snapshot7

FvD-kandidaat Yernaz Ramautarsing verdedigt zijn podiumoptreden in het landelijk tv-debat

Geen categoriefeb 10 2018, 20:00
Het was voor mij ook even schrikken. Lodewijk Asscher kwam met de zoveelste aanval op Yernaz Ramautarsing omtrent zijn zogenaamde IQ-Ras uitspraken. Op dat moment riep Baudet 'leugens en bedrog' en nodigde Yernaz het podium. Het resultaat was een cabaretvoorstelling op het podium van het debat. Alle fractievoorzitters hadden de aanval op Baudet ingezet, maar konden deze vertoning ook niet bedenken.
Het staat buiten kijf dat Forum voor Democratie oneerlijk behandeld wordt. Met zijn allen op één is geen manier van debat voeren en politiek bedrijven. Toch werd het naar mijn idee gisteren toch een politiek debacle. Een beschamende vertoning waarbij alle fractievoorzitters hun slechte kant lieten zien, met uitzondering van Buma. Hij leek de rust zelve en het kalme midden. Precies wat hij ook wil uitstralen. Toch heeft Yernaz de show gestolen door het podium op te gaan toen hij de kern werd van de discussie.
De emotie valt te begrijpen, want als je continu onterecht voor racist wordt uitgemaakt en onderdeel bent van een landelijke politieke discussie, dan wordt je het op een gegeven moment gewoon zat. Toch is dit een slechte actie geweest, aangezien het juist laat zien wat Forum niet wil uitstralen. Een degelijke intellectuele partij die kan meespelen in de landelijke politiek. Yernaz zegt zelf dit over zijn actie:

''Het is een keertje klaar. Als je door alle media verkeerd wordt geciteerd, als vice-premiers over je liegen, dan is het een keertje klaar. Dan heb ik de behoefte om mezelf in mijn eigen stad te verdedigen. Als iedereen over je liegt, dan trek je een keer aan de bel.''

Een begrijpelijke reactie en het verklaart zijn actie heel goed. De vraag is of het persoonlijke aspect geen negatieve invloed heeft op het politieke aspect. Laten we hopen van niet, want Amsterdam heeft naast het CDA een andere rechts-conservatieve partij hard nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten