Dit trieste zooitje was de anti-DDS-Februaristaking Hilversum: reclame voor anti-FVD-demo, alleen D66 kwam opdagen

DDS mocht niet komen, maar heeft lekker toch beelden weten te bemachtigen van de herdenking van de Februaristaking in Hilversum. En wat blijkt? Het was een mislukking. Slechts anderhalve man en een paardenkop waren aanwezig. Qua politieke vertegenwoordiging stond er alleen een mevrouw met een D66-jas. Dat was het eigenlijk wel.

We mogen Azazel van den Berg wel dankbaar zijn. Niet alleen weet hij binnen te dringen op plekjes waar jihadisten en ISIS-gekkies liever geen pottenkijkers hebben (zie hier een imposante lijst met schokkende ontdekkingen), maar ook omdat hij lekker toch naar de Februaristakingherdenking in Hilversum geweest is. DDS mocht er niet bij zijn, evenals de redacties van GeenStijl, WNL, PowNed en TPO. Deze vijf mediabedrijven zouden namelijk “niet-journalistieke propaganda-organisaties” zijn, zoals geduid door de plaatselijke comitévoorzitter Arthur Graaff. Met z’n idiote actie verspeelde hij de komst van de burgemeester en wethouders, en werd hij op de vingers getikt door de NVJ.

Maar was het wat, die herdenking? Nou, nee. Eerdergenoemde Azazel was er dus bij, en hij schoot de volgende plaatjes van een bijna leeg pleintje. Geen hoogwaardigheidsbekleders, maar wel meneer Graaff (tevens woordvoerder van de Nederlandse antifascisten) die van de gelegenheid gebruik maakte om reclame te maken voor de “Geen racisme in de raad”-demonstratie die op 18 maart in Amsterdam gehouden zal worden, waar allerhanden antisemitische organisaties (en GroenLinks) aan zullen deelnemen.

Even door de foto’s bladerend zien we verder dat niet alleen dat DDS, GeenStijl, WNL, PowNed en TPO niet gekomen zijn, maar dat er eigenlijk vrijwel geen enkele journalist op de herdenking is afgekomen. Ook geen redacteuren van de zogeheten mainstream media.

En vertegenwoordigers van politieke partijen? Tja, er staat een mevrouw met een D66-jas. Maar dat zal wel gewoon een Jan-met-de-pet-campagnevoerder zijn, want wethouders of raadsleden dossen zich doorgaans niet uit in campagnemerchandise.

Door z’n eigen gestoordheid heeft Arthur Graaff er vanmiddag dus nogal een mislukte Februaristakingsherdenking van gemaakt in Hilversum. Zonde. Want de helden die in 1941 in opstand kwamen tegen de nazi’s verdienen beter dan zo’n malloot die hun nagedachtenis inzet om te strijden voor persbreidels.

Enfin, de foto’s:

Een pleintje met wat her en der verspreide mensen, dat was de herdenking van de Februaristaking in Hilversum... Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
Een pleintje met wat her en der verspreide mensen, dat was de herdenking van de Februaristaking in Hilversum… Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
De opkomst is minimaal... Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
De opkomst is minimaal… Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
Zeg mijnheer Graaff, is dit een herdenking, of een reclamemomentje voor een linkse manifestatie in Amsterdam? Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
Zeg mijnheer Graaff, is dit een herdenking, of een reclamemomentje voor een linkse manifestatie in Amsterdam? Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
Veel belangstelling is er niet voor Arthur Graaffs avondje... Bron: Azazel van den Berg / Twitter.
Veel belangstelling is er niet voor Arthur Graaffs avondje… Bron: Azazel van den Berg / Twitter.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. bifbof

  Quispel heeft meerdere verklaringen (misschien)

  1. Ernst Quispel

   Op dit blog waren er vandaag drie personen die een verbod op politieke partijen bepleitten.

   Ik bedoel maar.

 2. eRik2017

  Er staat echt serieus iemand met een D66 jas.

  Mijn God! Zijn er echt mensen in 2018 die hun politieke kleur zo erg willen laten uitstralen bij de herdenking van de februaristaking van 1941?

  Mijn politieke partij is meer tegen de jodenvervolging dan de andere…..?
  Is dit nou en Ollongren waar jullie voor staan?

  1. loes530

   waar stem jij op eRik2017

  2. DolleDries

   Het is inderdaad zeer bedroevend dat zo figuur van D66 er een manifestatie van maakt voor de gemeenteraadsverkiezingen voor haar partij. Wat een droefenis en minachting voor deze dappere mensen.

 3. DolleDries

  Treurige zaak en wat een misbruik en een belediging voor die mensen van die staking die hun leven in de waagschaal legde door deze idioot.

 4. DolleDries

  Nou moet DDS ook niet zo triest doen dat ze een keer in het kruis gepakt worden.

 5. sjun

  Een ingehuurde acteur met D66-jas en de rest was in staking. De door de CPN georganiseerde februaristaking van 25 en 26 februari 1941 ging tenminste nog ergens over. Waarschijnklijk was daardoor de betrokkenheid veel groter. Ook toen al werd door diverse ambtenaren gecollaboreerd met de bezetter. De staking kostte de Joodse communist Leendert Schijveschuurder direct al zijn leven nadat hij was betrapt op het aanbrengen van stakingsoproepen. De dag erna werd hij gefusilleerd. Deze vertoning kost vooral reputaties voor zover die bij de uitvoerders nog aanwezig waren.

 6. Original NL

  Graaff…graaf…waar heb ik zo’n naam toch vaker gehoord??
  Mijn nekharen gaan opeens omhoog staan.

 7. Babaji538

  Het in de vingers snijden is kennelijk
  niet ieder, gegeven.
  Een inspirerend voorbeeld weet hoe te werken,
  terwijl de beste stuurlui aan wal stonden.

  Een kind liefhebben als het mooiste en schoonste
  gedachtegoed, is vele malen gelukzaliger, dan voor niets
  de zon in de zee te zien, zakken!

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog terwijl de beste stuurlui aan wal stonden om de zon in de zee te zien zakken.

 8. buitenbeentje

  Degenen die er waren, waren waarschijnlijk de ordetroepen die DDS etc moesten tegenhouden, de SA (Sturmabteilung)

 9. Ruud562

  Dankzij DDS, GeenStijl, WNL, PowNed en TPO komen onverbloemde feiten en waarheden boven tafel!

  Feiten en waarheden die andere media (de NPO, het AD, NRC etc.) wél verbloemen of manipuleren in hun verslaglegging! Vanwege schofterige deuginvloeden die in een dictatuur niet zouden misstaan!

  En die schoft Graaffss, is een zéér grote belediging voor al die toenmalige verzetsmensen en gevallenen uit WO II!

  Maar ‘mijnheer’ krijgt vast wegens zijn deuggedrag een ereplaatsje op de Dam, op 4 mei a.s. Waar hij met met alle andere bobo’s lekker kan gaan deugen! Laten zien hoe verschrikkelijk goed ze zijn!

 10. Ni28

  Graaff in eigen graf gelopen.

 11. Kodi

  Arthur Graaff, een veroordeelde…

  Boete voor Arthur Graaff

  29 jun. 2017

  De Bussumse fascistenbestrijder en activist Arthur Graaff is gisteren door de rechtbank veroordeeld tot 150 euro boete wegens smaad. Graaff heeft op internet in publicaties gesteld dat Gaston Vrolings het boek ’Mein Kampf’ verkoopt en een nazibeurs organiseert.

  De Bussumse fascistenbestrijder en activist Arthur Graaff is gisteren door de rechtbank veroordeeld tot 150 euro boete wegens smaad. Graaff heeft op internet in publicaties gesteld dat Gaston Vrolings het boek ’Mein Kampf’ verkoopt en een nazibeurs organiseert. De officier van justitie had een hogere boete geëist. Graaff beriep zich op de vrijheid van meningsuiting maar volgens de rechtbank heeft Graaff onnodig en bewust de persoonlijke levenssfeer van zijn slachtoffer geschonden. De twee mannen strijden al jaren. Beurzen waar nazispullen zoals het boek van Hitler ’Mein Kampf’ worden verkocht zijn Graaff een doorn in het oog. De beurs van Vrolings was vroeger in Huizen en verhuisde onder druk van de gemeente naar Houten. Het slachtoffer had ook nog 20.000 euro schadevergoeding gevraagd maar die vordering vond de rechtbank te ingewikkeld.

  https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/boete-voor-arthur-graaff

  1. Ernst Quispel

   Kodi vindt geld verdienen aan nazi-relikwieën best wel een eerlijke en nuttige handel.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Wat ben jij een smerig, vies figuurtje, jij bent het doodtrappen nog niet waard.
    Je bent een Untermensch van de ergste soort; iemand maakt ff duidelijk dat Arthur Graaf een boete kreeg voor smaad. Om vervolgens de melder, @Kodi, te besmeuren is typisch, uiterst goor, links gedrag. Voor mij ben je de meest minne figuur op dit forum, weet je moeder trouwens wel van je wan-gedragingen alhier ?

  2. Pit

   @Kodi: Ik neem aan dat je het zuigertje links laat liggen, waar hij thuishoort?

 12. Gerlos

  Een zielige vertoning daar in Hilversum.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.