Derk Jan Eppink, Hans Laroes, Frits Wester, Jan Roos, Syp Wynia en de FD-hoofdredactie: ‘Halbe Zijlstra moet weg!’

Om nog van het Forum voor Democratie, Bram van Ojik en Erik de Vlieger nog maar te spreken. Iedere politieke commentator en zijn moeder heeft het volledig gehad met de leugenachtige Halbe Zijlstra en wil dat de VVD-coryfee zo spoedig mogelijk opstapt.

Laten we vandaag nou niet bepaald de beste dag uit het nog korte ministerschap van VVD-kopstuk Halbe Zijlstra noemen. De man moest namelijk toegeven te hebben gelogen over verblijf in een buitenhuisje van Vladimir Poetin, en kreeg de hele dag een enorme stortvloed aan verontwaardigde reacties over zich heen. In de Tweede Kamer staan FVD, CDA, D66, de SP en GroenLinks op hun achterste poten, maar ook de rest van de politieke goegemeente van ons land zijn niet te spreken over de Nederland-onwaardige actie van Zijlstra.

Menigeen, zowel links als rechts, roept dan ook op tot het vertrek van de Minister van Buitenlandse Zaken. Het lijstje van mensen die Zijlstra graag zouden zien wieberen is lang.

Neem bijvoorbeeld Derk Jan Eppink, ex-europarlementariër en voormalig medewerker van Frits Bolkestein:

Of wat denk je van de gehele hoofdredactie van het Financieele Dagblad?

De oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal, Hans Laroes, voegt zich bij zijn collega’s:

En ook de bekende politieke analist Frits Wester is die mening aangedaan:

Columnist Jan Roos is het er mee eens:

En Elsevier-journalist Syp Wynia ook:

Om nog maar te zwijgen van de “tweep des vaderlands” en zakenman Erik de Vlieger:

Of oud-GroenLinks-voorman Bram van Ojik:

En de baas van persbureau Reuters Nederland vindt dat ons land zich op “gevaarlijk terrein” aan het begeven is:

Kortom: Halbe, het is tijd. De hoogste tijd. U wordt bedankt voor weer een politieke carrière van gezelligheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Florissa

  Coalitie gaat snel even een verhaal in elkaar flansen , wat ze morgen morrend gaan goedkeuren .Mensen wat een farce ,een bananen republiek waardig .

  1. Heinz

   Zeg maar een komkommer republiek. Helaas is er geen alternatief, stilstand is achteruit fietsen, wat er aan de kant staat biedt geen soelaas.

  2. Duke

   Bij een van de vorige VVD-schandalen zo rond de verkiezingen zag de VVD een ‘complot’, in plaats van zelf te erkennen schandalig te hebben opgetreden. Ik verwacht nu weer dat ze zeggen dat hij alleen maar aftreedt omdat het politiek niet anders kan en niet omdat hij leugens heeft verspreid.

 2. Pit

  Benieuwd of hij ook gaat.

  1. Viertel

   Ja, Halbe Zijlstra treedt af. Hij vormt een te groot risicofactor. En Jeanine Hennis komt weer terug als minister. Op de plek waar Mark haar altijd al wilde hebben. Voordeel: Hennis kent het internationale wereldje. Altijd handig, al was het maar om die halve Palestijn Sigrid Kaag in de gaten te houden.

   1. Pit

    @4tel: Maar Hennis heeft bloed aan haar handen, dat veeg je niet zomaar weg.

    1. Bloem

     Dat interesseert deze premier helemaal niet. Hij staat aan het hoofd van de firma list en bedrog

 3. DolleDries

  Bij mijn toch de vraag waarom is dit nooit eerder uitgekomen en waarom net nu.
  De VVD met Rutte moet dit al veel langer geweten hebben.

  1. loes530

   Dolledries vraag ik mijn ook af

   1. Heinz

    Groots , Loes *mijn*

    1. swetsnek

     groots Zal waarschijnlijn gross moeten zijn neem ik aan nazi lover kijk naar je eigen kutland

    2. Marija

     Heinz doe niet zo lullig

    3. Tinneke

     Pfffffffff…..

 4. Pedrito

  Halvegare Kwijlstra een typische vertegenwoordiger van het leugenachtige partijkartel. Met zo’n houding kweek je een samenleving die steeds agressiever en wantrouwender wordt. Zo’n gast hoort gewoon te worden afgerekend middels een fiks portie klappen en daarna ontslag zonder wachtgeld en direct door naar een gekorte(door eigen schuld werkloos) bijstandsuitkering.

  1. Ernst Quispel

   “middels een fiks portie klappen”

   Vergis je niet, in dit land lopen veel autochtonen rond die de sharia wel zouden willen invoeren.

  2. Pit

   @Pedrito: Je weet wie Ernst aka Wim is en wat zijn bedoeling is met zijn reacties?

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

 5. nienke

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HEM WEL.

 6. Peter Selie

  President Poetin. Onze vrienden bij De Volkskrant hebben ons een hele mooie dienst bewezen, over de rug van de slachtoffers van MH17. De premier van Nederland en zijn vorige minister van Buitenlandse Zaken duwen en trekken zoals u weet al jaren aan de Russische Federatie om onze medewerking af te dwingen bij de opsporing, vervolging en berechting van de personen die MH17 hebben neergeschoten in 2014. Zij beweren dat de daders Russen zijn. En één dag voor Halbe Zijlstra daarover komt overleggen met Lavrov, publiceert de krant over de hoge mate van onbetrouwbaarheid en oorlogszucht van deze minister!
  https://www.geenstijl.nl/5140701/onderschept-memo-van-russische-ambassadeur-aan-poetin-over-leugens-minbuza-halbe-zijlstra/

  1. DolleDries

   Zijn ze al naar de USA geweest voor de radar beelden

 7. ko vadis

  Toch ook wel herkenbaar, dit gedrag, gezien zijn grote “”voorganger”, “onze” leider,
  Rubberen Rutje.
  Het veld ruimen is een optie voor Halbe ,
  Uit voorzorg het hele zooitje ruimen, om maar in agrarische termen te tikken, lijkt mij ook een gezonde optie, voor Nederland!

 8. Dollaert

  Morgen (dinsdag) stoppen met dit kabinet. Als Rutte afstand genomen had van Zijlstra had ik alleen het vertrek van Zijlstra gevraagd. Nu moet Rutte voor zijn onbegrijpelijke steun aan deze leugenaar eveneens vertrekken. Om daarmee de ernstige politieke blamage, die Nederland internationaal heeft opgelopen nog enigszins te beperken.

 9. Paaldanseres

  Tis gewoon heel simpel…. HALBE… OPZOUTEN!!

  1. poldi

   En tegeljjk met dat vreselijke mens Ollongren !

 10. Peter Selie

  Premier Rutte: Zijlstra kan aanblijven na leugen over ontmoeting met Poetin

  VIDEOHalbe Zijlstra kan aanblijven als minister van Buitenlandse Zaken. Dat zegt premier Rutte in reactie op het nieuws dat Zijlstra heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Ondanks de steun van de coalitie, twijfelt de oppositie wel openlijk aan de geloofwaardigheid van de bewindsman. https://www.ad.nl/politiek/premier-rutte-zijlstra-kan-aanblijven-na-leugen-over-ontmoeting-met-poetin~a6068a85/

  1. denk eens na

   Deel ; zes

 11. Babaji538

  Michael van der Galien & Tim Engelbart,
  mag ik ook nog even thuis een momentje hebben?
  Mijnheer Anthony Deutsch komt niet zó geloofwaardig,
  over.
  Graag, even béter verdiepen, in de stijl van een account.
  Gooi, dus gráág heel “Reuters” overboord.

  Vriendelijke groet, Petra Hermans

 12. poldi

  Sybrand Buma trek de stekker uit dit kabinet van leugenaars, dat zou na uw verloochening van Hans Hillen (CDA) de eerste werkelijke daad van lef uwerzijds betekenen.
  Hans Hillen heeft namelijk al enkele jaren geleden uit de doeken gedaan, waarom Geert Wilders met zijn PVV zijn gedoogsteun opzegde in Rutte I.

  U heeft met het uitsluiten van de PVV in Rutte III ingestemd met de leugen van Rutte, welke hij vastlegde in de brief aan de formateur van deze coalitie!

  Uiteraard ligt deze leugen van Halbe Zijlstra er zo duimendik bovenop, dat hij geheel ongeloofwaardig is geworden, maar geldt dat ook niet voor Kajsa Ollongren en voor Mark Rutte zelf, u zou een zegen voor dit land zijn, als u dit kabinet op heft, dan krijg ik weer een beetje respect voor u terug.

  Met Rutte III is het de leugen die regeert, u bent daarmee dan wel politicus, maar volksvertegenwoordiger af!

  1. Abri079

   Op 27 november 1999 deed onze voormalig vorstin deze uitspraak al.
   Welk een visionaire uitlating!

 13. eRik2017

  Zal Halbe Zijlstra het debat van morgen zelfs nog wel halen?
  Inmiddels is het een internationaal schandaal aan het worden.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1660393/leugen-zijlstra-haalt-internationale-pers

 14. Bloem

  En nu maar hopen dat dit hele k… kabinet valt en er nieuwe verkiezingen komen. Het simpele feit dat onze premier het halfzacht afdeed zegt genoeg over de legitimiteit van dit onzalige kabinet

  1. Duke

   Ik heb en houd sterke twijfels over de ‘uitslag’. De exitpolls zaten er akelig dictbij alsof de uitslag van tevoren al was ingeseind. De ingevulde stembiljetten werden ook heel snel vernietigd en de vele toegegeven foutjes kregen nauwelijks media aandacht.
   Let wel, dit kabinet heeft slechts een meerderheid van 1 zetel. Met alleen al die kleine foutjes bij elkaar zou deze meerderheid er waarschijnlijk niet eens zijn geweest.

   1. Pit

    @Duke: Ik heb geen enkele reden tot fiducie in dit kabinet, jij wel?

    1. Abri079

     Ik ben bereid om heel creatief te denken, maar zelfs met een glas wijn op zou ik niet weten waarom ik vertrouwen zou moeten hebben of kunnen krijgen van deze hoofdrolspelers in het slechtste toneelstuk sinds eeuwen.
     Dus als Duke daarbij kan helpen. Of nee laat maar, zijn toch egocentrisch ingestelde egoistische zelfpijpers.

     1. Pit

      @Abri: En Bacchus Juncker natuurlijk!

    2. Duke

     Nee, ook niet. Ik heb het idee dat de kwaliteit ook steeds slechter wordt. Na de puinhopen van Paars 2 de Balkenende bagger en nu de Rubberen Rutte rotzooi.

 15. buitenbeentje

  Dat deze Halbe op moet stappen zou eigenlijk geen punt van discussie moeten zijn. Hij is onmogelijk geworden voor een ministerspost en heeft ons land reputetieschade berokkend.

  Dat de minister van BIZA achter hem gaat staan is meer als BIZAr, net als de reactie van haar baas en haar lakei, je weet wel, dat ding dat zich minister president noemt. Ook deze vergoelijking wordt door het buitenland gelezen. Daarmee is deze regering chantabel door de EU en NATO en is er nog maar een ding dat kan gebeuren als schadebegrenzing: Opstappen en nieuwe verkiezingen.

  De CU en het CDA kunnen hier garen mee spinnen door zich te distantiëren van deze frauduleuze bedriegerskliek , dat PVV en Wilders hier gebruik van kunnen maken is natuurlijk evident.

  1. buitenbeentje

   tikfout: reputatieschade. Voor de taalneuqer begint te zeuren.

  2. Abri079

   Nog een stap verder. Deze man gaat naar Rusland. Daar wordt hij ontvangen zoals dat in het internationaal verkeer betamelijk is.
   Een ding zal anders zijn.
   De gastheren liggen waarschijnlijk van het lachen om deze komiek.
   Zelfs Tommy Cooper was minder.

   Een grotere afgang als Nederland kun je je niet voorstellen.

 16. Ni28

  Einde oefening! Punt. Niets toe te voegen. Rutte mag gelijk mee want die wilde hem handhaven en daarmee Nederland belachelijk maken in de wereld. Hoeveelste VVD-er in de laatste jaren is het? De VVD,de partij van belazeren en liegen, hoeveel stemmers hebben dit nog niet door?

  1. loes530

   Ni28 laat die pechtold ook mee nemen

   1. Ni28

    Hoe kon ik die vergeten te melden, haha?

 17. Guus Geluk

  Han ten Broeke maakt zich al op voor het ministerschap.

 18. DolleDries

  Misschien pakken de Russen hem wel op wegens spionage.

 19. DolleDries

  De bekende media praten al dat iedereen fouten maakt. Dit is geen fout, dit is een bewuste geslepen leugen.

 20. Dollaert

  Zojuist het Russische staatsjournaal gezien. (In het russisch). Geen woord over Nederland. Wel over Saakasvilli, die met geweld uit Oekraine naar Polen is gestuurd en over zijn Nederlandse vrouw, dat hij wellicht vanwege haar asiel in Nederland zou kunnen aanvragen. (wat hij overigens niet van plan is). Het belangrijkste item was aan het begin. Putin heeft vanmiddag met Trump gebeld. (Hij zei het zelf). Scheen een prettig gesprek geweest te zijn. Putin zei, dat Trump zijn medeleven toonde aan de familieleden van de slachtoffers van de vliegtuig ramp bij Moskou. Ook deed hij de groeten aan president Abbas,
  die op dit moment en tijdens die uitzending naast Putin zat. Het geheel werd ook in het arabisch vertaald vanuit het russisch.

 21. DolleDries

  Een minister die een Russische fake news website verzint. Een minister die een oorlogsretoriek verzint en een fractievoorzitter van een coalitiegenoot die een huis krijgt van een buitenlandse diplomaat ten tijde van CETA. Ongelooflijk tot wat voor puinhoop ons land is vervallen.

  1. Pit

   @DD: Karin heeft tijdens haar bezoek aan de Bilderbergconferentie van 2016 ongetwijfeld instructies van hogerhand gekregen. Rutte was trouwens ook op die bewuste conferentie. Je weet wel, die Bilderbergconferentie waarvan naderhand iedereen zwijgplicht heeft, ook onze ‘democratisch’ gekozen minister president.

  2. Guus Geluk

   Zoals gewoonlijk heb je weer eens lak aan de feiten en verdraai je de zaken weer.

   Dat noemt men nepnieuws.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.