EU overweegt subsidie Oxfam Novib in te trekken na onthullingen over ranzige seksfeestjes

Is het einde van Oxfam Novib in zicht? De club moest vandaag bekendmaken al honderden donateurs en leden te zijn verloren, en nu kondigt ook de EU nog aan dat de subsidie van de ontwikkelingsclub die zich vooral profileerde als organisator van seksfeestjes in derdewereldlanden, op de tocht staat. Yikes!

Oxfam Novib heeft een flinke deuk opgelopen deze week nadat bekend werd dat de club in Haïti en Tsjaad talloze seksfeestjes hield, mede op kosten van de belastingbetaler. Die betaalt overigens dubbel mee aan de praktijken: veel landen als Nederland zijn een gulle gever, maar ook de EU geeft subsidie aan Oxfam Novib. Althans: dat is de huidige situatie. Want nadat bekend werd dat Oxfam organiseerde seksfeestjes waarbij minderjarige prostituees werden uitgenodigd als eregasten, is zelfs Brussel zich nog eens op de kop aan het krabben:

“Als Oxfam Novib geen volledige duidelijkheid verschaft over seksueel wangedrag van medewerkers, staat de Europese Commissie klaar om de banden met de hulporganisatie te verbreken. ,,Wij verwachten van onze partners dat ze strikte ethische standaarden naleven’’, zei een commissiewoordvoerder.

In 2011 gaf de EU 1,7 miljoen euro subsidie voor de Britse hulpactie van Oxfam in Haiti. Uitgezocht wordt hoe dat is besteed.”

Wat betreft dat laatste: ik zou de pooiers in en nabij Port-au-Prince even vragen om hun zakken te legen. Vermoedelijk dat daar dan een flink deel van die subsidie-euro’s uit Brussel komt uitgerold. En sla de kassa’s in de bordelen van N’Djamena ook niet over, natuurlijk…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik weet bijna zeker dat de foto bij dit artikel niet een feestje van Oxfam betreft.
  Dat is jammer want daarmee wordt dit bericht toch een beetje nepnieuws.

  1. eRik2017

   De redenen waarom Ernst-Wim liever een echte foto van de feestjes van Oxfam ziet dat laat zich niet lang raden. Er is immers nog niet bewezen dat er minderjarige meisjes werden ingehuurd. En daarvoor wil Erst-Wim natuurlijk heel graag de harde bewijzen zien, en dan echte beelden, niet enkel de verhalen.

   1. eRik2017

    Immers, Ernst-Wim ziet niet graag dat zware misstanden aan het licht komen, laat staan dat er dieper wordt gegraven. Hij heeft hier zijn eigen redenen voor.

    1. Ernst Quispel

     DFTT.

     1. denk eens na

      ydinkaab ffertteeewdwewwdde

    2. swetsnek

     hier wil die pedo de bek nog wel open doen eRic op de andere zaken hoor je hem niet meer de rat

    3. Pit

     @Erik: Wim en zijn wapendrager Beukman komen niet verder dan dftt.
     Die ontwimming is toch heerlijk hoor!

     1. Ernst Quispel

      DFTT.

    4. Pit

     @Erik:

     #overwimming

     1. Ernst Quispel

      DFTT.

   2. Kodi

    Is het soms een pedootje dat hij op dat soort beelden geilt?

    1. Guus Geluk

     DFTT.

    2. eRik2017

     Het enige dat mij opvalt is dat zowel Guus als Ernst heftig beginnen te reageren. Is altijd zo als het om zo’n onderwerp gaat.

     1. Ernst Quispel

      DFTT.

     2. swetsnek

      hahahahahaha de kneusjes

     3. Pit

      @Swetsnek: Ja, zielig heh?

   3. Abri079

    In mijn tweede woning hoorde ik het verhaal dat EQ gecharmeerd is van jonge mensen, bij wijze van spreke. Om mijn bron te beschermen kan ik zijn naam helaas niet onthullen.

    1. Guus Geluk

     DFTT.

    2. eRik2017

     Woehhahahah @Abri079
     deze is zo recht in de roos! die had ik zelf niet kunnen bedenken! Woehahahahahah

   4. Pit

    @Erik: Gevoelig snaartje geraakt denk ik?

    1. Ernst Quispel

     DFTT.

    2. eRik2017

     @Pit
     Een over overgevoelig snaartje geraakt, wooehahahah

 2. Babaji538

  “Tim Engelbart, alsjeblieft, ga niet mee
  met alle kranten, alle updates, alle waardeloze accounts
  in alle talen van de wereld door mevr. geschiftheid te India!”

  Ik ben niet permanent een Schoolmeester.

  Petra Hermans

 3. Bloem

  In de jaren ’80 had ik een vriendinnetje wiens vader destijds bij Novib werkte. Hij toucheerde toen al een salaris van meer dan €100.000,- per jaar. Het betrof gewoon een medewerker die af en toe in het buitenland zat, waarvoor hij extra toeslagen bij mocht schrijven. Oftewel >€200.000,- per jaar. Zelfs naar huidige maatstaven een godsvermogen. Toen zijn mijn ogen al geopend. Op school kreeg je toen jaarlijks zo’n bruin zakje mee naar huis om een bedrag te kunnen doneren aan die graaiers (en naar nu blijkt onmenselijke kloothommels). Nooit zal ik ook nog één cent aan dit soort NGO’s doneren. Ik ondersteun sindsdien kleinschalige initiatieven, die zijn er voldoende. Mensen met een groot hart die niets anders overhouden dan een goed gevoel en schoon geweten

  1. eRik2017

   Niet voor niets rinkelt de deurbel regelmatig voor weer een nieuw initiatief.
   Ik sta nog steeds versteld dat er tot op vanadaag nog niemand in de Nederlandse politiek is opgestaan om optredens van NGO’s onder de loep te nemen.
   Ik denk dat menigeen niet eens half beseft hoeveel NGO’s er zijn en hoeveel steun en samenwerking deze krijgen van onze overheid.

   Alle politieke partijen blijven stil. en waarom?
   Als je alle convenanten voor MVO gaat doornemen, en alle daaraan gelieerde projecten in derde wereldlanden, dan kan je verwachten dat hier mogelijk een ongekende beerput open zou kunen gaan.

   Waarom…….. houden alle politici hun mond dicht, en waarom verklaren andere NGO’s niet dat zij controle met onmiddeleijke ingang zullen vergroten?

  2. Bloem

   Sorry Hfl 200.000,-

  3. Ernst Quispel

   “Nooit zal ik ook nog één cent aan dit soort NGO’s doneren.”

   Was dat dan wel uw gewoonte?

   😉

   1. Bloem

    Ja! Bovendien zoals ik al aangaf ondersteun ik kleinschalige initiatieven, waarbij ik niet te beroerd ben de handen uit de mouwen te steken. Kan me niet voorstellen dat iemend met uw denkbeelden ooit iets positiefs heeft bijgedragen aan deze wereld.

    1. swetsnek

     je moet die vuile rat geen podium bieden Bloem dat is ie niet waard

    2. Ernst Quispel

     Dat is mooi, Bloem.
     Ik geef ook aan NGO’s en zal dat blijven doen.

     1. buitenbeentje

      Zo lang als je met hun orgies mee mag doen natuurlijk

     2. Bloem

      Prima wat jij wil

  4. Kodi

   Het gaat bij die NGO’s ook niet om een goed doel, maar om een goed inkomen.

  5. glazenbol

   Ik heb in mijn werkzame buitenland leven voldoende shit mogen aanschouwen van deze zogenaamde “goede ” doelen “organisaties, dat ik alleen nog geef aan persoonlijke initiatieven waarvan ik weet dat er niets aan de strijkstok blijft hangen! Is trouwens een geweldige ervaring om persoonlijk steun te verlenen aan mensen die anders nooit op eigen kracht uit hun uitzichtloze situatie kunnen vluchten!!

 4. Peter Selie

  Wanneer het regent in Amerika dan druppelt het hier in Nederland, het links/liberale moeras wordt net zoals in de USA droog gelegd.

 5. Duke

  Wederopbouw na een natuurramp. Volgens mij hebben ze meer behoefte in Haiti aan nieuwe huizen dan aan nieuwe mensen.
  Oxfam Novib, stort op giro 555 voor het neu*en van een lekker wijf.

 6. Ni28

  Niet overwegen, doen! En gelijk al die gesubsidieerde clubjes waarvan men niet eens meer weet wat zij doen. Al die clubjes opnieuw een aanvraag indienen en pas na de screenening eventueel subsidie geven. Dat zou nog een hoop geld opleveren.

 7. Ni28

  DFTT is op Quispel en Co. wel van toepassing.

 8. Nederlandse_Patriot

  “Overweegt”. Wauw. Serieus. Wauw. Een stel geldgraaiers die onder het mom van “het goede doel” kinderprostituees inhuren op Haïti en dan nog “overwegen” om de geldkraan dicht te draaien. WTF. Walgelijke bericht wat ik tot nu toe gelezen heb. Fuck de EU.

 9. denk eens na

  Waarom niet de hele eu volksvertegen woordigers even na te controleren , na ik vernomen heb uit een bron die ik niet kan vermelden is mij te weten gekomen dat 65 %van de eu pedofilie niet ter vervolging (heksenjacht)ge instemt heeft.

  1. denk eens na

   Vanavond meer bij jinek

 10. Two Ravens Black Kettle

  “Overwegen”

  EUSSR Newspeak voor: “we gooien er nog extra miljoenen tegenaan”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.