Daar is-ie dan! Wilders gearriveerd in Moskou, en hij schiet alvast een hoop prachtige plaatjes

Andere partijen kijken er met Argusogen naar, maar de PVV-leider trok zich er geen bal van aan. Hij kreeg een officiële uitnodiging van de Doema – het Russische Parlement – om Moskou te bezoeken. En vandaag is hij dan ook gearriveerd. Een collectie van prachtige foto’s die de PVV-leider schoot van het centrum van de Russische hoofdstad, bewijzen dat.

Gisteravond arriveerde PVV-leider Wilders in Moskou voor een bezoek aan de Doema, oftewel de applausmachine van Poetin het parlement van Rusland. Het is geen oncontroversieel bezoek, want de betrekkingen tussen Nederland en Rusland zijn nog altijd slecht te noemen. Dat vindt z’n oorsprong in de agressieve expansiedrift die Rusland uitoefent in Oost-Europa, waaraan Georgië en Oekraïne al ten prooi vielen. Ook het neerschieten van de MH17 door Russische soldaten heeft er niet aan bijgedragen.

Maar Wilders trekt zich niets aan van alle kritiek en toont zich lekker tóch in Moskou, waar hij zich laat fêteren door Russische parlementariërs die er een dagtaak aan hebben alle maatregelen die de regering-Poetin indient van ganser harte te steunen. Dat lijkt PVV-leider Wilders wel wat, een heel parlement vol klapvee, en dus komt hij even polshoogte nemen. Eén dezer dagen mag hij dus echt op bezoek komen in dit centrum van de Russische staatsmacht, maar voordat het zover is speelt Geert nog even de toerist. En dus zien we prachtige winterse beelden van het Rode Plein en het Kremlin. De sneeuw is helaas aan de zuinige kant – een mens kan niet alles hebben – maar desalniettemin toch aardige foto’s van een schitterende centrum van Moskou.

Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter
Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter
Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter
Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter
Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter
Moskou bij nacht. Bron: Wilders / Twitter

Veel plezier in Moskou, Geert! En kijk een beetje uit: de levensverwachting van oppositiepolitici aldaar is niet erg hoog…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. DolleDries

  Veel plezier in Moskou, Geert! En kijk een beetje uit: de levensverwachting van oppositiepolitici aldaar is niet erg hoog…

  Nou Geert kan daar wel mee over weg met deze ervaring in ons eigen land. P.F.

 2. DolleDries

  Ook het neerschieten van de MH17 door Russische soldaten heeft er niet aan bijgedragen.?????????????????????????????????

  1. Ernst Quispel

   DolleDries heeft gelijk, de MH17 werd neergeschoten door Oekraïense rebellen met een BUK die ze hadden gekregen van Rusland en met steun van Russische militairen.

   1. penis aqua di rosa

    Dus jij weet precies, wat onze regering officieel niet weet. Knap hoor!

  2. Bertje1234

   Het mediakartel heeft het nu eenmaal gezegd dus het zal wel kloppen zo denken velen. Dat de satelietbeelden van Oekraine er niet zijn en dat het voor de oorlogsretoriek vrij goed uitkomt laat geen bellen rinkelen.
   Zo heb je ook “gematigde rebellen” in Syrie. De mannen die met machinegeweer in de hand de straat opgaan om Sharia te eisen.

   Wij, de mainstream EU-politici zijn nu eenmaal de goeien, in Brussel zijn ze niet op macht belust, ze doen dit puur voor het welzijn van de Oekrainse burgers.

   De zure regen en het klimaat zijn andere problemen die we echt op moeten lossen volgens onze betrouwbare MSM. We zullen een paar uurtjes langer voor belastingen moeten werken, maar heus het is voor de goede zaak.

   De 2e kamer is ook helemaal geen P.C. aupplausmachine, die mensen denken allemaal oprecht dat het huidige beleid het beste is. In Rusland is het anders, Poetin steunen kan natuurlijk alleen door carrierepolitici gebeuren, die hebben we hier niet.

 3. Sam C

  Heel goed van Wilders. Dat Ruslandje pesten slaat nergens op.

 4. Ernst Quispel

  “Russische parlementariërs die er een dagtaak aan hebben alle maatregelen die de regering-Poetin indient van ganser harte te steunen. Dat lijkt PVV-leider Wilders wel wat, een heel parlement vol klapvee “

  Je zult de reaguurders hier niet de kost moeten geven die Rusland als democratie hoger achten dan onze eigen Tweede Kamer.

  1. Holland

   Zie laatste alinea Bertje1234.

   1. Pit

    @Holland: Wim…

    #doodzwijgen

 5. Adriaan

  Kamerlid Wilders en Poetin zitten aan tafel in de Doema. Op de hoek van het bureau staat een gouden telefoon. Wilders vraagt verwonderd: “Waar is die gouden telefoon voor?”
  Poetin antwoordt: “Dit toestel is speciaal voor ons contact met de hel, een directe lijn, exclusief.”
  Kamerlid Wilders is onder de indruk – als hij er ook een kan bemachtigen, is Poetin vast blij met hem als Europese vertrouweling.
  “Meneer Poetin, hoe kom ik aan zo’n telefoontoestel?”
  Poetin weet wel iemand. Eenmaal terug in Nederland wordt de telefoon volgens afspraak bezorgd op het Binnenhof.
  Na een maand valt de telefoonrekening als een blok beton op de mat. Kamerlid Wilders schrikt zich een ongeluk en belt in paniek naar Poetin.
  “Vlad?”
  “Ja.”
  “Mijn telefoonrekening is duizenden en duizenden euro’s! Europa legt jullie al die sancties op en jij geeft je geld hieraan uit? Hoe kun je dat betalen?”
  “Nee, nee, Kamerlid Wilders. Je begrijpt het niet. Kijk, wij Russen bellen naar de hel voor lokaal tarief.”

  (Bron: HP/DE TIJD, 27 november 2017 10:20)

  1. DolleDries

   Wat een lul verhaal.

   1. Mart

    Kots misselijk dit gezijk….ben veel in Rusland geweest tijdens het rode bewind.Lijkt me nù nòg schikkelijker dan waarmee JULLIE nù mee bezig zijn.Ga maar lekker door met bachen,en onderwerp je vooral . Mart Brasil.

 6. Ni28

  De Russische propaganda machine draait op volle toeren. Even Rutte plagen bedacht Poetin, in Rusland bestaat geen cordon sanitair, Rusland is een echte democratie. Wij weten beter maar onderschat de Russische diplomatie niet!

  1. DolleDries

   Gelukkig ligt die machine in het westen stil . Ja dan hebben we reden om te klagen toch.

 7. DolleDries

  Het is ongelooflijk dat Nederland vriendschapsbanden met Oekraïne aangaan die bewust 200 landgenoten over een oorlogsgebied lieten vliegen waar al veel vliegtuigen waren neergestoten om daar politiek voordelen mee uit te halen.
  Schofterig bestaat niet.

  1. Ernst Quispel

   De MH17 is niet door Oekraïne neergeschoten, dit slaat nergens op.

   1. Holland

    Natuurlijk is de MH17 wel door Oekraine neergeschoten. Als het Rusland was geweest was de onderste steen al lang boven geweest en waren de kleinste details openbaar gemaakt. Rusland was luidkeels aangeklaagd, voor het Internationaal Gerechtshof gesleept en veroordeeld tot een paar miljard schadevergoeding (analoog aan Lockerbie/Ghadaffi).

    Maar ja, de Oekraine moet tegen elke prijs bij de EU getrokken worden. Dan word je wel gedwongen om te doofpotten en te liegen.

    1. Ernst Quispel

     Er is uitvoerig bewijs over de daders van het neerhalen van de MH17 en het staat vast dat dit niet Oekraïne was. Er bestaat geen beleid van de EU om Oekraïne toe te laten tot de EU.

     Holland verkoopt hier twee evidente leugens.

     1. Holland

      Het ‘uitvoerige bewijs’ is precies het doofpotten waar ik op doel. En het Oekraine-beleid van de EU is er juist volledig op gericht om Oekraine zo snel mogelijk bij de EU te trekken. Getuige de vele miljarden die er al naar toe zijn gegaan. En getuige de megalomane uitbreidingsplannen ook heeft richting Albanie, Macedonie enz. Hoe groter naar alle kanten, hoe beter.

      Voor de pathologische leugenaar Wim Qutten is liegen even vanzelfsprekend als ademhalen.

     2. Pit

      @Holland: Niet voeren is nóg beter.

      #nietvoeren

    2. DolleDries

     Perfect samengevat Holland met een zeer goede onderbouwing.
     Je zou zeggen met de duidelijke gepropagandeerde radar beelden(1 uur na het gebeuren) van de Amerikanen had dat moeten lukken. Maar ja de radars in de Oekraïens in oorlogstoestand waren net uit. Wat een toeval allemaal toch.

    3. DolleDries

     Je hebt gelijk Holland. Laat maar kletsen.

    4. Vit

     @Holland
     Helemaal mee eens, natuurlijk was dat dan allang en breed uitgemeten in de pers, wat dacht je onze vijand.

   2. penis aqua di rosa

    Ken jij de dader(s) dan wel?
    Zolang die onderste steen niet boven is gekomen, en ook niet boven zal komen, zal dit altijd een horror blijven voor de nabestaanden. Maar ja, heulen met de schutter(s) is tegenwoordig beleid. Vanuit welke hoek die raket ook kwam.

   3. DirkSteen

    Inderdaad, dit is nog niet bewezen!!!!!

  2. Pit

   @DD: Wim…

   #doodzwijgen

 8. swetsnek

  Ik merk dat Tim geen vriend is van Rusland

 9. RobertMarsman

  Agressieve expansiedrift van de Russen? Sinds wanneer is dat? Mag ik er even op wijzen dat Georgië bv historisch gezien bij Rusland hoort. Dat dat bij Russische keizerrijk hoorde. Net zoals bv De Krim.

  Als er al over expansiedrift gesproken kan worden dat geldt dat veel meer voor de EU als voor Rusland hoor. De Europese Unie heeft zijn neus gestoken in gebieden waar het niets te zoeken heeft . Die altijd vielen onder Russische invloedssfeer. Vooral na de val van het communisme is de Eu als een olievlek over Europa verspreidt.

  Met een steeds groter wordend ondemocratisch gedrocht als de EU voor je deur begrijp ik de zorgen van Rusland maar al te goed.

  1. Ernst Quispel

   Vindt Marsman dat Oekraïne ook historisch bij Rusland hoort en de pogingen van Putin om dit land in te lijven gerechtvaardigd zijn?

   1. Ernst Quispel

    De vraag blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

 10. DolleDries

  Zouden ze daar in Rusland nog corrupter en crimineler zijn dan de VVD. Hebben ze daar ook een Zijlstra.

  1. Ni28

   Zijlstra zal vast ergens in een achterkamertje verscholen zitten in opdracht van de AIVD.

 11. DolleDries

  Volgens de media was het bezoek van Willem en Maxima aan het democratische en mensenrechten top zijnde China een enorm succes. (de vraag was hij ook in Tibet)
  Het kan verkeren in Nederland.

 12. Ni28

  Vele mensen hier voelen zich echte Rusland kenners en nemen het voor Rusland op. Dat ziet vadertje Poetin graag en daarom doet hij dit alles. Ik hoop dat Wilders niet te naïef is. Mooie plaatjes van de Rode plein en de Kremlin zijn niet de echte werkelijkheid en achter de façades zal hij niet mogen kijken.

  1. DolleDries

   Schijnbaar ben jij wel een Rusland kenner gezien je reacties over Rusland.

   1. Ni28

    Hoe lang heb jij Russische politiek in praktijk meegemaakt? Ik in ieder geval lang genoeg om het te kunnen beoordelen en tekenen daarvan draag ik nog steeds mee.

    1. DolleDries

     70 jaar ook de westers politiek meegemaakt. en zowel de Russische en de Westers tekenen draag ik mee.

  2. Marija

   Wilders naïef noemen??????
   Hoe verzin je het.

 13. Ruud562

  Tim, jouw stelling “Ook het neerschieten van de MH17 door Russische soldaten” vind ik ronduit verwerpelijk! Omdat jij journalist bent! En die behoren objectiviteit uit te dragen in plaats van manipulaties! Want rond de MH17 stinkt het politiek gezien behoorlijk, en die stank komt niet uit Rusland!

  Oh ja, ik ga voor de oven, koelkast heb ik al!

  1. DolleDries

   Nee Tim neutraal bekijken dat moet jij nog leren. Komt wel met de jaren.
   Als journalist moet je dat kunnen. Niemand zegt dat de Russen geweldig zijn maar dat is het westen ook niet. Jij bent het type dat zulke verhalen als van Zijlstar als zoete koek slikt. Maat goed het enige verwijt wat ik je kan maken dat gezien je leeftijd nog veel levenservaring moet op doen.
   Ik heb bv geen reactie van je gezien het bezoek van het koningshuis aan China. Dat is nu echt een bolwerk van mensenrechten en democratie.

   1. Beukman

    Grappig @Dries, hoe je uit alle macht probeert de aandacht af te leiden van Rusland.
    Nee, het westen is niet fantastisch en met China is ook van alles mis, maar het gaat nu dus even over Rusland.

    In 1938 vloog Chamberlain naar Hitler, in 2018 vliegt Wilders naar Putin.
    Wilders fingeert voor Putin als een nuttige idioot, maar misschien moeten we dat “nuttige” maar weglaten.

    1. DolleDries

     He daar is die Ernst Beukman .Wie had dat verwacht

    2. Mart

     ”En Markje Rutte pakt de helicopter naar Frau Merkel” en de Zuiplap….over ”nuttige idioot” gesproken.

   2. DolleDries

    Mijn god er komt hier iemand vertellen dat het boerenverstand de doorslag geeft met een troebel onderzoek waarbij de mening van een dader de doorslag geeft.
    Je zou bijna Holleder in het OM zetten.

   3. eRik2017

    #ontwimmen

  2. Ernst Quispel

   Engelbart houdt zich eenvoudig aan de feiten en dat zouden er hier meer moeten doen.

   1. lanex

    Zelf verzonnen feiten?

  3. DolleDries

   Feiten Tim met feiten komen geen natte vinger werk.
   Geen gezwam zoals Zijlstra.

   1. Ernst Quispel

    Tim verwoordt wat met enig gezond boerenverstand direct was in te zien en met grondig onderzoek is bewezen.
    Jij komt hier met een troebele complottheorie die nergens op slaat en alleen middels leugenachtige propaganda overeind wordt gehouden.

    1. eRik2017

     @Ernst-Wim ervaar dat Tim geen aandacht heeft voor Ernst-Wim
     #ontwimd

  4. DolleDries

   Een idioot gaat hier al het huidige Rusland vergelijken met Nazi Duitsland.

   1. Pit

    @DD: Wim zuigt en sabbelt, ook wanneer hij diep moet buigen voor DDS. Als hij maar kan zuigen.

    #doodzwijgen

 14. Ruud562

  Integendeel beste Tim, ik hoef geen propaganda uit Rusland, in totaal niet.
  Ik ben namelijk in staat geheel mijn eigen conclusies te trekken!

 15. Kodi

  Zowel Trump als Putin als Netanyahu kennen meneer Wilders en zien zijn grootheid.
  Dit wekt een enorme wrok op in politici, die onbekend blijven, omdat zij kleiner zijn dan hij.
  En nee… dat noopt hen niet tot harder aan zichzelf sleutelen.
  Demoniseren is een stuk makkelijker.

 16. Kodi

  En terwijl Alexander Pechtold (D66) continu de mond vol heeft over ‘internationaliseren’, ‘globale oriëntatie’ en ‘over de grenzen heen kijken’, trekt deze grootste droplul allertijden zich in de praktijk schielijk terug achter de dijken. In het buitenland zien ze dat Lulletje Rozenwater helemaal niet staan met zijn afgelebberde doorsnee meninkjes.

  Nee, dan Geert Wilders (PVV), die door Pechtold wordt weggezet als de leider van een xenofobe partij die alleen maar zit te navelstaren. Wilders wordt wereldwijd gevraagd om zijn visie en mening uit te dragen over allerlei globale politieke ontwikkelingen, die ertoe doen. Hij is een inspiratiebron voor velen. Zo heeft hij al in de VS gesproken, in Canada, in Australië, in Duitsland, in Denemarken, in Engeland, in Zwitserland en noem maar op. En nu weer in Rusland. Wilders is een gevierd en gerespecteerd gastspreker all over the world. De intellectuele lilliputter Pechtold kan niet in de schaduw staan van de charismatische gigant Wilders. En dat steekt hem.

  1. Pit

   @Kodi: De intellectuele lilliputter Pechtold kan niet in de schaduw staan van de charismatische gigant Wilders. En dat steekt hem.

   Hear, hear!

   Prachtig gesproken!

  2. Ernst Quispel

   “Wilders wordt wereldwijd gevraagd om zijn visie en mening uit te dragen over allerlei globale politieke ontwikkelingen, die ertoe doen. Hij is een inspiratiebron voor velen. ”

   Hilarisch.

  3. Feit

   Dit is correct, Kodi.

   Mammoet Wilders is een inspiratiebron voor veel landen.

   Pechtold is een miezerige klein leugenachtig trolletje.

   1. Kodi

    En zo is het maar net. De naamsbekendheid van Arrogander Pechtrol reikt voorbij Nederland niet verder dan Wüstwezel. Terwijl Geert Wilders wereldwijd volle zalen trekt.

 17. Duke

  Tim is aan het solliciteren voor een functie bij het mediakartel met zijn anti-Rusland en anti-Wilders stukje.

  1. Ernst Quispel

   Een smerige insinuatie, Duke.

   1. Duke

    Iedereen die kan lezen en geen bruggenliefhebber is zoals jij kan die conclusie trekken.

    1. Pit

     @Duke: Wim geeft graag pootjes aan DDS, zo blijft hij hier nog een tijdje trollen, denkt hij.

    2. Ernst Quispel

     Wat is een ‘bruggenliefhebber’ ?

     1. eRik2017

      Iemand die meent goed taal te kunnen beheersen, en taal te kunnen gebruiken, die niet een woord in zijn context kan begrijpen.
      Dag Wim

      [_] geschikt
      [X] ongeschikt

     2. Ernst Quispel

      Het antwoord krijgen we dus niet te horen.

 18. Ni28

  Onwetendheid is dodelijk.

  1. DolleDries

   Opnaaien naar WOIII is dodelijk.

   1. Pit

    Andermans geld (ons belastinggeld) uitgeven is makkelijk en met andermans kogels schieten ook. Het maakt Bacchus Juncker niet zoveel uit, hij leeft wellicht in de veronderstelling dat de gespannen voet met Rusland goed is voor de angst, en die angst is weer goed voor het doorvoeren van nóg meer regels en wetten die de burger (dat zijn wij) nekken, leegzuigen en tot slavernij drijven.

 19. poldi

  Plagiaten
  —————
  1) waarom heeft de NL regering niet net zoals andere landen dat gebied een vliegverbod gegeven.
  2) waarom moest dat vliegtuig van de Oekraïense vluchtleiding precies boven dat gebied gaan vliegen. ( en nog wat lager ook)
  3) waarom komen de amerikanen niet met duidelijke radar / satelliet beelden. Die zijn er echt wel, zo kort bij de Russische grens
  4) waarom zijn de Oekraïense radarbeelden verdwenen
  5) waarom ging het Oekraïense leger vol in de aanval nadat daar de inspecteurs waren in dat gebied.
  6) waarom mochten de nabestaande wel de rest van het vliegtuig zien, maar niet de voorkant.
  7) waarom komt onze opper leugenaar zich telkens weer met verkeerde gegevens.
  8) waarom wist men al voordat het vliegtuig neergestort was dat het Rusland was, terwijl heel de Oekraïne vol staat met Russisch leger materiaal.

  1) Zo zijn er nog heel veel pijnlijke vragen te bedenken. Waarom intimideert Rutte de nabestaanden van de MH17 slachtoffers?
  2) Waarom heeft Rutte niet het moment gepakt en Oekraïne tot betere samenwerking middels dat vullisverdrag?
  3) Waarom liet Rutte een poging tot afpersing door de Oekraïnse regering (meer gegevens als dat verdrag er maar ongewijzigd kwam) gewoon gaan?
  Als er nou één mooi moment was om Oekraïne met meer info te laten komen was dat het wel

  1. DolleDries

   Wie is er voor Zijlstra naar Rusland geweest.

  2. Bloem

   Heel simpel om dat het hele verhaal stinkt, aan alle kanten

 20. DolleDries

  Wat sommige hier proberen te vertellen is bv. dat als je bewust een pedofiel kindertjes zwemles laat geven zonder toezicht dat de gene die dit gedaan heeft niet schuldig is bij misbruik.
  Zeg maar het zelfde als en passagiers vliegtuig een oorlogsgebied in sturen waar al 16 vliegtuigen zijn neergeknald en daarna de radar beelden er niet zijn die bij gene die ze er in stuurde.

  1. Ernst Quispel

   “Zeg maar het zelfde als een passagiersvliegtuig een oorlogsgebied in sturen”

   Hier wordt gesuggereerd dat het passagiersvliegtuig bewust een oorlogsgebied werd ingestuurd. Dat was niet het geval. Achteraf gezien was het een fout en schatten de vliegmaatschappijen het risico verkeerd in maar van opzet was geen sprake en van politieke betrokkenheid ook niet.

  2. DolleDries

   Ongelooflijk dat iemand beweerd dat als je een vliegtuig het oorlogsgebied in stuurt waar al 16 vliegtuigen zijn neergeschoten alleen maar een foutje noemt.
   Zeker ook omdat de Oekraïense radars niet werkte zoals ze beweerde. Dit is bewust gebeurd met wat voor doelstelling dan ook.

   1. Ernst Quispel

    Als het bewust gebeurde, zoals DolleDries beweert, wat was dan het motief?
    En wie namen die beslissing?

    1. Ernst Quispel

     Ook aan deze vraag waagt DolleDries zich niet. Wel begrijpelijk.

     1. DolleDries

      Hoezo is het vragenuurtje dan.
      De vraag aan jou, waarom heeft men niet dit vliegtuig over oorlogsgebied laten vliegen. Waarom wel, terwijl er geen controle was op dat gebied omdat de radars het niet deden. Vliegtuig over je land laten vliegen met oorlog zonder radar is nogal link
      Het motief heb je gezien , boycotten en de leugens van Timmermans over roof van de omgekomen landgenoten en de hetze na de valse beschuldigingen dat Rusland het had gedaan. De Amerikaan die vertelden en uur na het gebeuren dat ze de radar beelden hadden die nooit zijn geleverd.
      Als je een vliegtuig over een oorlogsgebied stuurt is dat geen fout maar bewust je bent met de situatie bekent.

     2. Ernst Quispel

      Warrig verhaal, DolleDries. De vraag was met welk motief men bewust, met het oogmerk dat de inzittenden om het leven zouden komen, een passagiersvliegtuig een oorlogsgebied instuurde en wie dat besluit nam.

      Je draait er een beetje omheen maar het wordt tijd klare wijn te schenken.

    2. DolleDries

     Tja aan jou de vraag wat is het motief van de Russen dan evt. geweest om het vliegtuig neer te schieten.

     1. Ernst Quispel

      DolleDries trekt zijn keutel in.

      I rest my case.

     2. DolleDries

      Nee hoor, jou keutel is er nog nooit uit gekomen.
      Dus wat was het motief voor de Russen.

 21. Ali Yas

  “Dat vindt z’n oorsprong in de agressieve expansiedrift die Rusland uitoefent in Oost-Europa”

  Nee, Tim, dat vindt zijn oorsprong in de vijandige opstelling van het Westen en de EU. De al jaren bestaande sancties zijn daar een voorbeeld van.

 22. Bloem

  Tendentieus artikel van de bovenste plank.
  “de agressieve expansiedrift die Rusland uitoefent in Oost-Europa” U bedoelt de agressieve expansiedrift van de EU en de NAVO in Oost Europa. De NAVO schendt reeds sinds jaar en dag de afspraken die gemaakt zijn met Rusland.

  “het neerschieten van de MH17 door Russische soldaten”, sinds wanneer staat vast dat het Russische soldaten waren. Wanneer die bewijzen voor handen waren, had de EU die bewijzen al lang op tafel gegooid en gepubliceerd om Rusland nog steviger aan te kunnen pakken. Aangezien Nederland en het westen geen haast maken “de onderste steen boven te krijgen”, moeten we onszelf achter de oren krabben en onszelf afvragen waarom er geen haast gemaakt wordt.

  Indien dhr. Engelbart dit soort berichten brengt zou het goed zijn dat hij zijn beweringen onderbouwt. Indien hij dit niet kan is dit artikel niet meer dan laster en smaad.
  We zijn een hogere standaard van dhr. Engelbart gewend, dit is beneden uw peil.

  1. Ernst Quispel

   Bloem, Rusland annexeerde vorig jaar De Krim en steunde met militairen en wapentuig separatistische rebellen in Oost-Oekraïne.

   Heb je nog bewijs nodig voor de kwalificatie van expansiedrift?

   1. Ernst Quispel

    Hier reageert Bloem niet op, hoe zou dat komen?

    1. Bloem

     Misschien omdat dhr. Bloem niet de hele zondag op DDS actief is. Misschien dat u geen andere activiteiten ontplooit dan altijd maar weer uw extreem linkse- en anti-Joodse geluiden te spuien. Voor wat de Krim betreft, dit was meer een soort van anschluss. De Krim-bewoners waren het corrupte bewind van de Oekraïne meer dan zat. Dit terzijde! Waar ik op doelde, en u kennelijk niet begrepen heeft is dat er ooit afspraken gemaakt zijn tussen het westen en Rusland over verdere uitbreiding van de NAVO en de EU naar voormalige Warschaupact landen. Door toetreding van de Baltische staten tot de NAVO en diverse andere Warschaupact-staten die inmiddels bij de EU zijn ingelijfd, voert juist het westen een agressieve expansie politiek, waardoor Rusland zich terecht bedreigd mag voelen. De EU en de NAVO voeren een destabiliserend beleid, dat oorlog eerder dichterbij brengt dan voorkomt. Een goed voorbeeld hiervan is de actie van de heren van Baalen en van Rompuy op het Maidanplein in Oekraïne.
     Hiermee hebben ze het land gedestabiliseerd en letterlijk een burgeroorlog veroorzaakt.

     Eigenlijk zou ik niet eens op uw onzin moeten reageren, aangezien u alleen maar op een relletje uit bent en het toch niet mogelijk is u enige kennis en inzicht bij te brengen. U begrijpt niet eens dat er mensen zijn die niet vol continue op een forum rondhangen. In- en In triest, Get a life

     1. Ernst Quispel

      “Voor wat de Krim betreft, dit was meer een soort van Anschluss.”

      Ja, precies, Bloem, en de historische connotatie van de term bewijst precies wat ik betoogde: een agressieve imperialisme.
      U gaat niet in op het feit dat Rusland ook actief bezig is een ‘Anschluss’ van Oekraïne te regelen: men intervenieert actief met omvangrijk wapentuig en militairen in Oost-Oekraïne waar simpel oorlog gevoerd wordt tegen de wettige regering van Oekraïne.

      De Baltische Staten wensten indertijd meet democratische meerderheden een toetreding tot de NAVO. Is u dat niet bekend?

      Weet u überhaupt waarover u praat?

  2. Floris

   Geheel eens met Bloem. Dat de trol Quispel dingen zegt die hij niet hard kan maken is gevoeglijk bekend. Van Tim had ik beter verwacht.

 23. lanex

  Tim, je loopt in ieder geval goed in de pas bij de MSM met deze minzame stuk, allemaal dezelfde opvatting en erg zelfvoldaan. Er is geen greintje bewijs en toch deze stelling?

 24. Gerlos

  Dat zal wel veel indruk maken Geert dat jij in Moskou bent aangekomen. De bevolking stond in rijen van drie om je te zien en aan te moedegen, toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.