EU grijpt Rutte bij de lurven: geen cent meer naar de Grieken? Nee, geen cent meer naar de Nederlanders!

Mark Rutte staat bij de EU op het punt een verkiezingsbelofte in te lossen, maar dan wel met een twist. In 2012 beloofde de VVD-premier dat er geen cent maar naar de Grieken zou gaan. Brussel lijkt consensus te vinden dat er in plaats daarvan geen cent meer naar de Nederlanders zal vertrekken. Medestanders om dit te voorkomen heeft de premier nauwelijks – lekker dan.

Onze premier blijkt opnieuw niet de meest listige of handige onderhandelaar te zijn. In Brussel ligt Rutte namelijk zwaar onder vuur van de meeste van zijn collega’s. Een overgrote meerderheid van regeringsleiders heeft daar namelijk al aangegeven dat ze het prima vinden dat het EU-budget de komende jaren fors stijgt. Rutte vindt dat nu het Verenigd Koninkrijk vertrekt, dat de begroting mee moet dalen. Met hem eens zijn echt maar een handjevol leiders:

“Rutte noemde het ‘heel goed om de Nederlandse positie duidelijk neer te zetten’. Het kabinet vindt dat een kleinere EU (Groot-Brittannië verlaat de Unie op 30 maart 2019) een lager budget rechtvaardigt. Nieuwe taken voor de EU (bewaking Europese buitengrenzen, Europees defensiefonds) en het gat in de EU-begroting door het vertrek van nettobetaler Groot-Brittannië, worden als het aan Rutte ligt gedekt uit besparingen op het landbouwbeleid en de EU-steun voor armere regio’s.

Alleen Oostenrijk, Denemarken en Zweden zitten op dezelfde zuinige lijn als Nederland. ‘Voor nieuwe taken steeds meer geld vragen, is de verkeerde weg. Dat werkt niet’, aldus de Oostenrijkse kanselier Kurz. Volgens voorzitter Juncker van de Europese Commissie lieten echter vijftien leiders nu al weten dat ze instemmen met een hogere contributie van hun land aan de EU-begroting. Ook volgens EU-president Tusk ‘zijn vele bereid meer te betalen’. Rutte toonde zich niet onder indruk. ‘Ik heb afgelopen zeven tot acht jaar zo vaak lastige conflicten in Brussel proberen uit te vechten. Soms lukt het.'”

Soms lukt het om als Nederland – een omvangrijke netto-betaler – de zin te krijgen? Heh. Ik zet een spreekwoordelijk kratje bier klaar voor degene die een overwinning kan noemen die Rutte tegen alle verwachtingen in heeft weten weg te slepen voor de poorten van de hel.

Nog even los van het feit dat we niet veel vertrouwen moeten hebben dat Rutte de gevraagde korting ook daadwerkelijk weet te realiseren is het natuurlijk volkomen idioot dat Nederland überhaupt in de positie is terechtgekomen dat Europa zélf bepaalt hoeveel landen mogen bijdragen. Brussel zou dankbaar moeten zijn voor iedere euro belastinggeld die ze van de Nederlanders krijgen, maar in plaats daarvan wordt er alleen maar gebedeld om méér, méér, méér en mogen netto-ontvangers beslissen over het lot van de netto-betalers zoals Nederland.

Het is echt buitengewoon triest dat het zover heeft moeten komen dat het enige wat nog staat tussen de portemonnee van de Nederlandse betaler en de EU-geldwolven het misplaatste optimistische humeur van premier Rutte is.

Nee, daar winnen we de oorlog mee…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

129 reacties

 1. Ben Zine

  Rutte als keiharde onderhandelaar… Je blijft lachen. Als je met Rutte de oorlog moet winnen kun je je beter direct overgeven, de man slaat nog geen deuk in een pakje boter. Likken, kruipen en slijmen, daar is ie wel bijzonder goed in.

 2. Florissa

  Even een vorkje mee prikken met de Maffia ,rekening 2 miljard . Laat ze doodvallen .

 3. Guus Geluk

  Een moeilijk werkje voor deze vakman. Hij moet de hyper-eurofiele coalitiegenoot meekrijgen, hij moet hyper-eurofiele regeringsleiders meebewegen, al dan niet met hulp van enkele kleine bondgenoten.

  Benieuwd of het lukt, maar als Rutte er niet in slaagt, ligt dat veeleer aan het vastgeroeste Europese systeem, dsn aan de premier zelf.

  1. Ernst Quispel

   Het gaat Rutte niet lukken maar dat weet hij zelf ook wel. De EU heeft meer geld nodig omdat ze meer taken krijgt toegeschoven die geld kosten. Bovendien heeft de rampzalige Brexit een financieel gat getrokken.

   Rutte moet hier het kortzichtige sentiment sussen volgens welke we meer EU voor minder geld willen. Dat kan niet en daarom doet Rutte wat hij doet: zich voor de Bühne verzetten tegen meer uitgaven en die straks verdedigen met het argument dat hij veel waar voor ons geld wist binnen te slepen.

   1. Guus Geluk

    Hij weet dat het hem niet gaat lukken, maar hij gaat het toch proberen. Rutte wordt geacht de Nederlandse belangen te vertegenwoordigen en Nederlanders zijn over het algemeen niet dol op meer, meer geld voor de EU.

    Overigens is Rutte niet de enuge dwarsligger, de Financial Times noemde deze gelegenheidscoalitie de Frugal Four.

    https://www.ft.com/content/3a351276-1761-11e8-9e9c-25c814761640

    1. DutchDropveter

     Rutte wordt geacht de Nederlandse belangen te vertegenwoordigen

     mag ik even heel hard lachen! letterlijk nog geen 2 dagen geleden zo haaks op je uitspraken jij moet er wel een van de VVD zijn met je gedraai en gekronkel.

     Moeilijk he een vast standpunt aannemen?

     1. Abri079

      Ik vertaal de standpunten maar even naar een micro omgeving.
      Als ik bij mijn werkgever meer taken krijg, krijg ik er dan een opslag bij? Ik in ieder geval niet.
      Waarom willen “overheden” altijd meer belasting/geld? Slechts zelden wordt er gekeken naar een herschikking van doelen en middelen. Nagenoeg altijd is het antwoord meer geld.

     2. Pit

      @DutchDropveter: Je kunt het schorem beter doodzwijgen. Wim en zijn rugdekker Guus zijn hier niet om eerlijk te discussiëren.

      #doodzwijgen

   2. Top

    Blablabla Blaaskaak!

    1. Ernst Quispel

     DFTT.

   3. django 70

    Ik begrijp even niet waarom Engeland tussen de 50 en 100 miljard euro aan Brussel moet bij betalen voor het verlaten van de EU terwijl ze zelf netto betaler zijn net als Nederigland. Ja goed geschreven. Ik zou zeggen zak in je eigen stront want van Engeland krijgen jullie nog geen penny.

  2. Vit

   Nederland is stuk en daar is vooral hij debet aan.

    1. corfo

     @ Vit.
     Nederland is mede door het NIET-optreden van Rutje totaal verarmd én verziekt, alleen dénkt de Pinoccio der Lage Landen, dat hij een “staatsman” is !! Hoe hilarisch is dát ?
     Hoorde deze week nog weer een verhaal over een z.g. “kleding-bank” in de gemeente Apeldoorn. Overtollige kleding kan daar worden gedeponeerd, vrijwilligers controleren het, en mensen die in de armoede verkeren mogen
     1 x per 6 maanden (kan een iets andere periode zijn) in dit “magazijn” 5 stuks kleding gebruikte uitzoeken en gratis meenemen.
     Bovendien komt de Voedselbank in deze plaats, voeding tekort om de hulpbehoevenden te kunnen helpen. (deze hulpbehoevenden worden door de gemeente aangewezen).
     Een enkele, van elke realiteit gespeende, dommerik heeft de gore lef om dit landje “welvarend” en “veilig”, te noemen. Ik kan u met voorbeelden aantonen dat van beide domme beweringen geen flikker meer klopt, al járen niet meer.
     Vraag me niet naar de “bron”, kijk maar om u heen met OPEN ogen !!fMet dank aan onze “zéér bekwame bestuurders”!!
     Wát een lachwekkende vertoning.

     1. Vit

      Debet zijn ergens aan kun je op verschillende manieren opvatten, maar je hebt wel gelijk.

     2. Vit

      Rutte kun je ook niet als een “staatsman” zien want heeft schijt aan de burger, in de toekomst zie ik wel Thierry Baudet als zodanig.

   1. Ernst Quispel

    Nederland behoort tot de veiligste en welvarendste landen van de wereld waarin mensen aangeven gelukkig te zijn en Rutte is daar debet aan. We hebben veel aan deze man te danken.

    1. DutchDropveter

     Dit percentage is sinds 2005 al aan het dalen (in geheel de EU) dat we nog het hoogste staan komt omdat we het hoogste percentage hadden wat eigenlijk te danken is aan de jaren 90.

     Het enige wat we aan Rutte te danken hebben is tja zijn Kukident smile en zijn gedraai. De economie wordt op dit moment vooruit getrokken door het inmiddels uitgedroogde MKB. De huizenmarkt is een nieuwe bubbel en och wat zijn we Mark dankbaar!

     1. Ernst Quispel

      Dropveter kent de feiten niet staat te liegen dat het gedrukt staat.

      https://www.ad.nl/economie/nederland-beste-economie-van-de-eu-vierde-wereldwijd~a854c1d2/

     2. DutchDropveter

      Een artikel uit 2016 over een onderzoek uit 2015 Chapeau!
      Waren wij niet het land dat het hardst heeft bezuinigd vanwege de crisis?

      Daarnaast je vergeet een puntje; je had het over gelukkig zijn ook daar komen we steeds trappen lager te staan. En dat we iets zijn gestegen? in die betreffende periode klopt en de welvaart is niet bij de bevolking terecht gekomen. Dus heel leuk zon onderzoek over de concurrentie positie van Nederland maar eigenlijk zegt dat dus niks over de bevolking zelf.

      Wederom Chapeau Ernst we zijn een super gaaf land *kuch*

     3. Pit

      @DutchDropveter:

      #doodzwijgen

     4. Abri079

      @dropveter, Ernst Q heeft een link van een selectief verslaand krantje, presenteert dat als de “waarheid” en maakt iedereen die iets anders beweert uit voor leugenaar.
      De manier om het gelijk aan je kant te krijgen!

    2. Rechtsaf

     @Ernstig daar denkt de bevolking echt heel anders over, maar jij leeft natuurlijk onder een steen, oh nee je hebt je kop in het beton..

    3. Abri079

     @ all.
     Onder Rutte,
     is het begrotingstekort nog nooit zo hoog geweest,
     hebben we nog nooit zoveel voedselbanken gehad,
     zitten ouderen met een dag douchen per week in een verzorgingsflat,
     zitten ouderen uren lang in hun met urine vervuilde luier,
     is de gezondheidszorg nog nooit zo onder druk komen staan,
     is de politie nog nooit zo onder bemand geweest,
     is het aangifte percentage van misdrijven door burgers nog nooit zo laag geweest,
     is het oplossingspercentage van misdrijven nog nooit zo laag geweest,
     is het vertrouwen in de politiek nog nooit zo laag geweest,
     zijn de afdrachten aan de EU nooit zo opgelopen,
     is de instroom van gelukszoekers nog nooit zo nog geweest,
     is de uitzetting van afgewezen asielzoeker nog nooit zo laag geweest,
     Is de lijst van zes jaar lang de minst integere politieke partij wel aangevoerd,
     etc. etc.
     Jullie kunnen de lijst met voorbeelden vast wel verder aanvullen.

     1. Pit

      @Abri: Dank voor je realistische bijdrage.

     2. Ernst Quispel

      Abri, je weet nergens van.

      Verdiep je eens in de feiten. Dit soort domheid doet pijn aan de ogen.

      https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/miljoenennota-rijksbegroting-en-troonrede/overheidsfinancien-2018-in-beeld

     3. Abri079

      @ Pit
      Geen probleem. Ik heb het nog niet eens gehad over de afname van de
      gasopbrengsten. De prognose is dat Nederland voor 2018 nog maar 1,9 miljard aan gas opbrengsten verwerft.

      https://www.rtvnoord.nl/nieuws/180803/Overheid-60-miljard-armer-door-terugloop-gasbaten

      https://fd.nl/economie-politiek/1210447/overheidsbalans-lagere-gasbaten-maken-nederland-in-een-klap-60-miljard-euro-armer

      https://www.rtvnoord.nl/nieuws/183416/Miljoenennota-minder-inkomsten-door-bevingen

      Dit zijn linkjes uit juli 2017. Daarna hebben we tal van aardbevingen gehad waardoor de politiek, bij monde van de heer Wiebes, versneld tot actie is gedwongen door gedupeerden en lokale politiek.
      Hoeveel we dus daadwerkelijk gaan missen aan inkomsten is nog onzeker zeker als wij het aardgas elders moeten inkopen. Voor zolang we nog gas gaan gebruiken in dit land.

      Ik vond het linkje van EQ wel aardig. Er staat dat de instellingen grotendeels voldoen aan de criteria. Grotendeels. Dat houdt in dat er nog steeds groepen ouderen onder de criteria wonen.

      Als aanvulling op mijn eerdere bericht,
      nog nooit heeft Rutte ja gezegd en nee gedaan,
      nog nooit heeft Rutte nee gezegd en ja gedaan,
      Rutte heeft zijn regering in de problemen met het referendum door te suggereren dat er bij het raadgevend referendum een andere mogelijkheid was dan van advies dienen. Plotseling wilde hij recht doen aan de nee stemmers en vond hij een geitenpaadje. Hoe langer de man praat hoe meer hij in de problemen raakt.
      Ik mis trouwens bij ale misstappen van VVD ‘ers de naam van mevrouw N. Albayrak met haar fraude casus.

    4. Ben Zine

     “We hebben veel aan deze man te danken.”

     🙂

     1. Guus Geluk

      Maar wat hebben we eigenlijk aan de rechts-populisten te danken (behalve een morele verloedering, veel geschreeuw aan de zijlijn en twee gevallen kabinetten)?

     2. Vit

      Heeft rechts echt wat in te brengen dan? Men heeft er gewoon schijt aan, zelfs als het maar 1 stem scheelt.

     3. DutchDropveter

      En kijk hier onze frameboy weer aan het werk het is de schuld van de populisten! einde discussie!

      Nou Gustaafff beter ga jij je weer bezig houden met je Wikipedia hobby en laat je het hier lekker met rust.

      Ik weet het Wikipedia is vrijwilligerswerk en voor dit getrol krijg je betaald. Maar goed dat maak jou als gelovige wel een beter mens!

     4. Guus Geluk

      “Heeft rechts echt wat in te brengen dan?”

      Ja.

     5. DutchDropveter

      Enkel alleen al hieruit blijkt dat je misschien net tiener-af bent altijd dat laatste woord willen hebben of het nou inhoudelijk is of niet.

      Maar wat betaald dat nou dit 24/7 trollen?
      en nogmaals vanuit welke richting / partij / kleur?

     6. Vit

      Het komt in een linkse kop niet op om te denken, misschien hebben we toch een fout gemaakt.

     7. Guus Geluk

      Sommige mensen beschouwen zelfs het huidige kabinet als “links”, Vit, ik zou niet weten wie je met links bedoeld.

     8. Vit

      @Guus
      O.a het gespuis wat ongebreideld vluchtelingen (die geen vluchtelingen zijn) welkom heten wat ons bakken met geld kost, om maar voor gutmensch versleten te worden.

     9. Guus Geluk

      In radicaal-linkse kringen en in mindere mate linkse kringen pleit men voor ongebreidelde immigratie. Ik denk niet dat we iedereen kunnen opvangen en vind dat de EU een realistisch en restrictief immigratiebeleid moet voeren.

      Qua integratie gaat er veel goed, maar kan er ook veel beter.

     10. Vit

      Eensch, behalve dat er met integratie veel goed gaat, hou dat maar op soms.

     11. Guus Geluk

      Vind dat we een stevig integratiebeleid moeten voeren en, nou ja, niet op z’n Amsterdams.

    5. Adriaan

     @Ernst Quispel, je kijkt helaas niet verder dan jouw neus lang is. In Nederland leven dik 200 duizend gezinnen onder de armoedegrens. Ik kan dat niet welvarend noemen. En dat die mensen gelukkig zijn, valt te betwijfelen.

     1. corfo

      @ Adriaan.
      Volkomen juist !!!
      De door u genoemde figuur weet van toeten noch blazen en verkondigt op dit forum de meest grove leugens.
      NL is totaal niet welvarend en óók niet veilig.
      Maar extreem linkse figuurtjes hebben de beklagenswaardige gewoonte om álles, wat hun Grote Leider verkondigt, met gejuich te begroeten.
      Wij, de bevolking worden door de huidige “regering”, maar ook door diverse vorige “regeringen”, doorlopend bedonderd en uitgeknepen.
      Veiligheid : in diverse grote steden durven héél veel mensen ’s avonds de deur niet meer uit, niet omdat ze bang zijn voor duisternis maar wel voor, veelal, parasiterende buitenlanders, die mensen voor € 10 een mes tussen de ribben steken.
      Bron : privé en het AZC Ter Apel.

     2. Ernst Quispel

      Dat zijn er teveel, Adriaan, daarom denk ik ook dat op dit punt een links beleid nodig is om tot een betere inkomensverdeling te komen.

      Ben je dat met me eens?

     3. Feit

      Over de eerste 20.000EU geen belasting, Ernst?

     4. Ernst Quispel

      Corfo, Nederland is (met uitzondering van Luxemburg waar veel buitenlanders leven en hun kapitaal oppotten) het rijkste land van Europa.
      Dat feit lijkt me lastig te weerleggen.

      Ik ben met je van meing dat er teveel mensen onder de armoedegrens leven. Dat betreft echter overwegend mensen die van een uitkering afhankelijk zijn en die moeten omhoog. Dat zal met een rechtse regering echter niet gebeuren.

     5. Ernst Quispel

      Ook de opmerkingen van Corfo over veiligheid hebben niets met de werkelijkheid te maken.

      https://www.trouw.nl/home/het-gaat-eigenlijk-best-goed-met-de-veiligheid-in-nederland~a9af25c9/

     6. DutchDropveter

      Een uitkering zou geen zekerheid moeten zijn. Werken moet (weer) beloond worden dus de belasting zou omlaag moeten.

      Komen we niet uit met de begroting dan zal de overheid moeten bezuinigen en niet opnieuw en weer de bevolking de klos laten zijn.

   2. Guus Geluk

    In het wereldbeeld van de rechtspopulisten staat Nederland op het randje van de afgrond en is Baudet de enige Grote Verlosser die ons land kan redden.

    De zaken staan toch echt anders.

    1. Vit

     Een bezoek aan een opticien en audicien wordt dan ook van harte aanbevolen voor linkse populisten.

     1. Ernst Quispel

      …argumenteerde Vit.

      🙂

     2. denk eens na

      Een asielzoeker kost 28.000 euro per jaar per persoon waar van er 30.000 jaarlijks in stromen en dat tientallen jaren lang terwijl er voedselbanken zijn, ik wil wel zien hoelang de verzorgings staat overeind blijft .

     3. sonar

      Vit wat denk je dat zij een hersenscan laten uitvoeren,dan worden weggestuurd want er is niets om te scannen.

     4. Vit

      Nou iets ter grootte van een walnoot lijkt het, alleen voor de motoriek.

     5. corfo

      @ Vit.
      Voor linkse populisten komt elke hulp te laat !
      Wat dat soort nu laat zien : schelden, blèren, wegkijken, demoniseren, leugens verkondigen enz. geeft aan dat ze ’t niet meer zien zitten en overgaan tot zéér laaghartige middelen om tóch nog een soort van gelijk te halen, maar ook zij weten dat ze zich vasthouden aan een strohalm.

    2. DutchDropveter

     Misbruik van het woord populist. Dat is een woord om er maar vanaf te komen maar een echte populist? Gustafff stop eens met je leugens!

     1. Pit

      @DutchDropveter: Populus betekent volk. De inzet voor het volk, de energie die daarvoor wordt vrij gezet zou algemeen en gewoonlijk moeten zijn voor politici en gekozen volksvertegenwoordigers. De Haagse volksvertegenwoordigers zitten daar voor én namens het volk (populus) dus is het niet meer dan normaal dat er sprake moet zijn van populisme. Het is de hoogste tijd dat het volk weer een stem krijgt.

      Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.

     2. DutchDropveter

      Ongeacht welke draai er aan wordt gegeven iemand uitmaken als populist zet de conversatie / debat in een klap stil.

      Daarmee ontwijken velen dus een discussie die ze niet kunnen voeren omdat: ze weten dat ze geen enkel punt hebben deze te verdedigen.

      Dus kort door de bocht het woord wordt misbruikt om een gezonde discussie uit de weg te gaan om er maar ‘vanaf’ te zijn.

      Andere punt waarom zou (als het er al is) Populisme toenemen? Omdat de “Volksvertegenwoordigen” niet doet wat het beloofd tijdens de verkiezingen. Maw als er al populisme is dan wordt dit gevoed door de gevestigde popiltiek. Maar dat is natuurlijk niet fijn om te horen dus gaan we iemand maar weer populist noemen..

      Ik wordt echt moe van types zoals jou waarom?
      Jullie kijken enkel naar het gevolg maar vertikken het om de oorzaak te erkenen en aan te pakken.

     3. Guus Geluk

      “Ongeacht welke draai er aan wordt gegeven iemand uitmaken als populist zet de conversatie / debat in een klap stil.”

      Nee hoor, wat mij betreft niet.

     4. DutchDropveter

      Daarom ik zou zeggen lees je broddelwerk vanf 2016 hier maar eens terug Gustaafff.

      En nu wordt het te heet onder de pootjes en nu wordt het opeens als mening verkondigd. ‘wat ‘mij’ betreft niet’

      Oh Guus verleid je uit je lasten en verlaat dit platform gewoon en ga lekker over feitjes debateren op Wikipedia(kids).

  3. DutchDropveter

   Guus wil je aub stoppen deze ongenuacnceerde bagger te verkondigen?

   Hoe lang zit mark op op zijn huidige plek? hoevaak is de contributie en naheffing verhoogd? Ik krijg sterk de indruk dat u niet ouder bent dan 20 jaar en te jong was om in te zien wat er zon 10 jaar geleden heeft plaats gevonden.

   En ik verklap je vast waar mark mee Thuis komt:
   Mark gaat tegen de verhoging naar Brussel en komt thuis met een inleg velletje dat ze de komende 4 jaar geen verhoging voor Nederland kunnen doorvoeren. Kant tekening de verhoging nu trekt de komende 4 jaar recht.

   En Guus staat te springen en te juchen. Ook wel het juich-aapje van de VVD genoemd.

   1. Pit

    @DutchDropveter: Guus is Wim’s rugdekker, verkondigt vooral meningen en reacties die ingaan tegen datgene waar DDS en waar de meeste forummers hier voor staan. Dat noemen we trollen.

    #rugdekker

    1. Guus Geluk

     De trol Pit geniet ervan met zijn aliassen andersdenkenden tot frustratie te brengen. Het is hypocriet hoe hij de zaken vervolgens volledig omdraait. Verder niet voederen.

     1. DutchDropveter

      Guus u bent niet andersdenkend. U bent onderdeel van de mainstream. En u vind het maar wat gemakkelijk om nieuws dat geheel voorgevormd is door een journalist voor gekauwd en wel tot u te nemen.

      Daarmee kunnen we best stellen dat u niet in staat bent een eigen mening of visie ergens over te vormen. Dat is niet erg dat is mainstream.

      Echter hebben de meeste hier op deze alternatieve media website een hele andere kijk op de zaak. Dan kunt u er wel doorheen gaan zitten bleren en elk artikel gaan lopen bekritiseren maar als u zon andere “mening” heeft begint u toch een eigen website? “Gustaafffsblog.nl”

      Iedereen blij! Of bent u een betaalde trol?

     2. Pit

      @DutchDropveter: Of bent u [Guus] een trol?

      Inderdaad, een trol en een rugdekker van trol nummero uno: Wim Hütten

     3. Guus Geluk

      Zojuist ging Dropveter pijnlijk onderuit en dat zet uiteraard kwaad bloed.

      Verder is de grote trol Pit. Hij is actief onder verschillende aliassen en houdt ervan met deze aliassen mensen neerbuigend toe te spreken, te zuigen en te stoken. Dat hij uitgerekend anderen staat te beschuldigen, is hypocriet.

     4. DutchDropveter

      Onderuit? Ik weet dat u last heeft van visioenen maar ben niet onderuit gehaald en al helemaal niet door u. Maar vooral niet inhoudelijk in gaan op uw anders denkende verklaring.

      U bent dus een Trol… jammer man! Exposed!

      Maar Gustaafff (google) hoeveel verdiend dat nou? en namens welke partij doe je dit?

     5. Guus Geluk

      Op deze persoonlijke aanvallen ga ik niet in, DutchDropveter.

      Kom maar terug als je een inhoudelijk weerwoord hebt.

     6. DutchDropveter

      Ren maar weg!

      Maar kun je er nou werkelijk van leven dat trollen?
      En nogmaals vanuit welke partij?

     7. Pit

      @DutchDropveter: Je kunt Geen Geluk beter negeren, als ik de conversatie lees zie ik dat hij je vooral bezighoudt.

      #doodzwijgen

     8. DutchDropveter

      Ik vermaak me wel hoor Pit 😉
      Gelukkig weet ik ook precies wie ik voor me heb daarom noem ik ook steeds zijn eerdere nickname google doet de rest.

      Dit soort frameboys pak je niet aan bij de tak, niet bij de stam, niet bij de wortels maar bij de voedingsbodem. Pas als je deze voedingsbodem dus danig verpest zal het trolletje van zelf zijn heil elders gaan zoeken.

      Daarom laat hem lekker weer de baas gaan lopen spelen op wikikids.. 😛

     9. Guus Geluk

      Pit komt zichzelf zo bijvallen met zijn aliassen of brengt zijn kameraad Erik in stelling. Hij geniet ervan om te zuigen, te zuigen, te zuigen. Een trol. Die gevoederd en in de watten wordt gelegd. Dat laatste is dus problematisch.

     10. Pit

      @DutchDropveter: Zo beschouwd wens ik je van harte succes!

      #bodem

     11. Ernst Quispel

      Het is inderdaad zeer irritant dat trollen hier met meerdere aliassen de discussie proberen te verzieken.
      De ironie wil dat ze mensen die hier wel een serieuze inhoudelijke discussie proberen te voeren uitschelden voor trollen met meerdere aliassen.

     12. Top

      Wat heeft ons vrome schandknaapje weer een grote broek aan. Is dat om er makkelijker bij te kunnen?

     13. DutchDropveter

      Komen twee Trollen op DDS hun mening opdringen aan de anders denkende zegt de ene trol tegen de ander niet op reageren.

      Kan zo in een moppenboek

     14. DutchDropveter

      Ernst Quispel

      U bent ook een trol! Net zoals de ‘verhaaltjes’ die u hier opdreunt allemaal waarheid zijn en er geen discussie met u mogelijk is.

      Nogmaals ik vraag puur waarom hij hier al ruim 2 jaar mee doorgaat. Nooit een antwoord gehad. Ook al vaak zat Guus vast gezet in een discussie maar telkens loopt hij weg als hij klem zit.

      Dit getuigd niet van enige vorm van eerlijkheid en open staan voor een goed debat.

      Alles bijelkaar opgeteld kan ik stellen dat we hier met een clubje te maken hebben die in mijn ogen als doel heeft de mening die hier heerst te verstoren. Nou dat maakt het in mijn ogen Trollen en dit wordt enkel alleen al bevestigd door hier meer dan 2 jaar door de duwen en trekken.

      Wat ik grappig vind is dat ik met Gustaafff al meerder discussies heb gehouden in het verleden en toen was meneertje Ernst er niet eens of oh wacht u was toen onder een andere naam actief!

      En dan ons betichten van meerdere accounts? Dit is mijn enige en eerste account met de enige en eerste naam. Hè meneertje Gustaafff?!

     15. Guus Geluk

      DFTT.

     16. Pit

      @DutchDropveter: Jouw stelling wordt hierboven bevestigd.

     17. DutchDropveter

      DFTT? Ga je in hongerstaking Gustaafff?

     18. Pit

      @DDV: ‘hongerstaking’

      Whoehahahaha!!

     19. Guus Geluk

      De trol zal daarmee doorgaan, Ernst, ik schat het aantal comments van hem en zijn aliassen alleen vandaag al op zo’n dertig, veertig.

      Hij verpest dit blog.

     20. DutchDropveter

      Zeg Guus had jij geen hongerstaking?
      Hoe gaat het daarmee?

      P.s. ik tel maar een paar accounts en zo ver ik kan zien zijn het allemaal verschillende mensen die jou uitkotsen. Dus het probleem ligt toch echt bij jezelf 😉 succes!

  4. ayreonaut

   @Guus

   Rutte MOET helemaal niets, het is ZIJN KEUZE.

   1. Guus Geluk

    Om niet een groter bedrag af te dragen moet hij D66 meekrijgen, die lijkt nog steeds voor meer geld naar Europa.

    1. ayreonaut

     Wat begrijp je niet van de woorden EIGEN KEUZE?

    2. ayreonaut

     Hij MOET niet d66 meekrijgen, hij heeft de PVV hierin al mee.
     Dus nogmaals, Wat begrijp je niet aan EIGEN KEUZE?

     1. Guus Geluk

      De PVV zit niet in het kabinet, D66 wel.

     2. DutchDropveter

      Nee want de meerderheid van de kamer langs je neer leggen kan dit nog relatief jonge kabinet er ook nog wel bij hebben…

      Jeestje Gustaafff
      Hoeveel verdiend dat trollen nou?

     3. Guus Geluk

      Op reacties met persoonlijke aanvallen reageer ik niet meer, Dropveter.

     4. Ernst Quispel

      Dropveter is een trieste trol, Guus, niet meer op reageren is mijn advies.

     5. Guus Geluk

      Ja, het is hier een waar trollenfeestje.

     6. ayreonaut

      Dan blijft het alsnog zijn EIGEN KEUZE. Rutte vindt het kabinet belangrijker dan dat de Nederlanders de zogenaamde zwakkere broeders moet ondersteunen.

      Zolang de zwakkere broeders dit doorhebben zullen zij niets veranderen aan bijvoorbeeld

      – hervormingen landbouw
      – hervormingen pensioenen
      – hervormingen visserij (achter blijven met innovatie frankrijk)

      Het is en blijft een keuze van Rutte, hij hoeft het niet te doen.

      Daarnaast nog even iets anders als Duitsland 27 miljard bij moet leggen en Nederland 7 miljard, waarom moeten wij dan weer meer bijleggen dan de Duitsers?

     7. Siemien

      @Guus “De PVV zit niet in het kabinet, D66 wel.”

      En dat klopt, naar verhouding, natuurlijk niet hè, want de PVV heeft immers 20 zetels gekregen van de Nederlandse kiezer +5 zetels gewonnen, dé 2de partij van Nederland en wordt door al die elkaar baantjes toeschuivende politici weggezet als verliezer.

      Jij bent echt serieus van de pot getrokken..

     8. Guus Geluk

      “Het is en blijft een keuze van Rutte, hij hoeft het niet te doen.”

      Laatst las ik een artikel over de hulpgelden die Kaag overmaakte aan de Palestijnen. Zij had de coalitie niet geïnformeerd en dat veroorzaakte irritatie. Ik meen dat hier hetzelfde geldt: hij moet de hyper-eurofielen in zijn coalitie wel meekrijgen.

      Overigens ben ik tegen een stijging van meer geld naar Brussel. Waarom de begroting niet gewoon inkrimpen als de Britten eruit stappen? Dan valt er ook geen gat.

     9. ayreonaut

      @ Guus,

      We hebben nog een aardig bedrag openstaan ca 108 miljard binnen Europa. Denk dat Rutte maar moet voorstellen dat ze de komende jaren de bijdrage van Nederland maar van dit openstaande bedrag financieren. Mag van mij die verhoging plaatsvinden.

      Zien we toch nog iets van die centen terug.

     10. Guus Geluk

      Ik schat in dat de EU daar niet mee akkoord gaat.

 4. DutchDropveter

  En daarom had het (raadgevend) referendum (nog) niet afgeschaft moeten worden.
  Oh jullie dreigen om ons wederom het meest te laten betalen per hoofd? Prima! gaan wij toch lekker een Nexit referendum houden!

 5. DolleDries

  Nederland heeft het geld niet we staan zo 480 miljard in de schuld.28000 Euro per inwoner van 0 jaar tot de oudste inwoner.
  Gezin met twee kinderjets 112000 Euro.

 6. Rechtsaf

  NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT, NEXIT.

  1. Rechtsaf

   1x Nexit is natuurlijk voldoende dat begrijpt iedereen wel toch?

   1. Abri079

    @ ra
    bijna iedereen. Ben het volledig met je eens.

    1. Rechtsaf

     @abri zeker, enkel snappen dit echt niet getuige de reactie van bv een Ernst

  2. Ernst Quispel

   DFTT.

 7. Rechtsaf

  Gewoon geen geld meer naar (PL)euro(P)a en dan de miljarden onder EIGEN bevolking verdelen..

 8. Pit

  Rutte en beloften? Nee dank u!

  #ruttereet

 9. 75

  Ik denk dat we ons niet hierover zo druk hoeven te maken wand voor dat dit zal worden ingevoerd zal het hele kaartenhuis wel instorten.

 10. rafi

  Precies weer de goede verwoording, toonzetting en inhoud in dit artikel. Zo is het maar net. De landen hebben toch veto-recht? Het is zoals Winia van Elseviers schreef: het is al lang en breed de hoogste tijd dat NL eens zijn veto uitspreekt! Wie betaalt. bepaalt. Niet andersom! DE EU zit NL alleen maar in de weg, bv. als het wil innoveren met visserij. NL is veel en veel voorlijker dan het leeuwendeel van de andere lidstaten. We zijn niet voor niks ooit wereldmacht geweest. Dat zijn we alleen maar geworden nadat we en zo lang we VRIJ waren en onze eigen gang in de wereldhandel konden gaan. De andere landen hebben ons veel harder nodig, met wereldhaven Rotterdam en tal van prachtige producten, m.n. op landbouwgebied (tweede exporteur ter wereld!).

  Rutte moet eens een voorbeeld nemen aan de Fransozen, die desnoods en vaak in hun eentje de hele besluitvorming tegen hebben gehouden, tegen ALLE andere landen. Niemand heeft het daar nu nog over. Ik denk aan de dwarse franse houding ten tijde van de toenmalige G.A.T.T.-onderhandelingen in de jaren zeventig en tachtig. Daarbij wilden ook toen al alle andere landen af van de Franse landbouwsubsidies, terwijl er toen nog geen eens een euro bestond. En denk aan de zetel van het europarlement, ook nog steeds in straatsburg, zelfs bij verdrag!

  Nogmaals: de fransen gaan altijd dwars liggen en krijgen altijd hun zin. Dat NL eens gaat veto’en had al tien keer moeten gebeuren en moet absoluut nu eens gebeuren.

  1. Ben Zine

   Ach joh… Rutte WEET niet eens dat hij een vetorecht kan uitspreken, als als ie het al weet, dan zal hij dat nooit doen want dan komt zijn droombaantje (opvolger Juncker) in gevaar. Dus Juncker en Merkel wijzen op het papier waar precies het kruisje staat, waarna Rutte het vervolgens enthousiast en (uiteraard) met manische grijns voorziet van zijn handtekening. Zo gaat het nu al jaren. Er is geen sprake van enige vorm van “onderhandeling”. Het is een Brussels dictaat en Rutte gehoorzaamt als het braafste jongetje van de klas.

 11. Ni28

  De netto ontvangers zullen nooit tegen dit plan stemmen en daarmee zie je de zwakke punten van deze unie. Wat gedaan wordt is altijd ten kosten van iemand, het nooit een win-win situatie. Landen worden hiermee tegen elkaar uitgespeeld wat geen rust in de tent brengt. En waarom moet een kleine Nederland de grootste bijdrage leveren? Deze vraag laat zien dat wij de gekke Henkie van de unie zijn door de slappe jaknikker politiek. En dat komt doordat het land een hoge functie in de EU prefereert boven een voordeel voor eigen burgers.

  1. loes530

   Wedden dat Rutte gaat betalen

   1. Top

    Nee dank je Loesje. Ik wed alleen maar als ik kan winnen en dit is geen weddenschap te noemen maar zeker zijn van de uitkomst. Want ja, we weten allemaal wie en wat Rutte is.

   2. ayreonaut

    Een weddenschap heeft alleen zin als de uitslag niet bij voorbaat vaststaat

   3. ayreonaut

    Ik ben van mening dat Rutte makkelijk akkoord kan gaan,
    op één voorwaarde.

    We krijgen eerst die 108 miljard terug dat nog openstaat.

    1. C.oitus

     Ik denk dat jij doelt op de target 2, nou deze is wel wat hoger dan 108 miljard.
     Deze soort van lening zien wij nooit meer terug.

   4. Pit

    Jammer loes, de uitslag staat al vast. Logisch want de belastingen zijn weer gestegen en het einde lijkt nog niet in zicht. EU is een dure hobby. Over jouw en mijn rug, dat dan weer wel.

 12. Ruud562

  In onze nationale politiek is die Rutte (én zijn partij) één groot leeghoofdig stuk onbenul dat vele leugens genereert, laat staan dat die Rutte in EU-verband wat kan betekenen. Hebben we trouwens de laatste jaren wel ervaren, dunkt me zo. En niet alleen bij die Rutte c.s., denk onder andere ook maar eens aan het CDA met die Kees-Jan de Jager.

  Nee, we zitten in een groot wespennest dat al voor vele ellende heeft gezorgd en nog gaat zorgen, tenzij er de moed bestaat om net als de Britten eruit te stappen.

 13. sadeyes

  Ik wed erom dat het standpunt van Glibberrute heel snel gaat veranderen. Dit standpunt houdt stand tot en met de verkiezingen daarna zie je weer het bekende blad aan de boom. Totaal onbetrouwbaar die man

 14. corfo

  Hoe is ’t toch mogelijk dat één clowneske figuur een hele bevolking steeds opnieuw in een schaterlach kan doen uitbarsten ?
  Deze charlatan die doorlopend liegt én bedriegt, totaal bezopen EU-“bestuurders” ondersteunt en van Nederland een armetierig en onveilig landje heeft gemaakt, moet z.s.m. van het toneel verdwijnen. Mede door hem is Nederland verworden tot een 3de Wereldlandje, dat zégt, met bijna álles in de wereld voorop te lopen; ik kan mij alleen herinneren dat de enige leiderspositie die NL vertolkt, betreft het aantal Voedselbanken, binnenkort komt daar het aantal onopgeloste misdrijven nog bij.

 15. Babaji538

  Ik ben blij, dat ik Marcus Rutte
  niet, van dichtbij, in de ogen
  hoef te kijken.

  Petra Hermans

 16. Frits Jansen

  Waarom gaat het gesprek niet over de vraag waar de EU al dat geld aan besteedt? Laatst was er wel iemand die begon over het voortdurende verhuizen tussen Brussel en Straatsburg, maar ja, dat was om – heel democratisch- de Frans politie te vriend te houden. Het is wel duur maar slechts een fractie van de EU begroting.

  Nee, ik denk dat de kern van het probleem de Europese landbouwsubsidies zijn. Daar is de EEG en later de EU praktisch uit ontstaan. Kunnen we electoraal langzamerhand de steun van de boeren missen? Door al die subsidies worden bijv. ontwikkelingslanden benadeeld die veel goedkoper dezelfde gewassen kunnen telen. We moeten ons wel realiseren dat landbouwproducten eigenlijk spotgoedkoop zijn in de winkel.
  Een heet hangijzer zal wel zijn dat de EU ook allerlei binnenlandse projecten steunt in de lidstaten. Maar daar profiteren wij dus ook van!

  1. ayreonaut

   @ Frits Jansen,

   Een heet hangijzer zal wel zijn dat de EU ook allerlei binnenlandse projecten steunt in de lidstaten. Maar daar profiteren wij dus ook van!

   Her profijt van Nederland bestaat niet. Er zijn namelijk afspraken gemaakt met de Nederlandse Staat, dat voor elke euro subsidie welke Nederland ontvangt van Brussel, de Nederlandse Staat dit verdubbeld. Ergo 1 miljard subsidie voor een Nederlands project kost de Nederlandse Staat nog eens 1 miljard.

 17. Two Ravens Black Kettle

  Zolang het de lammeren op het Kartel Maffia blijft stemmen zal het geroofd geld naar het Zuiden vloeien.
  Het kost misschien honderd miljard maar who cares zolang de volgevreten elite maar kan rouleren in de EUSSR Baantjesmachinerie.

 18. Koos sssss

  En dat denkt Brussel te kunnen als Nederland in zijn geheel stopt met betalen? Brussel heeft een grote bek, maar is een tandeloze tijger.

 19. Fortiori

  Vandaag een mooi artikel in het AD, zeer lezenswaardig. “Kiezer vond Rutte 2 nog zo slecht nog niet” . Inhoudelijk geen speld tussen te krijgen. Het kan geen kwaad om er kennis van te nemen..
  Verfrissend en hoopvol mbt komende verkiezingen…

  1. Vit

   Geeft niks hoor als jij mettertijd op hem stemt, als de anderen er maar doorheen prikken en het niet doen.

 20. Ni28

  200.000 mensen onder de armoede grens dus daar hebben wij links beleid voor nodig. En wat heeft de linkse beleid hier mee gedaan? De aantal doen stijgen is het enige antwoord.

 21. Frits Jansen

  Rutte pleeg electoraal zelfmoord als hij toestaat dat meer geld naar de EU gaat.

  Maar waarom beslist hij dat zelf? In Nederland is de Minister-President grondwettelijk slechts een coördinator, geen leider.

 22. lanex

  Dit volk wordt zo afschuwelijk bij de neus genomen. Ik hoor ze alweer, die Rutte doet zo z’n best, laat me niet lachen, het is allang handjeklap geweest, hij hoeft alleen maar voor de bühne verongelijkt te kijken en het onwetende volk trapt er weer met boter en suiker in!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.