Fascistische anti-racismedemo in Amsterdam raakt nu ook FNV kwijt als deelnemer

Geen categoriefeb 25 2018, 12:00
Het gaat het extreem-linkse Comité 21 Maart niet voor de wind: de ene na de andere prominente linkse organisatie zegt de antisemitische manifestatie af. Nadat eerder PvdD, PvdA en SP al aangaven niet te zullen komen opdagen blijft nu ook vakbond FNV Bondgenoten weg.
https://twitter.com/CarelBrendel/status/967677519515279365
"Nieuws voor de ochtendploeg," zo wist de goed ingevoerde onderzoeksjournalist Carel Brendel vanochtend te melden op Twitter: "Overkoepelende vakbeweging FNV haakt af bij antiracismedemo. Alleen FNV-netwerk FNV Wereldburgers doet nog mee."
En daarmee krijgt het 21 Maart Comité, die op 18 maart willen protesteren tegen de 'dreigende' verkiezing van Forum voor Democratie en de PVV in verschillende gemeenteraden in het land. "Geen racisme in de raad," is het motto. En om dat te bewerkstelligen worden de handen ineengeslagen met de meest virulente haatzaaiclubs die Nederland telt. Voor De Volkskrant dook Martin Sommer eerder dit weekend ook al in de materie:

"[De deelnemers aan de manifestatie op 18 maart] zijn onder meer AFA en No Borders, die volgens de AIVD niet vies zijn van geweld. Plus de Internationale Socialisten, waarover Binnenlandse Zaken meldt: 'socialistisch extreem links-propalestijns standpunt in antisemitische termen gesteld.' De PvdA en de SP, aanvankelijk van de partij, hebben zich na wat pirouettes teruggetrokken.

Zo niet GroenLinks. De partij heeft zich van een aflaat voorzien en 'tekent het manifest niet'. Tjonge. Fractieleider Rutger Groot Wassink zei dat intolerantie en onverdraagzaamheid een halt moet worden toegeroepen. 'Als er dan clubs zijn die niet helemaal mijn stijl of vorm hebben, dan is dat zo.' Hij heeft niet in de gaten dat hij precies doet wat Baudet steeds wordt ingewreven: wie iemand de hand schudt of met hem het middagmaal deelt, wordt met zijn ideeën besmet."

Het FNV heeft er in ieder geval geen zin meer in dat zij besmet worden met antisemitische drek. Is namelijk ook tamelijk onhandig, als je een vakbeweging bent waarbij ook Joodse werknemers zijn aangesloten. Tikkeltje tegenstrijdig, nietwaar? Nu moeten ze alleen hun allochtonenplatform FNV Wereldburgers nog terugtrekken, en we komen ergens...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten