D66 zegt (een beetje) sorry na ontdekking homofobe uitspraken van Amsterdams kandidaat-raadslid

Nadat ontdekt werd dat Yassmine El Ksaihi in 2010 gezegd had dat homoseksualiteit “een zonde is”, stonden de zogenaamde inclusieve sociaal-liberalen ineens voor joker. Nu doet de partij een poging dat recht te breien, door een soort van excuses te plaatsen op de website van D66 Amsterdam.

Het zijn uitspraken die je nog niet eens verwacht van een SGP-Kamerlid: “Homoseksualiteit een zonde is in de islam. Dat is voor ons geeen discussiepunt.” Maar nee: de afzender was D66-tante Yassmine El Ksaihi die dit zinnetje gewoon on the record uitsprak tegen het NRC Handelsblad in een in 2010 gehouden interview. Dat is natuurlijk niet zo handig als je D66 bent, en constant allerlei partijen de mantel uitveegt vanwege vermeende uitingen van racisme, seksisme en homofobie. Dan moet je zelf natuurlijk ook een brandschoon blazoen hebben.

Dus ja, dan publiceer je maar een stukje op de website van D66 Amsterdam waarin je zegt dat je “baalt” van het citaat. En dat het slechts een poging was om een “conservatieve” moslimachterban mee te nemen in het oprichten van een zogenaamde “inclusieve moskee”. El Ksaihi beweert nu dat ze homoseksualiteit eigenlijk helemaal geen zonde vindt en alleen maar wat pseudo-jihadi’s wilde paaien. Verder niets, hoor:

“De afgelopen paar dagen zijn er vragen gesteld over een interview dat ik acht jaar geleden heb gegeven aan het NRC. Bij dat artikel staat een kop waar ik toen al van schrok en nu nog steeds enorm van baal. Baal omdat ik weet hoe het overkomt op de LHBTI-gemeenschap. Een gemeenschap waar ik me voor inzet, op bijeenkomsten van de Gay Pride en onlangs nog bij het veroordelen van het homo gerelateerde geweld bij de Wibautstraat. Kortom: een kop waar ik mij niet in kan vinden.

Tijdens het interview acht jaar geleden worstelde als ik 23-jarige voorzitter van de moskee met mijn rol als voorzitter. Ik wilde een inclusieve moskee opzetten, waar iedereen welkom was. Het maakte voor mij niet uit wat de seksuele geaardheid was van de bezoekers van de moskee. Ik wilde ook de conservatievere achterban hierin meekrijgen. Helaas heb ik dat toen niet goed over kunnen brengen. Als het me nu nog een keer gevraagd wordt zou ik het ook anders formuleren.”

De hamvraag is nu natuurlijk: gelooft u El Ksaihi nog? Is ze werkelijk van mening veranderd, of probeert ze hier het verkondigen van de waarheid over haar religieuze overtuigingen ondergeschikt te maken aan het scoren van een baantje in de Amsterdamse gemeenteraad? Ik beschik niet over telepathische gaven, dus ik weet het niet. Maar als u op een homo-vriendelijke partij wil stemmen bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen over pakweg zes weken, dan zou ik voor de zekerheid D66 toch maar ontwijken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. George van de linden

  Ik snap überhaupt niet wat dat kopvod in de raad doet !

 2. Ritter

  De (vaak illegale) massa immigratie van moslims naar Europa heeft niet alleen Jodenhaat meegebracht maar ook homohaat.

  De meeste moslims zullen homoseksualiteit niet accepteren…………….ze houden vast aan hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie.

  Daarom is het eigenlijk vreemd dat moslims bij partijen als D66 en de PvdA zitten. Veel logischer is dat ze een eigen partij hebben die gebaseerd is op de islam. Dan kunnen ze hun ideeën vrij uiten en weten de kiezers waar zo’n partij voor staat.

  Zelfs een burgemeester van Rotterdam die belijdend moslim is en lid van de PvdA probeert Salafisten en Jihadi goed te praten. Bij salafisten staat de doodstraf op homoseksualiteit.

  Het toont weer aan dat de islam niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze.

  1. Vit

   Wetenschap is sowieso niet aan moslims besteed.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Armeense genocide ontkenners, juwelenpissers, appartementjes-simonisten, spirituele van Mierlo verkrachters en Dissidentenjagers zijn ook van harte welkom bij de zelotische ideologen coterie van de D’66
  Dus waarom geen islamistische homofoben ?
  Die club zit er vol mee anders zouden ze niet coute-que-coute op immense schaal al jaren lang ongebreideld antisemitisme, tribale twisten en homofobie dit land binnenloodsen.
  Hoe meer geïmporteerde haat en achterlijkheid hoe goedkoper het poetsertje van de ondraaglijk arrogante D’66 stemmer.

  Het enige merkwaardige aspect van deze hele onverkwikkelijke zaak is dat er nog zoveel homos.exuelen op deze buitengemeen enge club stemmen
  (waaronder notabene ‘humanist’ Boris van der Ham die donders goed weet dat de erfenis van Van Mierlo door de riolering is gespoeld door dit dance macabre-gezelschap van de democratie maar nog steeds lid is, shame on him !!)

  Enfin
  De MSM zal er zoals gebruikelijk niet over berichten dus geen haan/Kaaskop zal er naar kraaien en deze haatdragende dame past perfect in het vunzige profiel van D’66 anno Tijdperk Peggol/Bevriende Media.

 4. DolleDries

  Met zo homo hatende figuren van Penthouse 66 in de raad mag je wel doorlopende blote billen boten parade organiseren in die puin stad om een beetje geloofwaardig over te komen
  Nog even en men ziet ze vliegen vanaf de Amsterdamse daken,maar dat is een persoonlijk keuze van die homo’s.

 5. swetsnek

  Kom der maar in ratten van links D666 valt door de mand

 6. eRik2017

  Wel gewoon een beetje blijven draaien he in de richting hoe het uitkomt.
  Als je dingen van de grote controverse klok houdt, dan krijg je misschien ook een appartementje. Homo zijn is immers privé.

  Ik hoor haar nog steeds niet zeggen: Homo-moslims zijn welkom in de Moskee.
  Vraag eens homo’s in Amsterdam hoeveel moslims (verborgen) homo zijn. Dat zijn enorme aantallen. van mij morgen ze en mij zegen hebben ze.
  Maar of ze nou veel steun hebben van dit raadslid?

 7. Ni28

  Hypocriete partijtje die D66.

 8. eRik2017

  Gek trouwens dat dit zo’n beetje het enige topic is waar Ernstçüm, Henkçüm en Wètuçhbetür niets inbrengen.

 9. Fortiori

  Wat een nieuws… Niets op DDS Economie Dow down meer dan 1000 points Bitcoin op 7000 heden 5/2 21:30 . Waarom geen updates ? Is ook belangrijk ivm Trump Administration

 10. Ernst Quispel

  El Ksaihi maakt op mij een integere en logische indruk. Ik heb geen enkele reden om aan haar oprechtheid te twijfelen.

  1. swetsnek

   DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaag wim zoek hulp

  2. eRik2017

   Haar hele verhaal klopot al vanaf het grondsbeginsel al niet:

   Ik citeer:
   ## Iedereen mag verliefd worden op wie men wil. Zolang dat volgens de wet of in de praktijk nog niet kan, zal ik blijven knokken voor gelijke rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, trans en intersekse personen. Zodat Amsterdam echt die inclusieve, diverse stad wordt waar ik trots op ben. ##

   Knokken voor gelijke rechten? In Amsterdam kan je juist homo zijn zoveel je wilt! Homo zijn is normaal in het bedrijfsleven, in de horeca, in het onderwijs, bij de overheid. Amsterdam is een stad waar homo zijn volledig geaccepteerd is.

   1. eRik2017

    @Ernstçüm
    Volledig geaccepteerd bij autochtone Nederlanders dan.

   2. eRik2017

    Kortom @Ernstçüm, je laat alweer zien dat je eigenlijk een conservatieve DENKtröl bent. Alleen maar rellen en opruien, de schijn ophouden te staan voor een betere wereld, maar met een agenda om donker conservatief te zijn.

  3. Vit

   Wel eens van taqiyya gehoord hmm?

   1. Ernst Quispel

    Moslims zullen de term niet kennen maar in PVV-kringen wordt de term veel gebruikt.

    1. Vit

     “Takiyya of Taqqiyya (التقية – ‘vrees’) (ook gespeld als Taqiyya/Takiyyah/Taqiya/Tuqya) geldt in de islamitische traditie van sjiieten, ismaëlieten en druzen als een toegestane gedragsregel om het geloof onder bedreiging of dwang te verbergen.[1] Takiyya is een theologisch concept en betekent ‘zich beschermen tegen’. Het leerstuk staat moslims toe om hun geloof te verbergen of loochenen als ze bedreigd of vervolgd worden.”

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya

     1. Ernst Quispel

      Ik beweerde niet dat het begrip niet bestaat maar het is meer actueel onder islamofoben dan bij moslims.

     2. Vit

      Moslims kennen de term dus wel.

     3. Vit

      “Assalaamu alaykoum warahmatoellahi wabarakatoeh,

      Net hoorde ik wilders en femke halsema praten over “takiya”, dwz (volgens hun) dat je als moslimzijnde het recht hebt om tegen niet-moslims te liegen. Ik heb hier nooit van gehoord. Ik heb zitten zoeken op het internet en kan ook niet echt iets vinden.”

      “Kan ook niet echt iets vinden”, grappig dit meteen met een bewijs komen.

     4. Ernst Quispel

      Het toont aan dat de gewone moslim niet vertrouwd is met de term.

     5. eRik2017

      @Ernstçüm!
      De lampjes op de gang blijven aan, maar nu slapen!

     6. Vit

      Zo achterlijk zijn moslims nou ook weer niet dat ze geen taqiyya kunnen intoetsen bij Google.

  4. Top

   Blablabla! Blabla. Blaaskaak!

 11. A3aan

  Fantasie heb ik best wel maar dat Yassmine El Ksaihi wil beweren dat het haar geen bal uitmaakt wie er in haar “inclusieve” moskee komt wil er bij mij niet in. Zij deed de uitlating om haar conservatieve achterban mee te krijgen. Ja ja, ik denk dat zodra haar “conservatieve” achterban door zou hebben dat er een homo, of welk een letter voor anders dan… in de moskee zou zijn dat die achterban de homo van het dak van de moskee zou schuiven.

  Dan nu zo veel jaar later zeggen dat het niet zo bedoelt was… koekoek!

 12. denk eens na

  Het trollekreng zal er wel een nepnieuwsje in gooien,

 13. Nasrani

  Wanneer zullen we beseffen dat een hoofddoek al genoeg is voor foute ideeën?

 14. david1veenstra

  Ik geloof er geen barst van.

 15. Bon-vivant

  Goed dat onze Tim aan het eind van zijn artikel nog een welgemeend stemadvies meegeeft. Anders zou een groot deel van de forumdeelnemers zo maar op D66 kunnen gaan stemmen.

  1. eRik2017

   Nee nee, Bon-Wim
   Eerst zit je bij Anne Fleur, en nu bij Yassmine?
   Nu is het afgelopen hoor! handjes boven de dekens, en lekker slapen!

   1. Bon-vivant

    Adolf, verdikkie, ben je er nu toch nog. Kom achter die boom vandaan!

 16. Babaji538

  Het te vroeg van wal steken, deed menigeen
  tussen wal en schip, terechtkomen.
  Petra Hermans

 17. sjun

  D66 verwierf al eerder stemadvies vanuit Ankara door over de Armenocide te draaikonten. Dus dat zo’n zichtbaar kortgehouden onderworpene die dat ook nog eens op de hoeken van de straat uitdraagt door haar kledingkeuze namens D66 als volksvertegenwoordigster actief is geeft vooral aan wat je met een stem op de partij legitimeert. Islamisering, islamisering, islamisering! En Alexander Pechtold zag in zijn onlangs wegens politieke verdiensten aan Canadese handelaren geschonken penthouse dat het goed was.

 18. WorajaiP

  Als deze goedlachse obese geloofszelote nog steeds allah in haar hartje heeft, brandt zij voor eeuwig in de hel als zij nu dehomogemeenschap omarmt. Binnen de islam is geen ruimte voor mietjes, zal ik maar zeggen.
  Ook de hoogste tijd haar hoofddoekje af te leggen, zou ik zo zeggen want een vroom moslimmeiske ben je nu niet meer…

 19. Duckday

  D66 Weg er mee Draai konten

 20. Kees

  Een simpel naief wicht, echt iets voor D66.

 21. Baron von Munchhausen

  Ja, Appartementje Pechthold; wat nu?
  Hoe vertel je dit aan vrouwenliefhebster Minister Ollogren?

  1. Pit

   Perte Penthouse Pechtold zal vast weinig moeite hebben met de vrouw van de vrouw, ze ontkennen het gewoon en maken er een privékwestie van. 😛

 22. Steve Van der Vekens

  Met die vieze badmuts.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.