Ebru Umar blijft Thierry trouw en vindt de FVD-dissidenten ‘jankers met een mislukte carrière’

ebru-thierry
Foto: Ebru Umar en Thierry Baudet tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Bron: Screenshot Libelle TV.

Er is dezer dagen veel kritiek op Thierry Baudet en de wijze waarop hij het Forum voor Democratie heeft opgezet. Veel partijprominenten vallen hem daarbij af. Maar er is ook steun voor de partijleider: zo neemt Ebru Umar het op voor de zelfbenoemde kapitein van de renaissancevloot. Ze beschuldigt zijn critici ervan te “janken” en schuift ze “pure zakkenvullerij, plucheplakkerij” in de schoenen.

Thierry Baudet wordt flink over de knie gehaald de afgelopen week. De ene na de andere mede-oprichter of Kamerkandidaat geeft aan de brui eraan te geven. Wat al het tumult doet met FVD in de peilingen zullen we morgenochtend zien, als De Hond zijn wekelijkse cijfers weer publiceert.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel voor Baudet. Hij geniet ook steun, en krijgt die onder anderen van GeenStijl-columniste Ebru Umar. In een bijdrage aan het bekende roze weblog geeft Ebru, die onthult zelf ook lid te zijn van Forum voor Democratie, de mensen die riepen om meer interne partijdemocratie van onderuit de kan. Ze beschuldigt ze voornamelijk te handelen vanuit hun cynische eigenbelang:

“Nu ineens duikt de landelijke media, op ‘prominenten’. Right,  prominenten die niet meer dan pagina- cq lijstvulling waren. De waarheid is hard. In hun utopie,  gevoed door Baudets overtuigingskracht zagen ze zichzelf opeens iets heldhaftigs  doen, het land redden of zo. Hoe triest is die overtuiging? Eerder droomden ze van redelijk pijn- en moeiteloos 80k plus op jaarbasis op te  strijken. Het is pure zakkenvullerij, plucheplakkerij die gerekt moet worden tot in de  eeuwigheid – Marleen Barth dacht er zelfs tot op Malediven mee weg te komen. Dát is politiek.

Dus who the fuck cares wat mensen met een mislukte carriere te janken hebben over Forum voor Democratie en Thierry Baudet?”

Maar Ebru geeft ook een organisatorisch argument: “De waarheid is dat te veel kapiteins op een schip gewoon te veel zijn.” Wat ze ermee wil zeggen: Baudet is de boos, en anderen dienen zich naar hem te schikken. Of de vermanende teksten van Ebru Umar voldoende zullen zijn om de muiterij aan de ‘renaissancevloot’ te stoppen moet de tijd uitwijzen, maar in ieder geval is duidelijk dat Thierry Baudet nog niet ál zijn medestanders is verloren. En dan doel ik dus niet alleen op de omstreden Henk Otten, maar dus ook Ebru Umar. “Ebru Umar is en blijft #teamthierry”, aldus de link naar haar pro-Thierry-artikel, en dat staat dan ook als een paal boven water.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Alle pijlen van de gevestigde politiek (en gevestigde media!!) zijn nu gericht op Baudet. Ze proberen hem neer te zetten als een “racist”. Dat is tegenwoordig de gebruikelijke framing om een tegenstander te ondermijnen en onacceptabel te maken voor het grote publiek.

  Ik vraag mij af of Baudet op lange termijn tegen deze persoonlijke aanvallen is bestand. Als media en politieke tegenstanders dagelijks je woorden verdraaien en je voor rotte vis uitmaken gaat dat niet in de koude kleren zitten.

  Geert Wilders heeft zich op dit vlak al bewezen. Ondanks jaren van persoonlijke aanvallen op zijn persoon door de media en het politieke establishment is Geert Wilders overeind gebleven en is min of meer consequent gebleven op de issue

  1.   

   Tja, je zal het volgende toch zien gebeuren:

   Thierry Baudet is nog onervaren in het debatteren, maar dat maakt hem juist authentiek in het midden van stroopsmeerders, mantelderliefdebedekkers en pekmetverensmeerders. De collectieve aanval op hem was misplaatst en niet politiekleiderswaardig.
   Precies dat zag Buma gister gebeuren en greep op de juiste wijze in.
   Daarnaast vermorzelde Buma de hele coentunneldiscussie met: Die tunnel is niet vernoemd naar de persoon J.P. Coen, maar naar de Coenhaven.

   Baudet durft punten aan te zwengelen waar anderen doodsbang voor zijn om ze te benoemen. Penthouse Pechtold was ronduit misselijk, Yassar Klaver is gewoon wie hij is an Ascher probeert zijn partijhachie te redden, en Kuzu behoeft geen verder betoog.
   D66, GL, PvdA en DENK, dat is de koers die Amsterdam vaart.

   Juist doordat Baudet authentiek blijft, het straalt ervanaf dat hij het echt meent en zijn best doet, is wat hem groot zal maken. Eenneehh.. ik ben (nog) niet eens een FvD stemmer.

   1.   

    Hear, hear
    Mijn stem gaat naar de vlijmscherpe (en humoristische) intellectueel Martin Bosma en zal logischerwijs niet gaan stemmen omdat er in mijn gemeente geen keuze is (het is allemaal Kartel, incluis de lokale PvdA Light-achtige partij)

    Ik zal alleen tegen de Sleepwet stemmen.

    De authenticiteit van Thierry is prettig om te aanschouwen. Een gentleman tussen de haatpredikanten, hysterici, leugenfabrikanten, Policor priesters en gifbalgen.
    Mijn advies zou echter wel zijn om tv. optredens met meer zorg te kiezen. Meer aanwezig zijn dan ome Geert (sowieso altijd aanwezig zijn bij verkiezings debatten) maar de IncestDeugshows (DWDD, Nieuwsuur, Jinek, Pauw en al die andere Linkse Kerk Kartel-parochieblaadjes netjes links laten liggen)

    Ik geloof niet dat NL nog te redden is maar mocht deze jeugdige Vos eens gaan regeren (waarin ik niet geloof omdat elke niet Kartel-partij een -door de Staatsmedia bejubelde- cordon sanitaire aan de broek zal krijgen) dan zou zijn twee allereerste besluiten moeten zijn;

    1. Referendum EUSSR
    2. Volledig ontmantelen Orwelliaanse Staatsmedia

    Agitprop. en hersenspoeling oké maar niet op kosten van de belastingbetaler. Laat al die inteelt BN’rs die exact hetzelfde denken en volstrekt inwisselbaar zijn hun eigen broek ophouden. Daar hoeft de -door hen zo geminachte- ‘gewone man’ niet voor op te draaien. Hun jachtpartij op andersdenkenden zou niet via de Staat gefinancierd mogen worden.
    Maar tjsa
    Aangezien we in een bananenmonarchie leven gevuld met apathische Kaasschapen zal dit ongetwijfeld een utopie blijven.

    1.   

     @Two Ravens Black Kettle & Erik: Zien jullie Wim’s poging? Hij probeert het wel maar is verder kansloos! Samen staan we sterk. ;)

     1.   

      Zien, zien? De dikke lucht, die stank van zijn natte scheten ruik je aan de andere kant van het continent!
      Hij is ook een beetje opgewonden geworden van zijn reaguursels.
      Maar hij rijdt op dit moment op zijn nieuwe rode fietsje door de tuin.

     2.   

      @Erik: Ik moet constateren dat het met de dag iets beter gaat. Steeds meer DDS’rs hebben in de gaten dat Wim een trol is die je vooral niet moet voeren.

      DFTT ;)

      (Don’t feet the trol)

   2.   

    “Thierry Baudet is nog onervaren in het debatteren, maar dat maakt hem juist authentiek”

    Een authentieke amateur. Het heeft inderdaad iets ontroerends.

 2.   

  Excellente vrouw die Ebru en ze slaat de spijker op de kop met haar myriade kapiteins opmerking.
  Thierry en Ome Theo moeten de partij rustig en kalm uitbouwen.
  Zich niet gek laten maken door de infiltranten
  Die kwezels eruit wieden kost tijd.
  Ondertussen zullen de (oeps Godwin) Orwelliaanse Goebellianen alles uit de kast jagen om de partij in de nazihoek te duwen om een nieuwer Volkert van der Graaf te inspireren (Volkert zou later na de liquidatie van de nieuwe Hitler beloond worden voor bewezen diensten door het Kartel-D’66Magistratuur die daarmee luid en duidelijk stelde; dissidenten zijn in NL vogelvrij. Thom de Graaf die beweerde dat Fortuyn kinderen ging vergassen en Volkert aanspoorde werd later ook beloond door het Kartel; eerst benoemde burgemeesterschap, daarna betaalde senatorschap terwijl zoals gebruikelijk de door en door corrupte MSM zweeg, wegkeek en in al haar ranzige totaliteit amechtig de overvolle doofpotten onder de metersdikke liefdesmantels veegde)

  Dus bescherm in godsnaam Thierry want de hyena’s zijn wederom op bloed uit.
  Zij zullen niet rusten totdat Thierry net als Pim Fortuyn ligt dood te bloeden op de straat.
  Dus bescherm hem !!

  1.   

   @Two Ravens Black Kettle: Dank voor je oproep, het is inderdaad hoog tijd voor het openen der ogen.

   Dan te bedenken dat hier lieden rondstruinen die oprecht zeggen te menen dat Rutte c.s. capabele bestuurders zijn die respect verdienen. Afgeschilderd tegen jouw oproep en waarschuwing weten wij inmiddels beter.

   1.   

    Premier Rutte verdient ook veel respect voor zijn harde werk, maar de populisten beperken zich uitsluitend tot zwartmakerij.

    1.   

     Het gaat er niet om of je hard werkt
     Het gaat erom waarvoor je werkt.
     Pol Pot werkte ook hard
     Nu wil ik Rutte niet vergelijken met Pol want dat zou onkies zijn, ik vergelijk hem liever met een bepaalde houten-die-een-jongetje-wilde zijn.

     Wanneer Rutte in de spiegel tuurt kunnen er 2 dingen gebeuren

     a) hij ziet een chimaera met de kop van Guy Verhofstadt en het vunzige gevorkte mondorgaan van Alexander P. (die beiden trouwens ook heel hard werken om Nigel Farage en Thierry Baudet te demoniseren, hopende op een Volkert want laten we eerlijk zijn wanneer we terug de tijd in konden zouden we allemaal Hitler voor zijn appel schieten)

     b) hij valt achterover omdat hij zijn groeineus tegen de spiegel stoot.

     1.   

      Rutte heeft meer gedaan voor Nederland dan velen hier of de populisten hebben gedaan of ooit zullen doen.

     2.   

      Noem eens wat goeds Guus want ik vrees dat me het ontgaan is.

     3.   

      @Vit: Da’s een goeie Vit, ben ook reuze benieuwd. Mij staan voor Rutte’s leugens bij.

      Erfenis Rutte I & II

      – 700.000 huishoudens in armoede (1 op 8 kinderen)
      – 480.000 werklozen
      – 100.000 Gezinnen in Groningen die al jarenlang vrezen voor hun veiligheid
      – 200.000 huurwoningen tekort
      – 130.000 basisschoolleraren dreigen te bezwijken onder de werkdruk
      – 1000 euro voor iedere werkende Nederlander
      – Geen cent meer naar de Grieken, de teller staat inmiddels op +22 miljard
      – Minder EU
      – Geen verhoging van de eigen bijdrage in 2012
      – Geen ratificatie van het Oekraïne-verdrag
      – De lijst is te lang…

    2.   

     Rutte wordt afgerekend op al zijn leugens niet meer en niet minder

    3.   

     Rutte is de beste premier die we in decennia hebben gehad. Nederland heeft enorm veel aan hem te danken.

     Het is gênant dat populisten die nog niets in het landsbestuur hebben gepresteerd deze staatsman durven te besmeuren.

     1.   

      Omdat NL geen democratie is.
      De tweede partij wordt uitgesloten.
      En ongetwijfeld zal de volgende keer ook de FvD een cordon sanitaire aan hun broek krijgen.
      En de Orwelliaanse Staatsmedia/propaganda-machinerie, de Bewakers van Het Kartel, zag dat het goed was

     2.   

      Rutte heeft het een keer geprobeerd met Wilders maar samenwerking met deze politieke prutser is zelfs van een staatsman als Rutte teveel gevraagd.

     3.   

      Inderdaad heeft Nederland enorm veel ellende te danken aan Rutte hierboven al genoemd door Pit….
      je moet toch wel enorm gehersenspoeld zijn wil je dit als goeds beschouwen…net te redden meer lijkt me..

  2.   

   @TRBK: super bericht.
   Ik heb ook veel bewondering voor Ebru.
   WORDT THIERRY NOG NIET BEVEILIGD???
   Vreemd !!

 3.   

  Ebru stookt het vuurtje op meent het FvD hiermee te helpen. De narcistische Baudet zal het ongetwijfeld als steun opvatten.
  Dit is het politieke amateurisme dat het FvD opbreekt.

 4.   

  Warmee Ebru Umar laat zien dat zij als Turkse Nederlander meer waarde kan hebben dan sommige Nederlandse Nederlanders.

 5.   

  [email protected] Guus wilt ons laten lachen. Geluk(t).

  1.   

   Nee hoor.

   1.   

    Quispel probeert het nu ook kwispelend van plezier.

 6.   

  Er hangt een onaangename lucht alsof iemand een natte scheet heeft gelaten.
  Naja, ik ga er niets aan doen, en loop gewoon een blokje om.

  1.   

   @Erik: Aandoenlijk om te zien hoe Wim en zijn vazal Guus het wel proberen maar dat het in feite niet lukt!

 7.   

  Gemeente debat gezien.
  Deze boeddorstige hyena’s zijn alleen van plan Baudet uit te schakelen, doods benauwd voor deze partij.
  Het debat leek op een kleuterschool, we gaan hem lekker treiteren met z’n allen.
  Pechtold is de allerbeste gewiekste lafste treiteraar van het hele stel.
  En deze treiterende laffe kleutertjes moeten ons land besturen, een stelletje vechthonden gaan nog beter met elkaar om.
  1 politicus die vermoord is door al deze laffe aantijgingen is waarschijnlijk nog niet voldoende geweest voor deze laffe angstige kleuters.

  1.   

   Nienke vindt het ook heel erg onrechtvaardig: “Zij zijn groot en Baudet is klein en dat is niet eerlijk”.

   :)

  2.   

   @Nienke: Fijn dat je niet reageert op Wim, bedankt! ;)

   1.   

    @Nienke, ook namens mij, dank

 8.   

  Ebru heeft meer moed in haar pink dan alle D’66/VVD/Gl Kartel-stemmers bij elkaar.
  Nederlanders hebben soepele ruggengraten
  Ze buigen met graagte voor de tirannie.
  Freedom is slaverij staat er sinds de jaren negentig in hun DNA gebeiteld.
  En daarom plaatsen ze ook keer op keer het Pinoccio weekdier (die nog liegt wanneer die ademt) op de troon en zullen ze ongetwijfeld ook slaafs buigen voor de Inquisitieurs van Kasja O.

  Ebru schenkt ook prinsklare wijn ten aanzien van de infiltranten.
  Huilebalken en narcisten.
  Die kunnen beter overstappen naar het Kartel.

 9.   

  Had Pinkeltje Penthouse maar een heel klein deel van de uitstraling, kennis én kunde van dhr. Baudet ! Het linkse geteisem is als de dood dat ze hun “macht” gaan verliezen, dát is de enige reden van het demoniseren van dhr. Baudet en dhr. Wilders.
  Rubberen Rutje, Penthousje Pechtold, en hun vazallen hebben ons z.g. “rijke” landje in enkele jaren totaal in de vernieling geholpen, dapper terzijde gestaan door de PvdA o.l.v. achtereenvolgens Bos, Samsom en Asscher.
  De grootste vernieler tot nu toe is zeker Rubberen Rutje met z’n “inlegvelletjes”,
  €1000, geen cent meer naar Griekenland en z’n kontenkruiperij in de EU, met name Zuipschuit Juncker, en z’n ontelbare leugens en doorlopend bedrog.
  Nog nóóit zo’n slap kereltje als z.g. m.p. gezien. In ‘t buitenland worden we uitgelachen !! Het k.l-hondje van Eva Merkel.

 10.   

  Wees eeen kerel en geef het toe. Een Frits westertje van de PvdA
  Klavertje vindt het heel erg jankieboeboe, Toornstra neemt elke gelegenheid om haar ongenoegen te uiten op een bijna kinderlijke manier. En ventje pechthold pffffffffff nietje erdoor en wegwezen. Hup Fvd zet door en laat ze maar framen

 11.   

  Ebru Umar een meid met figuurlijke kloten. Iets wat ik bij karteljankers en andere plucheverslaafden node mis.

 12.   

  Wisten jullie dat de bevolking en dus ook de politica van Hongkong / Zuid-Korea / Japan / Taiwan en Singapore een hoger IQ bezitten dan wij “gewone” Nederlanders dus u ook?
  Kan iemand de herenTunahan Kuzu / Selçuk Öztürk en Farid Azarkan op de hoogte brengen dat hun volk en natuurlijk zij zelf respectievelijk op de 39ste plaats staat met een IQ van 90 en het volk van Farid Azarkan op de 52ste plaats met een IQ van een maar schamele 85?
  Zelfs Surinamers zijn nog slimmer, die op plaats 42 staan met een IQ van 89 …hoewel ik daar ten zeerste aan twijfel, daar dit ontaard in criminaliteit net als bij de Turken en Marokkanen!

  Het bovenstaande is namelijk wetenschappelijk bewezen hoewel iemand met een ideologie als de islam dit faliekant langs de kant schuift en liever in een god gelooft die helemaal niet aantoonbaar heeft bestaan of nog bestaat.

  Nog even wat informatie, mocht het niet helemaal duidelijk zijn voor jullie:
  * Hong Kong 107
  1 Zuid-Korea 106
  2 Japan 105
  3 Taiwan 104
  4 Singapore 103
  5 Oostenrijk 102
  5 Duitsland 102
  5 Italië 102
  5 Nederland 102

  39 Turkije 90

  En moederziel alleen:
  52 Marokko 85 , met nog maar 4 landen met een IQ van 84 onder hen.
  Mocht ik een (stomme) taal of typefout hebben gemaakt, dan ligt dat voor 100% aan mijn IQ verhouding met de andere 5 landen die boven Nederland staan qua IQ!
  P.s. Ben ik nou een racist of realist ?

  1.   

   Interessant, George, en welk beleid moeten we op basis van deze ‘wetenschappelijke’ resultaten nu gaan voeren?

  2.   

   @GvdL: Wat mij betreft: REALIST……….
   Wat een enorme ophef over zoiets onbenulligs.
   Het is zoals het is, de een heeft meer intelligentie als de ander.
   Sociale vaardigheden die zijn héél belangrijk.
   Omdat FVD Thierry Baudet zó onheus wordt behandeld ga ik me aanmelden als lid.
   Gewoon een steuntje in de rug.

 13.   

  Lang leve Forum voor Democratie. Minister President Baudet. Niets meer, niets minder.

  1.   

   Natuurlijk, Sisterons, natuurlijk.

 14.   

  Beter een authentieke amateur dan een professionele schoft.

 15.   

  Mwha Ebru is meer Nederlandse dan 1000 wimpy`s .

  1.   

   @Tomy: Ebru is volledig ontwimd. ;)

 16.   

  Heel veel hebben geen rug, teveel hebben een 1 mansmening dat noemt men ook wel verdeeldheid en ik hou niet van kontjesdraaiers en Nederland is een ernstig ziek land wat dit betreft.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!