Filmpje: Baudet verdedigt Henk Otten na "hectische periode" voor FVD

Geen categoriefeb 20 2018, 11:00
"Heel veel shit."
Forum voor Democratie heeft een video online gezet van de FVD-Tweede Kamerdag in het parlement afgelopen zaterdag. Hoewel de partij uit een heel scala onderwerpen had kunnen kiezen koos men ervoor om het deel van de speech waarin Thierry Baudet het opneemt voor Henk Otten centraal te stellen.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/965706556661796864
Dit is natuurlijk bijzonder significant. Het is een duidelijk teken dat Baudet vol achter Otten staat -- en dat hij het vertrouwen in zijn mede-oprichter(s) niet zomaar even opzegt. Nee, ook niet als andere partijprominenten dat willen (of eisen).
Aan de andere kant bewijst het feit dat FVD juist deze beelden online heeft gezet ook dat alle kritiek Baudet en co. absoluut niet in de koude kleren is gaan zitten. Het heeft ze wel degelijk geraakt. En misschien zelfs dat ze bang zijn dat de aanvallen een negatieve impact zullen hebben op de partij doordat mensen beginnen te denken dat het een tweede LPF is. Dat beeld willen ze ongetwijfeld bestrijden.
Natuurlijk doen ze dat met succes. Bij de LPF was er veel intern geruzie. Bij FVD valt dat alleszins mee. De grootste criticasters zijn zelf opgestapt of eruit gezet. Die kunnen van binnenuit dus geen schade meer veroorzaken. Ze kunnen van buitenaf nog een paar trappen nageven, maar dat is altijd veel minder effectief.
Voor Baudet is het zaak om het hier nu bij te laten en stug verder te gaan met het uitbouwen van zijn partij. De interne problematiek lijkt onder controle te zijn. Dan is het nu tijd voor stap 2.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten