Filmpje! Wilders pakt VVD-fractievoorzitter Dijkhoff aan: jullie premier wist dat er gelogen was en deed niets!

Geen categoriefeb 14 2018, 8:00
"Waarom kruipt u achter zijn rug?"
Geert Wilder was gisteravond, tijdens het debat over het handelen van Halbe Zijlstra en Mark Rutte, behoorlijk goed bezig. Hij liet geen spaan heel van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken -- die terecht is opgestapt -- van de premier, én van Klaas Dijkhoff, die Zijlstra opvolgde als fractieleider van de VVD.
Wilders zei terecht dat Dijkhoffs reactie op het handelen van Rutte volstrekt onaanvaardbaar is. Het is aan het parlement om de regering te controleren. Om dat goed te doen moet de regering het parlement goed en eerlijk informeren over het handelen van het kabinet. Dat is bewust niet gedaan.
Het is compleet onacceptabel dat Rutte de belangen van de Volkskrant belangrijker achtte dan die van ons parlement, van onze internationale belangen, en dus van Nederland zelf. Maar Dijkhoff, die de leider van de VVD-fractie in de Tweede Kamer hoort te zijn en niet de speciale assistent van Rutte. Ja, de premier kan een partijgenoot van hem zijn, maar dat is nu even volstrekt irrelevant. Dijkhoff moet hem controleren. Punt.
Maar ja. Zoals oud-nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer enkele dagen geleden zei: de Tweede Kamer is niets meer of minder dan een meeloop-parlement. Triest, maar waar. En Dijkhoff is daar de belichaming van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten