Forum voor Democratie lazert Robert de Haze Winkelman uit de partij na mislukte coup

Robert de Haze Winkelman is geroyeerd als lid van het Forum voor Democratie. Samen met oud-VVD-Statenlid Betty Jo Wevers zou hij geprobeerd hebben om het partijbestuur over te nemen. Dat wordt niet getolereerd, aldus het FVD, en dus zijn De Haze Winkelman en Wevers per vandaag partijloos.

Voormalig VVD-senator Robert de Haze Winkelman mag voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd op zoek naar een nieuwe partij. Dat blijkt vandaag uit een perscommuniqué dat Forum voor Democratie op hun website plaatste. De partij heeft het lid van de Raad van Advies per direct geroyeerd, nadat hij geprobeerd zou hebben om de ‘uitbouw’ van het Forum voor Democratie te frusteren. Zo zou hij zich bezondigd hebben aan ‘kwaadsprekerij’ en ‘dreigementen’. Samen met een ander FVD-lid, Betty Jo Wevers, zou De Haze Winkelman zelfs geprobeerd hebben om het partijbestuur over te nemen.

Op hun site schrijft het Forum voor Democratie:

“Op basis van recente informatie heeft het partijbestuur geconstateerd dat voormalig VVD-senator De Haze Winkelman en voormalig VVD-statenlid Wevers de afgelopen maanden op oneigenlijke wijze en door gebruikmaking van dreigementen en kwaadsprekerij, geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen. Dergelijk gedrag is voor het partijbestuur onacceptabel.

Overeenkomstig de Statuten van Forum voor Democratie is het partijbestuur, in samenspraak met de Tweede Kamerfractie en de lijsttrekker in Amsterdam, tot de conclusie gekomen dat van de partij redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap van De Haze Winkelman en Wevers te laten voortduren. “

Opmerkelijk is dat de partij het nieuws zelf naar buiten bracht, en niet heeft gewacht tot een journalist het nieuws zelf had ontdekt en wereldkundig gemaakt. Dat heeft vermoedelijk twee redenen: men vertrouwt De Haze Winkelman niet en wil de FVD-kant van het verhaal eerder in de pers hebben dan wat het voormalige Eerste Kamerlid wil zeggen. Daarnaast komen er natuurlijk verkiezingen aan, en kan slecht nieuws het beste maar zo ver mogelijk bij de stembusgang vandaan bekend zijn.

Voor De Haze Winkelman komt er met dit bericht een einde aan een tumulteus anderhalf jaar. In november 2016 verruilde hij de VVD voor FVD, naar eigen zeggen omdat slechts een klein groepje mensen de dienst uitmaakte binnen zijn oude partij.

Bij het grotere publiek verwierf De Haze Winkelman vooral bekendheid doordat hij in mei 2017 ineens begon te twitteren over een zogenaamd ‘plan-Kalergi’, en daarbij links plaatste naar een krankzinnige anti-semitische complottheorie. Baudet heeft daar toen in felle bewoordingen afstand van moeten nemen.

Ook wat dat betreft zal Thierry Baudet de oud-VVD’er dan ook liever kwijt dan rijk zijn. Dat tegenstanders van het FVD nu vermoedelijk enkele dagen smalend zullen spreken over zogenaamde ‘LPF-toestanden’ bij het Forum voor Democratie, neemt hij daarbij voor lief.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. DolleDries

  Als het mag even tussen door voor de anti Rusland gefrustreerden.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1631986/cyberaanvaller-18-belastingdienst-en-bank-opgepakt

  1. lanex

   Dezelfde gedachten.
   Het zou toch onvoorstelbaar zijn als deze hacker ook ABN en ING heeft gehackt. Wat heeft dictator Ollongren dan te doen? Haar hele missie is toch gestoeld op de Russen, ze zwart te maken en daarom meteen maar censuur op te leggen aan dit land, twee vliegen in één klap voor haar EU bazen!

 2. DolleDries

  Dat tegenstanders van het FVD nu vermoedelijk enkele dagen smalend zullen spreken over zogenaamde ‘LPF-toestanden’ bij het Forum voor Democratie, neemt hij daarbij voor lief.

  Nee dat doen we niet Tim ,we zijn niet zo flauw.

 3. Nederlandse_Patriot

  Blijf blind. Het Kalergi plan is helaas meer dan echt. Geen flauw idee waarom het meteen weer aan Jodenhaat gekoppeld niet worden. Wat Kalergi beschreef en naar streefde, wordt nu voor onze ogen uitgevoerd. En wij maar blind blijven…

 4. Paaldanseres

  Geinfiltreerde VVD ratten dus.

 5. Ernst Quispel

  LPF-taferelen.

  Dit gaat helemaal de goede kant op.

  🙂

  1. Ni28

   Kleutergedrag.

  2. Bloem

   Even geen Joods- Israelisch onderwerp om antisemitisme te zaaien

 6. Ni28

  Een aflevering van Wie is de mol? Ook van binnenuit kunt je een ongemakkelijke groeiende partij uithollen. Het zou mij niet verbazen van oude VVD-ers.

  1. Pit

   Een aflevering van Wim is de mol? 😉

   1. eRik2017

    hahahahahha

  2. denk eens na

   Het kartel komt niemand tussen, een mooi baantje beloofd en het plebbes knikt tot zij er pijn in nek van krijgen

 7. exxtravaganzzza

  Stay stupid folks !
  Niks aan de hand hoor

 8. Fortiori

  Tegen de tijd dat er tweede kamer verkiezingen gehouden worden is het licht gedoofd. Hoe nu weer capabele leden recruteren? Wat als de heer Theo Hiddema het voor gezien houdt? Termieten knagen gangen in het fundament.

 9. Tinneke

  Je hebt het er maar druk mee vanavond Robert Dopper….enkele minuten geleden zat je nog op Elsevier te provoceren, en nu weer hier! Waar zouden we zijn zonder toetsenbord?

  1. Pit

   Zit Wim ook bij Elsevier?

   1. eRik2017

    Kom jongens, met z’n allen naar Elsevier, tröllen vangen!

    1. Guus Geluk

     Ja, Erik, ga daar eens met je vriendjes Pit en Control trollen.

     1. eRik2017

      Let’s Rock the place!

  2. denk eens na

   uur loon.

 10. Ernst Quispel

  Dat Kalergi-plan sluit griezelig nauwkeurig aan op ideeën over ‘homeopatische verdunning’ die Baudet naar voren bracht. Baudet nam in eerste instantie ook geen afstand van Winkelman en deze ideeën. Het lijkt er op dat hij nu in de gaten krijgt dat dit hem electoraal gaat opbreken.

  Wat mij betreft het een bevestiging van het racisme van Baudet.

  1. Pit

   Wat is er verkeerd aan blank Wim?

   Dag Wim!

  2. eRik2017

   Of een bewijs van continue demoniseren en opruimen van tröllemans Wim?

  3. sjun

   Meer over Richard Coudenhove-Kalergi opdat iedereen eens kan beoordelen wat de man voorstond en waarom dit bepaald niet het belang van gewone Europeanen dient: https://kavlaanderen.blogspot.nl/2015/09/een-maconnieke-wereldregering-het.html

  4. rafi

   Kalergi pleit VOOR rassenvermenging, Baudet pleit TEGEN vermenging van culturen waardoor de NL identiteit zou verdwijnen. Dat is dus iets heel anders. Maar fijn dat ook jij tegen het verdunnende plan Kalergi bent. Ook al is dat plan niet Joods maar het product van een persoon die zelf enorm verdund is en zich daardoor afvraagt: ‘wie of wat BEN ik nou eigenlijk? Ik weet het niet. Weet je wat? Laat ik dat hele blanke teringras maar gaan versjteren’. Er is op zich niks mis met honden van het vuilnisbakkenras, die zijn het sterkste. Maar om dan zo gefrustreerd te raken in totaal onnodig. Ook Kalergi is geschapen door God die van hem houdt. Hij zou vrede gehad moeten hebben met zichzelf.

   1. Ernst Quispel

    Baudet spreekt over homeopatische verdunning en pleit voor een ‘blank’ Europa. Zijn politieke kompanen Ramataursing en Hiddema spreken over negers en hun intelligentie.

    Hij probeert weg te glibberen door over ‘culturen’ te praten maar het is evident dat hij het over rassen heeft. Overigens heeft het begrip racisme betrekking op een ruimer begrip dan mensenrassen die, zoals bekend, wetenschappelijk gezien ook niet bestaan.
    https://medium.com/@sanderphilipse/dit-is-het-slecht-verhulde-nazi-gedachtegoed-van-thierry-baudet-3464b8efdc91

    1. Holland

     Ernst-Wim is erg hardnekkig in het vasthouden aan bewezen misvattingen. De rassendiscussie is hier op DDS al vele malen gevoerd en immer geeindigd in zijn nadeel. Het is een volhouder, dat moet je hem nageven.

     1. Ernst Quispel

      Dat Holland debiel vasthoudt aan het 19e eeuwse rassenbegrip was al helder. Voor het overige is het bepaald geen academicus.

    2. rafi

     Dat jij het bestaan van rassen blijft ontkennen maar wel volhoudt dat racisme mogelijk is, is pas debiel. Het bestaan van rassen is de absolute voorwaarde om over racisme uberhaupt te kunnen spreken, zoals je zelf ook doet: ‘(…) maar het is evident dat hij het over rassen heeft’. Dat jij, of die snotaap Sander Philipse van je, dit niet snapt kan ik ook niet helpen.
     Het negentiende eeuws zijn van het rassenbegrip is net zo’n kul-diskwalificatie als het verwerpen van de afschaffing van de slavernij omdat die afschaffing in de negentiende eeuw plaatsvond. En ik denk dat jij die afschaffing toch ook wel toejuicht. Verder: ALS mensen van het negroide ras minder hoog op IQ scoren en de test is deugdelijk, dan zij dat zo en mag dat feit vermeld worden. Al vraag ik me wel af of het zinvol is om zoiets te roepen in het kader van politiek of slim is in het kader van stemmen winnen. Maar het mag. Net zoals erop gewezen mag worden dat Joden zo vaak de Nobelprijs gewonnen hebben, of dat negers beter kunnen hardlopen. Of dat de aarde om de zon draait. Overigens hoor ik je niet erover dat Hiddema pleitte voor rassenvermenging tussen Marokkanen en Hollandse vrouwen als topvorm van integratie (iets waar ik om culturele en godsdienstige redenen zeer tegen ben (of het moet om christelijke Marokkanen gaan)) omdat hij ten onrechte dacht dat Baudet met homeopathische vermenging de vermenging van rassen i.p.v. die van culturen bedoelde.

  5. rafi

   @EQ: Nou om op, Quispel, reageer er eens op! Volgens mij kun je niet tegen mij op, eng censuurmannetje.

 11. Guus Geluk

  De Haze Winkelman: “Het is een bloody shame dat een partij die zegt de democratie te willen herstellen in eigen partij een schrikbewind voert en dat ieder lid die iets wil bijsturen meteen als vijand van de partij wordt neergezet. Zelfs als dat de meest loyale leden zijn.”

  Sja.

 12. Meester Kong

  Bron -internet en Twitter samengevat door Nu.nl

  Op Twitter haalde een van de betreffende oud-FVD’ers vervolgens fel uit op de partij: “Wie pleit voor opener verhoudingen en een interne partijdemocratie wordt door het politbureau van #FVD geroyeerd, die tracht namelijk de partij te kapen want hun alleenheerschappij moet overeind blijven. Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie”.

  En: “Het is een bloody shame dat een partij die zegt de democratie te willen herstellen in eigen partij een schrikbewind voert en dat ieder lid die iets wil bijsturen meteen als vijand van de partij wordt neergezet”.

   1. Ernst Quispel

    De bron van van Urk bevestigt het onversneden racisme dat aan het gedachtegoed van de FvD ten grondslag ligt: “The Coudenhove-Kalergi Plan becomes evident in 1925 when he writes in Practical Idealism (Praktischer Idealismus): “The man of the future will be of mixed race. Today’s races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.”

    Dit was hetgeen te bewijzen viel. Het FvD valt met de dag dieper door de mand.

    1. eRik2017

     Waar haal je het in godsnaam allemaal vandaan Wim?
     Zodra je ergens een kans ziet Fvd aan te vallen, dan ga je helemaal los! Woehahahah. En iedereen gaat dat aandachtig lezen denk je?

     Dag Wim!

    2. denk eens na

     Wie wil er een afrikaan als buurman ? Laten we erover een referendum houden.

   2. A3aan

    Dank van Urk. Daar wordt je niet vrolijk van.

  1. DolleDries

   Verdomme het is net de SP met Marijnissen kliek.

  2. eRik2017

   Tröl 2

 13. Abri079

  Zachte heelmeesters, stinkende wonden.
  Wellicht niet leuk maar waarschijnlijk de beste oplossing voor de termijn.

 14. Ernst Quispel

  Winkelman doet een boekje open over de interne stammentwisten binnen het FvD. LPF revisited:

  “Op Twitter schrijft hij dat hij door het ‘politbureau van FvD is geroyeerd, die tracht namelijk de partij te kapen, want hun alleenheerschappij moet overeind blijven. Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie.’ Ook spreekt Winkelman van een schrikbewind: ” De met veel moeite opgebouwde provinciale teams zijn op non-actief gesteld sinds enkele maanden. Niemand begrijpt waarom dit gebeurt, er is ook nauwelijks communicatie met deze waardevolle leden. Wie dit alles onacceptabel vindt en tracht bij te buigen wordt als vijand gezien.”

  1. eRik2017

   Als DENKtröl zal je er blij zijn dit op het DDS forum te kunnen plaatsen.
   Je lijkt een beetje op die Peter K. die DENKtröl die ook dacht iemand een plezier te doen door overal een beetje te trollen, maar achteraf ook afgeserveerd werd.
   Dag Wim!

  1. Guus Geluk

   LPF-toestanden.

 15. DolleDries

  Dit gebeuren geeft de wijsheid van Wilders aan.

  1. Ernst Quispel

   Het gaat natuurlijk ook heel lekker met de PVV.

   1. DolleDries

    Gaat prima.
    Net zo goed als bij de andere partijen.

 16. denk eens na

  De omvolking in de eu bestaat wel degelijk, de cijfers spreken voor zich plus de politieke denkbeelden er bij op geteld is 1plus1is 2

 17. denk eens na

  In de politiek zitten mensen (98%) met wie je ratten kunt vergelijken maar ik denk dat je het ongedierte er flink mee te kort doet , rara over wie hebben we het?

  1. Ernst Quispel

   Vertel.

   1. denk eens na

    denk eens na

    1. denk eens na

     Je houd t toch van een quizz

 18. Bon-vivant

  Onze journalist schrijft:
  “…verwierf De Haze Winkelman vooral bekendheid doordat hij in mei 2017 ineens begon te twitteren over een zogenaamd ‘plan-Kalergi’… Baudet heeft daar toen in felle bewoordingen afstand van moeten nemen.”
  Onder de laatste woorden zit een link naar een interview op geenstijl.nl dat als bewijs zou moeten dienen dat Thierry afstand heeft genomen van ‘plan-Kalergi’. Maar in het geenstijl-interview zelf lees ik daar niets over. Rara, kanariepiet.

 19. Weethetbeter

  Lachuu

 20. Weethetbeter

  We hebben dus helemaal geen Ollongren nodig. Fvd blaast zichzelf op!

 21. Lex

  Zo zie je dat niet alleen de PVV last van het schorem heeft maar ook FVD.

  Rotte appels moet je zo snel mogelijk weg knippen van een gezonde boom. Ik vraag mij wat de PVV “Geert Wilders” nog te wachten staat.

  Ik las dat de AIVD eindelijk de kandidaten gaat screenen. Mag mij benieuwen hoeveel er door de mand zullen vallen.

 22. poldi

  Het zou me niet verbazen als er mollen van de vvd in de partij zitten. Het is duidelijk dat de vvd erg bang is hun macht te verliezen. Waar moeten aldie lobbyisten dan naartoe. Dit land blijkt een nog veel corrupter politiek systeem te hebben dan ik al vreesde. Het is natuurlijk ook uiterst naief om te denken dat vriendjespolitiek, corruptie en belangenverstrengeling in Nederland niet voorkomen.

  Hopelijk krijgen mensen door dit soort incidenten begrip voor Wilders aanpak om geen leden te hebben.

 23. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Goh, ex-VVD-ers. Wie kent een eerlijke VVD-er, zo ja noem er eens een? Dit waren duidelijk infiltranten, proberen op hun manier een concurrent om zeep te helpen. Net als de Zweedse D66 Ollöngren bezig is met demoniseren. De kracht van het partijkartel is groot maar zal gebroken worden, net zoals de PvdA is uitgespeeld. Klaar, opgeruimd. Nu VVD en D66 nog.

 24. DolleDries

  Maar laten we wel zijn, hij heeft ook echt een lelijke mollenkop

 25. Babaji538

  De film is blijkbaar ongedaan gemaakt.

  Petra Hermans

 26. rafi

  Betrapt!
  Ik ben jaloers op de daadkracht van het FvD-bestuur. Dat betekent dat het lichaam van het FvD gezond is! In overdrachtelijke zin gezegd: potentieel dodelijke infiltrerende ziektekiemen die zich stilletjes aan genesteld hebben in het gezonde FvD-weefsel, worden, nu en zodra ze actief worden, uitgeworpen, afgestoten door het immuunsysteem. Het is zij eraan of jij eraan. Had de Nederlandse regering dat maar gedaan toen de eerste generatie gastarbeiders eind jaren zeventig massaal werkeloos werd. Dan zouden de problemen met de islam nu controleerbaar zijn geweest, zo ze al zouden bestaan. Want met een gezonde geestesgesteldheid, die de kracht had om de eerste generatie zodra ze werkeloos werd te retourneren naar herkomstland, zou men ook het VN-vluchtelingenverdrag opgezegd hebben, en niet meegegaan zijn in de vervloekte E.U.-federalisering, met die open grenzen. Dan zou een verrader zoals De Gaaij Fortman sr. (‘Papagaai’) niet, zodra besloten werd Suriname onafhankelijkheid te geven, de grenzen nog een half jaar open gegooid hebben, waardoor de HELFT van de Surinaamse bevolking hierheen kwam. Dan zouden we nu met eilanden zoals St. Eustatius, allemaal corrupte shitholes, al lang niets meer te maken hebben gehad.
  En waarom ik jaloers ben? Omdat het een klassiek-liberale partij, die zijn wijsheid put uit de klassieke oudheid, en dus ook vast wel Cicero’s beschrijving van de verrader kent, kennelijk WEL lukt om de eenheid te bewaren door daadwerkelijk een paar rotte appelen te verwijderen, en de Gereformeerde Kerken in Nederland eind jaren zestig/begin jaren zeventig vroeger niet. We zien wat er door het niet uit DURVEN oefenen van de n.b. Bijbelse kerkelijke leertucht, door bv. iemand zoals de als atheist gestorven Kuitert eruit te flikkeren, met die kerk gebeurd is: ze BESTAAT niet meer, maar is opgelost in de zielloze PKN, na eerst decennia lang talloze zielen verloren te zijn. Geef je in het begin ook maar EEN duimbreed ruimte aan de vrijzinnigheid en aan kritiek op het Schriftgezag, dan mag je er zeker van zijn dat het daarna steeds moeilijker zal worden om die beginfout te herstellen en zul je hoe langer hoe meer in het nauw worden gedreven en zal het organisme van je partij, of kerk, of tijdschrift, of wat dan ook, STERVEN. Het is het bekende recept ban de neo-marxist Marcuse, de ‘mars door de instituties’. Hulde aan het daadkrachtige FvD-bestuur, dat de statuten tenminste nog laat werken, zoals ook de bedoeling ervan is.

 27. PindaRinda

  En zo hoort het ook maar spionnen krijgen toch meestal ook een levenslange gevangenisstraf???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.