Kamer geen meerderheid voor bestaat.

  Zo liggen de feiten.

  1. DutchDropveter

   Onjuist ze waren het niet eens over de voorwaarden. D66 wil deze voorwaarden bijna onhaalbaar hoog neerleggen. Dat wil dus niet zeggen dat er geen meerderheid is.

   U bent onjuistheden aan het verkondigen.

  2. Rechtsaf

   @ernstig er is al een bindend referendum dus wat is dan het probleem!?
   Ik kan het je vertellen, de d666 is bezig om onze democratie, voor zover deze bestond, om zeep te helpen, en met name jochies die net om de hoek komen kijken gaan zich daarmee bemoeien..

  3. Roughwood

   Wat een flutargumentatie. Dus wanneer u zich bijvoorbeeld tot doel heeft gesteld ooit in uw leven een bepaald huis en type auto te kopen omdat u daar idolaat van bent en volkomen achter staat, maar er nu geen financiële middelen voor heeft (zo liggen de feiten), dan gooit u natuurlijk ook gelijk uw idealen overboord.

   1. Ernst Quispel

    Ik zeg niet dat D’66 het ideaal van een bindend referendum overboord moet gooien maar ze weten dat er voorlopig geen meerderheid voor is.
    Dat politieke feit is lastig te negeren.

 4. denk eens na

  Welke idioot wil nu niet mee kunnen stemmen over meer of minder asielzoekers, de toekomst van de eu , hogere straffen , dat kun je toch niet overlaten aan een paar beroeps leugenaars.

 5. david1veenstra

  Die Jetten ziet er uit als een robot. Loopt ook zo. Zijn net iets te grote ogen speuren de menigte af en het lijkt dan of hij wacht op de input van zijn programmeur. Wat er uit zijn mond komt is niet van hemzelf. Een robot doet alleen iets in opdracht. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ALLE D66 politici worden aangestuurd. Ergens zit een programmeur die hen dingen laat zeggen die een normaal mens onmogelijk over de tong kan krijgen. Help, we worden geregeerd door robots! Alexander ROBO cop/politicus en zijn legertje klonen.

 6. Rechtsaf

  d666 en de VVD saampjes echt gewoon een (voor de kneusjes die het niet begrijpen “denkbeeldige”) BOM erop..

  1. sonar

   Rechtsaf je kan ze ook aan de waslijn hangen,misschien drogen zij beter op.
   Nu zijn het natte kranten ,net zoals onze betweters zoals Gans,Kwippie Henkie enz enz enz.

 7. rafi

  Het is puur pragmatisme: ze zijn alleen maar voor referenda, raadgevende of bindende, als ze weten dat de meerderheid der bevolking over een bepaald onderwerp zal stemmen naar de zin van Duivel666. Anders zijn ze tegen dat middel. De oude politiek is zich denkelijk rot geschrokken van de duidelijke verwerping van een Europese grondwet.
  Zo ook is dit weer pragmatisme: ze gaan niet meer aan de slag voor een correctief referendum omdat er toch geen meerderheid voor is in de TK.

 8. david1veenstra

  Het referendum wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. Het bestaat al sinds jaar en dag in Zwitserland. Loopt daar de boel in het honderd? Dacht het niet. Zijn daar nog steeds levende politici aan het werk? Echt wel. Dus zolang die politici maar luisteren naar de bevolking hebben ze weinig te vrezen.

 9. Pit

  Dood66 is al verloren, de partij heeft niets dan alleen regeringsdeelname.

  #kleurloos

  1. Rechtsaf

   @Pit ze maken er iig serieus werk van om er een potje van te maken.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Zie hier het gezicht van een volbloed fascist.
  Vetgemest op identity politics en de EUSSR religie.
  De demofoob in al haar/zijn/het glorie
  Met een diepe minachting voor het plebs
  Deze totalitaire Kadaverdiscipline-slaaf zou binnen 1 sec door Hans van Mierlo en Hans Gruijters uit hun partij getrapt zijn.
  Je ziet van Mierlo met daaromheen drommen Demofoben’66
  Hakken, steken, schoppen, bijten, klauwen

  Het is 2018, 24 Feb
  En nog steeds is Boris van der Ham lid van Discrimineren’66
  (en hij durft zich eveneens nog steeds democraat, progressief en humanist te noemen)
  De excuus Truus van dissidentenjager Ollongren, grafpisser Peggol en het Iraans Kruipwonder Kaag.
  Meisjes worden opgepakt, verkracht, kapotgeslagen
  En Kaag legitimeert het
  En oliemannetje Boris van der Ham doet net of hij de drie Aapjes is.
  Buitengemeen potsierlijk
  En op de 1984-Staatsmedia maar verkondigen dat ie teleurgesteld is maar kennelijk is lid zijn van deze haatdragende griezelclub belangrijker dan vast te houden aan de principes)

  1. Pit

   @Kettle: Vlijmscherp als altijd!

   +++++

   #dood66

  2. J.C.

   @Two Ravens Black Kettle

   Ik zag gisteren nog een andere engerd van Duister66, Sjoerd Sjoerdsma, die “echt” opkwam voor de slachtoffers, die zich gemeld hebben op #METOO. En hij deed z’n toneelspel niet alleen…….

   De links liberalen politici van het partijkartel, die gisteren in de Tweede Kamer zo echt mogelijk gespeeld meelevend en begripvol met de slachtoffers van #METOO hun betoog hielden, hebben jarenlang weggekeken bij de misselijkmakende soort (seksuele) ervaringen (verkrachting, onderdrukking, verminking en uitbuiting) van vrouwen, die nooit op #METOO het woord zullen (kunnen) nemen. En deze jongens en meisjes gingen nu met interrupties, bij het betoog van de heer Beertema (PVV), heel selektief verontwaardigd Beertema lopen framen en hem smerige leugenachtig woorden in de mond leggen, omdat hij niet bereid is mee te gaan in het toneelspel van deze zo meelevende Tweede Kamerleden (maar niet met autochtone ouderen, en ook niet met mensen die hun vreugde halen uit het werken in de sociale werkplaats, en ook niet met de autochtone daklozen, en ook niet met de mensen die bijna stikken door Schiphol, enz.). Wat is het links liberale deel van de de Tweede Kamer toch afgezakt naar een bedenkelijk niveau.

   God (van Israël) zij gedankt dat het tij aan het keren is……………..Wat mij betreft worden deze enge figuren vandaag nog de Tweede Kamer uitgejaagd, maar of deze notoire links liberale wegkijkers ooit ter verantwoording zullen worden geroepen valt te betwijfelen.

 11. J.C.

  Honecker…………

  1. J.C.

   Oh, ik zie nu dat het niet de foto van Honecker (DDR) uit z’n jonge jaren is……….Nou ja, ze hebben ook dezelfde ideeën over democratie.

 12. DolleDries

  Ik ben enorm trots op ons land. We staan in een bejubeld rijtje van opheffen van het refrerendum.

  Nazi Duitsland 1935 Adolf Hitler SS/Gestapo
  DDR 1967 Walter Ulbricht Stasi
  Nederland Rutte/Pechtholt D66 ,VVD,CU,CDA en SGP

  Laat we wel wezen wie zou er niet in zo mooi lijstje willen staan.
  Wel een giller dat de laatste beweerd dat het is voor meer democratie.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Hoe gaat dat liedje ook al weer. Het Orwelliaans (kijk ons eens deugen) drinklied van elke Demofoben’66’r

  “Vijftien miljoen mensen
  Op dat hele kleine stukje aarde
  Die knip je alle stembanden door
  En die hou je in de gaten”

 14. edoc431

  Mensen stop nou eens met de trollen te voeren zo moeilijk kan dat toch niet zijn kom op

  1. Vit

   Hey daar hebben we code134 weer.

   1. Pit

    @Vit: Inderdaad, het trollenbloed kruipt waar het niet gaan kan…

   2. edoc431

    nee fout jongens hahahahaha ik sta aan jullie kant lol

    1. Pit

     Sommige grapjes kun je beter niet maken.

     1. Vit

      Inderdaad, het ligt nogal gevoelig, het is zoals een terminaal patiënt beterschap wensen.

     2. swetsnek

      nee @Pit dat is waar deze was ook wel een beetje aan de zware kant SORRY

   3. edoc431

    vond het wel leuk om met een anders ID te komen hahahaha wat guuske en vooral qutspel kunnen wij allang hahahaha

    1. edoc431

     maar goed terug keren maar weer he lol

     1. Guus Geluk

      Zwetsnek, je bent doorzichtig.

     2. swetsnek

      nee hoor ik geef het toch toe ?? hoe makkelijk is het om met 10/ nicks hier een heel verhaal alleen af te steken guus ??

    2. Pit

     @edoc431: Als je met de strontemmer rammelt komt de strontvlieg [Geen Geluk] wel aangevlogen.

     1. swetsnek

      hahahahaha ach ja jongens het is zaterdag schandalig mooi weer wat wil je nog meer haha

 15. Pretpark

  D66,de partij die de plaats heeft ingenomen van de NSB,ers na WO2,die Jetten,zal binnen kort,waarschijnlijk op befehl,in een lange jas lopen!!!!
  Kom je hem tegen,draai je nooit om, en blijf hem nakijken tot hij uit het zicht is verdwenen!!!

  1. poison

   Die Jetten lijkt idd op Herr Flick uit Allo, allo. Mis alleen de lange zwarte jas. Man, man, man, net zo’n griezel als Pechtold.

 16. Ruud562

  D66 is een achterbakse, een zich laag bij de grond begevende partij vol anti-democratische hypocrieten die ook nog niet bepaald integer zijn te noemen(appartement-verhaal).

 17. Ni28

  Zoek je principes bij D66? Dan kunt je lang zoeken. Een partij die ruggengraat mist heeft ook geen principes.

 18. Ni28

  Een partij die zegt achter een bindend referendum staat die gaat er ook voor vechten en gaat niet de raadgevende referendum begraven. De hele oppositie(op SGP)na vocht voor de raadgevende referendum als een opmaat naar een bindend referendum dus kan ik mij niet voorstellen dat Pechtold zich verschuilt achter de redenering dat er geen meerderheid voor bestaat. Het is een holle excuus naar de regeringspartijen. Met D66 zou er wel meerderheid zijn maar ja regeren zonder referendum vinden zij bij D66 lekkerder.

 19. Ni28

  5@ Luister goed naar de trol, hij vraagt het zelf aan om je belachelijk te maken.
  De enige antwoord staat hier onder. Luister voor die ene keer naar hem.

  Hoe bestrijd je een internettrol? Simpel, door NIET te reageren. Trollen willen een antwoord uitlokken. Door ze te negeren lok je dus niets uit. Als je wel reageert, krijgen ze hun zin. Dan reageren ze vaak nog veel harder en kwetsender dan de eerste keer.
  Lees verder op: https://readymag.com/u31563534/803594/

  WILT U DE TROLLEN BESTRIJDEN? REAGEER DAN NIET!!!

  Behandel ze als de KLIKO, netjes langs de straat neerzetten en de vuilnisman doet de rest.

  1. Guus Geluk

   Hier sluit ik me bij aan, negeer de trollen door niet op hen te reageren.

   ++++.

   1. Vit

    Inderdaad, trollen als Wim negeren kost mij ook geen enkele moeite ‘meer’.

    1. Guus Geluk

     Ik doelde op trollen als Pit.

     1. Vit

      En ik Ernst en zeau.

     2. Guus Geluk

      Ah, okay, maar Ernst verziekt de discussie niet (meer).

     3. Vit

      Daar is het veel te laat voor, serieus nemen is er niet meer bij.

     4. Pit

      @Vit: Daar is het veel te laat voor…

      Inderdaad, Wim heeft zijn kansen gehad en Geen Geluk is zijn rugdekker!

     5. Guus Geluk

      Pit is onze huistrol en heeft, in elk geval bij mij, veel krediet verspeeld. Met Vit valt wel te praten.

    2. eRik2017

     Ik ben ontwind!
     Heerlijk rustgevend gevoel!

     1. Pit

      @Erik: Wij geven elkaar de forumhand! 😉

     2. eRik2017

      Zo is dat!
      #ontwimmen!

      De Wim uit de zeilen nemen!
      Het ontwimpad kiezen!
      Avondrood, Wim in de sloot

 20. George van de linden

  Ik weet dat men geen oordeel mag vellen over iemands uiterlijk maar zeg nou zelf, op de foto zie je toch ongetwijfeld een onvervalste yuppekop?

  Sjaaltje wat geen dienst doet, opstaand kraagje wat ook geen nut heeft, gebleekte tanden, een big fakesmile, een snel yuppenkapsel en overhemdje met een bijpassende lamswollen truitje.

  Snel een teiltje want ik moet spontaan even over mijn nek……..

  1. Pit

   @George: Het is Perte Penthouse Pechtold’s sokpop.

  2. Frits Jansen

   U heeft liever een groene geitenharen pluizenkop? Nostalgie is heerlijk.

 21. Frits Jansen

  Jetten is geen “backbencher” want hij is behoorlijk opgevallen met het referendum. Backbenchers zijn zwijgzaam stemvee.

  Een bindend referendum gaat veel verder dan een raadgevend referendum, dus het is logisch om daar niet naar te streven als het raadgevend referendum al onhoudbaar wordt bevonden.

  Dat huist DDS het zo opneemt voor het referendum is een extra reden er tegen te zijn.

  1. rafi

   Je tweede alinea is logisch weliswaar kloppend, maar inhoudelijk deugt zij niet. Want je maakt niet duidelijk wat je onder ‘onhoudbaar’ verstaat. Er is geen enkele inhoudelijke reden denkbaar waarom het raadgevende referendum reeds na een wettelijke bestaansduur waarin er slechts een onderwerp (de Oekraiene) aan de orde geweest is, ‘onhoudbaar’ geworden zou zijn. De regering is er zelf bij, als het bv. erom gaat het volk vor te lichten over de referendumkeuzes.
   Conclusie na je onzin gelezen te hebben: je bent een quasi-elitaire demagoog, die op deze retorische wijze zijn IQ van slechts 85 weg tracht te moffelen.

 22. Babaji538

  RTL neemt het op voor “Barbie”.
  Juist, ja.

  Petra Hermans

 23. Kees

  Kostelijk om te zien hoe 66 zelfmoord pleegt. Nu nog veel sneller dan in de vorige regeerperiodes.

 24. Ni28

  60@ Je bent in overtreding GG want volgens je vrienden Quispel en Beukman ik een trol ben en je reageert nu op mij terwijl je het niet mag doen van hen. Ik neemt het je niet kwalijk als je je terugtrekt, het zijn eenmaal je vrienden en wilt ze behouden. Alleen zou ik de definitie van de trol nogmaals bestuderen voorafgaande je reactie.

  1. Guus Geluk

   Ik vind jou geen trol, maar constateerde dat Pit weer eens zat te trollen en Dropveter – geen kennis hebbende van de materie – diens commentaren doorspekte van op de man gerichte aanvallen.

   Begrijp je.

   1. DutchDropveter

    Ik vroeg puur waarom je al twee jaar doorgaat elk artikel te bekritiseren. Als je daar geen antwoord op wil geven dan ben je zelf een Trol, een flapdrol.

    Ik zou geen kennis hebben van de materie maar meneertje Guus doet zijn mening op uit de mainstream media en zie enkel het knip en plakwerk waardoor hij steken blind wordt.

    Dat noemt Guus dan trollen, de feiten onder elkaar benoemen. En dan wordt het Guus te heet onder zijn pootjes en kan hij alleen maar Trol – DFTT of andere onzin sputteren. En als je dan na 2 jaar (!!!!) nog geen antwoord geeft tja dat maakt jou of; Heel koppig of heel erg achterlijk.

    Btw de reden dat je hier zo lang te keer kan gaan is dat omdat er geen hond ingrijpt op andere platformen ben je namelijk al 20x weg gebonjourd.

 25. Ni28

  De VVD zijn witte boord criminelen zonder principes maar D66 is echt om van te kotsen.

  1. Rechtsaf

   @Ni28 en dat is nog een understatement..

 26. P.Sisterons

  Zie hem staan. Wat een zelfingenomen flapdrol.

  1. david1veenstra

   Nou ja, zijn moeder houdt wel van hem hoor!
   Zo’n lieve jongen, doet altijd de boodschappen en wordt geaaid door alle buurvrouwen.
   Buurvrouwen zijn gek op homo typetjes.

 27. Pit

  In de huidige hoog ontwikkelde en steeds sneller veranderende maatschappij kan een kiezer die één keer in de vier jaar zijn of haar stem mag uitbrengen moeilijk beschouwd worden als de ultieme vorm van democratie. Zeker als het voor de kiezer nog maar de vraag is wat er vervolgens met die stem gebeurt.

  #directdemocratie

 28. FlorisDeVr1es

  Immer onberispelijk gekleed, welbespraakt, altijd blijven lachen, maar ondertussen… Jetten lijkt wel een robot waar D66 het (steeds meer schade aan Nederland aanrichtende) werk aan heeft uitbesteed. Onder de motorkap zitten efficiente mechanismen en goed geoliede radertjes, maar geen bezieling.

 29. Babaji538

  Het gedrocht der gedrochten verstaat geen
  visie, geen ethiek, geen waarde of norm.
  De enige norm is dat wat omhoog zal en moet gaan
  onder een leeftijdsgrens van 9 tot 11, ook online.
  Een kwestie van likken of gelikt worden, van de meisjes
  na de Duitsers.
  Ik verwacht enkel geen respect, geen gestrengheid
  of verandering in gedragspatroon.
  Het zit er namelijk, geenzins, in.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, het zit er namelijk, geenzins, in.

 30. david1veenstra

  Nou ja, Alexander Pechtold krijgt al te maken met verzoeken uit de eigen gelederen van zijn partij om op te stappen. Kennelijk heeft dat appartement toch een juridisch staartje.
  Om maar te zwijgen over belastingontduiking door de heer Pechtold.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.