Deze leuke dingen in Amsterdam moet iedereen gedaan hebben!

amsterdam-scheepvaartmuseum
Foto: Het scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bron: Pixabay.

Als er een Nederlandse stad bestaat die je elke dag weer kan verrassen dan is het wel onze hoofdstad: Amsterdam. Of je nu een voorkeur hebt voor nieuwe culturele uitdagingen of juist liever gaat winkelen, Amsterdam blijft een belevenis op zich. Jaarlijks bezoeken vele toeristen Amsterdam. Het bezoeken van een coffeeshop, het lopen over de Bloemenmarkt of sfeer proeven op de Dam, zijn enkele populaire activiteiten in Amsterdam. Wat zijn de leukste dingen die je in Amsterdam kunt doen? Wij hebben ze op een rijtje gezet:

Het scheepvaartmuseum

Rotterdam mag dan wellicht de naam hebben een echte havenstad te zijn, maar ook Amsterdam heeft een indrukwekkend havengebied. Het scheepvaartmuseum in Amsterdam is een van de vele bezienswaardigheden die je als bezoeker gewoon gezien moet hebben. Het museum geeft je een volledig overzicht van de strijd tegen het water, de gebieden die op de zee zijn gewonnen en hoe we in staat zijn om het land te beschermen tegen het water. De thema’s in het museum zijn interessant en afwisselend.

Madam Tussauds

Een wereldstad als Amsterdam kan natuurlijk niet zonder museum als Madam Tussauds. Levensechte afbeeldingen van beroemdheden van nu en vroeger staren je aan en even denk je dat je favoriete beroemd er ook echt is. Het is niet zomaar een museum, het is een ervaring op zich, echt ‘one of the things to do in Amsterdam’. De wisselende collectie zorgt ervoor dat je steeds weer iets nieuws weet te ontdekken. Als enige Madam Tussauds Museum ter wereld bezit het museum een zelfportret van de oprichtster Madame Tussauds.

madametussaud-amsterdam

Arena Stadiontour

Amsterdam is AJAX en AJAX is Amsterdam. De voetclub die de stad zoveel successen heeft bezorgd is een onlosmakelijk onderdeel van de typische Amsterdamse cultuur. De Arena Stadiontour laat je deelgenoot maken van de geschiedenis van een van Nederlands meest tot de verbeelding sprekende voetbalploegen. Tijdens de Arena Stadiontour kan je jezelf even een voetballer wanen als je het gras onder je schoenen voelt. In ruim 75 minuten krijgen alle verhalen te horen over AJAX en de Arena en kan je de indrukwekkende fotowand bezichtigen met de afbeeldingen van alle spelers die ooit het beroemde rood-witte shirt mochten dragen.

Keukenhof

Keukenhof is een gigantische bloementuin met miljoenen tulpenbollen, bestaande uit honderden verschillende soorten tulpen. Dit prachtige lentepark ligt op steenworp afstand van zowel Amsterdam als Schiphol en is 32 hectare groot. Elk voorjaar kun je hier rondwandelen en genieten van de mooiste tulpen. Keukenhof 2018 is geopend van 22 maart t/m 13 mei.

Albert Cuyp

Je kan moeilijk ontkennen dat Amsterdam een echte winkelstad is. Uiteraard kan je met een goed gevulde portemonnee de PC Hoofdstraat gaan bezoeken en alle luxezaken zoals OGER bekijken. Een veel interessantere locatie is de bekende Albert Cuypmarkt. Deze markt die al ruim 100 jaar oud is, geeft een goed beeld van het leven in een echter Amsterdamse volkswijk. De Pijp is niet alleen beroemd vanwege de Albert Cuyp, het is ook de plek waar grootheden als Andre Hazes en Johan Cruyff een groot deel van hun leven doorbrachten.

Amsterdam verbonden als de tulpen met de Keukenhof 2018.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Nee dank je wel , een hek er om heen graag, zonder poort

 2.   

  Amsterdam?
  Helaas. Ik ga er niet naar toe.

  Ik wil niet geïnfecteerd worden door de gutmensch.
  Hek erom heen.

 3.   

  1: Ik krijg spontaan rode vlekken in mijn gezicht zodra ik Amsterdam en de Arena in het zicht krijg en 2: ik heb nog 30 TON bakstenen over die ik gratis van de hand doe op voorwaarde dat er een muur van 10 meter hoog om Amsterdam word opgemetseld.
  En ik snap niet dat zo’n islamitische stad als Amsterdam zo trekt voor veel mensen.
  Ik heb gezegd (punt)

 4.   

  Islamsterdam… nee dank je. Met de grootste spoed, afsteken en laten afdrijven… liefst richting noordpool.

 5.   

  laten we met de pet rondgaan om bij Madam Tussauds een beeld te laten zetten van de ultieme über-oranjehatende buiten-Nederlandse-Staatströl Wimselsun Cöde. @Ernst-Wim/Dopper/Code134/etc.

  Jeweetwel, zo’n groen monstertje met die scherpe tandjes die steeds natte scheten laat en uit zijn bek kwijlt (en stinkt).

  #WimselsunCöde

  1.   

   Ik blijf bij cave-troll. Zo´n overgrote dikke domme Troll, ook kwijlend en stinkend, die blindelings bevelen opvolgt zonder morele bezwaren, want: “ze zijn democratisch gekozen” .

 6.   

  leuk in Amsterdam, ga naar de Keukenhof in Lisse 40 km verderop ?????????

  Als je mensen iets van Amsterdam wil laten zien zijn er heel veel dingen op de grachten te bekijken, Madam Tussaud is niet Amsterdam.

  Ik heb in Amsterdam gestudeerd en 10 jaar in Amsterdam gewerkt, gelukkig niet gewoond, en heb een heleboel gezien en geleerd over de stad (een afwijking), maar afgezien van de bloemenmarkt heb ik bezoekende vrienden uit het buitenland heel wat anders laten zien als het bovengenoemde.

 7.   

  Kan zo’n editorial nou niet wat leuker geschreven worden, dan in die standaard reclametaal? Kots, kots…

 8.   

  Best mooi drie vliegen in één klap Rabat. Ankara en Amsterdam

  1.   

   Valt nog mee dat die replica van de VOC nog statig bij het scheepsvaartmuseum drijft in het multiculturele Amsterdam. Tegenwoordig weet je het niet meer met die-weg met ons- zeurkouzen.

 9.   

  Amsterdam is voor idealisten en toeristen . Mijn vriendin komt er oorspronkelijk vandaan,en haar hele familie woonden er ook tot mid jaren 80.en als we het er over hebben zeggen ze allemaal amsterdam is amsterdam niet meer,stad vol juppen en buitenlanders. Amsterdammers zijn een uitstervend volkje…

 10.   

  Amsterdam huild waar het eens heeft gelachen .

 11.   

  Ik zit nog altijd te wachten
  op een mooi bosje tulpen.
  Petra Hermans

 12.   

  Deze leuke dingen moet je gedaan hebben in Amsterdam.

  1. Kennismaken met het resultaat van 400 jaar multikul.

  2. Bankrekening blokkeren, nadat je portemonnee is gestolen.

  3. De rijke joodse geschiedenis en Anne Frank.

  4. Ajax.

  5. (Beste tip!) De auto of trein pakken, en zo snel mogelijk weer naar huis, weg uit Am’STER’dam!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!