Ebru Umar gaat los: ‘De leden van DENK en NIDA zijn landverraders, open en bloot!’

snapshot
Foto: Ebru Umar in debat met DENK-Kamerlid Farid Azarkan, in december afgelopen jaar. Bron: DENK / YouTube.

De Libelle- en GeenStijl-columniste windt er geen doekjes om. Nadat zij recentelijk een debat modereerde tussen DENK-prominent Farid Azarkan en mensen als Wierd Duk, is zij eruit. De aanhang van ‘islamitische partij’ DENK is uit op landverraad, zo schrijft zij op GeenStijl.

Een debat dat eerder deze week in Rotterdam werd gehouden om het thema ‘identiteit’ te bespreken, is moderator Ebru Umar niet in de koude kleren gaan zitten. In een column voor GeenStijl schrijft ze dat ze de grootst mogelijke moeite had om de massaal opgekomen aanhangers van DENK het hoofd te bieden. Het hele debat lang hebben ze zitten joelen, fluiten en klappen. Umar beschrijft één “satanische hoofddoek” die bijzonder irritant was:

“Vol trots toonde ze zichzelf aan me, probeerde ze me te intimideren en uit te dagen. Alsof ze dacht dat ik elk moment dat kopvod van d’r hoofd zou trekken. Quod non. Het enige wat ik dacht was: ‘Wat leven we toch in een mooi land dat zo’n grietje me openlijk kan haten en haar minachting voor me kan tonen.”

De journaliste beschrijft de verbijstering die ze voelde toen ze merkte dat deze mensen zich niet eens aan de meest elementaire fatsoensnormen kunnen houden, en alleen maar bezig zijn met intimidatie, minachting en verbaal geweld. Ze komt dan ook tot een vernietigende conclusie. Volgens Ebru Umar zijn de aanhangers van DENK, maar ook het kleine Rotterdamse broertje NIDA, daarmee “landverraders”:

“De landverraders, de NSB’ers zijn anno 2018 niet te herkennen aan hun huidskleur of afkomst, hell, ze zijn zelfs niet aan hun etniciteit of ras te herkennen. Nee, het is een stuk makkelijker. De landverraders zijn degenen lid zijn van DENK, lid zijn van NIDA en zij die zich openlijk associëren met deze islamitische partijen.”

Verder schrijft ze:

“Landverraders zitten niet in kelders. Landverraders doen dat open en bloot. Zodat de rest van ons geen enkele twijfel heeft waar we voor moeten kiezen, waar we op moeten stemmen om in ieder geval Rotterdam leefbaar te houden.”

Nou, die zit.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

70 reacties

 1.   

  “Landverraders doen dat open en bloot”. Net of zij ook tegen de hier aanwezige trollen spreekt.

 2.   

  Ebru je bent een topper!!! 1 van de weinige vrouwen die wel opstaat tegen de haat zaaiende islam partijen!

 3.   

  Nieuw- en Verstandig Rechts gaat met alles gelijk krijgen. De islamisering van Nederland zal zich nog sneller voltrekken dan gedacht. De oude NSB’ers en fascisten toonden zich ook openlijk om te provoceren en intimideren. De nieuwe zorgen voor de replay. En de laffe, bange en domme Nederlander blijft wegkijken.

 4.   

  De Nederlandse kiezer kan nooit zegen dat hij er niet van wist. Jarenlang hebben wij diverse journalisten op websites en andere media gehad die ons hebben gewaarschuwd voor de situatie die nu dreigt te ontstaan.
  Nederlandse kiezers u hebt het zelf in eigen hand!

 5.   

  Ik heb Umar hoog zitten, vooral ook omdat ze scherp is en daar kunnen de Turkjes en Marokkaantjes niet tegen..

 6.   

  Jammer dat ze steeds verder radicaliseert. Ze gaat de weg van Niemöller, Nanninga, Duk en Kat op en plaatst zich buiten de redelijke discussie.

  1.   

   @ernstig buiten jou definitie van de redelijke discussie die compleet subjectief is..

   1.   

    @ Rechtsaf.
    Laat je niet opnaaien door een geestelijk gehandicapte !
    Doe net als meerdere reaguurders : ontkwispelen !!

 7.   

  Landverraders, ik weet het niet. Ik woon in een zwaar gereformeerd dorp en onder de extreem gelovigen hangt toch ook wel het sfeertje zij tegen ons maar dan in het geniep. Je voelt de ogen en de veroordelende blikken als je iets doet wat niet in hun straatje past. Ze melden anoniem als ze denken dat er iets gebeurt wat volgens hun niet past in hun belevingswereld. Denk is geen landverraders partij maar een groep die uit is op macht en dat doen ze openlijk irritant en op een manier waarbij je het liefste die scheinheilig koppen ……… maar nogmaals wel openlijk en volledig gericht op zichzelf met een laagje zogenaamde we zijn allemaal gelijk. Hier waar ik woon, kan je buurman je verachten zonder dat je het door hebt. Ik weet niet wat prettiger is. Persoonlijk zie ik graag tegen wie ik het moet opnemen.

 8.   

  De linkse partijen in Rotterdam werken liever samen met een (radicale) islamitische partij die hoofddoekjes bij de politie wil invoeren en die Hamas sympahtieen heeft dan met Leefbaar Rotterdam die een groot deel van de Rotterdamse bevolking vertegenwoordigt.

  Het laat het “gezicht” zien van deze partijen en laat zien waar ze staan. Deze duidelijkheid kan ik wel waarderen omdat het de stemkeuze makkelijker maakt.

  Kennelijk hebben deze linkse partijen de islamisering van de samenleving al geaccepteerd.

  1.   

   Wij zien in Rotterdam het shariasocialisme gestalte krijgen. Bij succes volgt na deze fase een fase van islamisering waarbij de socialisten zelf geofferd zullen worden zoals dat ook in Iran gepraktiseerd werd.

   1.   

    Soms is het woord islamofobie taalkundig juist.

    1.   

     Doorgaans echter wordt het gemunte begrip islam-o-fobie te onpas gebruikt om islam boven elke kritische noot te verheffen. Het gaat dan ook niet om een irreële angst voor islam maar om een waarschuwing voor uit ervaring van eeuwen gespotte culturele en moorddadige vernietigingsdrang geïnitieerd vanuit islam als opgetekend in koran, hadith en soenna en al gepraktiseerd door de profeet der moslims toen hij een genocide op de Joden van het Arabische schiereiland verordonneerde. Khaybar is daarvan slechts een opgetekend voorbeeld. De Kalifaatstaat maar ook de situatie in Gaza verhelderde dat het streven nog steeds hetzelfde is waar de leervan Mohammed niet langer beperkt wordt door mensenrechten en weersproken wordt door de vrijheid van meningsuiting.

 9.   

  6@ Redelijke discussie = ja knikken op links.

 10.   

  Ze moet nog veel harder schreeuwen, heel veel Nederlanders doen dat namelijk niet en omarmen deze landverraders, Erdoganlovers..

 11.   

  Geweldige vrouw, nergens bang voor en zegt wat ze zeggen wilt.
  Inderdaad is het bijna niet te doen om met deze schreeuwlelijken een fatsoenlijk gesprek te voeren.
  Hun gillende stemmen hoor je boven alles uit.
  Zij hebben niet het fatsoen om de andere ook uit te laten praten.

  1.   

   @nienke absoluut

  2.   

   Wat verwacht je dan ook van mensen die zijn opgegroeid met middeleeuws gedachtengoed?
   Een enkeling bij DENK zal zich opgewerkt hebben maar het merendeel van de Turkse bevolking in Nederland kom nog steeds uit de bergen van Turkye met de bijbehorende levenswijze en gedachtengoed.
   Kijk in de binnen steden van grotere gemeenten in Nederland. Zijn dat de mensen die in dit land geïntegreerd zijn of zijn dat mensen die leven in het verleden van hun thuisland?

 12.   

  Rechtsaf kan nog een puntje zuigen aan Erdogan! Deze man laat miet met zich sollen! Deze man schiet gewoon een MIG uit de lucht als poetin provoceert. En hoe zit het ook alweer met MH17?

  1.   

   @Cheikh jaa, je ben een warme pleitbezorger voor dictator Erdogan, je bent dan ook een echte Erdogan lover, er was eens een Duitser die iets zei over een geitenneuker genaamd Erdogan.

   MH17 heeft niets met Turkiestan te maken maar het zegt wel iets van jou ziek misselijkmakende gedachtes, dat je over de ruggen van de slachtoffers van MH17 even je punt wilt drukken..

  2.   

   Hetgeen dan ook precies aangeeft dat de man volslagen gek is. Het is meer te danken aan de kalmte van Poetin dat het daar bij blijft.
   Als ik Erdogannef op tv zie praten vraag ik me altijd af waar de verplegers staan met zijn medicijn.

 13.   

  Nou zeer geweldig want dit is koren op de molen van DENK. Door dot soort uitingen gaan allochtonen JUIST stemmen! Hahaha binnenkort zijn we allemaal van turkse bloed:
  De sultan van Turkije heb ik altijd geëerd! Hahaha

  1.   

   @Cheik Ik heb dus gelijk, je bent een warm pleitbezorger van geitenneuker en dictator Erdogan

  2.   

   Ongetwijfeld. Maar je leert dan ook te leven met de dreiging van iedere dag een bom van Koerden. Fijne samenleving gaat dat worden. Je zult nog met spijt terugdenken aan de oude Nederlandse samenleving.

 14.   

  Landverrraders is nog een zwaar woord. Fortuyn duidde het ook door Umar gespotte gedrag van zulke lieden al eens als de vijfde colonne. Wanneer de tijd daartoe rijp is kunnen van deze mensen hand en spandiensten aan omgevingsislamisering verwacht worden. Zulks gaat ten koste van Nederlandse waarden, Nederlandse cultuur en daarbij meekomende Nederlandse vrijheden. Nu is er nog de tijd om dit tij beschaafd te keren. Lukt dat niet dan zullen uiteindelijk de vrijheden vanuit de veilige enclaves bevochten moeten worden en rest slechts een reconquista ter bewerking van voorspoed in het land.

  1.   

   De werkelijke vijfde colonne is de groep Nederlanders die de smerige buitenlandse dictator Putin hoger acht dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.
   Het woord landverraad is daar zonder twijfel op van toepassing.

   1.   

    @Ernstig, dat is jou interpretatie, punt is dat je liegt

    1.   

     Waarom?

    2.   

     Nee hoor @Rechtsaf
     Ernst-Wim houdt zich enkel aan zijn tröllentaak, en dat is om mensen en groepen “ernstig” tegen elkaar op te hitsen, te leren hoe ze elkaar moeten gaan haten waardoor de samenleving verdeeld wordt.
     Het topic gaat over Turkse Nederlanders die zich gesteund voelen door een partij die voor hen opkomt. Wat Ernst doet is een Rusland discussie eraan toevoegen om de verdeling nog groter te maken.
     Dit is de taak van een trol. Ernst komt uit Fàntasöylànd en is oranjehater.
     Mensen als Wim zijn zelfs al bekend bij de veiligheidsdiensten.

     [_] Geschikt
     [X] Ongeschikt

     Dag Wim!

     1.   

      DFTT.

     2.   

      @eRick wim, Guus, Ernst 1 pot snot? wel met een scheppie sjus natuurlijk

     3.   

      En meteen komt rugdekker Guusje übertröl Wim te hulp!

     4.   

      De huistrol eRik heeft zijn roes uitgeslapen en begint subiet weer dit blog te verzieken.

   2.   

    Voor zover bekend is Putin bijzonder proper. In tegenstelling tot gebrek aan ruggengraat bij Nederlandse bestuurders neemt Putin verantwoordelijkheid om bedreiging van zijn volk aan te pakken. Evenals Nederlandse bestuurders zal ook hij niet minder worden van zijn eigen politieke beleid. Aangezien er echter geen invasie van Russen in ons land plaatsvindt maar we al wel overspoeld raken door een grote trek van Mohammedanen op zoek naar geld en parkeren van de eigen onderhouds- en zorgproblematiek is het begrip vijfde colonne mijns inziens eerder van toepassing op de praktiseerders van het Mohammedaanse politiekreligieuze systeem dan op die paar vrienden van Rusland die in Nederland een handelsrelatie met Rusland onderhouden.

    1.   

     Beste @sjun
     Je doet precies waar Wim op hoopt. De relatie Nederland Rusland en bestuur van Putin toevoegen aan het onderwerp, om de haat, verwarring en onbegrip goed op te stoken.

     1.   

      Ik leg even uit dat Rusland een prima handelspartner is voor Nederland omdat het bloemen, groenten en fruit afneemt en het gas en olie verkoopt zonder dat met dat geld weer jihadi’s en met hen meekomende islamisering gefinancierd wordt. Naarmate er dus meer geopenbaard wordt van de omkeringen van Wim krijgen steeds meer mensen steeds beter zicht op zaken.

      Zo komt er nu al gedeeld zicht op de vormen van omkering, tegenwerping en afleiding die Wim inzet. Met wat herhaling slijt dit inzicht vanzelf bij argeloze lurkers in en beklijft het. Weldra zal er dan niemand meer van de schoolpleinretoriek van Wim en consorten onder de indruk zijn en het kan niet anders of dit gaat uiteindelijk ook ten koste van de electorale ondersteuning voor de PvdA, GroenLinks, D66 en de VVD.

     2.   

      Excuus @sjun. Ik zat ernaast, Je deed jet juiste ding!

 15.   

  Ik ben geen pleitbezorger van Erdogan maar stem wel op DENK! en bedoel maar dat hij veel daadkrachtiger is dan de hele EU! Deze man heeft BALLEN en dus in die zin mijn respect! “Cause you better act SOMEBODY” MORAALRIDDER!!!!!! En **** *** if you don’t like it!

  1.   

   @Check, jawel dat ben je wel..sterker nog, je stemt denk, dat bevestigd dat je een echte bent.

  2.   

   Als rechtgeaarde moslim kun je alleen maar schreeuwen in hoofdletters, uitroeptekens en scheldwoorden. Daarom neemt niemand jullie tuig serieus.

  3.   

   Hè Sjeik Redont(kakkerlak?),als je FUCK YOU bedoeld, tik dat dan ook…**** *** staat zo zielig hypocriet.

 16.   

  Het beleid van Putin zal zich komende tijd uitkristalliseren. Heeft van v.m min Halbe Zijlstra een handvat gekregen, een soort van aflaat, waarmee hij zijn ware aard kan maskeren. De annexatie van de Krim, de hulp aan Syrië waarvoor als dank Rusland invloed over de Middellandse Zee kon uitbreiden. Plus dat het land vanaf 2015 zich al mengde in de Am. verkiezingen.

  1.   

   Kijk nou toch eens.
   Ernst-Wim probeert zijn betoog onder Ernst Quispel voor te zetten als Fortiori:

   Qoute EQ: “De werkelijke vijfde colonne is de groep Nederlanders die de smerige buitenlandse dictator Putin hoger acht dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.
   Het woord landverraad is daar zonder twijfel op van toepassing.”
   En zie zijn vervolgbetoog (hoe triest) onder een andere naam, nl Fortiori.

   Qoute van mij als opnieuw opmerking over Wim en zijn Clubje:

   Ernst-Wim houdt zich enkel aan zijn tröllentaak, en dat is om mensen en groepen “ernstig” tegen elkaar op te hitsen, te leren hoe ze elkaar moeten gaan haten waardoor de samenleving verdeeld wordt.
   Het topic gaat over Turkse Nederlanders die zich gesteund voelen door een partij die voor hen opkomt. Wat Ernst doet is een Rusland discussie eraan toevoegen om de verdeling nog groter te maken.
   Dit is de taak van een trol. Ernst komt uit Fàntasöylànd en is oranjehater.
   Mensen als Wim zijn zelfs al bekend bij de veiligheidsdiensten.

   [_] Geschikt
   [X] Ongeschikt

   Dag Wim!

   1.   

    DFTT.

   2.   

    En het actieve trio is compleet

    Ernst-Wim, Fortiori als boodschapper en Guusje al rugdekster.
    (Guusje gaat trouwens vaak naar festivals en is doll op gabbers)

    [_] Geschikt
    [X] Ongeschikt

    Dag Wim!

 17.   

  Rechtsaf begrijpt het niet meer! Jij stemt hoogst waarschijnlijK PVV net als de meesten hier. Maakt jullie dat een NAZI? Je wordt met de regel idioter.

  1.   

   @cheik ik bespeur enig frustratie, des te meer je reageert (ik ben jou rode lapje) des te meer je mijn vermoeden bevestigd dat jij een zeer warme pleitbezorger bent van dictator Erdogan..

 18.   

  Ja, die zit zeker Tim! Ebru is een heel moedige vrouw die ‘de koe bij de horens’ durft te nemen. Opdat veel van het in dit land aanwezig journaille haar voorbeeld maar zal volgen.
  Alleen heb ik daar grote twijfels bij, aangezien velen, velen in die branche aan een of de politieke leiband lopen, de journalistieke objectiviteit ver is te zoeken of geheel ontbreekt.
  En dan nog even over die hoofddoekmokkels; gezien de vele, ontelbare moordpartijen en aanslagen die ook in de vorige eeuw hebben plaatsgevonden hebben en nog steeds plaatsvinden uit naam van de islam, vertoon je je publiekelijk niet met zo’n kopvod!
  Als je tenminste een écht zuiver persoon bent of geweten hebt! Daarom zegt dit genoeg over de draagsters hiervan, een zeer laag en niet te respecteren lui!

 19.   

  Ebru mag turkije binnenkort waarschijnlijk niet meer in en dus kan ze haar ouders niet meer bezoeken. Net goed voor die schreeuw trut. Haar ouders krijgen waarschijnlijk geen toestemming om het land te verlaten. Waar is Ebru nu met haar grote trut? Heeft ze iets daarna over Erdogan gezegd? Hmmmmmmmm dacht het niet. Ze wordt in turkije en door alle turken uotgekotst. En terecht!

  1.   

   @Cheik jij bent daarom ook een warm pleitbezorger voor dictator en geitenneuker (of is het geiteneuker) Erdogan.
   Je profileert je als een nep-Nederlander die zichzelf een slachtofferrol aanmeet, ongetwijfeld dat je ook de islam een warm hart toedraagt

  2.   

   @CheickRedo…Waar droomt U over? Wat houdt U bezig?

  3.   

   Wellicht kotsen wij de meeste turken zoals u uit.

 20.   

  Excuus truus voor xenofobe hollanders!

 21.   

  Ik geef mijn leven voor denk hahaha

  1.   

   graag

  2.   

   @seiko niet wachten!

 22.   

  Ebru weer gelijk maar dat zal wel weer tegen een zeer been zijn Je komt in ieder geval voor de waarheid uit DDR 66 draait nog steeds met zijn hoofd weg en verteld leugens

 23.   

  Onze Libelle-columniste Ebru Umar wordt steeds gekker. Ik heb het altijd al een eng mens gevonden. Ze heeft het identiteitsdebat volledig uit de klauw laten lopen, las ik eerder deze week op DDS. En volgens de DDS-journalist kwam dat omdat voor- en tegenstanders elkaar overschreeuwden en Ebru dat volkomen fout regisseerde.
  En nu komt de Ebru met de beschuldiging dat dit allemaal de schuld is van aanhangers van DENK en NIDA. Nee trut, jij kan gewoon geen debat leiden (wat kan je eigenlijk wel?).

  1.   

   Bon-vivant, Ebru lijkt op dezelfde software te draaien als Baudet: ze houdt meer van provoceren en aandacht dan van de feiten. Grachtengordelpirouettes van narcistische prima donna’s.

   1.   

    @bon @ Ernstig aka WIM aldus onze warme islam pleitbezorgers

    1.   

     DFTT.

     1.   

      @Ernstig Jawel je praat als een islamiet, ademt als een islamiet verheerlijkt de islam en last but not least jullie zijn zeer warme pleitbezorgers van de islam..

 24.   

  Tja toch een van de weinige die ongezouten laat zien hoe het zit. Go girl

 25.   

  CheikhRedo doet denken aan een schreeuwend bontkraagje.

  Waarschijnlijk zit hij ook op islamfora waar dagelijks vuil wordt gespoten op de autochtonen.

  Koran, Soera 5:51: “”O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad een hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”

  De mohammedanen zijn een vijfde colonne en dat wordt steeds duidelijker. De islam maakt mensen ziek in hun kop.

 26.   

  Zo dat is mooi verwoord Ebru Umar, dat zooitje Turken en Marokkanen die willen niet intrigeren en hebben hun eigen wetten. En dan moeten wij van DENK en Nida deze idioten gedogen en accepteren. Nou me nooit niet. Tijd dat die islam partijen deze malloten eens gaan vertellen hoe het hier in ONS LAND aan toe gaat.

 27.   

  “Gaat los.”
  Net zoiets, als de introductie door mijn grote vrind,
  dhr. Koenders, van het kleuterklasje,
  “Tik op de vingers geven.”

  Petra Hermans

 28.   

  Babaji538 is ‘s-nachts de hekkensluiter van alle draadjes.

  Een maniertje om op te vallen.

 29.   

  SP en PVV stellen Kamervragen over ‘Turkse Jihad-speech’ in Hoornse moskee

  De SP en de PVV gaan aankomende dinsdag Kamervragen stellen tijdens het Vragenuurtje in De Tweede Kamer. Dat zei SP-Kamerlid Jasper van Dijk zojuist in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Als de lange arm van Erdogan zich uitstrekt tot de moskeeën dan is de grens bereikt.”

  In de moskee zou een speech te horen zijn geweest die afkomstig was uit Turkije. “Het Turkse leger voert een heilige strijd” en “Turken moeten streven naar martelaarschap” zou er gisteren te horen zijn geweest.

  “Het is niet de bedoeling dat Turkse politiek hier geïmporteerd wordt in de moskeeën”, aldus Van Dijk. Hij wil weten wat de regering voor actie gaat ondernemen tegen dit soort praktijken.

  >> Beluister radiofragment <<

  https://soundcloud.com/user-905364887/kamervragenmoskeehoorn

 30.   

  Er is een ernstig verschil,
  tussen “landverraaiers en landverraders”.

  Petra Hermans

 31.   

  Geweldige vrouw ebru

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!